Nevím proč to tak je, ale bohužel mám pocit, že se "propast" mezi dobrovolnými hasiči a HZS více a více prohlubuje. A nemyslím si, že by to dělali ti "nahoře". Možná jen co se týče čím dál větších rozdílů ve vybavení a vybavenosti JSDH i HZS.
Spíše bych řekl, že si tyto problémy vyrábíme sami mezi sebou. Nevím proč, ale při komunikaci s profíky mám neustále pocit, že se mi snaží vždy dát nějak najevo, že jsou to oni - ti nejlepší hasiči. Těžko se to překonává, aby člověk nezačal oplácet stejným metrem... A když se pak někdo z nás nechtíc dozví, jaké přezdívky nám u HZS dávají, tak mám sto chutí jim pak nakopat prd..!
Bohužel podobně se zase opačně chovalí i někteří "staří bardi" z jednotek SDH. Někdy z nich mívám pocit, že snědli všechnu moudrost světa (hele mladej, vždyť už jsem u hasičů už 30 let, tak co mi budeš vykládat) a když se pak s takovým postojem začnou před profíky předvádět a machrovat, tak není divu, že z toho jsou jen konflikty!
A řešení? No, možná by bylo nejjednodušší udělat tlustou čáru a začít odznova...
Ale co my mladí víme o životě, že.........?