Asociace velitelů JSDH
-
Příspěvek od Marek » 02.03.2016 09:40
Jinak s občanskými sdruženími (především SH ČMS) v návaznosti na PO případnými vazbami na JSDH je v zákoně o požární ochraně, vyhláškách a některých metodikách GŘ na rozdíl od asociace počítáno! Uznávám že asociace je zde chvíli a třeba se jí podaří protlačit aby měla nějakou vyšší legislativní oporu.
Osobně nemám nic proti asociaci a lidem v ní, stejně tak nehodlám zatracovat a znevažovat práci SH ČMS - jo a také nejsem funkcionář, čistě jen řadový člen co si rozhodně nepotrpí na frčky.
Příspěvek od Sobiho » 02.03.2016 10:44
Problém je v tom, že snaží jednat a zasahovat i na úrovni "operačního" řízení. Navíc si úspěchy "operačního" řízení automaticky přivlastňují.
Není potřeba legislativně upřesňovat asociaci, neboť v zákoně jsou definovány pravomoci a povinnosti VJ asociace jen sdružuje VJ. SH ČMS je občanské sdružení, což znamená že sdružuje občany, tzn. že nemusí být ani členi JPO (hasiči) ve smyslu zákona o PO, proto je potřeba toto fungování vymezit a to tam je a SH ČMS podle mne, překračuje své možnosti.
-
Příspěvek od František Štrébl » 02.03.2016 11:30
-
Příspěvek od Marek » 02.03.2016 11:39
Nevím jaké máte zkušenosti Vy, já se vměšováním orgánů jako např. OSH do operačního řízení zkušenosti nemám. Nikde jsem se s tím nesetkal krom jednoho SDH který na základě dohody s obcí, technicky,materiálně a personálně zajišťuje jednotku JPO III a to velmi obstojně, možná lépe než podobné obce, s jednotkami stejné kategorie.
Netvrdím že to o vměšování nemůže být pravda. Může to tak třeba působit na obcích, ale to bude tím že mezi SDH a JSDH nedělají rozdíly až na ty NEZBYTNĚ NUTNÉ, protože vlastně krom dětí do 18ti let a žen, jde o jedny a ty samé lidi.
Ono by některým zde diskutujícím neškodilo občas vyrazit jinam a poptat se jaký že to ten názor na vztah SDH vs.JSDH mají i lidé v jiných regionech. Spousta jich vám řekne že rozdíly sice znají ale nedělají. " Kluk je tu od malička, v 18ti vstoupí do jednotky, pokud mu to stav dovolí a jede se dál" jedno jestli jako člen SDH nebo JSDH. Funguje to tak na těch menších obcích, tzn. v drtivé většině 7000 jednotek PO. SVĚTE DIV SE!
Není potřeba legislativně upřesňovat asociaci, neboť v zákoně jsou definovány pravomoci a povinnosti VJ asociace jen sdružuje VJ
Pokud tuto Vaši myšlenku chápu správně, tak by asociace měla řešit čistě jen pravomoci a povinnosti VJ viz můj příspěvek shora. To by ovšem bylo v rozporu s tím co říkal pan Sucharda v rozhovoru pro požáry.
K asociaci jsem toho zde napsal víc než dost. Pánům popřeji hodně zdaru, sám jsem šel vlastní cestou a v oblasti PO je to cesta velmi trnitá, plná klacků pod nohami, závisti a nevůli cokoliv měnit.
Pokud jsem zde někoho urazil, tak se omlouvám, nebylo to účelem, pouze jsem se snažil konstruktivně debatovat.
Pěkný den všem!
Příspěvek od Sobiho » 02.03.2016 11:58
Myslel jsem to tak, že VJ je jasně definován a AV zastupuje VJ v oblastech které přísluší VJ, ne to není v rozporu s tím co říkal Jirka, právě naopak.
-
Příspěvek od Honza » 02.03.2016 13:20
A co myslíte?? Je to marný,je to marný,je to marný...Opravdu se nedivím,že některé SDH se nechali papírově zrušit u SH a dále pokračují v činnosti,slaví výročí od založení atd.
Příspěvek od Sobiho » 02.03.2016 13:50
Tak hodnotit akceschopnost a vyhlašovat cvičné poplachy rozhodně OS nepřísluší a to je ten jasný důkaz arogantního překračování pravomocí a zasahování do činnosti JSDH.
Cvičení a poplachy se řídí dle příslušné legislativy a SIAŘe a nikde jsem nic o OS nečetl. Pořádám si je sám nebo v součinnosti s HZS nebo další JSDH. Je to moje povinnost a odpovědnost a ne rozhodně OS.
-
Příspěvek od Čestmír » 02.03.2016 14:45
-
Re:
Příspěvek od Dan087 » 02.03.2016 14:57
Nějak nechapu co je na tom tajného? Proč je problém jim ty informace poskytnout...Čestmír píše:Po nás zase chtěli výkazy výjezdů, kolik techniky, členů JSDH se podílelo na povodních. Když jsem je slušně poslal k šípku s tím, že jim do toho nic není a že veškeré info má HZS v ZOZ, tak bylo zle. Dostal jsem několik mailů, že jsem arogantní xxxxx a abych se z jednotky neposr.....l ( ne přímo z OSH, ale od ostatních starostů SDH, kde snad ani nemají výjezdovou jednotku ).
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 02.03.2016 15:10
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 02.03.2016 15:46
Když bych se měl vyjádřit k tématu, tak souhlasím s tím, že SH do chodu jednotek nic není, ovšem nevidím problém v tom, když budu požádán o spolupráci (v určitých mezích samozřejmě). Vyhraněné názory některých kolegů zde nesdílím.
Re: Asociace velitelů JSDH
Příspěvek od Sobiho » 02.03.2016 17:08
-
Příspěvek od TomasK » 02.03.2016 18:00
Krom počtu výjezdů do výkazu nic nehlásím, je to jedno číslo, které mě nezabije. Jinak nám do ničeho nekecá SDH, OS a ani KS, maximálně pomohou s něčím když je potřeba. To že mi občas příjde mail mi také nevadí, umím ho smazat.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 02.03.2016 19:56
Počet výjezdů na Hlášení o činnosti už dávno není, jsou tam jen počty taktických a prověřovacích cvičení. Pouze loni nebo předloni tam byla kolonka počet zásahů při povodních.Sobiho píše:Je to v ročním hlášení o činnosti SDH. Jsou tam požadované výjezdy a počet taktických a proverovacich cvičení. Najdeš ten formulář na jejich stránkách. To vyplňují starostové sborů.
- Oves
Příspěvek od Oves » 03.03.2016 19:22
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.a ... 6&TypeID=2
Krajský starosta SH uvedl: V rámci regionu budeme rozdělovat 25 miliónů korun, je tedy zřejmé, že se dostane zhruba na 55 žadatelů. Ostatní mohou být zvýhodněni při předložení žádosti pro rok 2017,“ informoval Jan Slámečka, starosta dobrovolných hasičů v Kraji Vysočina.
Ano vím, je i v bezpečnostní radě kraje ale má uniformu SH, takže je tam za SH.....nebo ne?
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz