Průjezd světelnou křižovatkou
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:18
Ahojky, níže jsou dva odkazy na stránky OPTICOMU. Já sám jsem pro zelenou vlnu, v ostatních směrech ať čekají. Nedávno jsem šel do školy kolem velké křižovatky v Porubě na ulici 17. listopadu. Jela sanitka pod majákama a do křižovatky vjížděla na červenou, ale řeknu Vám jela skoro krokem. Fakt je, že kdyby nezpomalil, nabral by osobák jedoucí zleva. Myslím si, že by tenhle systém hodně pomohl. Jestli na těch odkazech nepřehánějí, tak na 5km stáhnou něco kolem 2,5min. Což na pohled člověka sedícího u kompu není moc, ale v terénu jde o každou minutku(si myslím).Jinak jsem si spáchal takový dotazník jak jsou na tom hasiči. Z došlých odpovědí(bohužel jich není ani polovina), tak tento(nebo podobný) automatický systém používají na třech ÚO. Vesměs je manuálně z OPIS ovládánána první křižovatka u stanice. Přeju hezký jarní den. Petr Odkazy:http://www.3m.com/us/safety/tcm/solutio ... view.jhtml
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:18
Docela me zarazilo, bydlim na Zabrehu, hned naproti Uzemniho odboru HZS MS kraje. Ten je primo u krizovatky, vyjezd je v podstate primo do krizovatky. No a bylo po 20:00, vyple semafory, najednou se rozsvitila cervena a svitila asi 3min, si rikam co tem semaforum hrabe...a najednou vyjizdela CASka, projela a na semaforech znovu zacla blikat oranzova. Nevim, mozna ze sebe udelam cypa, ale fakt jsem to videl poprve )
-
Příspěvek od Pecan » 12.05.2008 15:18
To není nic neobviklého. Každý HZS má před výjezdem ze stanice svůj vlastní semafor který si sám ovládá. Třeba u nás v KM je před stanicí semafor na kterém jsou umístěna vedle sebe dvě červená světla a když vyjíždí auto HZS tak to začne přeblikávat jak na zelezničním přejezdu.
-
Příspěvek od Tw!ster » 12.05.2008 15:18
Je to celkem standartní věc, ale bohužel ne všechny stanice toto mají. Vím, že v Plzni na NOVÉ CPS, je výjezd přímo na hlavní tah směr Karlovy Vary a tam nic není! Ani pitomé upozornění (kterého by si stejně nikod nevšim ) NO, někde se holt přemýšlí nad důležitýma věcma, jinde ne.
-
Jo, zarizeni s oranzovym navestidlem je bezne, to ma snad kazdy ) ale ovladani semaforu v dobe kdy je semafor vyply, to jsem jeste nevidel. A i v Prerove maji oranzove jakkdyz prejezdy...ale nepouziva se to, co jsem si vsiml...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:18
jestli v Pardubicích to ovládání křižovatek funguje taky když jsou semafory mimo provoz, něbo ne.
http://www.rescueinfo.org
-
Tak to opravdu netusim, tam nelezi me pole pusobnosti. Ale treba ti nekdo odpovi, treba primo ze stanice...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:18
tak jsem to myslel. Vim, že sem chodí několik lidí z pardubického HZS, včetně tiskové mluvčí.
http://www.rescueinfo.org
-
Příspěvek od Pecan » 12.05.2008 15:18
Myslel sem to tak že u nás mají vlastní semafor který si sami zapinájí a vypinají. Ten semafor je nad silnicí a když vyjíždí auto na zásah, tak se ten semafor zapne a dvě červená světla které jsou na něm umístěná začnou blikat jak na železničním přejezdu.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Jedna vec je STOP semafor, blokujici bud primo vyjezd ze zbrojnice na ulici nebo nejblizsi krizovatku (pokud neni osazena klasickymi semafory), obvykle v podobe dvou vedle sebe umistenych cervenych svetel, ktera pri aktivaci preblikavaji, jako na zeleznicnim prejezdu. A druha vec je blokovani nejblizsi krizovatky (nebo krizovatek), osazenych klasickymi semafory, ktere ridi normalni provoz. Oboje se pouziva a treba v Praze byvalo zvykem, ze pri vyjezdu centraly (do jednosmerne nekolikaproude Sokolske ulice) se posledni krizovatka PRED vyjezdem ze zbrojnice cela prepnula na cervenou a prvni krizovatka ZA zbrojnici (nam. I.P. Pavlova) se zase prepnula na "volno" ve smeru od zbrojnice, aby zasahove jednotky mely volny prujezd. K tomu je tesne pred vraty na zelezne konstrukci nekolik extra dvojic cervenych svetel a jeste vybihal pro vsechny pripady jeden manik ze vrat ven na ulici hlidat, jestli preci jen nejede nejaky ignorant.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky