Opravdu by nebylo fér, kdyby tady něco o té nehodě psal, protože je ještě zřejmě ve fázi vyšetřovaní. Není tedy divu, že wattie "vystřík" na stále dotírajícího Coxe a ostatní. Ovšem reakce pana vlaštovky je tedy ukázková.
Jak tu psal pan Kozák - je rozdíl mezi papírem a praxí. Málo kde se při klasickém školení počítá s mimořádnou situací a to i např. v noci. V těchto případech máme opravdu pramálo zkušeností ( viz. povodně 1997 a 98), dopady katastrof známe většinou jen ze zpráv ze světa. U takového zásahu už je to z velké části improvizace a záleží na zkušenostech a zdravém úsudku VZ jestli pokračovat nebo "zahájit ústup". Zdá se mi taky celkem nerozumné tady spekulovat o tom, jestli za takového ohrožení zasahovat i když tam má jet sanitka. Co člověk to názor a zdejší fenomén napadat někoho pro odlišný názor od napsání svého názoru, či zkušenosti odrazuje. Ostatně pan Cox celkem jasně odpověděl na tu svoji otázku zda zasahovat v takových podmínkách v posledním odstavci.
A nakonec moje zkušenost, když už se octnu v takové kalamitě. Obyčejná klasická píšťalka. Podle mě je slyšet i za řevu motorovek a větru. Bohužel ji taky nemám

PS: Je to taky trochu o prevenci. Až lidi budou vědět co taková příroda dokáže, budou adekvátně jednat už po meteorologické výstraze, jako třeba v Americe. Musí se to naučit brát trochu vážně.
PS II: zároveň taky musí být někdo, kdo při takovéto katastrofě řekne " situace je natolik nebezpečná, že do odvolání zakazuji vyjíždět všem záchranářům na .........."
Uf, konec.