Kam hasiči kam jdete ?
-
Příspěvek od Project » 12.05.2008 15:18
Nevím proč to tak je, ale bohužel mám pocit, že se "propast" mezi dobrovolnými hasiči a HZS více a více prohlubuje. A nemyslím si, že by to dělali ti "nahoře". Možná jen co se týče čím dál větších rozdílů ve vybavení a vybavenosti JSDH i HZS.
Spíše bych řekl, že si tyto problémy vyrábíme sami mezi sebou. Nevím proč, ale při komunikaci s profíky mám neustále pocit, že se mi snaží vždy dát nějak najevo, že jsou to oni - ti nejlepší hasiči. Těžko se to překonává, aby člověk nezačal oplácet stejným metrem... A když se pak někdo z nás nechtíc dozví, jaké přezdívky nám u HZS dávají, tak mám sto chutí jim pak nakopat prd..!
Bohužel podobně se zase opačně chovalí i někteří "staří bardi" z jednotek SDH. Někdy z nich mívám pocit, že snědli všechnu moudrost světa (hele mladej, vždyť už jsem u hasičů už 30 let, tak co mi budeš vykládat) a když se pak s takovým postojem začnou před profíky předvádět a machrovat, tak není divu, že z toho jsou jen konflikty!
A řešení? No, možná by bylo nejjednodušší udělat tlustou čáru a začít odznova...
Ale co my mladí víme o životě, že.........? )
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:18
Já osobně nemám z profíky sebemenší problém a nikdy jsem neměl, ale taky jsem se setkal s něčím obdobným jako Project. Takže chápu, že spory jdou nejen ze shora, ale můžou jít i ze spoda.
Tak se dejme dohromady - vždyť máme všichni stejnej cíl...
-
Příspěvek od jaroslav kkkk » 12.05.2008 15:18
V hasičině se pohybuji více jak 30 let, a taková diskuse bude mít smysl, až si hasiči uvědomí ( bez rozdílu ), že naše činnost je činnost týmová !!!!! Po roce 1989 si každý hřál jen svou polívčičku, dobrovolní, placení, závodní každý hledal jen svůj prospěch. Hasiči rozhádaní a nejednotní, to byla voda na mlýn politiků. Proto se ocitáme tam, kde jsme.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:18
Nedavno jsem "zive diskutoval" s jednou 17letou divcinou o ohleduplosti vuci ostatnim a o pomoci druhemu. Slecna mi tvrdila ze treba u nas to jde, ale ze ona je z velkomesta, tak neco takoveho pry nefunguje. Nechci spekulovat nad lokalitou toho velkomesta. Mame ve skole i lidi z Prahy, z Cech...a pritom se s nimi da bavit, takze tento prispevek nemirim proti Praze, aby jsme si rozumneli. V silnicnim provozu si pripadam jako ch*j kdyz poustim autobus ktery se 5min marne snazi odbocit...Stejne tak ja nevim, blbe dvere na poste podrzim starsi pani s fofrklackem v jedne ruce a taskou v druhe (v Ostrave). Pocka na me ridic tramvakjy, nastoupim a kyvnu na neho na znameni poteseni ze pockal. Ja nevim, prijde mi to hlavne ve velkomestech, ze jsou lide zazrani jen do sebe, staraji se jen o vlastni prospech...
K nadavani na HZS ze strany dobraku nemam co rict. Jsme JPO V, vyjezd naposled '97 technikou :znameho traktor+krabice na PS12 za A30DA. Ale co jsem se bavil s hasicema z Radslavic, na prerovaky si nestezovali, tak nevim.
O te DPH pro hasice jsem tez uvazoval...jen nekdo psal ze DPH cini 1mil. Pane, z ceho si myslite ze stat plati ty granty? to neni grant, ale vysmech
Jinak tez hodnoceni typu "My jsme lepsi jak vy, my mame o 100 zasahu rocne vic" se mi vazne libi. Dokonaly navod pro pyromany...ja osobne bych to hodnotil na par po cuni. za coz se ale omlouvam.
Bratri, popr i sestry, drzme pospolu. Vzdyt bez nas by ta slavna vlada davno shorela.
-
Příspěvek od Pavel Dlabka » 12.05.2008 15:18
Jak se říkalo na vojně: "jen ať se ptáci jebou, aspoň nám to líp utíká" Nepřipadá Vám to stejné, že z hádání obyčejných hasičů má prospěch někdo nahoře?????
-
Nevím vůbec, jestli to někdo stačil zaregistrovat, ale na stránkách Ministerstva vnitra vyvěsili po Novém roce, že příjem žádostí na dotaci na nákup nové CAS pro jednotky SDH v letošním roce prodlužují až do 20. ledna 2006 ( místo původního května loňského roku) a že hodlají letos investovat 100 000 000 Kč!!! No jo, ale pak si stáhnete podmínky pro udělení dotzace a nestačíte koukat...
Z deseti kritérií (pouze 5 vyplňuje místní SDH) musíte uhrát alespoň 15 bodů, abyste měli na dotaci nárok. Nejdřív jsem zajásal, ale když jsem kritéria začal počítat, zjistil jsem, že těch 15 bodů je velký problém. S menší, ale ne malou obcí a výjezdy do 25-ti ročně si v podstatě stejně neškrtnete, i když máte auto staré třeba 25 let. Pomoci by vám mohlo, kdybyste žádali o dotaci alespoň druhým až třetím rokem, pak už by jste těch 15 bodů snad dosáhli. Ale nevím, jestli vám obec bude čekat v rozpočtu s rezervou na zbytek ceny auta i několik let...
-
pokud nejezdíte často k zásahům, ta naše auta nechá náš stát stejně shnít a budeme jen ostatním pro smích. A budou se smát ( což se nám stalo), co že to máte za čerpadlo v autě ( Š 706), že něco tak předpotopního ještě neviděli. Ten klučina se vychloubal že je u HZS podniku a tam mají samé T 815. )
-
Příspěvek od Ondra Vajo » 12.05.2008 15:18
Bohuzel je to tak jak napsal zdravi Hasici Suchdol nad Luznici JPO II
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:18
ono je trosku jinak, oni opravdu vloni v kvetnu rozdelili statni dotaci na rok 2006 (bylo toho strasne malo snad jen 5x2 mega). Nekdy kolem 20. prosince vsak vystrachali nejakych 100 mega navic z Bublanova rozpoctu na PCR a vypsali dotaci jeste jednou. Jeste pred vanocemi s tim seznamili reditele kraju a uzemek a pak to (alespon u nas) poslali zacatkem ledna vsem obcim a starostum. Uzaverka byla do 20. ledna a ted se vsichni zucastneni jen modlime zda uspejeme. V druhe casti mas naprostou pravdu v tom, ze dosahnout na dotaci je dost slozite (tedy ziskat potrebny pocet bodu) a bohuzel se tam u mnoha obci vylucuji body, za ktere vubec nemohou. Napr. se vubec nehodnoti riziko obce dle zakona a vyhl., ale hodnoti se umisteni jednotky HZS v obci (jako kdyby v tom rpipade uz nebylo JSDH treba?), a dalsi veci, ktere obec nemuze ovlivnit. No jelikoz zadame uz po treti, snad to vyjde, tak nam drzte palecky, pristi tyden se rozhodne. Jirka
-
To vám všem přeju, vyšlo by to při plné dotaci na cca 50 aut! No ale u nás to celkem rychle smetli ze stolu. Je to těžké, když v zastupitelstvu máme člověka, který je zároveň vysoce postaveným oficírem u HZS a ten pro to nehne prstem... On to jako první odpískal... A přitom by byl určitě schopný "zatahat za nitky" a pomoci zajistit ještě dotaci z Kraje ( jako v článku o novém Renaultu). A obec by pak doplatila "jen" něco přes 2 mil.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz