Dorost - můžeme je brát na zásahy?
-
-
Příspěvek od HasMan » 12.05.2008 15:18
Tebe bych chtěl mít ve sboru, to musí bejt radost. Tvoje zapálení do hasičiny sdílim, ale právě pro to jak Tě to bere by jsi se měl zamyslet a ten necelej rok vydržet. pak hurá do ohně a třeba i bez těch bot. Hodně štěstí a chladnou hlavu Jane Davídku.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Tak to ja byt velitelem jednotky, tak bych v ni chtel mit dusevne vyrovnane lidi, kteri maji aspon trochu rozumu v hlave a dovedou ho pouzivat. Ale koukam, ze nekteri jedinci zde s tim maji znacne problemy. Takze boty nepalit, predat potrebnym a odchod povolen. Machrovani, hazeni ramen a pote trucpodniky dobreho hasice nedelaji...
-
Příspěvek od Jiří Čuřík » 12.05.2008 15:18
Tak zaprvé ty věci nikam neházej a za druhé když už tak mi dej aspoň vědět kam hlásím se jako první na sběr!!!!!!!!!!! Re.......Pavel Horník a Ruská vlašťovka......Honzu znám moc dobře a myslím si že je to jen jeho horká hlava co za něj na tomto servru mluví!!!!!!!!!Znám ho dokonce tak dobře že bych se s ním klidně pověsil na jedno lano a klidně i naříznuté i když s mojí vahou by nejspíš ruplo jen podemnou samým a nemuselo by být ani nařízlé!!!!!!!!! Ale nicméně jen doufám že to Honza vydrží a bude moci jezdit k zásahům bez toho aby k tomu měl kdokoli jaké připomínky protože by mne moc mrzelo kdyby to vzdal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:18
Já bych se ho tam bál, protože pokud někdo neumí respektovat základní a daná pravidla, může být u požáru ostatním nejen na obtíž, ale i nebezpečným...
-
Příspěvek od Jiří Čuřík » 12.05.2008 15:18
Jakube jenže on tu jen vyjadřuje svůj názor, s nesouhlasem vůči zákonům ale věř i že u toho zásahu samotného se choválíp než někteří letití členové JPO!!!!!!!!!!! )))
-
U ohně existuje něco jako velení, víš?. A Honza na mě nepůsobí dojmem, že je ochoten se podřizovat. A pokud platí to, co píšeš (btw. vykřičník stačil jeden, tolik za sebou taky svědčí o jisté úrovni pisatele), tak je schizofrenik a to už by neměl hasit tím tuplem A zákony tohoto státu sice sem tam docela haprují, ale nechápu proč se rozčiluje nad tím, že nemůže jako mladistvý k ohni. Prostě není dospělý, nemůže sám za sebe nést zodpovědnost a nemůže být členem JSDH, to je dáno a hotovo. V některých státech by třeba musel čekat do 21 let. V tomhletom zákon špatný není, plnoletost není jenom čárka na papíře.
-
Příspěvek od Honza Formánek » 12.05.2008 15:18
A jsi si jistý že boty a PS II jsou tvoje? Není to náhodou majetek obce?A co se týče tebe: pokud jsi opravdu takový jak se tady prezentuješ tak bych se stebou u zásahu nechtěl potkat ani za milión!PS: to tě neurážím...pouze hodnotím jak na mě působíš.
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:18
-
... zatřetí neumíš česky. Schizofrenik - to jsem psal já, proto vysvětlím. Je to rozpolcená osobnost, psychická porucha. Na tvoji osobu se to hodí, protože tady vystupuješ jako docela agresivní protivník potřeby plnoletosti ke členství v JSDH a u zásahu jsi klidná a vyrovnaná síla, která se chová úplně výborně, dokonce líp než letití členové ) (slovy tvého kamaráda). A vykřičník stačí jeden
-
Příspěvek od Pavel Cox » 12.05.2008 15:18
Čudlu osobně, takže předpokládam že ví koho se zastává a beru ten "mozkový průjem" jako ojedinělý výstřelek. )Jinak znovu opakuji, že to aby se nezletilí motali v (jak to říkáte?) bojovém prostoru (?) je blbost. Ani záchranka do ohrožených míst, dokud hasiči neprohlásí že je to tam bezpečný nelezou (kromě různých aktivistů, kteří se u záchranky taky najdou /), tak omladina tam nemá co dělat. Ale u velkých požárů je podle mě dost práce okolo. Technické. A u případů s velkým počtem poškozených je dost práce i jiný. Uvědomte si, že zdravotní systém založený na dobrovolných organizacích červeného kříže jak to bylo za války prostě za normálních okolností nefungují. Nejsou organizováni jak dobrovolní hasiči a pokud se evakuuje panelák, tak o nezraněné, ale vyděšené lidi v zimě ve tmě, dezorientované by se měl taky někdo postarat. A tady pomocné síly chybí. Nebo se pletu? A tady mimo ohrožené území může býti dorost dosti nápomocen. Ale svěřil bych to někomu skutečně spolehlivému.Nazdar Čudlo, musím tě podpořit!!!!!!! (Dost vykřičníků? D)
-
Příspěvek od Honza Formánek » 12.05.2008 15:18
Tak to shrnu: U zásahu nemá co dělat osoba mladší 18 let!Pokud ji tam sebou velitel vezme dost riskuje (třeba kriminál)Pokud je to ochoten riskovat já mu to rozmlouvat nebudu, osobně bych ( být na pozici velitele) na to odvahu neměl.Dál tady si myslím není co řešit!PS: to jan davídek: chytrý člověk nejdřív myslí a potom mluví (píše) na VPO se vykasli...je předražená
-
Příspěvek od Pavel Cox » 12.05.2008 15:18
Přečti si prosím tě pořádně předchozí příspěvky. Pokud myslíš zásahem samotné místo události, dostatečně ohraničené a jízdu k zásahu na VRZ - jsme zajedno. Ale pokud podle tebe nesmí stát mládežník ani MIMO tzn. mezi "čumily" tak bys je musel násilým zavírat do šachet a tím je omezovat v jejich právech. Nehledě na to, že by jsi chtěl po nich víc než po obyčejných civilech, kteří za vyznačeným prostorem stát můžou. V extrémním případě by museli mladí opustit město, protože za páskou je celé město, republika, zeměkoule. Takže jedině je vystřelit na měsíc. )Takže pokud chceš prosím tě shrnout tak prosím pěkně už kvůli spoustě mladých nadšenců upřesni KAM až je to - to nesmí. Nerad bych aby dospěli k názoru, že jsou póvl pro jejich snahu. Regule je třeba přesně vymezit. A v rámci regulí se k nim chovat naprosto férově. To jsem se snažil naznačit. Takže mám to do zblbnutí opakovat? Udejte termíny a co znamenají a pak se možná schodnem. Já nejsem hasič. Prostý to rozum mi říká, že každý nepovolaný, tudíž i mladší 18-i let nemá V zásahu co dělat. Ale U zásahu, MIMO samotný zásah, za páskou mezi čumily to musí být každýmu buřt. A garantuju ti, že každý inteligentní velitel zásahu by měl myslet nejenom na akční a agresivní hašení zásahu, ale prvořadá je starost o postižené. A nejenom zdravotně. Když tě vyvedou uprostřed noci v nočním prádle do mrazu a tam tě vykopnou někam do tmy a dál se přestanou o tebe starat, tak tě pak chci vidět. A pokud takhle evakuuješ celej panelák, tak ti zase nebudou stačit síly. Takže co , vybodneš se na ně a necháš je bezprizorní a vyděšený někde ve tmě? Tak jak tohle správný velitel zásahu bude řešit? Co takhle vyvést tyhle lidička mimo ohrožené místo, udělat shromaždiště a když v davu čumilů vidím svoje mládežníky jim říct, hele dávejte tu na ně chvíli pozor než sem někoho pošlu? Nemožné? Víš kolikrát záchranka využije pomoc přihlížejících? A co zákon o povinnosti každého poskytnout první pomoc v rámci svých možností a schopností? Ale všechno MIMO zásah, neboli ohrožené místo. Možná díky mojí špatný terminologii se nemůžeme schodnout. Proto bych to rád upřesnil. Protože názory, že klidně beru kluky v CASce k zásahu mě docela nadzvihují ze židle. Stát se může skutečně cokoliv. Ale pokud tam přijedou na kole a okukují za páskou?...
-
Příspěvek od Monika Tierra Žofčáková » 12.05.2008 15:18
-
Příspěvek od Radek Dopirák » 12.05.2008 15:18
Jsem taky dorostenec a taky bych chtěl jezdit na zásahy, ale respektuji zákon a taky nechci, aby měl velitel nějaký oplejtačky, protože je to fakt dobrej člověk.
-
Příspěvek od Radek Dopirák » 12.05.2008 15:18
Já jsem dorostenec a protože respektuji zákon tak na výjezdy nejezdím, ale když zahouká siréna, tak běžím do hasičárny aspoň otevřít vrata a odpojit auta a pomoct a pak si vše poslechnu ve vysílačce a od kluků, když přijedou.
-
Příspěvek od Hanka Fejlová » 12.05.2008 15:18
-
Teď asi urazím, ale netuším, jak může být někdo tak BLBÝ, že si dovolí veřejně napsat, že by měly 15ti leté DĚTI jezdit na zásahy a myslet to přitom zároveň vážně...
-
Příspěvek od Martin Michal » 12.05.2008 15:18
Zcela se stotožňuji s názorem pana Kozáka. Myslím si, že braní neplnoletých na zásahy je naprostý hazard, který se může jednoho dne nepříjemně vymstít!
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:18
Zdravím, abych hned přešek k tématu. Co dneska není hazard? Proč fůra lidí nejezdí předpsanou rychlostí? Dokonce i když mají na zadním sedadle své děti a vlastně tak hazardují se životy svých blízkých. Nevědomost, přeceňování svých sil? Neschopnost domyslet následky? Možná. Co se týče stáří, zákon hovoří jasně. Ale opět je rozhodnutí vlastně na každém z nás. Pokud se něco stane, pak má průser velitel dané jednotky a pak zřejmě bude on a zřejmě i příbuzní zpytovat své svědomí, proč..... A jestli to stálo za to. Ač zástupce velitele jednotky, do tohohle se mi nehce a nikdy bych nešel. A ti co do toho jdou, snad ví a předpokládají do čeho jdou. Rozhodnutí je to jen na nich Ahoj Petr
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz