problémy a problémy
Chodím sem na server rád,ale v poslední době se stále víc děsím co se zase bude probírat za diskuse.Proboha,co se všichni navážíte do státních hasičů....co jsme Vám udělali?Dobráci x státáci a ted začnou ještě podnikový!M.I.K.

hledně přivlastnování si cizí práce....ještě nedávno(u nás jsou dvojí podnikoví hasiči) se při společném zásahu mluvilo a psalo jen o jedněch....a mi jsme to nebyli....no a co, také žijeme dál:-)Jsem skoro 15 let u státních a před tím jsem byl rok u podnikových.Od podnikových hasičů jsem odcházel s platem,o kterém se mi při nástupu ke státním ani nezdálo,ale chtěl jsem prostě být u státních.Peníze proto šly stranou.Několik let zpět,jsme stále měli menší platy jak závodáci.Chápali jsme to.....je platí podnik,no a když na to má,tak proč by je slušně nezaplatil.Nás bohužel platil stát.Ted se to obrátilo a hned jsme ti špatní.Pamatuju se,že byla jeden čas snaha sjednotit všechny hasiče pod jedno vedeni.....jůůůů,to bylo řevu.A kdo že to tak křičel? Podnikový hasiči!!! Samosřejmě.....platy by jim diktoval stát a měli by stejné výhody,ale i nevýhody státních hasičů.Co se týče maturity....nikdo se mě neptal,jestli jí chci nebo né......budeš jí prostě mít a nebo si hledej jiné místo.Jen u nás by ti prsty na rukách nestačily na počet kluků co takto muselo odejít.Vím také jak to chodí o noční 12 hodinovku.....spartakiádní lehátka nejsou nic mimořádného:-)Nechci tím ale napadat podnikové hasiče.....né všude je to stejné,zrovna tak jako u nás.Ohledně množství kurzů....sloužíme v pěti a každý musíme mít co nejvíc odborností,aby bylo v případě dovolené nebo nemoci kde vzít náhradu.Miloši: vážně věříš,že zdravotní prohlídky máte stejné jako u nás? Co vím,tak naši závodáci chodí na prohlídky k lékařce v podniku. mi ale jezdíme do Prahy ke vnitrácké a od ní jsme rozesíláni na různá zdravotní zařízení.A veř,že jim je jedno jestli nas vyhodí.Zdravotní testy....řeknu ti případ:celou noc jsme byli u zasahu(byl dost náročný),na místo zásahu nás přijela vystřídat nová směna a mi jsme jeli rovnou na hřiště plnit fyzické testy.Špinaví,utahaní. A věř,že znám i několik kluku co kvůli několika vteřinám, co jim v některé disciplíně chyběli,už odešli.To si ale nestěžuju,chci to dělat,tak to prostě dělám.Lázně.....k nás se většinou dostane už jen Bardějov a to raději nejedu nikam...letos zrovna tak. Takže o nic nepřicházíte:-)Stále tady píšete,že jako hasiči jsme si rovní,že děláme stejnou práci,ale ale ohodnocení a výhody už máme rozdílné. A co třeba Policie a Městská policie? Přece policajt jako policajt a co na tom,že jedny platí stát a druhé město.Proč nemají stejné výhody?Asi by spousta z Vás hodně křičelo,kdyby se v reportáži na TV Nova dozvěděli,že měštáci budou jezdit do lázní.Dobrovolní hasiči....to je další kapitola:-(U nás neustále slyším "ať vás zrušej,mi to zastanem" a spoustu podobných hlášek.Ano členská základna obrovská....ale přijde výjezd a sejdou se dva dobráci....výjmečně tři.Nepočítám omladinu,co by tam správně neměla co dělat.To Vám opravdu tolik záleží na tom aby nás zrušili a ti jediní,velcí hrdinové jste byli pouze Vy? Věříte,že ušetřené peníze ze zrušených státních hasiču by se dostali až k Vám.Státní aparát je hotové bludiště:-)Tohle všechno nepíšu abych někoho napadal,ale jako obranu.Jsem hrdej na to co dělám a už mi začínají vadit neustálé vypady proti nám.Dobrá rada pro všechny.....pokuste se dostat taky ke státním hasičům a zmiňované výhody,ale i nevýhody budete mít také.Hádáme se tu mezi sebou,nehasičská veřejnost co sem někdy zabloudí nad tím musí nevěřícně kroutit hlavou a páni nahoře se smějí:-((( Stojí to za to???