dorost u zásahu a natáčení na kameru
Příspěvek od » 12.05.2008 15:22
Je to blbost, treba ve Varnsdorfu neni asi ani jeden clen JSDH clenem SDH. Aspon co se tu tak driv psalo. Je to jak pise Jakub. SDH je nic (obcanske sdruzeni na urovni sdruzenu zahradkaru). Presneji SDH je organizacni slozka SH CMS. JSDH patri pod obec a se sdruzenim nema obvykle nic spolecneho.
-
Příspěvek od Zbyněk Pochman » 12.05.2008 15:22
sdh je občanské sdružení na úseku pož. ochrany a to je vše. JSDHO je zřizováno obcemi a dělají vše. U nás se to taky louská někdo je a někdo neni. Nejvíc mi štve, že za práci třeba o povodních dostane ocenění SDH přitom na místě zasahovalo JSDHO vyslané operačním střediskem HZS kraje a ty nedostanou nic.
-
Ja to fakt nechápu SDH nemají žádnou zodpovědnost co se tíče zásahů ale slávu by mlsali. Je to věčnej problém proto jsem odešel od SDH a jsem jen v jednotce
Rikam, chtel jsem jim to vratit, ale ja delam rozruch vsude. A bylo tam dost papalasu, tak me uzemnili. Ale je to blbost a nema ten papir zadnou hodnotu. Je to jen UKAZKA LIDSKE HLOUPOSTI. Nejhorsi je, ze lide kteri to podekovani vytvorili jsou placeni z nasich penez a jejich prace stoji za nic (pokud nerozumi rozdilu SDH a JSDH, tak na tech mistech nemaji co delat!!!).
-
a to zrovna malo peněz neberou a taky nechápu jak se někdo může pod něco takového podepsat- čestné poděkování sboru při pomoci na likvidaci škod způsobených povodněmi. Už jsem to přebíral dvakrát a nechápu, že jim to neni blbý. Na místě zasahovali JSDHO vysíláni KOIS HZS, tak nechápu jak se k tomu mohli dostat-SDH
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:22
Celkem by mne zajímalo jaká je náplň funkcí velitel SDH a zást. velitele SDH, jak jsem nedávno viděl na stránkách nejmenovaného SDH. Komu tito "funkcionáři" vlastně velí? Vypadá to dost divně, když je na seznamu členů SDH uvedeno: velitel SDH, zást. velitele SDH, velitel JSDH, zást. velitele JSDH...
Jo, je v tom bordel, ale JSDH je čí jednotka? Je to jednotka Sboru dobrovolných hasičů. Tak komu patří? Ano, zřizovatel je obec, jednotka funguje podle zákona o PO, narozdíl od SDH. ALe, ale, ale...Jak je to s pojištěním u nečlenů SDH? Jak mám zasahovat, když půl vybavení je v majetku obce a půl patří SDH? To musím mít minimálně smlouvu s SDH o užívání jejich prostředků. Není to jednoduché. Má s tím někdo praktické zkušenosti? Jaké byly, nebo jsou problémy?
-
Jejich funkce je asi výcvik budoucích členů JSDHO, tak to mají napsány v zákoně ale reál je někde jinde u nás si členy připravuje sama jednotka. Velitel jednotky a velitele družstev ti vedou výcvik a cvičení a veškerou přípravu. Jen nechápu že to neni blbý těm funkcionářům SDH a jejich aparátu. Proto jsem odešel a neschází mi to, jediný co cenim je práce s mládeží a to je vše.
-
JSDHO - zřizovatel obec(obecní jednotka) ta má zásahová družstva, využívá techniku a prostředky obce a je financována obcí, hasiči družstev jsou pojištěny obcí
SDH-občanské sdružení na úseku pož. ochrany, platíš příspěvek a ten snad zahrnuje pojištění, prostředky má své
Jinak samozřejmě muže být dohoda nebo smlouva o používání prostředků a techniky.
Tak nevím, ve svém 500. příspěvku jsem chtěl někoho pochválit, ale opak asi bude pravdou. Tak jako většina předchozích bude kritizovat to co se TADY a TEĎ děje. Věřte mi, vůbec to nedělám rád , raději bych něco pochválil.
RE: Zbyňda.fireman
Také to nechápu!!! Jenže jsou už tak vysoko, že je za takovou fatální chybu nemá kdo vyhodit . Jenže bohužel v SDH, kde jsem působil byla většina lidí mimo realitu, takže jsem s tím nemohl nic dělat (také důvod proč jsem odešel). Ale mít za sebou dobré lidi, tak jsem jim to poslal zpět doporučeným dopisem.
RE: Dag
Jakou mají náplň fakt nevím, ale nic jim nebrání, aby se ve sdružení nebo v organizační jednotce oslovovali třeba pane premiére, pane guvernére nebo pane prezidente.
RE: Rooman X
Tak to s tebou nemohu souhlasit!!! JSDH zřizuje, jak správně píšeš, obec (může i podnik) a patří tedy obci. SDH je občanské sdružení a většinou nezřizuje JSDH (výjimkou je třeba SDH Brno-Královo pole, ale je nutno říct, že jejich jednotka nemá (např. dle zákona 133/1985 Sb.) statut JPO a je pouze ostatní složkou IZS).
Pokud obec využívá něco co jí nepatří, tak by k tomu měla mít příslušné smlouvy (tuším, že něco takového funguje třeba v Lišťanech, ale jistý si nejsem). Ještě lepší by bylo, aby si obec toto vybavení koupila a nemusela si jej půjčovat. Stejné je to i opačně, tedy pokud si SDH něco půjčuje od obce (třeba DA 12 Avia na soutěže).
K pojištění se vyjádřil Zbyňda.fireman.
-
Plně souhlasim, kdo čte hasičské noviny tak mi dá za pravdu, ty se vyhodit nedají , jen se obalují dalšími členy SDH který je budou chválit a podporovat a držet nad vodou, kdyby alspoň občas četli tyto diskuse, ale to by byla pro ně práce, a viděli ty problémy co se řeší
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:22
docela zajimavy tema,ke kteremu ste se dobrali..... Taky nam uz parkrat prislo podekovani z ministerstva vnitra,kvuli zasahu a zajisteni ochrany obyvatelstvu atd.Tusim,ze tam jeste ted stoji ze dekuji SDH a ne JSDHO,sranda ted...Pritom skoro vsichni cleni SDH sedeli doma na zadku a modlili se,aby jim nevlitla voda za prah.....Konecne jste opustili tema dorostencu u zasahu.Nechapu jak mohlo padnout tolik prispevku,kdyz je to nezakonny.....Proste na to sou vyhlasky a predpisy a smitec.Joooo kdyz na to nekdo kasle, tak nechapu,proc se s tim este chlubi....Buh s temi,kteri to i presto obrovske riziko riskuji.....
Pokud se něco nezměnilo, tak SDH Kralovo Pole má s HZS ČR Dohodu o poskytnutí pomoci. Na jejím základě jsou zařazeny mezi ostatní složky IZS (mezi ně patří třeba i E.ON, JMP, SÚS, ČIŽP, VaK různých měst, MP ruzných měst, Diecézní chrita, ADRA a spousta dalších).
Nejsem ten, kdo by měl vysvětlovat situaci v Brně-Králově Poli, ale je to prostě tak, že tam město jednotku zrušilo, tak si SDH udělalo smlouvu s HZS a může se tak účastnit některých záchranných akcí. Mimochodem obdobná smlouva by měla (bohužel ji nemám ve svém archivu - možná je na www.dh.cz, ale dost pochybuji) být uzavřena i mezi SH ČMS a HZS ČR. Na jejím základě může být SH ČMS požádáno o pomoc při mimořádných událostech (ale tyto informece berte s rezervou, čerpám z informací, které jsem získal na kurzu MOST (www.uhs.cz/most) a nemám ji dále ověřenou).
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky