Asociace velitelů JSDH
-
Příspěvek od Horimapanenko » 27.10.2015 16:06
Příspěvek od Sobiho » 27.10.2015 16:39
Vůbec si nedokážu představit fungování naší jednotky bez Vás, Vašich rad a Vašeho pojištění. Ne, teď vážně. Pořád je SH ČMS x-krát důvěryhodnější partner než Vy. Třeba už jenom tím, že se dá zjistit počet členů, lze zjistit personální obsazení a hlavně odpovídají na dotazy. To Vaše věčné, na nic se neptejte a podporujte komoru k tomu jen napomáhá... Ano, myslím si, že by se dali dělat věci líp a třeba jinak vůči JSDHO, ale jenom proto Vám nevlezu na lep.
Myslím, že jste tady právě spáchali "sebevraždu", ale no nic, na stránkách se budete dál vychvalovat, prsit se a dál rozesílat strašidelné e-maily, je to Váš byznysmodel. Jsem ale rád, že vyšlo najevo, co jste zač a že si každý tady mohl udělat svůj názor. Za mne říkám komoře: NE! A to jsem ani nepřipočítal tu blbost s 4-letýma prohlídkama.
-
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od Mrázek Michal » 27.10.2015 17:29
TomasK píše:Tak nějak mě napadlo, že bych založil Kuchyň velitelů, nechce se někdo přidat ? Stačí napsat třeba Já, s tím bych si mohl vystačit.
Váš prezident Tomáš
Tak, zkusil jsem to navrhnout klukům a babám (mám 2 v jednotce) a jelikož mám žravé poddané, tak se asi přihlásíme. :-)))
Já se celou dobu držel zpátky, nějak jsem pořád nemohl pochopit oč jde, ale po poslední reakci Komory mám jasno. S někým, kdo má problém odpovědět na jasně položené otázky rozhodně spolupracovat nehodlám i kdyby jeho úmysly byly sebelepší.
Myšlenka není třeba špatná, ale prezentace jaksi vázne. Já bych určitě neskočil rovnýma nohama do něčeho, co si nemůžu prověřit. Pověstnou poslední kapkou byla zmínka o zdravotních prohlídkách. To je vážně hloupý vtip. Moje jednotka, i když jsme pouze JPOV chodí pravidelně každý rok, obec těch pár stokorun zaplatí a nemá s tím sebemenší problém. Starostka má klid a já taky.
Michal
-
Příspěvek od Samik » 27.10.2015 18:19
-
Příspěvek od Michal Hylas » 27.10.2015 19:59
Každý vztah je o diskuzi. V tuto chvíli ten vztah je k ničemu. Sobiho se ptá, já také a je tu dost dalších dotazů a komora nereaguje nebo nechce. Za mne už také říkám, že ikdyž myšlenka je dobá, tak starostovi nikdo nedá doporučení.
-
Re:
Příspěvek od Doktor1 » 27.10.2015 20:11
Tak po téhle odpovědi už opravdu nevím. Četl jsem přesně a samozřejmě i to další. Jen jsem nechtěl věřit, že cesta k lékaři by mohla být nějakou překážkou pro hasiče, který má už jen z podstaty věci být zdravý. To přece nemůžete myslet vážně, aby argumentem pro čtyřletou periodickou prohlídku bylo to, že musí čekat v čekárně??? A hrozby vyhazovu z práce kvůli lékaři?? To snad ne. Stejně tak rozlišování kategorií, co to má za význam tvrdit, že pětkaři to mají jiné?? Musí být přece stejně zdravotně způsobilý. Nařízení vlády platí pro všechny stejně. A má to svůj důvod. A co ta motivace....?? Takže když půjde k lékaři jednou za čtyři roky, bude více motivovaný být hasičem??? Nějak z toho nejsem moudrý. K té finanční úspoře, nechce se mi dopočítávat, kde vzala Komora částku 37 milionů. Většina hasičů (tedy pokud ze svého okolí vím) využívá právě tu dvouletou preventivní prohlídku, kterou ze zákona hradí zdravotní pojišťovny. V návrhu Komory se o této periodě rovněž mluví, ale spíš jako že to nějak nejde využít. Jde. A navíc k této prohlídce hrazené pojišťovnou se hradí EKG (někde ani to ne) a pro nositele dýchací techniky ještě spirometrie. Víc nic. Ale i kdyby, pro velitele je fakt, že jeho kluci (a holky... :) ) v jednotce jsou po zdravotní stránce v pořádku k nezaplacení. Spíš by mě zajímalo, kdo dal impuls k tomu, aby Komora takový návrh hodlala podat nebo snad nedejbože už podala. Kdo Komoru delegoval, aby něco takového vůbec vymýšlel? Je to na podnět některých velitelů nebo jen takový nápad. Naše jednotka je z KV kraje, což je od Plzně, tedy ofic sídla Komora, co by kamenem. A nezaslechl jsem, že by v okolí někdo z velitelů měl problém s dvouletou prohlídkou pro členy jednotky.Komora velitelů píše:To Doktor1:
Pokud bys četl přesně, tak zjistíš, že kromě finanční náročnosti ( jedná se "jen" o 37 miliónů za celou ČR) uvedené v první části věty, že věta pokračuje: ".... jsou i velkou zátěží pro jednotlivé členy jednotek, kteří se podrobují těmto zdravotním prohlídkám většinou bez jakékoli náhrad." Není to jen o financích, ale je za tím ten člověk, člen JSDH. Ten se musí dostavit k lékaři, musí se uvolnit ze zaměstnání (může mu hrozit propuštění), dojet k tomu lékaři (JPO II většinou nikam nejezdí, protože má lékaře v místě, ale člen JPO V musí dojet do obce, kde má lékaře), čekat v čekárně a jet zpátky. Nezapomeň, že jednotka JPO II není to samé co JPO V, která nemusí celé dva roky vyjet, ale jen její členové chodí na prohlídky. To je "obrovská motivace". A i kdyby se jednalo o finance, tak za ně raději jako velitel koupím hadice.
Sice Komora už vzkázala, že diskutovat tady na foru nehodlá, přesto jsem musel reagovat. Nemám nic proti tomu, aby někdo (ne SH ČMS) zastupoval zájmy výjezdových jednotek, ale Komora to evidentně nevzala za správný konec.
-
Příspěvek od Hanz » 28.10.2015 08:20
-
-
Příspěvek od TomasK » 28.10.2015 10:46
Jinak souhlas s těma školícíma střediskama, né vše je nutné přes ně, když u HZS to jde v naprostém klidu stejně, bezplatně a máme to kousek.
Z mé strany též nedůvěra ke komoře. Těžko budu kupovat krásně nalakované a naleštěné auto, když se nemohu podívat dovnitř, zda není někde shnilé.
-
Příspěvek od Hanz » 28.10.2015 11:22
Příspěvek od Sobiho » 28.10.2015 12:17
Jak už jsem psal, proto SH ČMS je jediná organizace, která momentálně mluví ze JSDHO, protože JSDHO nejsou sdružené ( až na tři pány v komoře ) a nikdo další prostě není. Jsem přesvědčen, že asociace je nutná a jsem přesvědčen, že má spolupracovat a sdružovat, filozoficky stát jako ČAHD, ostatní organizace nebrat jako konkurenty a nevytvářet v nich pocit ohrožení, ale dostat je na svojí stranu a skrze ně s jejich pomocí společně prosazovat zájmy JSDHO.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 28.10.2015 12:18
Asi nevíš o čem mluvíš. Do SH ČMS volí jednotlivá SDH a potažmo JSDH své zástupce. To že to někdo bere jako "póvl" a kašle na to kdo ho zastupuje je otázka další. Vím o čem mluvím. Pokud by se o to začali ti kteří sdružení krtizují a projevili chuť něco změnit zajímali, tak si zvolí do Rady Velitelů své schopné zástupce a mají šanci něco ovlivnit. Nebylo by potřeba volat po nějaké aiociaci, ale už by tu byl funkční orgán a to takový, že důvěryhodný. Tím že se to štěpí je tu prostor pro podvodníky. Ale to už jsem tu psal.Hanz píše:Já i většina členů JSDHO jsou zároveň členy sdružení SH ČMS, ale dle této teorie by v případě členství ve sdružení zahrádkářů, rybářů, myslivců mohl za jednotky vystupovat kdokoli. Tak, jak se určila " komora" , tak se určilo i "sdružení " a to naprosto neoprávněně bez jakéhokoli mandátu samotných JSDH či zřizovatelů jednotek.
Takže jsi na omylu, že se SH ČMS určila, volíme si ji.
Poznámka, nejsem nikde výš, než v SDH a JSDH. Jen na věc koukám z různých úhlů a ne jen jednostranně.
-
Příspěvek od Hanz » 28.10.2015 12:50
- Oves
Příspěvek od Oves » 28.10.2015 15:05
-
Příspěvek od Horimapanenko » 28.10.2015 19:11
- Pavel Havelka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Havelka » 28.10.2015 19:25
-
Příspěvek od TomasK » 28.10.2015 19:31
U smluv je to tak, že v ní jsou vypsané specifické činnosti a na vše ostatní odkazuje další bod kde je odkaz na aktuální občanský zákoník.
Z jaké části ČR jsi panenko ?
Souhlas s Pavlem..
-
Příspěvek od Horimapanenko » 28.10.2015 19:57
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti