Asociace velitelů JSDH
-
Příspěvek od Martin Kasal » 28.10.2015 20:33
Který nový zákoník máš na mysli? Myslíš nového občana? My teda postupujeme spíš podle zákoníku práce. S obcí máme dohody o provedení práce, takže jsme normálně pojištěni jako zaměstnanci, město má všechny zaměstnance pojištěné. Ti, kteří jsou v SH ČMS, tak mají ještě jejich pojistku v rámci členských poplatků. Kdo nemá dohodu o provedení práce, ale jen dohodu o členství (vychází z vyhlášky), tak v případě úrazu u zásahu přebírá odpovědnost a případnou náhradu HZS. Každopádně je to na každé jednotce, jak si pojištění svých členů zařídí, komerčních nabídek je spousty, velitel se musí starat. Samozřejmě záleží na tom, kolik na to má peněz, musí najít stejnou řeč se zřizovatelem. To co nabízí komora si velitel, potažmo zřizovatel zařídit sám, stačí se obrátit na pojistné poradce, ještě se o vás poperou.
-
Příspěvek od duplesice » 28.10.2015 20:46
A přihlásit se do komory jen abych zjistil kam jsem to vlastně vlezl snad nemyslíš Horimapanenko vážně. Přeci musím vědět kam vlastně lezu.....Jasně, můžu být pak třeba zklamaný, že to není co jsem od toho čekal, ale musím vědět proč tam jdu. A jen důvod zjistit, co ta komora je vlastně zač je opravdu málo. To by měla prezentovat veřejně a všem bez ohledu na to, zda již máš podepsanou přihlášku a nebo registraci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od vašák mirek » 28.10.2015 21:15
Přesně tak. Pokud se stydí za svá jména nebudí důveru.duplesice píše:Nejlíp jak jsem psal ptáčka lapáme, když využíváme jeho neznalost. Správně to napsal Martin Kasal. Každý velitel se musí postarat a pokud se stará tak v tom nevidím problém. Známe staré "voják se stará, voják má". Nebo věříte komoře, že vám nabídne to nejlepší když ani neumí odpovědět?
A přihlásit se do komory jen abych zjistil kam jsem to vlastně vlezl snad nemyslíš Horimapanenko vážně. Přeci musím vědět kam vlastně lezu.....Jasně, můžu být pak třeba zklamaný, že to není co jsem od toho čekal, ale musím vědět proč tam jdu. A jen důvod zjistit, co ta komora je vlastně zač je opravdu málo. To by měla prezentovat veřejně a všem bez ohledu na to, zda již máš podepsanou přihlášku a nebo registraci.
-
Příspěvek od Horimapanenko » 29.10.2015 08:42
-
Příspěvek od Horimapanenko » 29.10.2015 08:53
-
Příspěvek od Horimapanenko » 29.10.2015 08:57
- Martin (kaw) Kavka
- Kontaktovat uživatele:
-
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od Michal Rambousek » 01.11.2015 19:19
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 01.11.2015 20:22
No, jen aby to nebyla zas nějaká kav(f)ka!!!Martin (kaw) Kavka píše:http://www.pozary.cz/clanek/124469-nove ... -suchardu/
:-))))
Toto ve mě budí daleko větší důvěru, nikdo se za nic neschovává. Doufám, že se Asociace rozjede a bude nám velitelům dobrým partnerem a pomocníkem.
-
Příspěvek od Kamil Holek » 01.11.2015 20:29
-
Příspěvek od Michal Hylas » 01.11.2015 20:50
Jirka "Jarda" Sucharda se tu dlouho neukázal. Když tu byl, jeho slova vždy byla ku věci. Nikdy se neschovával. Vždy komunikoval jak mohl. Proto vítám jeho návrat.
-
Příspěvek od Marek Bulva » 01.11.2015 21:57
-
Příspěvek od Lída » 02.11.2015 11:27
Pod článkem se nedá diskutovat, proto sem..Martin (kaw) Kavka píše:http://www.pozary.cz/clanek/124469-nove ... -suchardu/
Tohle na mě působí věrohodněji. Škoda jen, že i zde jsou pro mě, co do toho trochu vidí, uvedený věci které jsou možná jinak než je pan Sucharda uvádí a jiní si podle toho udělají úsudek, který je podložený právě tímto tvrzením.. :/ Trochu mne to zklamalo :(
Naším cílem je jasně se vymezit, proto veřejně říkáme, že nechceme být žádným podnikatelským subjektem, nechceme být součástí žádné současné stávající hasičské organizace a především nechceme finančně parazitovat na svých jednotkách a zřizovatelích
Pokud nechce být asociace podnikatelským subjektem, jak může v závěru článku uvádět že chce čerpat příspěvky od sponzorů a dotací? Vždyť si to odporuje?
Je zapotřebí jasně říct, že SH ČMS nemá (kromě zavádějícího názvu základních organizačních jednotek) žádnou spojitost s jednotkami SDH obcí a už vůbec není oprávněno o nich s kýmkoliv a na jakýchkoli úrovních jednat.
Pokud mají členové výjezdových jednotek jen pojištění, které mají na základě členství v SH ČMS, je jasné že SH ČMS má právo za ně jednat. A chtít pro ně vyjednat další výhody, krom věcí, na které by měli mít jasný nárok. A nenechat se odbýt tvrzením že členům SDH nic není do toho co dělá JSDH, když to jsou v 99% jedni a ti samí lidé. Tím netvrdím ovšem, že by se mělo plést do činnosti JSDH. Podle mě se jen stará o své členy.
Proto se tak brání všem aktivitám jiných organizací a k tomu si jednáním na vládních úrovních ještě dodávají patřičnou vážnost. Teď se samozřejmě obávají, že přijdou o vliv a také možná peníze. Ale posuďte sami, aby se např. v Ústeckém kraji kupovala osobní auta pro představitele Sdružení hasičů a tím odebíraly možné finanční prostředky pro zasahující hasiče je opravdu poněkud zvláštní.
Prosím o uvedení, jaké finance dostává SH ČMS na činnost výjezdových jednotek? Co vím, žádá o dotace na činnost mládeže na MŠMT. O dotace z jednotlivých krajů na činnost JSDH může žádat jen zřizovatel, tedy SH ČMS (ani jednotlivé SDH) ne. Tedy by neměli o co přijít?
Co se týká dotace z krajů - dotace rozděluje kraj. Tedy on rozhoduje, co kdo dostane - zda finanční či materiální pomoc. A nejsem si jistá, zda by radši některá OSH nechtěla spíše finanční podporu než auto, přeci jen to jim pořádání okresních soutěží nezaplatí.. A dále - jsou určité balíčky, na co jdou a nejdou peníze kraje použít a hlavně kdo je dostane. Že by se vzalo jednotkám a dalo se neziskovce se mi zdá taky divoké.. Takže pokud se někomu nelíbí že Ústecký kraj dal automobily, měl by si stěžovat tam. Nebo snad si každé OSH extra podalo žádost o auto?
V každém případě držím palce aby se to rozjelo. Jen se bojím že teď, poté, co byli obce upozorněni na Komoru, že to není tak růžové jak to vypadá.. že bude Asociaci někdo věřit a nestrčí je do jednoho pytle.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 02.11.2015 12:15
-
Re:
Příspěvek od Lída » 02.11.2015 12:37
Určitě, díky a i Vám hezký den :)Jiří Sucharda píše:Jestli dovolíte, necháme odpověď na tento dlouhý dotaz na naše nové webové stránky, jsem přesvědčený, že je více lidí, které tyto otázky, resp. odpovědi na ně zajímají a někteří se nedočtou až ke dvacáté straně diskuze. Každopádně na ně budeme reagovat a vysvětlovat naše myšlenky. S přáním hezkého dne Jiří Sucharda
-
Příspěvek od Polacsek Apolen » 02.11.2015 12:52
Jiří samozřejmě máte právo se prezentovat ,jen se osobně domnívám že některá slova jsou záměrně napsaná trošičku zkresleně.
(Přípravný výbor Asociace se začal scházet v říjnu minulého roku v Sukoradech, aby na další schůzce v lednu u nás ve Varnsdorfu připravil stanovy a nechal je zaregistrovat. Už tam se ale do přípravné fáze dostaly osoby, které začaly měnit cíl, zaměření a také název připravované Asociace a tak začala vznikat Komora velitelů, s jejímž hlavním zaměřením i s některými jejími představiteli jsme začínali mít problém.
Vše vyvrcholilo ve chvíli, kdy rejstříkový soud v Ústí nad Labem zamítl registraci Komory a my se rozhodli, že pro druhý pokus zkusíme štěstí v Plzni. Jaké však bylo naše překvapení, když jsme začátkem června zjistili, že Komora je sice zaregistrovaná, ale my v ní už jaksi nejsme.
My jsme z toho, Martine, byli asi překvapení více, než ty teď. Měli jsme v ruce námi podepsané květnové usnesení Komory, ale naši bývalí kolegové si udělali novou ustavující schůzi, kde si doplnili vlastní jména a tak si přivlastnili nejen spolek s připravenými stanovami, ale i logo, které pro nás zadarmo vytvořil můj kamarád. A k tomu si jako bonus z připravených bodů činnosti Komory vytvořili hezkou předvolební kampaň do vedoucích funkcí v SH ČMS.
K dovršení všeho nás ještě nějakou chvíli přesvědčovali, že jsme to špatně pochopili, a že to byla jenom možnost, jak urychlit registraci. Ve skutečnosti to byl od začátku zcela promyšlený tah, jak využít, resp. zneužít informace, které se ve velitelích hromadily několik let a které zazněly na přípravných setkáních.)
Nikdo v přípravné části jste otevřeně neřekl že tam kluky ze SPlzně nechcete, na změně z asociace na komoru jsme všichni kývli jednohlasně . Stanovy jste dělaly dohromady Ty a Honza a spolu jste je ladily. Návrh na znak podal Honza Chlebo a ty jsi jen zajistil přes kamaráda zadání do PC podoby . A galet má jen jednu podobu tak nevím jak to s tím autorstvím a ukradením Myslíš.
Ano kluci zaregistrovali komoru v Plzni . Bohužel jen nestihli dáti ostatním vědět než přišlo od soudu psaní tak rychlí posel kontrolující rejstřík rozpoutal 3 světovou a svolával do zbraně. No nic stalose. No jak to kdo pochopil je na vás a hloupé je to takto šířit veřejně.
No není se čemu ani divit jasná a cílená agitace na komoru a její pojištění ,mimochodem jed z produkt komory který byl neustále napadán jen pro osobní nenávist jedné osoby nikdo neporovnal toto a jiné pojištění jen kritika .Komora nenařizoval že ho musí vel. Vzít do každý jednotky jen nabídla tu možnost že tu je.
Asociace je zde okamžitě vyzdvihována a přitom je na tom momentálně stejně jak komora .
Pouze víte kdo je prezident,jsou také jen tři ,komunikace zatím zde žádná konkrétní cíle a směry žádné ,ale světe div se kritici komory najednou nepotřebují vědět tyto věci zde a otevřeně.
Já osobně nemám žádný osobní důvod ani zájem proč bych s kolegy nadále nespolupracoval a nekomunikoval . I když jsem vlastně ten bývalí kolega
Přeji ať se dílo daří
Jiří není to proti tobě Martin
-
Příspěvek od Ondra :-) » 02.11.2015 14:32
-
Příspěvek od Tomas Havlik » 02.11.2015 15:40
nepouštím se do žádného hodnocení, ani diskuze k asociaci, komoře či sdružení. Jediné co bych rád přihodil je zjištění, že náš úřad nespamovala ani komora, ani asociace, ale sdružení a ještě přihodilo naprosto nevýhodné pojištění.
Viz text:
Vážená paní starostko, vážený pane starosto, vážená paní primátorko, vážený pane primátore.
V minulých dnech jste zřejmě obdrželi informaci o vzniku Komory velitelů jednotek sboru dobrovolných hasičů. Komora si osobuje právo zastupovat velitele jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.
K zamýšlené činnosti komory zaujalo nejvyšší rozhodovací orgán - Shromáždění starostů Okresních sdružení hasičů, Krajské sdružení hasičů, Ústřední kontrolní a revizní rada a Výkonný výbor SH ČMS, které se konalo dne 24. 10. 2015 v Přibyslavi jednohlasné stanovisko.
Prohlášení shromáždění starostů zasílám v příloze a také je k nahlédnutí na:
https://www.dh.cz/images/Zapisy/Shromaz ... AF_JPO.pdf
Dovoluji si Vás touto cestou požádat, aby jste s "Prohlášením" seznámili velitele a členy JSDHO a činnost samozvané komory nepodporovali.
Při této příležitosti bych Vás chtěl informovat, že avizované úrazové pojištění členů Jednotek sborů dobrovolných hasičů, které nabízí Komora jednotek sborů dobrovolných hasičů, již léta nabízí naše Hasičská vzájemná pojišťovna.
V příloze zasílám nabídku Hasičské vzájemné pojišťovny.
Ing. Karel Richter
starosta SH ČMS
Helena Kolouchová
asistentka starosty
Kancelář SH ČMS
Římská 45
121 07 Praha 2
tel: 222 119 501
http://www.dh.cz
Takže jsem musel vše vysvětlit na úřadu. Protože si pojištění soutěžíme, vysvětlení se neslo v duchu hraček spláchnutých do kanálu. Nepřeju si aby mi sdružení, ani nikdo jiný ještě přidělával práci, kvůli vlastnímu prospěchu. Navíc proč by mělo město s tímto seznamovat JSDH .... tudíž vlastní organizační složku. Snad nám nebudou zahrádkáři diktovat, kde kupovat travní semeno.
S pozdravem Tomas
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky