JSDHO Nový Bor vs. HZS
-
Příspěvek od duplesice » 07.11.2014 01:01
Pro pana Kakáčka....to myslíte opravdu vážně, že na operačním vždy schválně pozdrží informaci o vašem výjezdu a tím dají náskok 5 minut HZS? No to je gól. Byl jste někdy na operačním a víte jak funguje třeba "spojař"? Asi ne. Tak Vám doporučím, domluvte si návštěvu na operačním a požádejte ať Vám předvedou a vysvětlí jak vlastně pracuje operační důstojník a jaké dělá operace při vyhlašování poplachu pro HZS a JSDH. Možná budete překvapen. Ale rozhodně to není tak, že by řekli RCS Kladnu, "prosím...naprogramuj nám do spojaře že když má výjezd hasič Kakáček, tak se to jako trošku kousne a poplach pro jeho jednotku půjde tak za 5 minut po HZS. Díííík" Takže, pokud se Vám pane Kakáček 5 minut opožduje vyhlášení výjezdu, napište co používá vaše jednotka pro vyhlášení výjezdu (Pelig, Kango, sirénu, paeger) nebo jiný systém? Dále napište, jak jste zrovna zjistil, že HZS vyjíždí o 5 minut dříve? Vy jste byl na obou místech zároveň? A věřte, že případné zpoždění bude s největší pravděpodobností způsobeno přenosem poplachu k Vám, nikoliv přáním operačního. Ale když ono se do toho HZS dá tak krásně kopnout, co?
Ale k tématu, je s podivem, kolik lidí se vyjadřuje a přitom nic o tom neví. Hlavně, že to podá dost důležitě. A nejlépe ještě okořenit nějakým sprostým slovem nebo jinou nadávkou. To dá určitě k argumentům tu správnou Váhu.Aspoň Vás pane Kočí trošku omlouvá to, že to nenapíšete naplno a použijete teček. Ale je to možná jen kalkul, aby Vás redakce nesmázla a příspěvek zůstal. A proč jezdit do Nového Boru a něco si vyříkávat tam? Copak Vám pane Kočí tento druh komunikace na požárech nevyhovuje?
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 07.11.2014 09:01
-
Re: JSDHO Nový Bor vs. HZS
Příspěvek od madcat1 » 07.11.2014 09:28
Pokud je ta potřeba způsobena jen tím, že jsem příslušníkem HZS, tak v tom žádnou změnu hodlat nedělám. :o)
-
Příspěvek od Vochy » 07.11.2014 12:25
-
Příspěvek od Roman Žilka » 07.11.2014 13:59
Řekl bych, že jsi to charakterizoval celkem správně. Osobně mám od začátku pocit, že jde jen a pouze o zbytečnou medializaci něčeho, co se dá vyřešit osobním jednáním zainteresovaných lidí. Hlavně je potřeba to pořádně z jedné strany vysvětlit a z druhé chtít poslouchat a pochopit (a to platí i obráceně, prostě musí jít o dialog).
A pro všechny ostatní:
Jsem už 20 let příslušníkem HZS a tedy zcela logicky hájím jeho zájmy. Ale jsem i členem hasičského sboru (nikoli JSDH, a to z více důvodů), který úzce spolupracuje s JPO III a dodává jí také členy (prostě dobrý případ, kdy ta spolupráce funguje) a práce všech dobrovolných hasičů si velmi vážím. Vím velmi dobře, že u prakticky každého trochu většího zásahu se bez dobrovolných jednotek neobejdeme, stejně tak ale kritizuji, když se na hořící odpadkový koš vyšle celý první stupeň a z toho tam dvě jednotky přijedou každá dvěma až třemi auty. Pak jsme totiž za kašpary všichni hasiči. Totéž platí u nehod - přijedu-li k ní jako první a vidím, že jde v podstatě o "prkotinu", odvolávám další případně jednotky. Naopak když vidím, že to jedna jednotka nezvládne, tak si nechám zavolat klidně další tři. Ale prostě to chce u toho používat hlavu, ne že za každou cenu musí každý přijet "na čumendu". Potom člověk poslouchá řeči o tom, kolik mají hasiči (ne JSDH ani ne HZS, ale hasiči) asi peněz, když jich na prkotinu musí přijet tolik několika auty.
A kolik jednotek vyjede, o tom rozhoduje opravdu operační na základě toho, co má nahlášeno. Taky občas kroutíme hlavou. Jenže ono se dá později zjistit, že byť kouř valící se z okna byl ze spálených buchet, volající byl ve stresu a hlásil to jako rozsáhlý požár rodinného domu - a to ten operační nikdy nemůže vidět. Z jeho pohledu chápu, že raději pošle celý první stupeň, než by riskoval případně až trestní stíhání.
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 07.11.2014 14:45
Samozřejmě, zcela souhlasím, že medializování podobných sporů jako JSDH NB vs. HZS ČL nikomu nepomůže. A hasičům jakéhokoliv druhu taky ne.
Na druhou stranu je otázka, kam se má tedy jednotka, případně zřizovatel obrátit a kde najde zastání. Budu se opakovat, ale tytéž neshody by řešila Městská policie s PČR, kdyby obě povolávala a řídila linka 158
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 07.11.2014 15:23
-
Příspěvek od Josef Kakáček » 07.11.2014 15:42
-
Re:
Příspěvek od Doktor1 » 07.11.2014 22:11
Sice už ti to psali, ale tedy ještě jednou. To co popisuješ, prakticky ani nejde. Domluv se s vedoucím KOPIS u vás v kraji, provede tě celým systémem hlášení událostí, prací ve spojaři, kde se jednotky vyhlašují v rámci návrháře podle poplachového plánu, až po to samotné vyhlášení. A vezmi si sebou i pager a mobil, je možné spustit testovací poplach a uvidíš, za jak dlouho projdou všechny technologické akce až k samotnému oznámení na koncovém zařízení. Je tak jednoduché hlásat, jak jsou ti oškliví kopisáci zlí, jen by bylo vhodné si předtím zjistit, jak vůbec vše funguje.Josef Kakáček píše:RE: doplesice - tet nevím jestli si ze mě děláš prdel. Máme matry, a vím kdy se hlásí HZS že výjíždí, a hlavně s jakým předstihem!! Několikrát se stalo - hlásili že výjíždí k zásahu do našeho města tak o cca 2 -3 minuty. A tet si vezmi než vyjedou další 2 minuty. A teprve poté nám začali pískat pagery + mobyli (telwork). U nás je toto naprosto běžná věc. Další věc. Kousek od naší hasičárny hořelo auto (cca 1 rok zpět). Po oznámení na KOPIS mou osobou my bylo zdělo: vysílám HZS, a pak vás zvednu!!!! Je toto normální??? zvedli po 3 minutách. Myslím že se toto děje prakticky všude, ale akorát o tam JSDH neví, a nebo ví, ale raději mlčí. Je to prasárna jak má být.
-
Příspěvek od duplesice » 07.11.2014 23:21
Když jsem psal, že použitím sprostých slov a urážky žádnou vážnost ani pádný argumen nedodá, tak jsem si ani nepomyslel, že za chvilku jej použijete pane Kakáčku. Jen to totiž dokresluje vaši osobnost. Plně souhlasím co zde napsal pan Doktor1 a opravdu si zajděte pro informace na operační. Budete asi velice překvapen. Docela by mě zajímaly, vaše myšlenkové pochody a kde jste tuto informaci pobral a ještě máte tu odvahu tu tady takto psát. Není to tak dávno, kdy jste uváděl, že jeden člen vaší jednotky dostává opožděně zprávu do mobilu a zpoždění je cca 3 minuty. Už to máte vyřešené, a nebo místo hledáníé řešení je lepší psát, že za to může HZS. Ono by mě docela zajímalo, jak funguje vaše jednotka. Píšete, že máte Matry a nejste u HZS. Dobrá tedy, pak píšete, že vše máte vypozorováno. Ale teď schválně počítejte. Od vyhlášení poplachu někde vaše jednotka ztratí 5 minut. Pak se někomu z Vás opozdí vyrozumění jak jste psal 3 minuty. Pak jestli nejste JPO II máte výjezd do 10 minut. Pokud k tomu započítáte řekněme 10 minut cesty, tak to jste na 28 minutách po vyhlášení poplachu na místě události....... Nemyslíte, že by bylo lepší, než tady psát na požárech raději zjistit jak to ve skutečnosti je a zjednat nápravu? A věřte, a já použiji jiného slova než vy, si z Vás nikdo srandu nedělá.
-
Příspěvek od krabat77 » 08.11.2014 00:49
Vůbec jenom uvažovat o těchto otázkách považuji za velkou absurditu. Bohužel je národním sportem se vyjadřovat k věcem, o kterých mnoho nevím :-/
-
Příspěvek od Josef Kakáček » 08.11.2014 08:20
-
Příspěvek od Samik » 08.11.2014 08:50
A k tématu že nejde o peníze p. Kočí lžete jinak by vám nevadilo že k té DN jelo HZS a ne vy. Velký problém je že většina dobrovolných hasičů nechápe že na prvním místě v PPP je vždy HZS, takže ikdyby to bylo hned vedle zbrojnici tak vždy tam může jet HZS a dobráci se tam ani neukážem. Hned říkám že jsem pouze členem JSDH aby mě někdo neobviňoval že se zastávám HZS protože jsem profik. Někdy je opravdu zbytečné aby tam jezdilo i HZS když to mají hodně daleko a klidně by to zvládli i dobráci. A ještě k tomu vy si vybíráte kam pojedete a když z toho nemáte peníze tak se vám to nelibí. Vy si vybírat nemůžete ale HZS ano prostě je to tak pořad jsme jen dobrovolní.
Jinak mě se líbí system co je v MSK na každou událost kromě DN vyjíždí jak HZS tak i místní jednotka. A Když je to třeba spadlý strom tak HZS nechá práci na tech dobrovolných ale zároveň je kontroluje a radí kde dělají chybu a podobně. Je to takový ostrý výcvik a spokojené je jak HZS tak i dobrovolná jednotky protože mají něaky ten výjezd. A spokojen je i zřizovatel protože nenakládá ty peníze na jednotku zbytečně.
-
Příspěvek od Josef Kakáček » 08.11.2014 09:44
Žádnou zprávu sem dávat nebudu. Vím jak to je (alespoň u nás). Ať si každý myslí co chce. Je mi to úpně jedno. To co si napsal panu Kočímu se bude určitě líbit klukům z HZS. Mě se to nelíbí, protože si myslím že spousta jednotek SDH strčí do kapsy HZS jak nic. Jak technikou tak zkušenostma......
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 08.11.2014 12:35
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 08.11.2014 12:47
Jasně, a už jsme u toho, jen řekni kdo ho má většího!!!Josef Kakáček píše:RE: Samik
Žádnou zprávu sem dávat nebudu. Vím jak to je (alespoň u nás). Ať si každý myslí co chce. Je mi to úpně jedno. To co si napsal panu Kočímu se bude určitě líbit klukům z HZS. Mě se to nelíbí, protože si myslím že spousta jednotek SDH strčí do kapsy HZS jak nic. Jak technikou tak zkušenostma......
Jsme všichni hasiči, jak HZS tak JSDH a měli bychom táhnout za jeden provaz.
-
Příspěvek od Josef Kakáček » 08.11.2014 13:21
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 08.11.2014 13:28
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 08.11.2014 13:54
-
Příspěvek od Josef Kakáček » 08.11.2014 15:19
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?