Nařízení vlády č. 362/2005 hovoří docela jasně, viz:
Jenže já mám pořád za to (a mám takový pocit, že nám to řikali i na velitelském dni, nebo kurzu...), že pro jednotky pořární ochrany byla tato výška upravena na 3 metry, vzhledem k výšce požárních vozidel. Dle výkladu z nařízení vlády by bylo třeba jištění i při sundavání věcí z nástavby apod.(1) Zaměstnavatel přijímá technická a organizační opatření k zabránění pádu zaměstnanců z výšky nebo do hloubky, propadnutí nebo sklouznutí nebo k jejich bezpečnému zachycení (dále jen "ochrana proti pádu") a zajistí jejich provádění
a) na pracovištích a přístupových komunikacích nacházejících se v libovolné výšce nad vodou nebo nad látkami ohrožujícími v případě pádu život nebo zdraví osob například popálením, poleptáním, akutní otravou, zadušením,
b) na všech ostatních pracovištích a přístupových komunikacích, pokud leží ve výšce nad 1,5 m nad okolní úrovní, případně pokud pod nimi volná hloubka přesahuje 1,5 m.
Je možno tuto úpravu, nebo výjimku pro JPO najít? Hledám jak můžu a zatím jsem nebyl úspěšný.