Špatný velitel ZJ
-
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Tak jsem se do toho zamotal, že pak už plácal páté přes deváté. U nás je v tom asi trochu nepořádek.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:19
OK, hlavně že se to vyjasnilo.
A jen perličku pro všechny, že v tom ani zdaleka nemají všichni jasno. Zrovna dneska jsem mluvil s jedním velitelem, který si stěžoval jak drahý jsou ty lékařský prohlídky. Když jsem se trochu podivil, že tak strašný to zase není, tak vyšlo najevo, že poslal na prohlídky všech 68 členů občanského sdružení včetně žen a důchodců
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:19
Jeste jedna moznos tu je, kdyz nekdo nechce mit problemi s tim, ze porad s nekym bojuje (s velitelem, starostou atd.), je lepsi odejit. Myslim, ze pokud by fungoval prirozeny system "kdyz se mi tady neco nelibi, tak jdu jinam", postupne by vznikly dobre jednotky a ty spatne by sami zanikli pro nedostatek clenu.
Nemuzu se tady o tom rozepisovat o tom co presne se u nas deje, protoze veliel to tu peclive sleduje.
Je to asi takhle: nekdo v jednotce neni spokojen s tim jak jednotka funguje a tak dela vsechno pro to, aby si nasel jinou, lepsi, jednotku. Nebo se pripadne snazi byt clenem vice jednotek, ale to mu teda fakt nezavidim - musi mit spoustu volneho casu.
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
Právě jsem si to pročetl a je mi jasný, že něco takového je na odstřel (hlavně velitele). Jako jedinné správné řešení bude určitě začít to řešit přes příslušnou HZS, což už je uvedeno výše.
Kluci docela jsem se bavil, jak jste se zamotávali do těch velitelů, ale všechno v dobrým.
-
Problem je ze boj pres HZS muze byt chapan jako boj proti obci pres HZS a to neni dobre ;-( Clovek ma pak zadelano na problemy... Pokud neni mozne se normalne dohodnout, tak je to tezke. No a HZS to tako muze dobudoucna resit presunem jednotky z JPO III do JPO V.
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:19
Tohle pamatuji také, naštěstí je již několik let zpátky a ten "velitel" už není velitel a není ani členem našeho SDH.... Neexistovaly deníky jízd ve vozidlech, kdo přišel, sedl a jel kamkoliv - z 95% právě ten velitel se svou rodinou. Deníky jízd měl u sebe a dopisoval je asi tak jednou za 1/4 nebo za 1/2 roku. Ale tam už pak byli jako řidiči napsaní všichni - kondičky, apod., přitom nikdo pořádně nikam nejel... O evidenci PHM ani nemluvě, je to už za námi, ale myslím, že do své Škody benzín skoro nekupoval. Když přišly první zásahové oděvy - tehdy F1, hned je dal do skladu a tam ležely více než dva roky!!! Zabalené a chlapi jezdili zasahovat ve starých "šrákáčích". Jen ten "velitel" si hned z jednoho zásahového kompletu vzal kabát, na zádech s nápisem příslušné obce a když se jelo na soutěž nebo tam jel jen on třeba doplňovat vodu, tak se tam v tom promenádoval... Když se jelo k zásahu, tak místo toho, aby jako velitel řídil činnost jednotky, tak se nacpal k volantu a nechal řídit zásah někoho z osádky vozu. No byla to prostě hrůza, ale naštěstí je to už za námi a dnes je to úplně jinak. Zbavit se nám ho podařilo až po jednání s náčelníkem tehdejšího OÚ Sboru PO, který dal pak podnět starostovi obce k odvolání velitele. Takže rada pro vás - zkuste to také tak. Jinak přeji výdrž a hodně trpělivosti, ať vám takový člověk nezkazí zájem o hasičinu.
-
Oprava:
To je nekde napsane, ze velitel jednotky musi ridit cinnost jednotky u zasahu?
Ja znam lepsi pripad:
Velitel jednotky XY se nejdriv nacpe za volant a po prijezdu veli a auto uz ho moc nezajima. A za jizdy zvlada i radioprovoz, aspon co jsem tak slysel. Je fakt dobrej, ja nezvladam telefonovat ani pri rizeni osobaku. Ale asi je to tak dobre, ja nevim. Ten velitel je velmi zkuseny a znali vsech predpisu kolem PO. Sam se ho chodim ptat, co by se jak melo.
-
Příspěvek od Karel Čermák » 12.05.2008 15:19
Původně jsem se nechtěl zapojovat, ale toto je zbytečná diskuze. Pořádek si musí udělat členové sami, jak ve sboru, tak v jednotce a tak i ve vztahu s Obecním úřadem. Tady nejse o zákonné, ale o lidské vztahy. Ahoj všichni
-
-
Příspěvek od Martin Beran » 12.05.2008 15:19
čau honzo.jeto takhle jestli že je to velitel SDH tak ho volíte vy na výroční valné hromadě SDH.jestliže je to velitel jednotky tak ho jmenuje starosta obce..přeju vám hodně štěstí a at se to brzo vyřeší!!!
-
Příspěvek od Kuba Vlášek » 12.05.2008 15:19
To co tady popisujete není jen zneužití pravomoci veřejného činitele, ale taky neoprávněné nakládání s cizím majetkem a podle mě i obecné ohrožení. Policie by měla na podnět někoho z Vás zakročit, jde ale o to, jak pak na tom budete jako hasiči u Vás v obci. Zvolte si velitelem SDH někoho jiného.
-
Příspěvek od Jan Kouřil » 12.05.2008 15:19
Zdravíčko.dočetl jsem se o vaší špatné situaci.Jestli vám takovej panáček dělá velitele, tak to opravdu nejde.Taková jednotka bohužel nemuže kolektivně pracovat.V jednotce která má perfektně šlapat jak hodinky musí být i perfektní velitel s kterým se dá bez problému spolupracovat,jinak to opravdu nejde.Doporučil bych vám se takovému veliteli jako kolektiv tvrdě postavit,přeju hodně štěstí.
-
Příspěvek od olgoj » 12.05.2008 15:19
Je to průšvih.Udělat s tím něco můžete pokud budete proti veliteli jako jeden hasič(nebo aspoň jasná většina), jinak rači mlčte a nestěžujte si.Sepíšete petici kde vysvětlíte jaký zákon porušuje a jaké z toho může mít starosta coby zástupce zřizovatele problémyobvzlášť když pohrozíte že z jednotky vystoupíte a že tuto petici pošlete i na HZS.Necháte se k němu ohlásit a pak mu to vysvětlíte.No a věřím tomu že vyměkne.Kromě toho se blíží i komunální volby a ten váš starosta i z velitelem se do zastupitelstva dostat nemucí ). Jen je důležité abyste měli vybraného nástupce , který splňuje požadavky na VJ. A taky je třeba mít na paměti že revoluce požírá své děti. Věřte že toto funguje:-((
Přeji hodně štěstí a odvahy.
-
Příspěvek od olgoj » 12.05.2008 15:19
Nebo pro někoho ,kdo je schopný či ochotný napsat článek.Jelikož osvěta nedorazila ke všem dobrovolným hasičům a problém s rozdílem SDH a JSDH se prolíná dosti diskusemi , navrhuji aby o tom byl sepsán článek , kde by toto bylo podrobně vysvětleno.A tím se zvýšila šance ,že by se tímto problémem zbytečně plnily diskuze. Protože je mi z toho smutno.Jak máme vypadat před lidmi neznalými věci , když dost z nás neví ani "co jsou a kam směřují".
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
A porad dokola...velitel SDH je sice dobra vec, ale pri vyjezdu veli velitel VJ, nikoli SDH!!!!! A velitele VJ jmenuje obec, zastoupena starostou obce.
-
Příspěvek od Ex-professo » 12.05.2008 15:19
Najděte si zákon o PO a pořádně si ho přečtěte. Je vidět, že v tom spoustu lidí a rádobyhasičů má pěkný "binčus". Ostatně občanskému sdružení SDH se ten chaos hodí, neboť na tom pěkně parazituje, ovlivňuje a získává, většinou neprávem, peníze. Ty pak jednotky nemají.
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:19
Nevím jak to máte u vás, ale podle zákona o PO : obec zřizuje a spravuje jednotku sboru dobrovolných hasičů obce. Velitele této jednotky, po vyjádření HZS kraje k jeho způsobilosti vykonávat funkci velitele, jmenuje a odvolává starosta obce. Z toho vyplývá, že ten velitel se nazývá velitel sboru dobrovolných hasičů příslušné obce a nijak jinak, tzn. žádný velitel VJ, jak píšeš ( předpokládám, že zkratkou VJ myslíš výjezdovou jednotku i v návaznosti na další větu Tvého příspěvku). Pokud jsme u zásahu, tak se člověk, který velí jednotce (v případě dobrovolných hasičů) nazývá velitel jednotky sboru dobrovolných hasičů příslušné obce. Nebo snad někde mají velitele jednotky SDH a velitele výjezdové jednotky??? ))) Vše je možné...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz