Příspěvek
od » 12.05.2008 15:22
Dorost a video, či foto
Zdarec chlapi!
Tak si čtu celou tuhle diskusi od začátku a opravdu jsem si chvílemi pěkně početl.
Myslím, že pokud někdo chce být dobrým hasičem užitečným při jakémkoliv zásahu, měl by si když ne naučit, tak aspoň přečíst: stanovy SH ČMS (MHJ, ČHJ), zákon o PO ve znění pozdějších předpisů, vyhlášku č 246/2001, vyhlášku 247/2001, ABC hasiče, Cvičební řád JPO, Bojový řád JPO v aktuální podobě a ještě několik dalších, na které jsem samozřejmě zapoměl, nebo o nich ani nevím potom by teprve měl uvažovat o vstupu do JSDH. Určitě by vám to odpovědělo na mnoho vašich otázek z téhle diskuse a objasnilo mnoho pojmů.
Dorost u zásahu: Porušení zákona se trestá dle zákona trestního!!! Zákon, jak jistě všichni víme platí pro všechny a neznalost zákona neomlouvá! Pokud dojde jen k banální zlomenině nohy, či ruky bez komplikací a trvalých následků: Zodpovědný je VZ, VD, nebo ten, kdo ho tam vzal. Ví někdo z vás, kolik po zodpovědné osobě bude vymáhat zdravotní pojišťovna za ošetření? Pokud nevyděláváte nad 60 000,-Kč měsíčně čistého, tak to určitě budete mít na splátky. To je jen náhrada pojišťovně. Dále tu máme přinejmenším trestní stíhání za ublížení na zdraví. Porušení zákona, kde je to výslovně zakázáno (ten zákon máte znát a tudíš s vámi bude nakládáno, jako že jste to udělali schválně). Nedej bože, aby rodiče nezletilého vám přikládali vinu a požadovali odškodné! Dále: Nebudete mít jako VD tak trochu špatný pocit, když si někto zadře třísku a on, protože tam vlastně nebyl, tak to nenahlásí a za půl roku přijde o celou ruku, protože se mu to podebere a on do rány dostal sněť? Na co vám bude 18 letý hasič bez jedné ruky? Jak se mu budete celý zbytek života dívat do očí?
Pánové:Od vyhlášení poplachu k jakékoli události až po zaparkování a uvedení techniky do stavu pohotovosti jste v OŘ! Na závodech jste pojištěni proti úrazu na základě platného členského průkazu SDH, nebo pořadatele soutěže. To je rozdíl, ale i tam je to ošetřeno.
Foto, nebo video dokumentace zásahu: Zásadně tajné! Zákon mlčenlivosti. Doporučuji v případě dostatku sil zdokumentovat vše, co jde. Je to výborný školící materiál. Jinak to jde použít na obhajobu jednotlivce, nebo i celé jednotky v případě problémů, které si ani nedovedete představit. Tento materiál může sloužit i jako důkazní materiál proti vám a ne jen proto, že jste něco zvorali, ale proto, že někdo se začne zabývat tím, že by možná šlo udělat něco jinak a že jste způsobili větší škody, než bylo nutné (že by mu z toho mohlo něco kápnout) a se šikovnějším právníkem než máte vy to u soudu dokáže na základě vašeho videa. Potom budete muset mít hodně dětí, aby vás na to splácení bylo víc. Tak. Dostal jsem se k dětem a doufám, že jsem vás dostal od děckých naivních představ. Buďte realisti! Když půjde o průs... za 1 000 000,-Kč, tak vás zapře i vlastní brácha! Tvrďte si co chcete, ale uvidíte, že to tak je! Nikomu žádný takový průs... nepřeju!
Chrst!