Co si představuješ pod pojmem "když na to má"? To mne hrozně zajímá. Ubohej názor? Zeptej se na HZS, proč nejsou ženský u profíků, respektvie, zda se o tom v budoucnu nepřemýšlí. Já ti hned odpovím, ne, nepřemýšlí.Michal Rambousek píše:Kamile-nejsem zastáncem žen.... Jen když ta holka na to má,tak proč by jí ta šance měla být odepřena jen proto,že je právě holka... To smrdí 18 stoletím. Trochu ubohej názor,ne? a řídit podle Tebe můžou? Nebo to je taky jen pro chlapy?Ajo-jak bude zvedat rezervu?:-)
A od koho bych jako měl dostat vynadáno???? To jsem nepochopil :-)
Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 20:27
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 20:34
No, nepočítej s tím. Níže e-mail starý zhruba měsíc.veronika vítková píše:jsem pro aby byly ženy u HZS....když na to má tak proč ne? jsem jedna z těch co právě k výjezdu chce tak doufám, že toho docílím i když to bude velký boj :/
Dobrý den,
Zákon přijetí žen do výjezdových jednotek nevylučuje, nicméně v tuto chvíli se zařazením žen do výjezdu nepočítáme, protože nejsme na takový krok materiálně a technicky vybaveni. Zdaleka ne všechny stanice jsou moderní a zřizovat na nich oddělené sociální zázemí by bylo velmi nákladné.
S pozdravem,
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
-
Příspěvek od Renegado » 08.11.2015 21:07
Jako problém včlenění žen, přisbůsobení materiálně a technicky atd, je očividně natolik velký, že se to v nejbližší době udělat nedá. Myslím, že problém může být i v mezilidských vztazích na směně. Vše je to o lidech. Každopádně věřím, ačkoliv nemám jakékoliv důkazy pro i proti Kamile, že některé ženy jsou natolik schopné aby byly na výjezdu. A říkej si co chceš, ale prostě je to možný (ikdyby jen teoreticky) a přál bych ti, abys na nějakou ženu (schopnou výjezdu) narazil a dokázala tě z tý arogantní zaslepenosti vytáhnout a aby ti otevřela oči .´-) Dřív ženy neměly třeba ani právo volit a podívej kolik jich je teď v politice, dřív musely doma vařit, žehlit, uklízet, podívej teď třeba táhnou domácnost protože mají výhodnější práci než chlap a je to doma opačně, podívej jak se to vše posunulo. Měj názor negativní, nesouhlas s ženami do výjezdu, ale neházej všechny do jednoho pytle a nechovej se takhle hloupě. Díky
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 21:19
To není nic o hlouposti. Někdo tady psal v dřívějším příspěvku, že nějaká hločina byla na soutěži (asi podobné TFA) a ve všech disciplínách jí museli pomáhat. Někdo se tu ohání, jak by kdejaká ženská strčila i chlapa do kapsy, oháníte se tu TFA, apod. Upřímně a teď vážně, smekám, ale tohle je opravdu ta plnohodnotná síla? https://www.youtube.com/watch?v=IAwisklKBeARenegado píše:Nechtěl sem reagovat, ale Kamil mě donutil.
Jako problém včlenění žen, přisbůsobení materiálně a technicky atd, je očividně natolik velký, že se to v nejbližší době udělat nedá. Myslím, že problém může být i v mezilidských vztazích na směně. Vše je to o lidech. Každopádně věřím, ačkoliv nemám jakékoliv důkazy pro i proti Kamile, že některé ženy jsou natolik schopné aby byly na výjezdu. A říkej si co chceš, ale prostě je to možný (ikdyby jen teoreticky) a přál bych ti, abys na nějakou ženu (schopnou výjezdu) narazil a dokázala tě z tý arogantní zaslepenosti vytáhnout a aby ti otevřela oči .´-) Dřív ženy neměly třeba ani právo volit a podívej kolik jich je teď v politice, dřív musely doma vařit, žehlit, uklízet, podívej teď třeba táhnou domácnost protože mají výhodnější práci než chlap a je to doma opačně, podívej jak se to vše posunulo. Měj názor negativní, nesouhlas s ženami do výjezdu, ale neházej všechny do jednoho pytle a nechovej se takhle hloupě. Díky
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 08.11.2015 21:29
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 21:35
1) To video je veřejné na Youtube, dotyčný souhlasil se zveřejněním, pokud ne, má právo, aby bylo video smazáno, nic proti ničemuAnybody. píše:Kamile nesouhlasím se ženami ve výjezdu - mám k tomu své důvody zapříčiněno potkáním žen u výjezdu. Ani bych nereagoval na toto téma, ale vytáhl si zde video Denisy, kterou trochu znám ze soutěží a myslím že si nezaslouží aby tady bylo vláčeno její video z TFA. Tímto činem si u mě ubožák.
2) Narazil jsem na něj hned na úvodní stránce, nechtěl jsem prohledávat dál
3) U příspěvku jsem její snahu ocenil
4) Video je jasnou ukázkou toho, že to není práce pro ženy
5) Je mi jedno, co si o mě myslíš, přesně jsi zareagoval tak, jako zde reaguje většina, kteří mají ve výjezdu holky - brání je a nepůjdou proti nim
Na youtube jsem se podíval i na videa z TFA chlapů a je to úplně jiná liga. Jak rychlostně, tak silově. Takže odteď už nereaguju na řeči typu - ženy se vyrovnají silově mužům, atd. Ukázaná platí.
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 08.11.2015 21:42
BTW. viděl jsem hodně mužů- členů jednotek kteří byli vyhecováni jak dají tfa levou zadní a podali ještě horší výkon než je na tom videu.
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 08.11.2015 21:56
Děláš si ze mě srandu, že jo? Ty videa jsou normálně veřejně dostupná. Jak mám vědět, že zrovna natrefím na osobu, kterou znáš a která si to nezaslouží?! Tady nejde o žádnou urážku, je to fakt a jeden z důvodů, proč jsem PROTI ženám u zásahu. Obručka nebo i jiní tu vytahovali TFA a jak by mne tam ženy roznesly. Po těch videjích (všech) o tom nejsem přesvědčený, byť si nechci hrát na tvrďáka a ačkoliv jsem TFA nikdy neběhal, klidně bych si to jednou zkusil. Ale u těch holek je jasně vidět, proč k těm zásahům nepatří, právě na těchto ukázkách ze soutěží, byť si to třeba jen zkusily, co já vím. Ale nechoď na mne s řečmi, že někoho urážím. O to přece tady vůbec nejde!Anybody. píše:Jak jsem napsal jsem PROTI tomu aby ženy byli na výjezdu. Jen se mi nelíbí že sem taháš video, kterým chceš ukázat jak na to ženy nemají a tím urážíš osobu, která si to nezaslouží.
BTW. viděl jsem hodně mužů- členů jednotek kteří byli vyhecováni jak dají tfa levou zadní a podali ještě horší výkon než je na tom videu.
-
Příspěvek od Vašek Bus » 09.11.2015 09:27
Ze své praxe řidiče busu jsem poznal že je spousta holek který dokážou vodit autobus daleko lépe než většina chlapů. A také to bylo o tom že za velkým volantem ženské nemá co dělat. U nás na garáži je asi 10 řidiček a když se podíváš do jejich záznamů tak nemají dohromady tolik nehod jak půlka chlapů kteří mají odježděno stejně jako ty holky a tři jezdí nastálo na kloubových vozech.
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 09.11.2015 11:33
Do nikoho se nenavážím, odpovídám k věci a věcně. Kdekdo se tu ohání argumenty, jak mohou být ženy platnými jednotkami a že zastanou práci stejně, jako chlap ve výjezdu. Mým argumentem na toto téma je X videí na youtube, které ukazují opak. Jde takřka o reálnou práci ve službě, fyzicky i psychicky náročnou. Jasně, tohle se může stát i chlapům, ale v tom chlapovi budu mít vždy větší oporu u zásahu, jak v ženské. Docela mě dostala tvoje věta: A to že tady vytáhneš nějaké video kde se to té dívčině nepovedlo..... Ty si hasičinu pleteš s pečením rohlíků, ne?Vašek Bus píše:Hele Kamile pozoruju to zde už delší dobu na podobné téma jsem se už i vyjadřoval. Nebudu se vyjadřovat znova pokud jseš tak dobrej určitě si dokážeš moje příspěvky na toto téma vyhledat. Ale co mě začíná docela zvedat ze židle je to jak se tady navážíš do každého který má na věc jiný názor. A tvoje " Ale nechoď na mne s řečmi, že někoho urážím" mě dorazilo pourážel jsi tady kde koho a hlavně generálně tady urážíš ty holky (ženy) který jsou platnými členkami svých jednotek. A to že tady vytáhneš nějaké video kde se to té dívčině nepovedlo neznamená že nemůže být platnou ve své jednotce.
Ze své praxe řidiče busu jsem poznal že je spousta holek který dokážou vodit autobus daleko lépe než většina chlapů. A také to bylo o tom že za velkým volantem ženské nemá co dělat. U nás na garáži je asi 10 řidiček a když se podíváš do jejich záznamů tak nemají dohromady tolik nehod jak půlka chlapů kteří mají odježděno stejně jako ty holky a tři jezdí nastálo na kloubových vozech.
-
Příspěvek od Michal Rambousek » 09.11.2015 13:03
Vlastně po tvých vstupních zkušebních testech asi jo... :-) :-) :-)
Ty jsi opravdu materiál... :-) Chtěl bych Tě vidět v akci.... Jednotku a jméno nám asi neřekneš,viď?
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 09.11.2015 13:52
-
Příspěvek od Kamil - hasič » 09.11.2015 14:05
Příspěvek od Sobiho » 09.11.2015 14:28
-
Re: Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
Příspěvek od TomasK » 09.11.2015 14:33
Nikdo tu nikdy netvrdil, že to mohou dělat všechny ženy, ale stejně tak to nemohou dělat všichni muži. Zrovna tebe bych za sebou nechtěl, protože bych nikdy nevěděl ve kterou chvilku bys utekl z důvodu, že si budeš myslet že to třeba nezvládnu..
Přeji ti hodně štěstí a ať se ti vše daří dle tvého psaní.
-
Příspěvek od Vašek Bus » 09.11.2015 15:39
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 09.11.2015 19:40
Nejlepší tečka na závěr zdejší diskuze aneb Praxe hovoří za vše.Alu píše:Z praxe u PČR mohu potvrdit, že ženy do přímého výkonu nepatří a to samé to je u HZS. Emancipace platí do okamžiku než velitel rozdává práci....
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
Příspěvek od vašák mirek » 09.11.2015 20:24
Když už na něco odkazuješ tak si alespoň přečti co se tam píše. Jestli čtu dobře tak zákon zařazení žen do výjezdu nevvylučuje. Pouze se s tím v současné chvíli nepočítá. Vše tedy záleží na vzájemné dohodě v jednotce. Opíráš se o něco co je v rozporu s tvým tvrzením. A jak už tu napsal Vašek bus pokud s tebou někdo nesouhlasí jsi schopen pouze urážet.Kamil - hasič píše:No, nepočítej s tím. Níže e-mail starý zhruba měsíc.veronika vítková píše:jsem pro aby byly ženy u HZS....když na to má tak proč ne? jsem jedna z těch co právě k výjezdu chce tak doufám, že toho docílím i když to bude velký boj :/
Dobrý den,
Zákon přijetí žen do výjezdových jednotek nevylučuje, nicméně v tuto chvíli se zařazením žen do výjezdu nepočítáme, protože nejsme na takový krok materiálně a technicky vybaveni. Zdaleka ne všechny stanice jsou moderní a zřizovat na nich oddělené sociální zázemí by bylo velmi nákladné.
S pozdravem,
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH