Špatný velitel ZJ
-
Příspěvek od Domin » 28.07.2016 14:35
Příspěvek od Sobiho » 28.07.2016 14:48
A další důkaz jak lže vysoký funkcionář SH ČMS:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... y-ct-sport
čas 1:53 tvrdí že SH ČMS má 360 000 členů
čas 11:21 tvrdí že je 80 000 výjezdových hasičů
celou dobu mluví o tom jako by to vše spadalo pod SH ČMS. Jinak to je člověk z Langrovo éry na MV.
Příspěvek od Sobiho » 28.07.2016 14:54
Zákon č.133/1985 Sb.:
Jednotky požární ochrany
§ 65 Druhy jednotek požární ochrany
(2) Činnost v jednotce sboru dobrovolných hasičů obce při hašení požáru, provádění záchranných prací při živelních pohromách a jiných mimořádných událostech se považuje za výkon občanské povinnosti. Činnost v jednotce sboru dobrovolných hasičů obce při nařízeném cvičení nebo nařízené odborné přípravě je jiným úkonem v obecném zájmu.
-
Re:
Příspěvek od HoWeiSis » 28.07.2016 20:32
Díky, pro mě důležitá informace :) , takže dosavadní volby u nás byla šaškárna.Sobiho píše:SDH se totiž snaží uvést ostatní v omyl nejen tím, že se nazývají hasiči, ale i tím, že má zřízenou funkci: "velitel SDH", ovšem toto nemá nic společného s "velitelem jednotky". Proto je nutné zcela jasně rozlišovat "SDH" což je občanské sdružení, kde se člověk stane "hasičem" po zaplacení 100Kč (a to i bez zdravotní a odborné způsobilosti) a "JSDHO" kde hasič musí mít zdravotní způsobilost, odbornou způsobilost a být zařazen v JPO dle z. 133/1985 Sb. Takže je rozdíl zcela zásadní rozdíl mezi SDH a JSDH a ještě zásadnější rozdíl mezi hasičem a hasičem a extrémní rozdíl mezi velitelem SDH a velitelem JSDH, ten má práva a povinnosti jasně definované zákonem PO, musí mít způsobilost, odbornost, jmenován zřizovatelem a odsouhlasen HZS. Pro velitele SDH opět postačí pouze zaplacení 100Kč SH ČMS, pak se při každoroční valné hromadě zvednou ruce a je to, je velitel SDH.
Samozřejmě může být VJ i velitelem SDH, nebo zastávat i jinou funkci, ovšem nevzniká jakákoliv povinná vazba mezi SDH a JSDH. Jsou to dvě naprosto rozdílné organizace s jinou oblastí působností.
Příspěvek od Sobiho » 28.07.2016 21:08
-
Příspěvek od Domin » 29.07.2016 09:13
Jinak k tomu jednotka represe. Bylo to myšleno tak, že jednotka plní úkoly převážně na úseku represe (byť samozřejmě provádí také pvč v rámci možností), a sdružení je zřízeno právě za účelem šíření osvěty mezi obyvatelstvem, výchova mladých, kulturní spolková činnost atd. Vzhledem k tomu, že zde máš na úpravu textu asi 5 minut, nestihl jsem to již přepsat. A tohle jsem vtěsnal do čtyř slov
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 29.07.2016 09:19
-
Příspěvek od Zulu » 29.07.2016 09:23
https://www.dh.cz/dokumenty/vyrocni-zpr ... f/uorr.pdf
konkrétně ze zprávy:
"...Jednotky sborů dobrovolných hasičů měst a obcí jsou základní složkou Integrovaného záchranného systému. Zde si musíme uvědomit, že v našem sdružení pracuje 61.082 dobrovolných hasičů zařazených v 6.333 jednotkách požární ochrany. Pro vaši představu na území ČR evidujeme 7.077 dobrovolných jednotek PO. To znamená, že máme členy v 89,5% dobrovolných jednotek v ČR. Tyto jednotky zasahovaly v roce 2014 u 36.086 mimořádných událostí. Jsem maximálně přesvědčen, že je tato statistika dostatečným mandátem k tomu, abychom neprodleně rozvinuli oblast svého zájmu i v rámci jednání s Hasičským záchranným sborem ČR na všech úrovních o potřebách dobrovolných hasičů. Spolupráce na velmi úzké úrovni je potřeba vést v oblasti plošného krytí a poplachových plánů. Zde je nutná součinnost krajských odborných rad. Jednání je třeba vést i ve smyslu doplnění zástupců našeho s družení do komisí Ministerstva vnitra GŘ HZS ČR. Jedná se prvotně o komise odborné přípravy, strojní služby a právě do komise tvorby plošného krytí.
Samozřejmě jsem si plně vědom rozdílu mezi jednotkou sboru dobrovolných hasičů a sborem dobrovolných hasičů. Nicméně jsem maximálně přesvědčen, že sbor i jednotka jsou spojené nádoby! V tomto smyslu je třeba komunikovat a jednat. Rozhodně se netlačíme ani nenahrazujeme zřizovatele jednotek SDH obcí. Musíme však nastoupit z jedné strany na místo jejich partner ů v prosazování zájmů dobrovolných hasičů a v druhé řadě jako odborná pomoc pro dobrovolné hasiče. Názory o tom jak Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska nemá mandát k diskusím o jednotkách SDH měst a obcí je třeba umět radikálně zastavit již v jejich prvopočátku. To musí být rovněž úkolem rady represe. Svojí činností jsme povinni dát jasně najevo, těm, kteří se chtějí jen zúčastňovat, že pro ně na úseku dobrovolné požární ochrany není místo!..."
Příspěvek od Sobiho » 29.07.2016 09:31
Jsem velitel jednotky a zároveň člen SH ČMS. Mandát k zastupování jednotky jsem nedal, neboť ve stanovách SH ČMS ohledně zastupování jednotek nic není a ani zákon č.133/1985 takovou věc nedefinuje a nestanovuje. Tím že jsem členem SH ČMS neznamená automaticky, že SH ČMS má právo mne zastupovat za JSDH. Má právo pouze jednat ve smyslu svých stanov, se kterými svým členstvím souhlasím. O jednotkách a jejich zastupování tam není jediné slovo.
Příspěvek od Sobiho » 29.07.2016 09:39
-
Re:
Příspěvek od Zulu » 29.07.2016 09:41
SH ČMS si to podle všeho uvědomuje, ale přesto se chovají zcela opačně..využívají dobrého jména členů jednotek a přivlastňují si jejich zásahovou činnost za svou.Sobiho píše:Za JSDH může vystupovat na venek pouze zřizovatel a VJ. Ne člen je to jako kdyby za firmu vystupoval dělník. Osoba jednající za JSDH musí mít pověření buďto stanovené zákonem (zřizovatel a mandát velitele jednotky) nebo přenesený (pověření).
Jsem velitel jednotky a zároveň člen SH ČMS. Mandát k zastupování jednotky jsem nedal, neboť ve stanovách SH ČMS ohledně zastupování jednotek nic není a ani zákon č.133/1985 takovou věc nedefinuje a nestanovuje. Tím že jsem členem SH ČMS neznamená automaticky, že SH ČMS má právo mne zastupovat za JSDH. Má právo pouze jednat ve smyslu svých stanov, se kterými svým členstvím souhlasím. O jednotkách a jejich zastupování tam není jediné slovo.
Příspěvek od Sobiho » 29.07.2016 10:30
Jen očekávám kdy vznikne při radě represe inkviziční tribunál a pozvou mne na koncil, kde údajně budu moct obhájit své názory a myšlenky. Samozřejmě mi bude zaručena bezpečnost :-D
-
Re:
Příspěvek od Domin » 29.07.2016 12:47
V čem konkrétně matu ty co jsem na toto "odborné forum" ? Btw. na to bylo povýšeno kdy? V menu je to označeno jako diskuze, nic o odbornosti ani nějakém nutném profesním členství jsem nikde nezaznamenal. Kdo je zárukou té odbornosti a profesnosti?Sobiho píše:Domine, zase tady šíříš "moudra" o věcech o kterých máš pouze povrchní znalosti, stejně jako ve vedlejší diskuzi. Tohle profesní, odborné forum, tak to prosím respektuj a piš prosím jen k věcem o kterých něco víš. Pak to zbytečně mate ty, co jsem přijdou pro radu...
-
Příspěvek od Radek Vojík » 29.07.2016 21:02
-
Re: Špatný velitel ZJ
Příspěvek od Pavel Říha » 29.07.2016 22:04
Bude se sdružením diskutovat o fungování jednotek SDH obcí a nebude o tom mluvit se zřizovatelem, tedy starosty obcí.Pak se tu můžete všichni stavět na hlavu a sdružení bude mít na vrch, ať mu to ze zákona náleží nebo nenaleží.
-
-
Příspěvek od Adam Per » 29.07.2016 23:32
-
Příspěvek od Jiří Smetánka » 17.04.2018 09:48
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 17.04.2018 10:13
Takže teoreticky ano. Ovšem pokud ten návrh není podložen spoluprací se zásahovou jednotkou, tak je něco špatně.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz