Povinné očkování hasičů proti nemoci COVID-19
-
Re: Povinné očkování hasičů proti nemoci COVID-19
Příspěvek od EcoHasic » 21.12.2021 18:19
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 21.12.2021 18:22
-
Příspěvek od Petr H » 21.12.2021 18:29
Jak skvělý komentář. Konečně někdo kdo ví o čem je JSDH. Konečně má někdo stejný názor na celou situaci. Tleskám kolego...EcoHasic píše: ↑21.12.2021 18:19Když tak čtu celé vlákno, tak jsem zjistil jen to, že je tady pár magorů (velitelů), kteří si myslí, že být velitelem JPO (jakékoli) je dělá někým větším, lepším nebo se cítí. Z toho mám vzpomínku od dědy, dej debilovi funkci a on ti ukáže. Hlavně je tu jen pár lidí s určitým názorem neustále se opakujícím. Hoši jestli se cítíte jako mistři světa, proč nejste u HZS? Tak nějak asi vím proč....
-
Příspěvek od Kuba_T » 21.12.2021 19:23
Jsem u HZS. Ale výsledky psychotestu ti neřeknu, protože nemáš právo to vědětEcoHasic píše: ↑21.12.2021 18:19Když tak čtu celé vlákno, tak jsem zjistil jen to, že je tady pár magorů (velitelů), kteří si myslí, že být velitelem JPO (jakékoli) je dělá někým větším, lepším nebo se cítí. Z toho mám vzpomínku od dědy, dej debilovi funkci a on ti ukáže. Hlavně je tu jen pár lidí s určitým názorem neustále se opakujícím. Hoši jestli se cítíte jako mistři světa, proč nejste u HZS? Tak nějak asi vím proč....
-
Příspěvek od Ondra 1 » 21.12.2021 19:56
-
Příspěvek od Edison » 21.12.2021 21:00
Ja se o psycho nebojím. Mi jen tak cévka nevyběhne. A je fajn vědět že i se zlomenou nohou můžu k zásahu.Fanoušek píše: ↑20.12.2021 23:09Třeba se zblázni, ale povinné je pouze schopen nebo neschopen. A bacha aby ti nepraskla žilka, budeš potom tahat nohu a máš po hasičích. A podle příspěvku, být tebou tak ty psychotesty moc nepřivolávám. Kdo čím zachází ......Edison píše: ↑20.12.2021 22:52Co to tu melete za blbosti nevěřím že jste členové JSDH natož velitele. Velitel musí vědět o zdravotním stavu členů a prohlídka jednou za dva roky určitě nestačí. V této domě vzniká spousta zdravotních indispozic (delší nemoci, operace,zlomeniny a spousty dalších) které dočasně znemožňují výkon v jednotce a velitel o tom musí být neprodleně informován!!! Tak si nechte kecy typu že velitel nemá právo.
A jinak je jedno jestli s tímto souhlasíme nebo ne ale když to vyjde ve vyhlášce tak se to musí splňovat. To když vyjde třeba povinnost na psychotesty taky budete tak nadávat že je to dobrovolné že nám nemají co nařizovat? Vzbuďte se už nejsme v době před 20 roky.
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 21.12.2021 21:04
-
Příspěvek od Viceňa » 21.12.2021 22:50
-
Příspěvek od Hornet » 22.12.2021 13:19
Chlape, ty tu furt meleš o dobrovolnosti, ale opravdu jsi jen dobrovolně vlezl do jednotky a tam to končí. A když jsi tam šel, tak jsi věděl nebo ti někdo řekl, co všechno to obnáší a ty jsi s tím souhlasil.Novák píše: ↑20.12.2021 13:49Dobře. Školení atd je trochu něco jiného, zkus to pochopit. Díky debilní vládě a jejich zmateným nařízením má prostě mnoho lidí strach. Vakcína podle jejich vyprávění nefunguje, navíc je to nevratné rozhodnutí. To už z těla nikdo nevyndá. A tak se do toho lidem nechce. Vaše řeči, jak se alespoň pozná, kolik jednotek není potřeba, jak nevadí, že pár lidí skončí, jak se musí poslouchat snad nemyslíte vážně. Tím, že vstoupím do JSDH jsem přeci nepřišel o rozum nebo o lidská práva. I když někteří asi ano( vtip). Tahle zprasená vyhláška je prostě za hranou dobrovolnosti, tohle nařídit je zvrácenost!
podle těch argumentů by jsi třeba mohl mít CAS fialovou, protože to děláš dobrovolně a nikdo ti nemá co kecat do toho jakou má mít auto barvu. Demokracie, svoboda hurá.
Teď k očkování. Moc mě baví, jak velcí odpírači a popírači, kdyz jsou nemocní ( nemyslím Covid ) žerou antibiotika, když je bolí záda, nechají do sebe rvát injekce a to jim nevadí. Když chtějí jet někam na exotickou dovolenou, tak zjistí, že je tam nepustí bez očkování na nemoci, které ani neví, že existují a stejně si mažou sehnat, kde je naočkují, aby mohli letět. To taky není moc dobrovolné, když musíš se očkovat nebo budeš sedět doma na zadku.
Blázinec vládních nařízení a jejich změn, mě osobně taky leze na nervy, ale zas se podívej za hranice a zjistíš, že i ostatní vlády v tom mají bordel a zmatek a prostě zkouší co by mohlo fungovat.
Jsi v organizaci, která se řídí rozkazy ať se ti to líbí nebo ne.
-
Příspěvek od Novák » 22.12.2021 18:54
Přesně patříš mezi lidi, kterým až jednou NĚKDO nařídí, že se hasič musí nechat vykastrovat, tak bude ještě v té frontě předbíhat.
-
Příspěvek od EcoHasic » 22.12.2021 20:30
Super reakce :D Myslím si to samé, jsou hold magoři, kteří, aby mohli býti hasiči si nechají líbit všechno, hlavně, že tam budou
-
Příspěvek od Novák » 22.12.2021 21:04
-
Příspěvek od Patrick » 23.12.2021 08:01
Můžete mi prosím vysvětlit, jak starosta obce může udělat něco s nařízením vlády? Když píšete, že mají "žádat změnu nebo zrušení té hovadiny"?Novák píše: ↑22.12.2021 21:04Dík. Já to prostě nechápu. Místo toho, aby zašli za starostou obce nebo města, vysvětlili mu že když už jsou starostové ve vládě, musí taky něco dělat, protože jednotka a její akceschopnost jsou hlavně jeho problém, tak ať žádají změnu nebo zrušení té hovadiny, tak vyhrožují, melou nesmysly a navíc neumí číst. Mě je je úplně jedno kdo je a nebo není očkovaný, každého věc. Jestli to zůstane platné, ok, končíme. Svět se nezboří.
A kde jste přišel na to, že akceschopnost jednotky je problém starosty obce? To snad nemyslíte vážně ne? Takže starosta obce má chodit po zbrojnicích a zařizovat aby členové byli proškolení, aby technika byla výjezduschopná a podobně?
To mi prosím vysvětlete.
-
Příspěvek od Alig » 23.12.2021 09:56
Na druhou cast tve otazky odpovida napr. jeden paragraf ze zakona, ktery jiste znas, pripadne te Slunecko nebo dalsi douciPatrick píše: ↑23.12.2021 08:01Můžete mi prosím vysvětlit, jak starosta obce může udělat něco s nařízením vlády? Když píšete, že mají "žádat změnu nebo zrušení té hovadiny"?Novák píše: ↑22.12.2021 21:04Dík. Já to prostě nechápu. Místo toho, aby zašli za starostou obce nebo města, vysvětlili mu že když už jsou starostové ve vládě, musí taky něco dělat, protože jednotka a její akceschopnost jsou hlavně jeho problém, tak ať žádají změnu nebo zrušení té hovadiny, tak vyhrožují, melou nesmysly a navíc neumí číst. Mě je je úplně jedno kdo je a nebo není očkovaný, každého věc. Jestli to zůstane platné, ok, končíme. Svět se nezboří.
A kde jste přišel na to, že akceschopnost jednotky je problém starosty obce? To snad nemyslíte vážně ne? Takže starosta obce má chodit po zbrojnicích a zařizovat aby členové byli proškolení, aby technika byla výjezduschopná a podobně?
To mi prosím vysvětlete.
§ 29
Obec a obecní úřad
(1) Obec v samostatné působnosti na úseku požární ochrany
a) zřizuje jednotku sboru dobrovolných hasičů obce, která provádí hašení požárů a záchranné práce při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech a plní další úkoly podle zvláštního právního předpisu3a) ve svém územním obvodu; členům jednotky sboru dobrovolných hasičů obce za hašení požárů a záchranné práce při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech v mimopracovní době poskytuje odměnu,
b) udržuje akceschopnost jednotky sboru dobrovolných hasičů obce,
c) zabezpečuje odbornou přípravu členů jednotky sboru dobrovolných hasičů obce,
.
.
.
-
Příspěvek od Kuba_T » 23.12.2021 10:57
A kdo jiný? Obec na svém území zajišťuje PO, jedním ze způsobů je zřízení jsdh. Konkrétní paragrafy máš od kolegy o příspěvek výš.Patrick píše: ↑23.12.2021 08:01Můžete mi prosím vysvětlit, jak starosta obce může udělat něco s nařízením vlády? Když píšete, že mají "žádat změnu nebo zrušení té hovadiny"?Novák píše: ↑22.12.2021 21:04Dík. Já to prostě nechápu. Místo toho, aby zašli za starostou obce nebo města, vysvětlili mu že když už jsou starostové ve vládě, musí taky něco dělat, protože jednotka a její akceschopnost jsou hlavně jeho problém, tak ať žádají změnu nebo zrušení té hovadiny, tak vyhrožují, melou nesmysly a navíc neumí číst. Mě je je úplně jedno kdo je a nebo není očkovaný, každého věc. Jestli to zůstane platné, ok, končíme. Svět se nezboří.
To mi prosím vysvětlete.
-
Příspěvek od Patrick » 23.12.2021 11:10
No moment, moment, asi si trochu nerozumíme...
Zákon akceptuju, obec se stará aby JPO měla dostatek členů, zajišťuje jim prostory, techniku, výzbroj a výstroj to je jasný. To v žádným případě nepopírám.
Ale já reaguju na větu co psal p. Novák: Že akceschopnost jednotky je problém starosty. Tedy to aby jednotka vůbec vyjela do akce.
Já měl za to, že o tyhle věci se stará velitel JPO a jeho zástupce případně. To by pak přece mohl starosta chodit po zbrojnicich a ptát se:
Máte všichni splněné školení? Máte splněny výcvik s DT? Jsou CASky provozuschopné? Kontrolujete aspoň jednou týdně vozidla a techniku?
O tohle mi šlo, v žádným případě se tu nesnažím rozmíchát nějakou ostrou diskuzi nebo někoho napadat. :-)
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 23.12.2021 11:29
-
Příspěvek od Kuba_T » 23.12.2021 13:04
Tak to jsme se nepochopili o to se samozřejmě stará velitel a zodpovídá za to starostovi.Patrick píše: ↑23.12.2021 11:10Kuba:
No moment, moment, asi si trochu nerozumíme...
Zákon akceptuju, obec se stará aby JPO měla dostatek členů, zajišťuje jim prostory, techniku, výzbroj a výstroj to je jasný. To v žádným případě nepopírám.
Ale já reaguju na větu co psal p. Novák: Že akceschopnost jednotky je problém starosty. Tedy to aby jednotka vůbec vyjela do akce.
Já měl za to, že o tyhle věci se stará velitel JPO a jeho zástupce případně. To by pak přece mohl starosta chodit po zbrojnicich a ptát se:
Máte všichni splněné školení? Máte splněny výcvik s DT? Jsou CASky provozuschopné? Kontrolujete aspoň jednou týdně vozidla a techniku?
O tohle mi šlo, v žádným případě se tu nesnažím rozmíchát nějakou ostrou diskuzi nebo někoho napadat. :-)
Tam to bude asi dost individuální. Když jsem dělal velitele, měli jsme každý rok touhle dobou sedanek, kde jsem předkládal výroční zprávu, kde bylo vše obsažené.
Samozřejmě to, jestli má jednotka dostatek lidí, záleží podle mě spíš na tom starostovi. Pokud se lidi shání horko těžko, je na něm, aby nasadil takové podmínky, aby lidi nalákal. Ale to už je asi do jiného vlákna.
-
Příspěvek od Hornet » 23.12.2021 13:13
Mě spíš přijde, že nějak nemáš argumenty a plácáš tu dokola furt jednu a tu samou hovadinu, že když něco děláš dobrovolně, tak ti nikdo nemá co nařizovat a ty nebudeš nikoho poslouchat, protože to děláš dobrovolně a ve svém volném čase.
Chápu, že jsem na tebe napsal moc dlouhý příspěvek a asi jsi se ztratil někde u třetího řádku, ale to neí můj problém. Tak až budeš mít nějaký normální argument, tak ho napiš a do té doby si klidně jděte s EcoHasičem drbat záda.
Když se mi nějaké nařízení nelíbí, tak prostě jdu pryč. Nevím proč bych měl plnit co se mi příčí. Slož funkci ( ikdyž teda pochybuju, že nějakou máš ) a jdi chytat ryby. Tam očkování nepotřebuješ.
-
Příspěvek od Hornet » 23.12.2021 13:16
To pochopitelně může, ale proto aby vše šlapalo na to má právě velitele jednotky a ten se mu zodpovídá. A k dobrému fungování pochopitelně prospívá, když ti dva dobře komunikují.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz