d
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:25
Poplatky ve zdravotnictvi jsou krok urcite dopredu,jenze v CR tomu nasi hnupi z vrchu hodi takovou neskutecne strasnou podobu,ze nekdy zustava rozum stat!!Hodne zakonu a vyhlasek,kterymi se inspiruji od uapadu,nejsou od veci,ale ti nasi tomu nasadi dycky takovou prazvlastni korunu,ze jsou je to vlastne na skodu...
A ted otazka nebo spis takova domnenka:Domnivam se,ze od zavedeni poplatku ve zdravotnictvi,pozbyva placeni zdravotniho pojisteni ucelnosti a smysluplnosti.....
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:25
hosi, prectete si nektere sve nazory jeste jednou. Prijde mi, ze se zde do diskuze pustili ti co vsechno znaji nejlepe a u piva maji v hospode vzdy reseni na vse, od fotbalu, pres zdravotnictvi az po situaci ve valecnych oblastech...
Aneb pozary.cz se diskuzi opet notne priblizily idnes.cz - skoda.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od Václav Kladenský » 12.05.2008 15:25
No za koho si myslíš, že lobuji? Proč bych to měl dělat?
Mezi obyčejné lidi nechodím, protože mezi nimi žiji..
Těch 100 000 mu bylo dokázáno, já osobně jsem to nenašel, ale kamarád mi pošle odkaz a já ho potom hodím sem.
Takže jsi typický příklad čechismu? Do západní evropy ano, ale jak mám platit 30 Kč, tak nee a radši zůstanu, tak kde jsem?
Jasně, s těmi přídavky slouhlasím, berou je hodně lidem, ale to je teď něco jiného (i když to na sebe nepřímo navazuje).
Chtěl jsem ukázat to, že někdo před kamerou brečí, že nemá na chleba a přitom bere tyhlety peníze. A 100 000 to opravdu je (event. bylo).
S účelem tech poplatků nemáš pravdu, je to jak jsem napsal výše, jdou do ZP..
A makal jsi Ty někdy hlavou?
-
Jarda:
No nelze s Tebou než souhlasit.
Opravdu jsme zase zvítězili v napsané soutěži o nejvíc Kocourkovské řešení , ale vnášet naprosto mylné názory typu "okrádat" mi přijde vrchol, navíc, když o tom dotyčný evidentně neví naprosto nic..
Např. ty děti do 15 let..
No v podstatě teď mají zdrav. pojišťovny takový "vedlejší přijem".
Přiznám se, že nevím, jestli jim ty peníze "zůstanou", nebo např. slevní pojištění (to těžko), bo dokonce dostanou od státu méně, ale to je naprosto vedlejší, chtěl jsem jen napsat, že když už nadávat, tak ne na doktory. Je jich plno, kteří byli proti tomu (takže jakoby na straně většiny pacientů) a prakicky z toho nic mít nebudou, kromě obrovské práce a papírování s tím, takže prr, že z doktorů se stanou díky reg, poplatku milionáři..
Jinak se omluvám jak redakci, tak návštěvníkům, díky mému přispěvku se to tu docela zvrhlo z hasičské debaty na úroveň bulvárních serverů, ale musel jsem reagovat..
S pozdravem VKL
-
Chlapi, zamyslete se, trochu..
Vytáhnete rozstřelenýho chlapa z auta a už se ho budete ptát, kde má peněženku?
Jasně, poplatky v některých případech by opravdu neškodily, ale ne tahat peníze z lidí, kteří už jsou i tak v krk v neštěstí.. Není to trochu moc?
Názor výše, že třeba obec bude platit za zásahy ve svém katastru možná, ale za každý zásah... Udělejte se hasičskou akciovku a potom klidně, ale takhle mi to připadá jako dost velký hienismus a doufám, že mě v tomhle někdo podpoří, protože tohle se mi vůbec nelíbí a stidím se, že jsem s někým takovým na jedné (hasičské) lodi..
-
Příspěvek od fuko fuko » 12.05.2008 15:25
A kde bereš názor že to je správná věc ty poplatky ?Vláda přemýšlí jenom jak z lidí vytáhnout prachy nic jiného .. Kde berete měřítko na lidi že je někdo víc nekdo míň ?Lidi se bez doktorů neobejdou proto na to hřeší a hrajete si na nadlidi.
-
energií, daní podle mě vede k tomu ,že cizí firmy u kterých dřem jak mourovatí povede k tomu že nebudou mít svůj čistej zisk a přestěhují se jinam .My tady žijem jenom díky tomu že jsme měli levnější energii a vyrobíme levněji až se to srovná tak dady nic moc nezůstane
-
Tak úvodem pozor. Neříkám, že mám k lékařům daleko, ale zajímám se spíš o celé zdravotnictví jako celek a o jednotlivé problematiky, rozhodně nějak "nepeču s felčarama", jak jsi naznačil. Nejsem ani doktor, ani např. lékárník, se zdravotnictvím nemám společného nic víc, než Ty..
A kde bereš ty názor, že správné nejsou?
To bysme se museli asi pobít, aby se rozhodlo, ale to jsem soudit vůbec nechtěl. Co se týče správnosti/nesprávnosti regulačního poplatku, je to podle mého názoru, tak, jak napsal Jarda Tomaštík: Věc je to dobrá, ale ta česká verze je taková nějaká...."nekošér"
A zase jsme u toho? Do západní Evropy ano, ale jak mě to má stát korunu (resp. 30), tak rozhodně ne? Zůstaneme tam, kde jsme?
Česká společnost si musí podle mě vybrat.
a) Buď budeme chtít dohnat vyspělé státy (např. takový Rakušan taky platí, uvědomuješ si to? To není, že by se pár lidí u nás ve vládě sprčilo a vymysleli na koleni poplatky-je to velmi kvalitně odskoušený systém, který funguje), přičemž musíme počítat, že zase až tak zadarmo to asi nebude (ale zase to nepřivede 50% populace nakraj chudoby-30 Kč zvládne drtivá většina)
b) Nebudeme platit navíc nic, ale budeme v té vyspělosti klesat stále více do....dolů:) a když pojedeš do Neměcka, budeš si stále připadat, jako chudý příbuzný z Ukrajiny
Ani jedna varianta nemá jen klady a/nebo jen zápory.
a) teď zvýšíš výdaje (myslím všeobecně-stát, já, Ty, Franta Obdržal) a za pár let (a opravdu pár) to začne být vidět
nebo b) výdaje necháš, tak jak jsou, ale ostatní státy s kvalitnějším systémem Tě budou v jejich náskoku čím dál víc předhánět..
Je to jen o tom si vybrat, ale nelze skloubit obě varianty najednou, nebo něco podobného, tak to pochop a příště nenadávej někomu, kdo to dostal nařízené stejně, jako Ty..
Něco odborného si o tom přečti a potom se zapoj di diskuse s alespoň částečně zasvěceným názorem...
tvůj druhý článek komentovat nebudu, protože naprosto odbočuje od tématu..
Dobrou noc, s pozdravem VKL
-
Příspěvek od Lukáš Machura » 12.05.2008 15:25
Nevím nevím, ale myslím si, že se nám to tu nějak zvrtlo. Počítám, že meebo si sice chtěl rýpnout do problému, ale že to chtěl udělat víceméně jako legraci. Alespoň takhle jsem to myslel já. A nechte už prosím toho politického běsnění, vždyť jsme na požárech!!!
Příspěvek od » 12.05.2008 15:25
Ahoj Lukáši,
jo, zvrtlo se to tady, máš pravdu, jako již tradičně v každé diskusi tady. V žádném případě nejsem pro poplatky, nic neřeší a zbytečně zatěžují zdravotní personál úředničinou. Já jen, že pořád nevidím rozdíl mezi placením poplatků u hasičů a lékařů, stejně tak by mohla fungovat Policie. Všichni platíme daně a menším či větším podílem platíme zdravotnictví, hasiče, Policii, armádu, soudy, papaláše apod. To že se někdo rozstřílí v autě je možné a stává se to často. V momentu, kdy se to stane a převezou Vás do nemocncie, už Vám tikají "poplatkové" hodiny. Co vím, tak se konečná částka musí zaplatit 8dní od okamžiku propuštění a to nezávisle na tom, jestli jste dopravní nehodu způsobil nebo ne. Pokud nezaplatíte, hrozí Vám exekuce. U dospělých, dobře, dostanou nemocenskou, ale děti? Pak zbývá se jen soudit a vymáhat škodu - s rychlostí našich přehlcených soudů. To je postup směrem na západ? Principielně by toto mohlo klidně fungovat i u hasičů, taky všichni víme, že mnohá technika je v bídném stavu, stejně tak stanice. Vždyť by to, stejně jako u lékařů, nešlo jim do kapsy, ale na jejich vybavení, nebo se pletu? Ale jak říkám, poplatky nic neřeší a fungující systém ještě více komplikují. Když změnu, tak ať si tady zavedem americký systém zdravotního pojištění a všem se nám protočí panenky. Ahojte
Příspěvek od » 12.05.2008 15:25
http://www.novinky.cz/clanek/131296-lek ... korun.html
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
ja myslim ze ale ted nerikas pravdu, nebot zdravotnictvi na rozdil od nasich sluzeb trpëlo a trpi jednim velkym ceskym probleme, ktery se ted trochu resi. Potrebujes vymalovat byt, nejit do skoly, dostavet chalupu, narychlo nekam odjet a mit to placene? Tak si preci zajdi k doktorovi, on te vypise a mas to. Potrebujes Superpyrin, nebo Acylpyrin za 5 kc, ale prosim te zajdi k doktorovi a on ti ho da nebo napise. Jses podnikatel a nemas pres den cas skocit k doktorovi, zajdi si vecer nebo v noci na pohotovost, vzdyt tam je doktor za dvojnasobek platu jen pro tebe! Uz vis kam mirim? Ne do politiky, ale ze jsem jeste (vyjma pojistovacich podvodu) neslysel, ze by se nekdo rozstrelil v aute aby nemusel do skoly, ze by si podpalil chalupu, aby si mohl udelat dva dny volna, nebo delsi vikend, ze se nikdo sam neznasilnil, nebo se neokradl aby nemusel druhy den do prace! Uvidime co prinese statistika, ale jiz ted je jasne, ze podstatna cast lidi, kteri na nas ukor zneuzivali zdravotnictvi prijde zkratka. Ano, take jsem poplatky nebyl nadseny, meli jsme minuly tyden po mnoha letech uraz v hasicarne, bylo to v sobotu, takze prvotni osetreni na pohotovosti za 90, prevaz v pondeli za 30, recept za 30 apod. - ale vsechny tyto poplatky jdou postizenemu zpet, nebot jsme dobre pojisteni. A pripsevky anonymniho a dusevniho ubozaka fuko fuko? Ty uz vysvetli tim, ze se boji napsat i svuj kontaktni mejl. JJS
-
Díky Jurovi Suchardovi, nasínil tu všeobecné vklady tohoto poplatkovému systému, jde hlavně o ty simulanty, kteří mají nemocnenskou, ale potkáte je v obchodě s barvami..
Děti do 15 let asi nikde simulovat nebudou (no i když ),ale bylo to zaměřeno na některé pro zdravotnictví zbytečně nákladné pacienty..
Jasně, mám nemocnou babičku (98 let) a když navštíví doktora, vyjdou nás poplatky na cca 200 Kč za den, což by pro důchodce, který žije sám, byl finančně velmi markantní problém, ale JJS tu napsal, že se nám to v podstatě vrátí, což není zase až tak nepravda..
meebo napsal, že poplatky zbytečně zatěžují personál. Ano, samozřejmě a tento problém tu ještě nějakou chvíli bude, dokud "si ho lékaři sami nevyřeší", jako je tomu v jiných zemích (vyčlenění lidí speciálně na toto, "společnosti", kde se dají poplatky zaplatit předem-koupíte si např. 20 lístečků a pak máte měsic pokoj), ale chce to jen čas, vždyť je to čerstvě zavedeno..
Mě cca před měsícem srazilo auto, takže už jsem od té doby u lékaře byl taky párkrát (cca 15x). A dám Vám radu, až budete platit těch 30 Kč, řekněte si, že to jde na dobrou věc a ne doktorům do kapsy..
VKL
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:25
Teď si bude muset Jirka Jarda přidat ještě jedno J KuK
-
Podle tebe když se zdražuje tak se přibližujeme evropě at nejsme chudí příbuzní no paráda . A jaký máš názor na to že se první 3 dny nemocenské neplatí ?Vláda má jediný jako recept zdražování když něco nefunguje jak poplatky tak silniční zákon i služební zákon , všem jenom bere peníze .Podle mě jsou poplatky kráděží na lidech .
-
Ale to jsem neřekl, platí to jen u těch poplatků. Taky mi třeba vadí, že např. máslo bude stát 60Kč apod..
Ale lepší, než nadávat doktorům, jdyž ten poplatek platíš je říct si, že už máme systém zdravotnictví skoro srovnatelný s vyspělými státy (systém, ne vybavení apod., to přijde až časem)
Jestli jsou pro tebe poplatky krádeží na lidech, tak si zbal kufr a jeď se podívat třeba do KLDR a zkus tam třeba půl roku žít.. Tam nebudeš platit u doktora nic, ale víš jak tam "lékařská" péče vypadá"?
Nebo třeba v Egyptě.. Tam platíš zdrav. pojištění, ale pokud nejsi hospitalizovaný v soukromé nemocnici, tak tam ležíš v podstatě na chodbě ve šprušlovatý posteli, injekce dostáváš skleněnými stříkačkami jak od dr. Mengeleho..
Může to tu taky za pár let vypadat, pokud lidí s Tvým názorem bude hodně a zvolí si svojí vládu..
Ale teď jsem hrozně utekl do politiky..
A co byly 3 dny nemocnenské?
Malování bytu? Oprava chaty? Právě ty první 3 neplacené dny spolu s poplatkem v podstatě zcela eliminují to, co tu popsal J. Sucharda. Chápeš to? Nebo ještě jedno a pomalu?
Musíme začít od těch zbytečných výdajů jako jsou právě simulace. Nedovedu si představit, kolik to ušetří a ty peníze (snad ) půjdou někam jinam v rámci zdravotnictví...
Vláda je od toho, aby brala peníze. Potom, když Tě někdo řeba napadne, tak Ti zadarmo pomůže PČR apod., kapišto?
A už mě to docela nebaví.. Člověk se snaží něco vysvětlit a setkává se tu s naprosto invalidním, tvrdě obhajovaným názorem..
Pokud něchceš, poplatek zaplatit nemusíš. Co přijde potom, je věc druhá..
-
Příspěvek od ZATES » 12.05.2008 15:25
Je to jako s platem,průměrně ho máme všichni stejný a průměrně jsme všichni simulanti,že.Vůbec se mě nelíbí že jsem kolektivně potrestán(regulován) a vůbec nevím, kde a hlavně jak, se mě tyto poplatky vrátí.Proč to prostě neplatí pojišťovna, která si to strhne z mého platu v pojištění a zatěžuje mě, klienta(pacienta) nošením drobných v kapse!Jinak nejmíň 10 roků jsem nebyl na nemocenskou ("na kasu") a když nepočítám preventivní prohlídky tak zdravotnictví asi moc nezatěžuji. Podle mě to dopadne stejně jako s vodou:"Lidé plýtvají vodou,zvedneme poplatky"--ejhle,zmenšila se spotřeba a co se stalo?--"Je malý odběr vody,úprava vody při menším odběru je nerentabilní"--výsledek:"Zvedneme poplatky!" Tak jen do mě.
-
Příspěvek od r.a.d.11 » 12.05.2008 15:25
vem to zas obráceně když ti vyletí teplota a jsi trochu nachcípaný tak ti právě stačí ty tři dny a pak jsi už v pohodě a dá se to vydržet já si vemu jednu směnu dovču a tři dni se potím a pak už se to dá jít na šichtu samozřejmě pokud nemáš něco vážného za 14 let jsem měl dvakrát neschopenku a jinak jen preventivní prohlídky tak si myslím že jsem natom pojištění už nastřádal dost a nevybral. to je věc která není vůbec zohledněna v poplatcích a otom že důchodci s důchodem 7tisíc a samostatnou domácností nevím jak stím vyžijí ale asi bude lepší když ktomu doktorovi nepudou šak když pak stoho bude mýt zápal plic tak to bude levnější léčba a nebo dřív umře aspoň se mu nebude muset vyplácet důchod stát zas vydělá
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz