Nový web o požárním sportu www.firesport.cz
-
Příspěvek od Kristýna Jelínková » 12.05.2008 15:19
stránky jsou vážně super, jen by to chtělo nějaký pořad v TV
-
stránky jsou vážně super, jen by to chtělo nějaký pořad v TV
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
by mě zajímalo, čím by mohl být požární sport pro normálního TV diváka přitažlivý???!!! V tom, že dvacet družstev odběhne útok, který s hasičinou nemá pranic společného (ani mašinu, ani hadice, ani výstroj hasičů) nespatřuji naprosto nic pozoruhodného a hasičinu propagujícího.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:19
.... má s hasičinou společné jen to slovo požární......
-
-
Příspěvek od Martin Minář » 12.05.2008 15:19
Aspon děláme něco co nás baví,když nemužem k požárum,Vás asi baví se koukat jak někomu něco schořelo a říkat si to je hasičina toje požár,na stránky chodim rád ale nevim proč vám pořád vadí požární sport.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Vás to baví, OK, nakonec proč ne, ale Hynek přesně vystihl vše okolo PS. A vůbec, co je to za sport, když nevyhrává ten lepší. nýbrž ten, co má víc peněz na ,,tuning,, mašiny atd ( je fakt, že se to netýká jen PS ). Všem stejné podmínky a pak ukaž, co umíš.
Tímto jen vyjadřuji můj subjektivní náhled na PS, nic víc, nic míň.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně musím konstatovat, že web máte pěkný. Ať už mám na PS názor jakýkoliv...
-
Příspěvek od Bruno Vallini » 12.05.2008 15:19
Nemůžu souhlasit s tím, že nevyhrává nejlepší. Vždyť vemte 100m s překážkami, věž či štafetu když to někdo umí tak vyhraje a není to o penězích. Co se týče požárního útoku je to věc každého jestli jezdím soutěže s povolenýma úpravama nebo klasické soutěže, které simulují zásah. Vždyť PÚ tvoří 7 lidí a kdyby tito lidé nedokázali předvést špičkový výkon v PÚ tak jsou jim úpravy za těžce vydělané peníze na brigádách na nic. Jsme nejlepší na světě v PÚ a není to jen o penězích, kdyby to bylo jen o penězích bylo by nejlepší Rusko. Spousta stanic má soutěžní družstva a spousta SDH členů z profesionálních řad. A tito lidé v tom vidí hasičinu, někteří se díky požárnímu sportu dostali k profesionální jednotce. Spousta se jich naučila pracovat s materiálem díky požárnímu sportu.Takže nebuďte zaslepeni jen finační stránkou, když požární sport je přínosem pro hasiče jak v dovednosti tak zvyšování fyzické kondice.
-
Příspěvek od Martin Minář » 12.05.2008 15:19
Bruno plně s tebou souhlasim,tenhle web je taky super chodim sem rád pro rady a nápady sám občas taky občas přispěju nákou radou.Nehádejme se vždit sme všichni hasiči a máme držet pospolu.
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
opravdu nerozumím tomu, proč tolik lidí (hlavně hasičů) odsuzuje požární sport. Pokud vám tolik vadí to, že má někdo mašinu silnější než PS12, tak to klidně srovnejte s automobilismem, nebo to taky není sport? A navíc - skuste uběhnout stovku s hadicema hluboko pod dvacet vteřin (i 17), protože to čeká každého dobrého proudaře!!! PÚ je týmová hra, která spojuje stroj a sedm lidí, ti všichni musí být maximálně sehraní a nesmí dělat chyby, jinak propadnou stejně, jako v jakémkoliv jiném sportu.
Tak a hrrr do mě ...

-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
No, nevím... Jsem ze SDH, které požární sport dlouhodobě pěstuje na špičkové úrovni - mnohokrát na mistrovství republiky, kde se nesoutěží jen v požárním útoku (pro většinu týmů - ANO, opravdu je více disciplín) i když uznávám, že jen právě v útoku držímě několik mistrovských titulů. ALE - dokázali jsme porazit lepší týmy, s lepším vybavením, protože peněz se nám mnoho nedostávalo, takže jen o tom to není. A proto si i teď soutěže vybíráme. Nejezdíme 50 soutěží za rok, jako někteří blázni. To si raději zajedeme na několik pořádných - 3 hadice B (pro většinu týmů - ANO, požární útok se opravdu správně dělá se třem hadicemi B), mnohokrát i jednotnou mašinou (např. Slezský pohár v Kravařích, kde je jednotný stroj a 3B a jednotný stroj je od letošní sezóny i na postupových soutěžích PS, které jsme od počátku naší existence nevynechali) a pořádnýma rozhodčíma, než někde soutěžit se dvěma B o délce stěží 17 m apod. Na druhou stranu (úplně druhou) musím souhlasit s Vaškem Porkátem, ačkoli ty hadice, i když "sportovní" jsou pořád ještě hasičské

-
Já Vám neberu nic z toho, co jste tu napsali, jenom v tom nevidím nic tak extra zajímavého do TV pořadu (pokud by byl, stejně tam budou hlavně ty propírané útoky) To co píše Kuba Kozák se mi líbí - jednotná mašina, ano pak to má smysl. Několik let jsem dělal vedoucího dětem a když jsem viděl některé stroje, které děti a dorostenci používali, docela bych se bál, že jim to ublíží. Kluci od nás ze sboru dělají Krušnohorskou ligu, ale přijde mi lepší ty peníze (i když to není moc) z rozpočtu investovat do vybavení jednotky... Ale stále trvám na tom, že PS nemá s hasičinou pranic společného - ani útoky, ani stovky (copak se používají požární hadice a výstroj??), ani štafeta a ani výstup na věž (jednohákový žebřík je zakázán pro úžívání v PO). Základem hasičiny je udělat všechno dobře a NE NA ČAS!!!. Pak dochází u zásahů ke zbrklým chybám a úrazům...
Abych pravdu řekl tak povinnou každoroční mezistaniční soutež u HZS Praha absolvuji jen s největším sebezapřením a bez jakékoliv chuti - zejména na věž si vylezu tak, abych tam byl, a ne tak, abych si zbrkle rozbil hubu.
-
Příspěvek od Jan Fiurášek » 12.05.2008 15:19
nevim proc furt do toho serete ty masiny!NEJ pravdu tady mel Ottik !Tym ktery beha za 17 na 3B,coz je pro Kozaka urcite samozrejmosti,da s jednotnym naradim hrave na prdel tymu,ktery trenuje jen o neco mene!My sme nekde uprostred!Nejsme spicka ale ani ti mezi poslednima!Vekovy prumer mame asi 18let a kdyz vidim ty vazby,kteri do toho davaji vsechno co maji i nemaji tak opravdu smekam,protoze to je fakt rachot!Nejhorsi na tem je ze si neumime vazit lidi ve svych radach a zmuzem se jen na plane ''bych ho chtel videt u zasahu''!
-
Samozrejmost to sice neni, ale se sportovnima hadicema jsem to uz videl v podani tusim SDH Velké Hoštice. Vyborne souteze jsou postupovky, 3 siroke B, nastrikove terce - tam uz to neni jen o tom dobehnuti...
-
...třeba soutěže typu "Lukavecká terénní vlna" (foto z ní např. zde), kde to taky není jen o nadupaném stroji, ale i o troše té taktiky.
-
mi nevymluvíte, že to není hasičina, ale atletika - znám dost týmů, které jsou postavené ze sportovců a ne z hasičů... To pak nevypovídá o tom, co umí hasiči, ale sportovní klub

-
Ivo Mitacek napsal v jedne diskuzi, ze by si clovek semtam mel vylezt na zidlicku, na ktere normalne sedi a podivat se na vec z trochu jineho uhlu pohledu. Myslim, ze by to prospelo mnohym lidem nejen v teto diskuzi. Doufam, ze vlivem narazky na TV porad nikomu nestoupl tlak, nerkuli neprisel k horsi ujme. Je skoda, ze jste vsichni spolecne nedosli k tomu zaveru, ze hasicina je v nasi spolecnosti tak dulezita, a prospesna vec, ze stoji za to, aby se prezentovala na televiznich obrazovkach.....
Skutecne pozarni sport ma s "mokrou hasicinou" asi tolik spolecne, co auto Vaska Porkata s formuli Michaela Schumachera a prece to urcite nevadi ani Vaclavovi ani Michaelovi.
Nejak nechapu smysl Vasi diskuze. Je sice pravda, ze jsem asi mela napsat, ze hasicina jako takova by mela mit sve misto v TV a nejen samotny pozarni sport..... Taky me nebavi carling nebo jak se to meteni před kouli na lede jmenuje? Pisu kvuli tomu snad do CT24, at takovy sport nevysila? Nepisu. A proc, mily Hynku? Nu protoze urcite je mezi nami spousta lidi, kterim se oni metari pobihajici po ledove plose libi. Stejne tak je to i s pozarnim sportem. Tomu se totiž rika TOLERANCE a moc doufam, ze jsme ji všichni schopni.
Rozhodne mate kazdy pravdu. Jenze diskuse o jednotnosti vybaveni na PS patri trosku nekam jinam. A o tom ze na obcich by melo byt prioritou zajisteni potreb jednotky a az potom pozarni sport, se uz prece na tomto serveru bavit vubec nemusime.
Doufam, ze se Vam vsem vrati brzy tlak do normalu a ze i Hynek zapomene na sve kazdorocni trauma z povinneho pozarniho sportu (((-:
Hezky den preje PIZA
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky