Tak nevím, do jaké doby se podle Sluníčka vracíme? Pod tebou teda musí být radost něco dělat. Nejsi tak trochu už mimo. Co takhle trochu lidskosti, to jsi takový i na lidi když jim přijedeš na pomoc?Sluníčko sedmitečné píše: ↑18.12.2021 07:38Tohleto alibisticke schovavani za nějaké poslání je cesta do pekla. Základ je disciplína, jakmile si každý bude dělat co chce, nebude to u zásahu fungovat. Je spousta kvalitních jednotek a spousta zbytečných jednotek. A není to o jejich počtu zásahu, ale o lidé h a přístupu. Pokud musí být hasiči očkováni - a aktuálně musí - tak buď budou očkováni a nebo nebudou hasiči.
Povinné očkování hasičů proti nemoci COVID-19
- juri juri
Re: Povinné očkování hasičů proti nemoci COVID-19
Příspěvek od juri juri » 18.12.2021 15:45
-
Příspěvek od Kuba_T » 18.12.2021 16:08
Úplně přesně nechápu, co se ti na tom příspěvku nelíbí. V jednotce musí být jeden, který velí a ostatní, kteří poslouchají. A to jak v organizačním, tak v operačním řízení.juri juri píše: ↑18.12.2021 15:45Tak nevím, do jaké doby se podle Sluníčka vracíme? Pod tebou teda musí být radost něco dělat. Nejsi tak trochu už mimo. Co takhle trochu lidskosti, to jsi takový i na lidi když jim přijedeš na pomoc?Sluníčko sedmitečné píše: ↑18.12.2021 07:38Tohleto alibisticke schovavani za nějaké poslání je cesta do pekla. Základ je disciplína, jakmile si každý bude dělat co chce, nebude to u zásahu fungovat. Je spousta kvalitních jednotek a spousta zbytečných jednotek. A není to o jejich počtu zásahu, ale o lidé h a přístupu. Pokud musí být hasiči očkováni - a aktuálně musí - tak buď budou očkováni a nebo nebudou hasiči.
-
Příspěvek od hasič198 » 18.12.2021 17:17
Souhlasím, pokud v tom někomu nebrání zdravotní stav tak proč se neočkovat. A že jeden je vždy velitel tak to u jednotky je.Kuba_T píše: ↑18.12.2021 16:08Úplně přesně nechápu, co se ti na tom příspěvku nelíbí. V jednotce musí být jeden, který velí a ostatní, kteří poslouchají. A to jak v organizačním, tak v operačním řízení.juri juri píše: ↑18.12.2021 15:45Tak nevím, do jaké doby se podle Sluníčka vracíme? Pod tebou teda musí být radost něco dělat. Nejsi tak trochu už mimo. Co takhle trochu lidskosti, to jsi takový i na lidi když jim přijedeš na pomoc?Sluníčko sedmitečné píše: ↑18.12.2021 07:38Tohleto alibisticke schovavani za nějaké poslání je cesta do pekla. Základ je disciplína, jakmile si každý bude dělat co chce, nebude to u zásahu fungovat. Je spousta kvalitních jednotek a spousta zbytečných jednotek. A není to o jejich počtu zásahu, ale o lidé h a přístupu. Pokud musí být hasiči očkováni - a aktuálně musí - tak buď budou očkováni a nebo nebudou hasiči.
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 18.12.2021 20:18
Jako klídek - uvědomte si své povinnosti a dělejte podle toho. Na pomoc bližnímu se může vymlouvat maximálně tak SH-ČMS, v jednotkách dodržujeme zákony a vyhlášky.
-
Příspěvek od Kuba_T » 18.12.2021 20:31
No a pak nevím, jestli má rovnice "nemůžu se nechat naockovat" a "můžu být hasič" nějaké řešení... Ale tak dobře tabulky zdravotní způsobilosti neznám.hasič198 píše: ↑18.12.2021 17:17Souhlasím, pokud v tom někomu nebrání zdravotní stav tak proč se neočkovat. A že jeden je vždy velitel tak to u jednotky je.
-
Příspěvek od Fanoušek » 18.12.2021 22:18
Jo, jo. Kecáš. Z ostatních příspěvků, které jsi napsal, ti rozhodně není jedno kdo je nebo není očkován. Přijde mi, že ani snad nejsi v žádné JSDH, když to děláš za odměnu. Jsem taky jedináček, ale oslovení bratři vnímám z historického kontextu doby vzniku hasičů. Zkrátka, asi máš problém a kompenzuješ si ho bezhlavým plněním nařízení. Ty .... ty bys byl snad i ve svazu žen, kdyby nějaký úředník řekl, že tak to má být.Kuba_T píše: ↑18.12.2021 09:14Já se ale s nikým neperu. Upřímně je mi úplně jedno, jestli je někdo očkovaný, nebo ne. Věřím, že každý dospělý člověk se má v tomhle rozhodnout sám za sebe. To je můj názor jako člověka a občana ČR.
Ale jako hasič hraju podle nastavených pravidel, které je potřeba dodržovat.
Činnost v JSDH beru jako práci, ve které jsem za něco zodpovědný. A rozhodně si nemyslím, že by to bylo moje "poslání, které dělám nezištně a srdíčkem".
A taky nejsem ničí bratr ani sestra
-
Příspěvek od Patrick » 19.12.2021 08:43
Každej má právo se rozhodnout, takže to nejspíš dopadne tak jak je psáno výše, tzn. Jsi očkovaný? Budeš hasič. Nejsi, nebudeš. Mimochodem u HZS je už dávno povinnost být očkovaný proti žloutence...
Věřím tomu, že plno lidí u JSDH, možná i HZS a PČR dají raději výpověď, je to jejich volba. Mě se to pranic nelíbí, ale jak sem psal, my jsme jen malá kolečka v celém soukolí... neovlivníme to.
Přeju všem krásné svátky a mějte se rádi!
-
Příspěvek od Kuba_T » 19.12.2021 11:24
Tak si ty příspěvky přečti ještě jednou... Jediné, co jsem napsal je, že s tím hasiči nic neudělaji. Buď budou naockovani, nebo nebudou hasiči.Fanoušek píše: ↑18.12.2021 22:18Jo, jo. Kecáš. Z ostatních příspěvků, které jsi napsal, ti rozhodně není jedno kdo je nebo není očkován. Přijde mi, že ani snad nejsi v žádné JSDH, když to děláš za odměnu. Jsem taky jedináček, ale oslovení bratři vnímám z historického kontextu doby vzniku hasičů. Zkrátka, asi máš problém a kompenzuješ si ho bezhlavým plněním nařízení. Ty .... ty bys byl snad i ve svazu žen, kdyby nějaký úředník řekl, že tak to má být.Kuba_T píše: ↑18.12.2021 09:14Já se ale s nikým neperu. Upřímně je mi úplně jedno, jestli je někdo očkovaný, nebo ne. Věřím, že každý dospělý člověk se má v tomhle rozhodnout sám za sebe. To je můj názor jako člověka a občana ČR.
Ale jako hasič hraju podle nastavených pravidel, které je potřeba dodržovat.
Činnost v JSDH beru jako práci, ve které jsem za něco zodpovědný. A rozhodně si nemyslím, že by to bylo moje "poslání, které dělám nezištně a srdíčkem".
A taky nejsem ničí bratr ani sestra
V JSDH jsem skoro 10 let, ale zadarmo to nedělám.
Nejsem jedinacek.
Žádný problém nemám. Někdo vydá nařízení a ty ho vnímáš jako námět k diskuzi? Takhle to má podle tebe být?
-
Příspěvek od Fanoušek » 19.12.2021 20:39
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 20.12.2021 08:46
Jenže ty v té tvojí hlavně neumíš pochopit že jsi u hasičů ne s dětma na pískovišti. Byla vydána vyhláška a ty ji budeš poslouchat nikdo se tě na tvůj názor neptá a ptát nebude. Jediné v čem spočívá dobrovolnost u hasičů a je jedno jestli u HZS, nebo u JSDH je ve vstupu do jednotky. Vstoupíš a posloucháš nelíbí se ti tak odejdeš. Nic víc nic míň.Fanoušek píše: ↑19.12.2021 20:39Ano NĚKDO vydá nařízení. To je přesně ono. Radši budu držet s klukama, které znám a lecos s nimi zažil, než s Někdo. Trochu tvůj postoj chápu, když máš hasiče jako záhumenku, jednoduše budeš poslouchat Někoho a klidně vyřazovat kolegy, jen abys nepřišel o příjem. Jak tuhle vlastnost nazvat? Třeba praktičnost. A jestli nejsi jedináček, tak to potom budeš něčí bratr ne? Tzn. fakt kecáš.
Když přijedeš k ohni a VZ ti řekne že vaše jednotka bude dělat čerpací stanoviště tak začneš diskutovat na téma no my máme dýchače a kluci jsou po 30 letech u ohně tak by si chtěli dýchnout já bych je teda dal radši do baráku.. ? Nebo jak si to jako představuješ?
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 20.12.2021 09:39
-
Příspěvek od Kuba_T » 20.12.2021 12:06
Teď přijde argument, že to ale přece všichni děláme srdíčkem, ve svém volném čase, nezištně a hlavně kvůli druhým. Protože pak si asi můžeš dělat co chceš ...Sluníčko sedmitečné píše: ↑20.12.2021 09:39Bacha, takhle to tady vysvetluju roky a dost mě za to pomlouvaji :-)
-
Příspěvek od Kuba_T » 20.12.2021 13:26
Tak nám řekni, jak by sis to představoval ty. Všichni v JSDH se řídíme podle nějakých zákonů, vyhlášek a nařízení. Proto děláme školení, cykliku NDT, jezdíme kondiční jízdy, vyjíždíme do určitého limitu, nosíme nějaké ochranné prostředky, jezdíme v autě nějaké barvy. To vše je někde napsané. A teď vyjde další podobné nařízení a najednou je oheň na střeše. Jaké je podle tebe řešení? Půjdeme jako dobráci hromadně demonstrovat? Nalepíme si na cisterny, že jsme se nenechali tečkovat a že klíče jsou u starosty, jak jsem viděl na FB? Já netvrdím, že se mi to líbí. Ale chápu, že jsem součástí nějakého systému a ten má určitě pravidla.
-
Příspěvek od Novák » 20.12.2021 13:49
-
Příspěvek od Fanoušek » 20.12.2021 14:05
Máš recht. A o zdravotní způsobilosti rozhoduje doktor a ne sluníčko sedmitečné, naštěstí. To nemá právo znát zdravotní stav kohokoli v jednktce, kromě sebe.Novák píše: ↑20.12.2021 13:49Dobře. Školení atd je trochu něco jiného, zkus to pochopit. Díky debilní vládě a jejich zmateným nařízením má prostě mnoho lidí strach. Vakcína podle jejich vyprávění nefunguje, navíc je to nevratné rozhodnutí. To už z těla nikdo nevyndá. A tak se do toho lidem nechce. Vaše řeči, jak se alespoň pozná, kolik jednotek není potřeba, jak nevadí, že pár lidí skončí, jak se musí poslouchat snad nemyslíte vážně. Tím, že vstoupím do JSDH jsem přeci nepřišel o rozum nebo o lidská práva. I když někteří asi ano( vtip). Tahle zprasená vyhláška je prostě za hranou dobrovolnosti, tohle nařídit je zvrácenost!
-
Příspěvek od rowan » 20.12.2021 14:41
Daleko větší problém je v celostátní organizací JSDH. Mraky obcí netuší rozdíl mezi JSDH a SDH. Nechápou proč chce velitel peníze na nějaké nákupy, když má dva výjezdy za rok. Jenže jednotka co má dva výjezdy musí splnit stejné nároky jako ta co jich má padesát. Když teda vynecham předurčenosti. A taky to ty kluky tak nebaví, když se Cely rok školí a jsou rádi když se dostanou na jeden výjezd. A zapomněl jsem ještě šílené rozdili v přístupu jednotlivých krajů. A na závěr k očkování. Bohužel kdo se nechce nechat na očkovat, nebude moci býti členem jednotky.
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 20.12.2021 15:26
Velitel (předpokládám...) nemá právo znát zdravotní stav členů jednotky?
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 20.12.2021 16:03
Proboha co vy jste za spolek trampů? Velitel samozřejmě MUSÍ vědět, zda jsou jeho lidé zdravotně způsobilí, pro tyto účely MUSÍ členové procházet pravidelnými prohlídkami a MUSÍ veliteli předat protokol o zdravotní způsobilosti.
To je přesně ten důvod, přič si myslím, že lze spoustu jednotek zrušit - podobné dobrodruhy by prostě stát dotacemi živit neměl a zároveň by podobná parta ignorantů neměla mít právo ohrožovat žádného velitele zásahu a strkat mu nejméně jednu nohu do průseru. Už sem raději nepiš, o hasičině asi víš jen to, že se jezdí červenými auty...
-
Příspěvek od Fanoušek » 20.12.2021 16:52
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava