Dvojí metr na hasiče
-
Příspěvek od Tomáš Bártek » 12.05.2008 15:18
Promin Honzo ale ikdyž máš v něčem pravdu nemůžu zase tak úplně souhlasit.Jak tady bylo několikrát napsáno a potvrzeno jak už profíky tak podnikovými nemají to tak docela úplně stejné. Podnikoví musí hodně často dělat údržbářské práce po podniku a jsou tak celkem hnusně zneužíváni a profíci zase mají na většině míst v ČR o něco více výjezdů než podnikoví...Ale jinak naprosto souhlasím hasič jako hasič a proto by měli být ohodnoceni stejně ale to ej nereálné protože podnikovým diktuje plat vedení podniku a to se téměř nikdy neschodne se státem...
-
Máš pravdu bylo by to pěkné ale dobrým pocitem a poděkováním rodinu nenakrmíš...A co se týče povinnosti být u dobráků před vstupem k profíkům tak si myslím že je to zbytečné a jak Ti tady již jeden hasič z Prahy napsal často i nereálné... Kdokoli kdo nastoupí k HZS prochází dlouhým a náročných výcvikem a školením proto by to dle mého názoru bylo zbytečné...
-
Příspěvek od Honza Formánek » 12.05.2008 15:18
Říkám k tomu Václave Pokárte že mezi vesnicí kde bydlím a vesnicí kde se nachází SDH v které jsem členem leží po silnici 12 km! A stíhám všechno. Takže bych prosil jen věcné argumenty a ne výmluvy ukazující na lenost.
-
Ovšem tenhle náročný výcvik má zaplacený...já tady mluvím o odfiltrování těch co je ta hasičina baví a mají to štěstí že to mají zárověň jako povalí a o těch dalších co jim jde o peníze, prestiž a já nevim o co ještě...to jsou totiž většinou ti kteří tak silně křičeli když se jednalo o jejich platech!
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
Jistě je užitečné, když příslušník HZS je i členem SDH, a je to i dosti časté. Já třeba znám jednoho velitele čety z HZS, který je i velitelem jednotky SDH, a jeho jednotka se bez problémů může měřit s jednotkami HZS. Ale nevidím žádný důvod, proč by členství v SDH MUSELO být povinné.
-
Jo jistě to chápu.Při další tvé odpovědi že zvládáš být členem dobráků ve vesnici 12 km vzdálené tak by mě zajímalo jaké je to JPO a jak do děláš když se dozvíš o poplachu, to jako na tebe musí kluci čekat než naskočíš do auta a dojedeš těch 12 km za něma???
-
Jo přesně tak...Pěkně řečeno... Určitě je to kuprospěchu ale nutností by to určitě být nemělo...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:18
To nemůžeš v žádném případě stíhat výjezd JPO III. I kdybys jel celou cestu konstantní rychlostí 100 km/h, dojedeš ke zbrojnici za 7 minut a 12 sekund. JPO III vyjíždí do deseti minut. Předpokládám minimálně 48 sekund (abych ten čas zarovnal) zpoždění v předání signálu o výjezdu mezi OPISem a tebou, pokud se svoláváte mobilem nebo pagerem. Pokud se svoláváte pouze sirénou, musí ti nejprve zavolat kluci, což je zpoždění mnohem větší, já osobně bych se nejdřív oblékl apod. než bych volal někomu do 12 km vzdálené dědiny. Takže řekněmě že v té desáté minutě stihneš akorát být v zásahových hadrech v zásahovém autě. Něříkej mi, že tam na tebe kluci pět minut čekají, když víme, jak jsou určitě do výjezdu žhaví. ALE - těch 100 km/h průměr neuděláš, ani kdyby ses na hlavu stavěl. Tak mi pak vysvětli, jak stíháš "všechno"? JPO V? Hmmm...
-
Asi tak nějak sem to přesně myslel...Jo jinak sem Ti psal na ICQ a neodepsal si mi tak to kdyžtak zkus ti třeba je někde chyba =) 294-492-834
-
Tak předně jsme JPOII. A já jsem taky nenapsal že jsem u všech výjezdů...to nejde ani kdybych bydlel vedle zbrojnice. Pojem všechno zahrnuje všechnu práci v SDH...to není jako v HZS oddělat si 24 hodin a jít domů! Ale abych byl férový tak je fakt že v dědině kde chodím do SDH sem častěj než doma )Nikomu tady svůj názor nenutím ale můžu říct že kdo je (alespoň u nás) členem SDh tak je prostě a jednoduše hasič srdcem....můžete tohle říct o všech u vás na stanici HZS (před jednotkama kde to platí hluboce smekám)
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:18
No, psal jsi, že stíháš všechno. Kdybys napsal "všechno kromě výjezdů" tak tu proti tobě nikdo nic neřekne... A ty po oddělání práce u SDH nejdeš domů? Proč tu musí zase někdo vyjíždět po jiných? Konkrétně ty po HZS? Každá práce má svoje specifika...
-
Myslím si že 9 z 10 členů HZS co znám to určitě nedělají pro peníze a renty atd. ale protože je to baví a chtějí pohámat lidem...
-
Příspěvek od Jan Novtny » 12.05.2008 15:18
Pánove jenom klid vono to nějak dopadne. Hlavně neurážet vždyť jsme lidi né nějaký HOVADA!!!!!!!!!
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:18
....Takže bych prosil jen věcné argumenty a ne výmluvy ukazující na lenost....Asi zde máme pseudosupermana. V komentáří k mé osobě uvádíš, že stíháš všechno, v jiném zase že ne... A věcný argument? Prosím, zde jich máš několik (snad postačujících...): každý člověk, stejně jako já, má jistě krom zaměstnání, ale to máš samozřejmě taky, nějaké další starosti např. rodinné záležitosti apod., jestli ale vůbec víš, co to znamená, když už tedy naznačuješ mojí lenost být ,,aktivním,, členem SDH... - konkrétně se rozepisovat fakt nebudu(do toho ti stejně nic neni), mimo to snad každý má spoustu jiných aktivit ve volném čase, já třeba požáry.cz atd... Prostě a jednoduše, nelze stíhat všechno. A jestli Tvůj život je jen SDH, tak to ho máš dost chudý. S jedinou aktivitou viz členství v SDH bych spokojený já osobně nebyl. Mimochodem co je pro tebe termín ,,aktivní člen,, ? Tvé důvody k názoru, že každý příslušník či zaměstnanec HZS musí být ,,aktivním,, členem SDH jsou jaké? Snad když budu členem SDH, tak jistě budu i lepší hasič z povolání? Hasič buď v tobě je, nebo neni!Jestli u SDH/HZS, to je úplně jedno! Dále píšeš, že to máš na hasírnu 12 km, ja o něco méně, ale a teď se budu bavit o čase výjezdu(ten ty stejně z domova nemůžeš stíhat- JPO II), dokážeš si představit časový rozdíl překonat 12 km mezi vesnicema a v Praze? Ano, abych jel na schůzi či brigádu, to by mě ten čas stačil. Ale jen toto není dle mého aktivní členství. A pořád na hasírně sedět nelze. Ale to se zas vracím k jiným aktivitám ve volnu, než je jen SDH...A jestli si myslíš, že všichni odděláme 24 hodin a jdem domu, tak ....ale nebudu nadávat. PS: prosím příště mé příjmení napiš tak, jak se má psát....díkyJeště něco závěrem, věřte mi, že kdyby to šlo, jsem ,,aktivním?,, členem SDH hned. Mimo to stejně pro SDH dělám několik věcí. To jen aby si někdo nemyslel, že nemám dobráky rád...
-
Pěkně řečeno... Nejdřív by si měl ujasnit co vlastně chce říct než to napíše...A bud v klidu asi jediný kdo nemá jiné koníčky, záliby, starosti atd než hasičinu je tu on protože já jich mám teda hodně a myslím že většina lidí...
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:18
Podle cestiny nekterych prispevovatelu bych maturitu vyzadoval i u HZSP. Cekal jsem kdy do diskuze vstoupi nekdo z CD. Protoze u nas (Prerov) se HZS CD ucastni vsech cviceni a pod., takze ze nevyjizdeji neni pravda. Ale napr. Bystrice pod Hostynem, nabytkarsky zavod TON. Hasici si tam spise chodi schrupnout, maji asi 5 vyjezdu rocne. Tez urcite udrzuji areal a pod., jen jsem chtel rict ze neni podnik jako podnik.
-
Příspěvek od Radim Káninský » 12.05.2008 15:18
Taky jsem pracoval u HZSP než jsem začal pracovat uHZS ČR,podle mne je základní rozdíl v tom že u podnikových hasičů jde o jejich úzkou specializaci na určitý prostor a specifické zásahy ve svém podniku popř.jeho okolí,tím samozřejmě nechci snižovat význam a práci podnikových hasičů,spíš mě poslední dobou vadí jiná věc: To jakým způsobem se pohybuje náš celýá záchranný systém z hlediska jeho vedení a opětovný nárůst úřednického aparátu složeného z lidí kteří se pouze drží svých koryt a po obyčejných lidech jen šlapou,ale to bylo je a bude jsem tak otrávený že nemám chuť ani psát,všem šťastný nový rok.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz