Asociace velitelů JSDH
-
Příspěvek od Pavel Lang » 19.04.2012 10:36
-
Příspěvek od Josef Černý ml. » 19.04.2012 10:38
-
Příspěvek od Marek » 19.04.2012 11:56
-
Příspěvek od Tomas Hlavaty » 19.04.2012 12:30
-
Příspěvek od karelvonbanhofff » 19.04.2012 12:31
To už tu bylo, pokud byl někdo ve výkonem výboru SHČMS kdo chtěl změny byl pak odejit. Nazor SHČMS je uplně jednoduchý ( bylo Ti 60 a byl jsi v Rusku ? ne tak mlč). Jako příklad kvalitního rozhodování Našeho vedení SHČMS: výzbrojna požární ochrany... Kdyby tam byl slušný člověk tak to:
1. schvaloval prodej sjezd
2. nechoval by se jako král
3. a když už něco tak posr.. sám by čestně odešel
Jsem sám členem SDH a vím že JSDH je jim dobré jen ke chlubení na konci roku kolik toho zachrání... Ne prostě jednotkám chybí zastání a to bych viděl v asociaci..
-
Příspěvek od Pretorian » 19.04.2012 12:50
-
Příspěvek od Pavel Lang » 19.04.2012 13:04
-
Příspěvek od Marek » 19.04.2012 13:13
... je mi 31 a v Rusku jsem donedávna trávil měsíc ročně na závodech. :-)
Mě je jasné jak to funguje, stačí se mi podívat na Okresní sdružení u nás, starosta co je rád že chodí, sekretářka (mj.žena ředitele ÚO HZS), veškerá aktivita: pořádání okresní soutěže, distribuce kalendáříků a pořádání "bafuňářských" sněmů.Na druhou stranu je to sdružení které má základnu více jak 350.000členů,má už nějakou historii a své slovo jako NNO dostává pravidelně dotace (dle mého názoru podmínky ušíté přímo na míru SHČMS). Z těchto uvedených důvodů by stálo pokusit se o změnu evokovanou především od lidí z dola.
Jinak členění na SDH a JSDH vidím jako problém který vzniká především u větších městských jednotek. Já jsem člen JSDH ve dvou jednotkách, JPO III a V v obci kde je JPO V jsem členem SDH a nedovedu si představit že by zde mělo dojít k nějakému rozdělení.Všichni členové JSDH jsou odchovanci SDH všichni členové jednotky jsou ve sdružení,nijak se zde nerozlišuje rozdělení členství,na veškerých akcích se podílejí všichni. Prostě dobrovolní hasičiTEČKA!
-
Příspěvek od Mara264 » 19.04.2012 14:18
A taky vidim že školení hasičů nejsou nic moc, posílal jsem kluky na strojníky, po kurzu jeden z nich nedokázal ani nastartovat PS12 no a pak ji skoro uvařil. No a po dotazu co dělali na školeni mi řekl, že v garaži u PS12 vubec nebyli. Tak co si mam o tom myslet...
-
Příspěvek od JV » 19.04.2012 14:46
to by mohlo být další náplní asociace,ale až někdy v budoucnu teď jde o to vytvořit ASoc.buď jako samostatné OS nebo pod RV. Začít v rámci současných okrsků asi není špatné ale najde se dost lidí pro rozjezd, a neskončito to zase u sportu?
VJ
-
Příspěvek od Mirek Steinz » 19.04.2012 15:13
-
Příspěvek od janprvni » 19.04.2012 17:12
-
Re:
Příspěvek od Petr Haska » 19.04.2012 17:35
Marek Haltof píše:Nemyslím si že to je špatná věc spolčit se, dalo by se tady ušetřit, třeba množstevním slevami. Př. 10 jednotek v republice bude chtít koupit centrály, tak se to domluví a koupí hromadně, a ještě se firmy poperou o tu zakázku. Jestli se smluvně domluví nákup u jedné společnosti tak taky. Nebo kdo chápe funkci konsignačního skladu (samozřejmě virtuálního) kde budou námi navržené položky, za atraktivnější ceny ale zase budeme smluvně vázani je nakupovat. založit něco jako e-shop s diskuzí jen pro registrované velitele. Toto by taky vedlo k lepší informovanosti o kvalitách výrobku...
A taky vidim že školení hasičů nejsou nic moc, posílal jsem kluky na strojníky, po kurzu jeden z nich nedokázal ani nastartovat PS12 no a pak ji skoro uvařil. No a po dotazu co dělali na školeni mi řekl, že v garaži u PS12 vubec nebyli. Tak co si mam o tom myslet...
Nic ve zlém, ale já 12tku považuji za přežitek a to přesto, že dovede mnohem více než nová čerpadla. A to z důvodu hmotnosti, uskladnění. Výkon má vynikající.
-
Re:
Příspěvek od Josef Černý ml. » 19.04.2012 19:37
No vidíš sám píšeš, že to nefunguje tak jak má. a Asociace se chce bít za všechny bez rozdílu. A právě být napomocny starotůmjanprvni píše:Mám jednoduché řešení. Nám OSH funguje na jedničku. Radu velitelů a radu OO máme složené výhradně z velitelů JPO II a JPO III. Plošně máme pokrytý celý okres a tím se k nám dostanou i problémy pětek. VV tvoří vedoucí ORad a dva za mládež. Nemáme problémy s UO HZS, pro KŘ HZS jsme ale něco jako včelaři, nebo zahrádkáři(bylo nám zděleno). KSH hasičina nezajímá, dělají hlavně sport a výročí. O ústředí se nebudu ani zmiňovat. Soustřeďme se na PŘÍŠTÍ VOLBY! Musíte všichni začít ve svých sborech. Využijme strukturu SHČMS. Kdo jiný by měl zastupovat jednotky, než organizace s 360 tisícovou základnou. Starostové obcí mají své starosti a za nás se být nebudou.
-
-
Re: Re:
Příspěvek od Mara264 » 19.04.2012 21:42
jestli je to přežitek nevim, na soutěže to je skoro jediné povolené, ale to je jedno... chtěl jsem tím říct že ty strojniky jsem musel učit všechno já, kde je kohout s benzínem to vubec nevěděli a pumpa už vubec ne. Pokud posílám někoho na školení tak čekám že tuhle primitivnost mu ukažou.Petr Haska píše:Marek Haltof píše:Nemyslím si že to je špatná věc spolčit se, dalo by se tady ušetřit, třeba množstevním slevami. Př. 10 jednotek v republice bude chtít koupit centrály, tak se to domluví a koupí hromadně, a ještě se firmy poperou o tu zakázku. Jestli se smluvně domluví nákup u jedné společnosti tak taky. Nebo kdo chápe funkci konsignačního skladu (samozřejmě virtuálního) kde budou námi navržené položky, za atraktivnější ceny ale zase budeme smluvně vázani je nakupovat. založit něco jako e-shop s diskuzí jen pro registrované velitele. Toto by taky vedlo k lepší informovanosti o kvalitách výrobku...
Nic ve zlém, ale já 12tku považuji za přežitek a to přesto, že dovede mnohem více než nová čerpadla. A to z důvodu hmotnosti, uskladnění. Výkon má vynikající.
-
Příspěvek od Mara264 » 19.04.2012 21:43
jestli je to přežitek nevim, na soutěže to je skoro jediné povolené, ale to je jedno... chtěl jsem tím říct že ty strojniky jsem musel učit všechno já, kde je kohout s benzínem to vubec nevěděli a pumpa už vubec ne. Pokud posílám někoho na školení tak čekám že tuhle primitivnost mu ukažou.Petr Haska píše:Marek Haltof píše:Nemyslím si že to je špatná věc spolčit se, dalo by se tady ušetřit, třeba množstevním slevami. Př. 10 jednotek v republice bude chtít koupit centrály, tak se to domluví a koupí hromadně, a ještě se firmy poperou o tu zakázku. Jestli se smluvně domluví nákup u jedné společnosti tak taky. Nebo kdo chápe funkci konsignačního skladu (samozřejmě virtuálního) kde budou námi navržené položky, za atraktivnější ceny ale zase budeme smluvně vázani je nakupovat. založit něco jako e-shop s diskuzí jen pro registrované velitele. Toto by taky vedlo k lepší informovanosti o kvalitách výrobku...
- Honza S.
-
Příspěvek od Petr Haska » 20.04.2012 07:39
To máš recht, na soutěžích to frčí.Marek Haltof píše:jestli je to přežitek nevim, na soutěže to je skoro jediné povolené, ale to je jedno... chtěl jsem tím říct že ty strojniky jsem musel učit všechno já, kde je kohout s benzínem to vubec nevěděli a pumpa už vubec ne. Pokud posílám někoho na školení tak čekám že tuhle primitivnost mu ukažou.Petr Haska píše:Marek Haltof píše:Nemyslím si že to je špatná věc spolčit se, dalo by se tady ušetřit, třeba množstevním slevami. Př. 10 jednotek v republice bude chtít koupit centrály, tak se to domluví a koupí hromadně, a ještě se firmy poperou o tu zakázku. Jestli se smluvně domluví nákup u jedné společnosti tak taky. Nebo kdo chápe funkci konsignačního skladu (samozřejmě virtuálního) kde budou námi navržené položky, za atraktivnější ceny ale zase budeme smluvně vázani je nakupovat. založit něco jako e-shop s diskuzí jen pro registrované velitele. Toto by taky vedlo k lepší informovanosti o kvalitách výrobku...
-
Re: Souhlasím, začněme ve svých SDH a pak OSH...
Příspěvek od Hugo Laitner » 20.04.2012 07:53
Souhlasím, začněme si dělat pořádek ve vedení svých SDH a následně OSHjanprvni píše:Mám jednoduché řešení. Nám OSH funguje na jedničku. Radu velitelů a radu OO máme složené výhradně z velitelů JPO II a JPO III. Plošně máme pokrytý celý okres a tím se k nám dostanou i problémy pětek. VV tvoří vedoucí ORad a dva za mládež. Nemáme problémy s UO HZS, pro KŘ HZS jsme ale něco jako včelaři, nebo zahrádkáři(bylo nám zděleno). KSH hasičina nezajímá, dělají hlavně sport a výročí. O ústředí se nebudu ani zmiňovat. Soustřeďme se na PŘÍŠTÍ VOLBY! Musíte všichni začít ve svých sborech. Využijme strukturu SHČMS. Kdo jiný by měl zastupovat jednotky, než organizace s 360 tisícovou základnou. Starostové obcí mají své starosti a za nás se být nebudou.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz