Prosim mrknete na stranky nove a nazory dekuju
-
Příspěvek od Pavel Všelko » 12.05.2008 15:23
řekl bych že tohle je lepší než nejaká soutěž
Tady se člověk dozví věe hned a celkem na rovinu. Upozorňuju předem že neumím php, ani jiné krom html (alespoň zatím
www.hasiciostrov.wz.cz
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Tak vidim, ze jsi si dal praci a opravil nektere veci. Musim se tu vyjadrovat jen opatrne, takeze pokud chces podrobnosti tak si napis na e-mail.
Hodnoceni:
+ libi se mi ta titulni fotka - street styl leti
+ svetlejsi to vypada lip
+ docela dobra mapa co do designu
- mapa je priliz mala na monitorech s velkym rozlisenim, je to takove tintitko, kde neni zadna podrobnost, ZR je pomerne neprehledne mestecko a hasicka je pri jizde po hlavnich silnicich pomerne nevyrazna.
- Text mohl byt klidne cerny nebo tmavsi, nebal bych se kontrastu cerna/bila. Kdyby to byla spatna kombinace tak by se to nepouzivalo (pokladnim blockem pocinaje, novinami, knihami a bibli konce).
- Ten BlueBoard tam vubec nepasuje
- vyjezdum bych dal zvlastni stranku
- menu teda nic moc, chtelo by to vylepsit (o podrobnosti si napis na email nebo lepoe na ICQ)
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:23
to Menu mě taky se*e! Ale bohužel to nejde upravit...
stejně jako velikost fotky v poslední přidané fotogalerii, která se zobrazuje pod menu. Tam neni nic poznat... Bohužel - daň za neznalost PHP, xHTML,...
-
jo, chci udelat upgrade a nejak to pozmenit tak at vim ceho se vyvarovat atak. sem samouk tak snad to pujde.
-
jo, chci udelat upgrade a nejak to pozmenit tak at vim ceho se vyvarovat atak. sem samouk tak snad to pujde.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Bude to chtít tu změnu určitě komplexnější
Jednak ten pohyblivý obrázek "Welcome" - to je na husí kůži Nic se nemá hýbat nebo měnit barvu častěji než 1x za vteřinu (viz pravidla přístupného webu). Taky ten běžící text - nějak nevidím jeho smysl, podle mě by to bylo hezčí nějak zakomponované napevno.
Pozadí bys měl taky změnit. Nebo udělat tak, ať ti nenarušuje ostatní obrázky, viz např. hned ten nadpis Hasiči Ostrov, který máš na černém pozadí. Nehodí se to tam tím pádem.
Ty ikonky s odkazama - jednak nenesou informační hodnotu, takže si nezaslouží být tak moc nahoře a když už, tak alespoň s tagem border="0", aby neměly kolem sebe modrý rámeček. Nebo rámeček jo, ale barvu nastavit natvrdo, takhle mám jeden modrý, jeden fialový...
Aktuality - že tam máš rámečky okolo, no budiž. Ale proč má každá zpráva jiné písmo? Jedna tučné, druhá velké... Některé jsou zarovnány doleva, jiné na střed. Do bloku s nima
Historie - zarovnat do bloku.
Technika - taky do bloku.
Výjezdy - ten točící se foťák je taky adept na vyhození Stejně jako ruka v menu. Opět je v těch výjezdech více druhů písma - dole je větší než nahoře.
Jednotka - opět zmíním pohyblivé obrázky Čára pod názvem družstva je níž než ostatní čáry.
SDH - opět různé písmo. Navíc bych opět doporučil spíš zarovnání do bloku A zase je krásně vidět, jak jsi zvolil problematické pozadí - znak SH-ČMS kolem sebe má bílý rámeček.
Odkazy - když najedu myší, změní se mi písmo a to tak fatálně, že to pohne celou tabulkou.
Galerie a Kniha jsou extrení, to nehodnotím
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Predem upozornuji, ze budu velmi kriticky, protoze se mi nelibi, ze tak kvalitni JPO ma tak strasne stranky.
* Reklama nahore je dan hostingu, mozna bych se zkusil podivat po jinem, kde neni reklama.
* Napis Hasici Ostrov je zubaty a ma cerne pozadi a rozhodne se nejedna o nejaky umelecky kvalitni napis.
* To welcome je strasne. Tykle animovane cliparty se pouzivali v minulosti, dnes jiz nemaji na kvalitnim webu soucasnosti misto. Navic nechapu, proc tam je anglicke slovo, kdyz je cely web cesky!!!
* Doporucuji nepouzivat cliparty vubec, muze to u nich byt komplikovane s autorskymi pravy. Navic je urcite vhodnejsi si udelat svoje - originalni - graficke prvky.
* Hodiny, navstevnost na zacatku hlavni stranky i ty skarede ikony a jezdici text - vsechno to v tomto pripade pusobi kycovite
* Dal je tam policko pro zadani emailu, ale nechapu proc je u nej tlacitko Hledej! a jeste s vykricnikem. Pusobi to na me spis jako ne moc povedeny vtip.
* Informace o tom, kdy byly stranky spusteny rozhodne neomlouva kvalitu webu.
* "Hasiči Ostrov založeni 1871" - divna veta, proc se pohybuje take moc nechapu.
* Menu - je moc nizko na te strance, ta animovana ruka je strasna a jeste horsi je cerne pozadi pod ni.
* Doporucuji sjednotit font pisma a trosku setrit s tim tucnym pismem. Pokud uz chces mit na strance vic fontu, je nutnen si stanovit jasna parvidla, kde ktery pouzijes. Pak to muze i pomoci k prehlednejsimu webu.
* fonty u stylu nedefinuj tak striktne a presne, vzdy uvadej alternativu. Pro web doporucuji tem mene zkusenym pouzivat verdenu s alternativou arial (tzn. tzv. bezpatkova pisma), Uvedomte si, ze Times New Roman nebo Arial Black nemusi mit nainstalovan kazdy (treba na Linuxu, v mobilnim telefonu, na PDA nebo treba na svem iMACku).
* Vsude uvadis email se znakem "@", to te samozrejme cti, ale kluci z jednotky museji byt nadseni za tu spoustu spamu.
* Tabulky s informacemi maji dvojite ohraniceni, to se dnes uz take nepouziva. Dej tam max. jedoduchou tenkou caru, kdyz uz to tam chces mit.
* Pouzivas spoustu scriptu, ale bylo by lepsi misto toho udelat vlastni navstevni knihu.
* No a konecne to pozadi je strasne. Snizuje kontrast modreho textu. To uz je lepsi tam nemit zadne.
Jeste uvedu co bych udelal hned a bez vahani:
* smazat pozadi
* smazat vsechno co se hybe samo od sebe
* odstranit vsechny scripty
* Nechal bych jen Hasici Ostrav (to bych napsal jen textove) Karlovarská 1342, Ostrov 363 01, tel 353842707, fax. 353844021,
E-Mail: hasici.ostrov@seznam.cz (jen sjednotit font) a hned za to uz menu a informace. To kdy byl sbor zalozen, patri do historie.
* Smazat sedy dvojity ramecek u tabulek, nechat jen ty jednoduche cerne.
* Sjednot pismo.
Sice to nebude zadny webdesignersky zazrak, ale nebude to takovy kyc, jako ted.
Stranky delas ve FrontPage. I v nem se da udelat mnohem kvalitnejsi stranka, prestoze si treba moc nerozumi s CSS a PHP.
-
To foto - jak nejde? Takové slovo neznám ) To se generuje? V kódu velikost je, díval jsem se, ale nevím, jak tam to foto dáváš.
Vzhledově je to fajn, ale to menu prostě, to chce asi osobní konzultaci. Za svezení ))
-
nevadí mi kritika pokud je cíklená a má smysl a důvod. Jsem rád že jsi to tak rozepsal, jen nevím zda vše co jsi zde rozepsal zvládnu poopravit
Je pár věcí který tam jsou že nevím co s nima ))
-
nevadí mi kritika pokud je cíklená a má smysl a důvod. Jsem rád že jsi to tak rozepsal, jen nevím zda vše co jsi zde rozepsal zvládnu poopravit
Je pár věcí který tam jsou že nevím co s nima ))
-
-
Převádím z nové, zbytečně založené diskuze...
http://sdhostruzna.webovastranka.cz
* Úvodní stránka
Škoda té reklamy nahoře, působí rušivě (ale co se dá dělat, že jo, hosting je hosting). Stejně rušivě, ale už nepatřičně působí ten poskakující smajlík...
Znak obce je vyloženě vyhryznutý z jiného webu - obecního? Alespoň to pozadí jste mohli upravit
Nadpisy se nepodtrhují
Kurzíva je nepříjemná na čtení
Proč má úvodní stránka nestejnorodé písmo? Jak barvou, tak stylem...
Opět (text na úvodu) máte chyby v typografii (podtrhávání, mezery za interpunkcí) a taky - vy jste SDRUŽENÍ? Možná jo, jen se ptám...
Zarovnávat do bloku
Celkově je úvodní stránka vyloženě nevzhledná, jak špatně zvoleným písmem, tak nesprávným formátováním (nadpisy, typografie, červená barva, dole hrozný odkaz na Český rozhlas)
Btw. v menu - "uZkutečnilo" !!
* Fotogalerie
Generovaná? Seznam adresářů naprosto nepřátelský k příjemnému procházení, v řadě se zkrátka špatně orientuje.
* Co se právě chystá
Opět podtržený nadpis, zbytečně velké písmo, navíc nevhodná kurzíva, písmo je bílé, žluté, červené.
* Jak jsme se umístili
"Výslené listiny ze soutěží najdete :ke stažení" - proč si nemůžu kliknout na to "ke stažení"?
Opět písmo!!
* Hasičská modlitba začíná někde o pár žádků níže než by měla, stejně tak "Něco málo o Ostružné".
* Naše banda je úplně jiná stránka
Celkově je na celém webu vidět, že je generovaný špatně - tím mám na mysli, že pro vás není to pravé ořechové, nesedí potřebám, zbytečný přebytek odkazů a kravinek (klíčová slova pod každým článkem apod. - neříkám, že je to špatně vždy, ale pro tento web určitě, vzhledem k jeho rozsáhlosti (maličký) je to zbytečné). Co tomu rozhodně nesedí je to písmo, to bych vytknul především, potom špatnou typografii a taky špatné formátování. Web je velice nepřehledný.
-
Příspěvek od Jan Doktor » 12.05.2008 15:23
Dovolím si nehodnotit vzhled stránek, typografii,atd, to už udělali Kuba s Kixem, já bych se vrhnul zběžně na obsah:
- ujednotil bych používání názvů Sbor dobrovolných hasičů.. a Sdružení dobrovolných hasičů. (Sbor je organizační jednotkou Sdružení...)
- Dále si myslím, že Sbor dobrovolných hasičů Ostružná nespadá do pátého poplachového stupně, ale že JSDHO obce Ostružná je zařazena do kategorie JPO V.
- ...a rozdílně od autora stránek , který si myslí, že to neznamená, že smí zasahovat jen na území Olomouckého kraje, respektive ČR, si myslím já, že vzhledem ke kategorii JPO se bude jednat o zásahy v katastru obce Ostružná, maximálně mimo něj v rámci bývalého okresu.
Omlouvám se za nevyžádanou recenzi obsahu, ale když jsem začal číst úvodní stránku, neudržel jsem se. J.D.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Petr Lahoda » 12.05.2008 15:23
Když jste tak pěkně rozjetí, mrkněte prosím na www.sdhhorsovskytyn.wz.cz. Sice už se pracuje na zcela nových stránkách, ale rád bych slyšel názory i na ty staré. Dík a přeji pěkný víkend.
-
Určitě nebyla nevyžádaná, obsah k webu přece patří, dobré postřehy.
-
-
Už jsme ti to probrali o několik příspěvků výše.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky