Asociace velitelů JSDH
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 04.03.2016 08:53
No, tak zrovna tahle dotace je výsledkem jednání SHČMS. Byl jsem loni na sjezdu SHČMS v Pardubicích, kde to bylo jedno z hlavních témat jednání mezi přítomnými politiky (a že jich tam bylo ! ) a sdružením. Obecně se tam hodně mluvilo o zpřístupnění státních peněz pro JPO V. Tohle je výsledek.
-
Re:
Příspěvek od Domin » 04.03.2016 08:57
Jestli to nebude tím, že Slámečka je mimo jiné i radní Kraje Vysočina a předseda bezpečnostní radyy kraje.... ;)Jan Liška píše:To bude rozdělovat HZS a kraj.Ale polívčičku si přihřejem.
Nějak mi přijde, že se věcná diskuze vytratila ve prospěch čím dál radikálnějšího vymezování vůči SH ČMS....
Naprosto souhlasím, že Asociace má své místo na slunci,co mi ovšem vrtá hlavou je fakt, že největší kritika na SH ČMS se valí proto, že je to "jen" občanské sdružení, které nemá do hasičiny co kecat.... Jenže podle této rétoriky je asociace taky pouze občanské sdružení...
Nechci býti zlým prorokem, ale pokud nebude zřízena ex lege nějaká stavovská organizace např při HZS, kde bude povinné členství všech velitelů JPO, tak se obávám, že k výraznějšímu posunu nedojde. Nicméně vznik asociace kvituji a mohla by být základním stavebním kamenem výše uvedeného...
- Oves
Příspěvek od Oves » 04.03.2016 12:36
Mě třeba také mimo jiné vadí to, že SH od doby co jsem opustil řady mladých hasičů ode mne jen bere příspěvky, je za to pojištění, ale to je vše. Na co mají odborné řady velitelů všechny ty aparáty a sjezdy, srazy konzilia či jak tomu všemu říkají, když to fyzicky JSDH nepocítí. Pokud je pravdou že díky SH bude pro JSDH ta dotační injekce 250 mil. Kč super, ale aby za to byly zbrojnice JSDH, technika na zásah a ne sklady MH a DA které se pouze zásahově tváří ovšem vozí PS 12 a sportovní savice.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 04.03.2016 13:44
Nevím jaké aparáty a sjezdy máte na mysli, odborná rada represe je složena z lidí, kteří nic takového nemají. U nás na okrese je složena z velitelů jednotek.Oves píše:Na co mají odborné řady velitelů všechny ty aparáty a sjezdy, srazy konzilia či jak tomu všemu říkají
Asi jaký si to kdo udělá, takový to má. Např. zrovna příští týden pořádáme v našem okrsku školeníčko pro velitele JPO V., kteří o to projeví zájem, kde je zkušený velitel JPO III. (shodou okolností jsem to já :-) ) proškolí na dané téma, tak aby to mohli dále přenést do své jednotky. A podobné akce se připravují i na úrovni okresu.Oves píše:když to fyzicky JSDH nepocítí
Schvalovat rozdělení bude HZS, takže to by si tyto věci mohlo pohlídat.Oves píše:ale aby za to byly zbrojnice JSDH, technika na zásah a ne sklady MH a DA které se pouze zásahově tváří ovšem vozí PS 12 a sportovní savice.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky