Survivor X Nightstick INTRANT
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Survivor X Nightstick INTRANT
Příspěvek od PetrS » 08.03.2019 18:45
Dobrý den, chtěl bych slyšet porovnání těchto svítilen, která je lepší, horší atd.....intrant je na trhu asi krátce, takže nevím jak moc je rozšířená a názory na ní asi moc lidí nebude mít.....děkuji
-
Re: Survivor X Nightstick INTRANT
Příspěvek od Renegado » 11.03.2019 23:00
Ahoj, ozkouseli jsme je a zatím dobre. Streamky jsou jistota, která svou prací rozhodně nezklame a každý kdo se v tomto oboru pohybuje ví že prostě svítí dlouho a dobre. Nighstick je modernizovanejsi. Nasviti dopsodu, umí naklopit hlavu - tady pozor pouze nahoru a dolu. Je to výhoda a funguje to. Dalším plusem by byla otočná hlava do stran, ale to je zase hudba budoucnosti. Přesto doporučuji obě varianty konkrétně Nighstick o kousek lépe kvůli modernizaci - logicky však vyzkoušejte dá se to domluvit odzkoušet nebo 1 ks objednat a následně zbytek. Ale podle gusta jinak já upřímně cením více kvalitní svítilny na oblek než-li svítilny na přilbu. Ale vše je o názoru a zkušenostech
-
Příspěvek od papun » 15.04.2019 20:11
Řeším stejné dilema. Nějaké nové zkušenosti?
Jak píšeš, že se dá naklápět, tak na jednu stranu super, ale na druhou je to další pohyblivý článek, který dlouhodobě může být problém, ale nemusí.
Je fakt, že Survivor je dlouhodobě ověřená. Klaním se spíš kní. A přemýšlím jestli případně koupit rychlonabíječ na 12v nebo klasický pomalý s tím, že ten umí jak 12V tak 230V. Otázka je jak je šetrné to rychlo nabíjení k baterkám.
Jak píšeš, že se dá naklápět, tak na jednu stranu super, ale na druhou je to další pohyblivý článek, který dlouhodobě může být problém, ale nemusí.
Je fakt, že Survivor je dlouhodobě ověřená. Klaním se spíš kní. A přemýšlím jestli případně koupit rychlonabíječ na 12v nebo klasický pomalý s tím, že ten umí jak 12V tak 230V. Otázka je jak je šetrné to rychlo nabíjení k baterkám.
-
Příspěvek od Renegado » 16.04.2019 21:39
Máme je na klasických nabíječkach i na nabíječkach v aute a baterie vydrží v pohodě. Dobíjí když klesne kapacita, přestane když je dobita do kapacity a tu ztrácí velmi pomalu. Proste ti ukáže dioda červená-zelená. Klasika funguje to rychle. Rychlonabijecku v podstatě vlastně neznám. Nějak jsem je neřešil, nebylo proč. Upřímně zažil jsem opravdu jen pár zásahu kde se mi vybila a nedávno vlastně jedná stará ano, ale ta už měla nárok. Má nějakých 7 let odslouzeno. Ten kloubek je v pohodě. Neměl bych strach, pokud se o ně budete starat. Ale pravdu ukáže čas.
-
Příspěvek od papun » 13.05.2019 21:24
Tak svítilny Nighstick dneska dorazily. První dojem je velmi dobrý. Ovšem pro upřesnění - nikdy jsem neměl v ruce Survivol.
Velmi kvalitně zabaleno v krabici s molitanem, ale to asi není moc podstatné. V ruce sedí velmi pěkně, hlava se při naklápění aretuje na 90, 45 a 180 stupňů, ale dá se nastavit i mezi a drží.
Velmi pozitivně hodnotím druhou diodu, která svítí pod nohy a dá se použít třeba na čtení nabo na papírování. Hlavní světlo svítí velmi slušně.
Celkové provedení je robustní a je příjemné i kompletní příslušenství v ceně - nabíječ 230V, nabíječ 12V, adaptér na AA bateie. Pokud se nic nepokazí, tak snad bude dlouho a dobře sloužit a je to asi velká konkurence pro SV a to i cenou.
Jako jistou nevýhodu vidím vytahování svítilny z nabíječe. Je tam taková pojistka, která se musí přetlačit a jde to tak divně těžko. Každopádně to vyžaduje stojánek pevně přišroubovat k podložce. Ocenil bych možnost uvolnit tu pojistku ručně a vytažení svítilny bez ,,násilí".
Velmi kvalitně zabaleno v krabici s molitanem, ale to asi není moc podstatné. V ruce sedí velmi pěkně, hlava se při naklápění aretuje na 90, 45 a 180 stupňů, ale dá se nastavit i mezi a drží.
Velmi pozitivně hodnotím druhou diodu, která svítí pod nohy a dá se použít třeba na čtení nabo na papírování. Hlavní světlo svítí velmi slušně.
Celkové provedení je robustní a je příjemné i kompletní příslušenství v ceně - nabíječ 230V, nabíječ 12V, adaptér na AA bateie. Pokud se nic nepokazí, tak snad bude dlouho a dobře sloužit a je to asi velká konkurence pro SV a to i cenou.
Jako jistou nevýhodu vidím vytahování svítilny z nabíječe. Je tam taková pojistka, která se musí přetlačit a jde to tak divně těžko. Každopádně to vyžaduje stojánek pevně přišroubovat k podložce. Ocenil bych možnost uvolnit tu pojistku ručně a vytažení svítilny bez ,,násilí".
-
Příspěvek od papun » 27.03.2021 15:16
Přidám pár zkušeností se svítilnou Nighstick . máme 3 ks. Svítilny 99% času leží na CAS a zevlí, bo se už dva roky nic moc neděje.
To podstatné je, že asi po půl roce nám dvě přestali svítit a nešli nabít. Dal jsem aku z jiné a vše v pohodě, takže jsem reklamoval baterie a poslali mi nové. Teď zhruba po dvou letech odešel aku už v té jednou reklamované. Mám pocit, že na aku bývá záruky kolem půl roku a nějak se mi to reklamaci nechtělo řešit. Navíc ten článek se dá naprosto nedestruktivně rozdělat - jsou tam 4 malé křížové šroubky a sundá se boční kryt. Uvnitř byla nějaká elektronika - to mě nepřekavapilo, ale hlavně tam je taková velká tužkovka, která se dá běžně koupit asi za 150,-. Používá se běžně v průmyslu nebo třeba u el. cigaret. A to důležité, je tam jen vsazená jako třeba v ovladači. takže opět nedestruktivní demontáž.
No závěr, že si to vyměníme a je klid. On totiž nový aku origo stojí cca 1.200,- Takže kdyby měl někdo tento problém, tak zde je jeho řešení.
A asi budu muset častěji používat, aby baterie měla nějaký ciklus a nebyla jen na dobíječi.
To podstatné je, že asi po půl roce nám dvě přestali svítit a nešli nabít. Dal jsem aku z jiné a vše v pohodě, takže jsem reklamoval baterie a poslali mi nové. Teď zhruba po dvou letech odešel aku už v té jednou reklamované. Mám pocit, že na aku bývá záruky kolem půl roku a nějak se mi to reklamaci nechtělo řešit. Navíc ten článek se dá naprosto nedestruktivně rozdělat - jsou tam 4 malé křížové šroubky a sundá se boční kryt. Uvnitř byla nějaká elektronika - to mě nepřekavapilo, ale hlavně tam je taková velká tužkovka, která se dá běžně koupit asi za 150,-. Používá se běžně v průmyslu nebo třeba u el. cigaret. A to důležité, je tam jen vsazená jako třeba v ovladači. takže opět nedestruktivní demontáž.
No závěr, že si to vyměníme a je klid. On totiž nový aku origo stojí cca 1.200,- Takže kdyby měl někdo tento problém, tak zde je jeho řešení.
A asi budu muset častěji používat, aby baterie měla nějaký ciklus a nebyla jen na dobíječi.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz