Asociace velitelů JSDH
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 02.11.2015 15:51
Teď ti (a nejen tobě) vysvětlím proč tvá slova je nutné brát s rezervou. Pokud by ti kluci z Plzně byli tak féroví a hodní, jak sám uvádíš a zaregistrovali by Komoru jen s tím nejčistším úmyslem, pak by s námi (větším zbytkem) komunikovali, řekli by nám, že z důvodu zjednodušení změnili přípravný výbor, změnili prezidenta a určitě by nám to řekli sami dříve, než abychom se to museli dozvědět ze zápisu v rejstříku náhodou. Nezlob se, ale tady bych ještě věřil možná jen ve špatnou komunikaci.
Po zjištění, že komora již existuje, ale nikdo z nás v ní už nefiguruje, jsme se obrátil na kluky z Plzně, a ti nám sdělili, že bude sjezd, že je s ním a přípravou voleb spousta práce a tak že nás pozvou na další jednaní někdy na přelomu června a července. To byl také poslední kontakt s Komorou, který jsme měli. Vzhledem k tomu, že pak v kampani byly využity informace z přípravných jednání Asociace/Komory pro vlastní prospěch kandidátů příliš důvěry to nevzbuzuje. Každopádně od začátku června až do doby, kdy Komora oslovila dopisem starosty nás již nikdo nekontaktoval a mě se nějak teď příčí věřit tomu, že vlastně na vině jsme my. Každopádně se o Komoře nechci bavit, protože naše myšlenky jsou opravdu někde jinde.
A bohudík nemáš pravdu ještě v jedné hodně důležité věci. Nejsme na všechno jen tři, jen za dnešek máme poměrně dost nových členů, další projevili o členství zájem a přitom jsou rovnoměrně rozložení po celé republice. A protože základem všeho je důvěra a my o ní velmi silně stojíme, již během dneška se na našich webových stránkách zájemci dozvědí více informací.
S přáním hezkého dne Jirka Sucharda
-
Příspěvek od Polacsek Apolen » 02.11.2015 16:07
Jiri :-) nejme na pisku abychom si tady psali otom kdo ma vic :-)
Zavolam
-
Příspěvek od Michal Hylas » 02.11.2015 18:43
Jak jsem napsal již dříve a možná ne srozumitelně, tak cílem proč jsem se dotazoval na jména bylo udělat si představu kdo za tím je a co od něj čekat. Ano chtěl jsem si zadat ta jména do vyhledávače a zjistit co dělali a co mají za sebou. Když mi tady nikdo neodpoví a já se jen mohu domnívat nebudí to důvěru ani mou, ani mého velitele. Ano, Vlastimil Malina je pod dopisem podepsán a to jméno se dalo "prověřit", ale nic jiného. Myslím, že nejen já, ale i další uživatelé tohoto serveru se nechtějí napálit.
U Jirky Suchardy vím co můžu čekat. Z jeho působení tady na požárech jsem měl vždy kladný dojem. Navíc je za ním jako velitelem JSDH Varnsdorf vidět jeho práce. I v osobě Tadeáše Hlinky zatím vidím pozitivní práci. Nás velitel s ním cosi konzultoval a dost mu poradil. Tak to je srovnání osob z obou projektů.
Co se týká samotného pojištění, tak pokud nemůžu věřit osobám, které se za komorou skrývají, jak máme věřit pojistce? S velitelem jsme psali našemu finančnímu poradci, aby nám na to juknul. Výsledek zatím nevím. Podle prvotního porovnání to vychází samozřejmě výhodněji přes komoru.
Osobně se zatím nehrnu ani do komory a ani do asociace. Nejsem velitel, ale jen jeho zástupce.
-
Příspěvek od fireman234 » 02.11.2015 18:53
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 02.11.2015 20:48
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od vašák mirek » 02.11.2015 21:12
A co boudou dělat až je ti mladší dravější v jednotce nebudou chtít. SDH vychová mládež, někdo jde do jednotky, ěkdo sportuje a později se ti starší věnují dětem mládeži a pomáhají s údržbou techniky a při pořádání akcí. No pro někoho jsou to jen opilci, stejně jako JPO V. Znám několik JPO V které jsou na lepší úrovni než JPO III. (pro rýpaly náši JPO V nepočítám) Díky výtěžku z akcí můžeme pořídit více než by dovolil rozpočet obce a to není k zahození. Rozhodně je to lepší než plakat s nataženou rukou že mi nikdo nic nechce dát. A když si uvědomím, že SH ČMS je voleno z členů SDH a mnoho členů JPO je i v SDH je asi někde chyba. Že třeba nikdo na sebe nechce vzít odpovědnost a čeká kdo co udělá za něj, aby mohl nadávat druhému.TomasK píše:Nekopu tu za žádného z těch tří, ale jak tu čtu nějaké komentáře, tak by mě zajímalo kolik členů do jednotky vstopilo díky tomu, že nejdříve prošly jako děti SH...
-
Příspěvek od TomasK » 02.11.2015 21:30
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 02.11.2015 22:40
To je to co píšu o těch volbách. Lidi na to kašlou kdo je zastupuje a pak nadávají těm které tam poslali, respektive se tam díky nezájmu těch zodpovědných dostali lidé, kteří opravdu jsou názorově hodně vzadu.TomasK píše:Míro, ten můj dotaz byl myšlen tak jak jsi to napsal ty. Já jsem člen SDH od 12 let, díky tomu jsem se na vojně dostal k hasičům a poté vstoupil do jednotky. Náš sbor který má díky velké základně možnost dělat akce a vydělat nějakou tu korunku, tak nás vždy maximálně podporoval. O zrušení tedy není důvod dle mě. Spíše by to mělo být o výměně některých lidí, doba jde hodně dopředu a názory několika nejvyšších jsou zamrzlé v době před patnácti lety, to je smutné :-(.
-
Příspěvek od Čestmír » 03.11.2015 08:35
Ale přesto jim nepřísluší jednat za jednotky!!!
Toto je potřeba opravdu změnit. Chápu, že ( doufejme ) do teď nebyl orgán s kterým by mohlá vláda, HZS, kraje jednat ( když opomenu přímo starosty - kteří, ale neřeší problémy globální ).
Jsem z ústeckého kraje, hovořil jsem jednou přímo s hejtmanem Bubeníčkem a snažil se mu situaci vysvětlit ( rozdíl mezi SDH a JSDH, bafuňaření, ..... ), ale asi jedním uchem dovnitř a druhým ven. Za měsíc daroval kraj Dacie, bafuňářům z kraje a děkoval jim jak SDH zasahuje při různých událostí :)
To Jiří Sucharda: Mohu poprosit o web link, nejsem vlastníkem FB a rád bych si o Vás přečetl víc. Díky
-
-
Příspěvek od Horimapanenko » 03.11.2015 21:56
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 03.11.2015 22:27
Asociace od svého vzniku hlásá transparentnost a na tom vždy bude stát. Není proto nutné hledat za každou cenu senzaci a konspiraci za každou cenu. Vše je přeci tak prosté. Asociaci zapsali do rejstříku členové přípravného výboru z královéhradeckého kraje a jeden z nich Pavel Viktorin na sebe při zápisu vzal i to břímě, být zapsaný jako statutární orgán - prezident. Bezprostředně po zápisu, tedy 1.11.2015 svolal první sněm, kde byli přijati zbylí členové přípravného výboru za členy a také se uskutečnili první volby do orgánů Asociace, tedy byl zvolen prezident a členové rady. A kupodivu se prezident stal ten samý člověk, který byl všemi navrhován už od konce minulého roku. Vše proběhlo v souladu se stanovami, je o tom sepsán zápis a usnesení a vše je předáno rejstříkovému soudu k provedení změn.
A to samozřejmě chvilku trvá. Není proto třeba panikařit, není proto třeba vymýšlet záhadné konstrukce a hlavně není třeba se ničeho obávat. Asociace byla založena, získává důvěru velitelů, nabírá nové členy a zapisuje se pozitivně do povědomí hasičů. A tak to má být.
Tak hezký večer a méně vrásek vám přeje ten, který by se v indiánském jazyce nazýval Tenkterýsenebojíanestydípodepsat. Váš Jirka Sucharda
-
Příspěvek od Horimapanenko » 04.11.2015 07:48
Příspěvek od Sobiho » 04.11.2015 10:02
Mám dva dotazy na "Komoru":Jaké konkrétní jednotky zastupujete a za koho konkrétně mluvíte?
Jaké je provázání pana prezidenta, společnosti Montex, se sídlem ve zbrojnici SDH a SDH Plzeň a jaký je předmět činnosti společnosti Montex?
o tyto otázky:
Kdo je víceprezident? Prezidenta už známe.
Kdo je členem rady?
Kdo jsou oblastní zástupci?
Pokud nevíš kdo asociaci zastupuje a personální obsazení, doporučuji prostudovat web asociace. Pokud jsi schopen porozumět psanému textu, jistě získáš odpověď, pokud ne, bůh ochraňuj hasiče s tebou v jednotce...
-
Příspěvek od Horimapanenko » 04.11.2015 16:40
-
Příspěvek od Petr Došek » 04.11.2015 16:50
-
Příspěvek od Horimapanenko » 04.11.2015 17:18
-
Příspěvek od Dan087 » 04.11.2015 17:59
-
Příspěvek od Horimapanenko » 04.11.2015 19:07
- HASIČINA