JSDHO Nový Bor vs. HZS
- Michal Nováček
Příspěvek od Michal Nováček » 16.09.2014 16:33
Kdo za tím vidí krátkodobou snahu o politiku, je úplně mimo :)
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 16.09.2014 19:12
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Re:
Příspěvek od Samik » 16.09.2014 20:07
Máte pravdu měli by zakázat diskutovat idiotům s prominutím , co nesnesou jiný názor.Michal Nováček píše:Nevýhoda internetových diskuzí je ta, že se tady může vyjádřit každej debil. Nový Bor proti HZS brojí už minimálně deset let a přes veškerou snahu lidí od těch velkých písmenek se nikdy nedošlo k delšímu, než pár měsíčnímu "míru". Pak si Nový Bor vždycky najde něco jiného.
Kdo za tím vidí krátkodobou snahu o politiku, je úplně mimo :)
Já neříkám že boj s HZS začal teď. Ale že tento boj mohl byt využit ke zviditelnění. Pan Kočí využívá neznalosti obyčejných lidí jinak by nemohl tvrdit že v PPP jsou oni na prvním místě. Nebo i kvůli těm penězům že HZS plýtvá s penězi daňových poplatníku. Kde operační poslalo profíky a je ne. A že jemu tak strašně leží na srdci blaho občanů že obejde i velitele jednotky aby jim pomohl. Další podle mě blbost velitel jednotky je jeho pravděpodobně bratr, takže těžko to řešil bez něj. Jasně možná se pletu a jen náhodou toto vyvrcholilo až tak moc teď před volbami, Jen říkám že je to zajímavé a s volbami to může mít spojitost.
-
Re: JSDHO Nový Bor vs. HZS
Příspěvek od Roman Žilka » 16.09.2014 23:48
http://hasicinovybor.eu/?page=4-nabor-hasicu
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 16.09.2014 23:56
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Re:
Příspěvek od Samik » 17.09.2014 06:05
Máte pravdu v článku je psané že VJ je p. Dvořák. Ale to asi bode něaky omyl redaktora. Podíval jsem se na výjezdy na jejich stránkách a tam zprávy o výjezdech podepisují buď ZVJ Kočí Martin, nebo VJ Kočí Josef.Václav Danita(bonita) píše:Samik: pleteš se. Velitelem jednotky je starosta města p. Dvořák, což je v článku napsané. Na webu hasičů NB ale skutečně jako velitel figuruje p. Kočí.
-
Příspěvek od krabat77 » 19.09.2014 13:25
Není to tak dávno, co JSDH NB odmítala jezdit k výjezdům, když město Nový Bor, které je zřizovatelem jednotky, chtělo omezit výdaje. Tento případ na žalobu skutečně byl.
Řešením by bylo, kdyby město v této oblasti začalo vykonávat své pravomoce, a jmenovalo na post VJ někoho méně konfliktního a s větším povědomím o problematice PO.
-
Příspěvek od Martin Kočí Nový Bor Kočí » 04.11.2014 19:43
Ještě se vrátím ke zmíněným výjezdům. Náš pan starosta Dvořák nám šel po krku a úplně z jiného důvodu, protože jako jednotka se snažíme mít v zastupitelstvu svého zástupce, ale předchozích zastupitelstvech se vždy dařilo zástupce mít a taky toho využít. Tuto možnost máte také. Je to o chuti a náladě. Dál pro informaci. Pan starosta není velitel jednotky, ale starosta, který již delší dobu stojí za naší jednotkou a je o všech našich krocích informován. I vedení města a zastupitelům vadí, že naše jednotka není vyslána na výjezd cca jeden kilometr od hasičské zbrojnice a pak je jednotka vyslána na otevření bytu s vozidlem AZ-30 IFA!!!! do České Lípy na otevření bytu, protože HZS má v Lípě výcvik v kovošrotě. Jinak máme svého velitele Josefa Kočího, který je od roku 1968 u hasičů a VJ dělá od roku 1980, což dost vás ani nebylo. Ano je to můj otec, ale pánové jeho zkušenosti nemá dost profi hasičů, tak to prostě je a nemusím ho hájit. Toť na vysvětlenou.
No a likvidační práce. Redaktorka deníku zveřejnila informaci, že naše jednotka má za likvidační práce v Boru 240 tis. Kč a dvě jednotky HZS Česká Lípa a Jablonné v Podještědí, které jezdí VŠUDE má jen 180 tis. Kč, když dostáváme informace, že mají likvidační práce proplacené všechny jako my. Bohužel co je taky fakt, co píše Lída, která to napsala úplně přesně. My provedeme záchranné práce a poté likvidační a HZS si vyfotí zelenou kartu a nedělá nic. Pánové sorry, ale uvědomte si, že HZS má za nové vlády peněz dostatek vrací se Vám platy atd. nikomu nic nezávidím, ale máte peníze na vybavení ať auta atd. My dobráci nic takového nemáme a pokud použiju auto což je nafta, BA, vyprošťovací zařízení, lékařské vybavení, pneu a sorbent, tak ho někdo musí koupit. V současné době dělám již přes tři roky na Měú v Novém Boru, kde pracuji, vedoucího této složky, tak hýbu rozpočtem atd. Musím vše kupovat a hlídat. Pokud mi řekne pracovník HZS Libereckého kraje, že jsem byl s jednotkou na výjezdu, kde došlo k úniku ropných látek, kde nebyl zjištěn viník, ale provedl jsem posyp vozovky, tak mi sorbent nevrátí a ať si ho seženu kde chci. Toto je spolupráce? Dále mi řekl, že smlouvu s krajskou SÚS má HZS, ale sorbent je náš problém. Myslím si, že pokud jednotku vyšle na výjezd Opis nebo KOPIS, tak je to kryté a sorbent a vše co jednotka použila má HZS buď vrátit nebo zajistit, ale toto? Takže řeči o naší jednotce jsou zde vysvětlené. Pokud chcete můžeme v této debatě pokračovat, ale hanit naší jednotku opravdu nebudu.
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 04.11.2014 20:18
tak to tady vše čtu a řeknu jen jedno. Na okrese Česká Lípa je jedna jednotka HZS v Lípě, která má zhruba 10 lidí na směnu, bez dobráků celý okres je v háji. Proto se nedivte, že zde mají dobráci mraky výjezdů a obměňují techniku a opravují hasičárny, vše za Evropské peníze. Jednotky: Skalice u České Lípy, Nový Bor, Česká Lípa, Dobranov, Cvikov, Jablonné v Podještědí, Chrastava, Hrádek nad Nisou, , Varndsorf, Liberec a několik dalších
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 04.11.2014 21:09
- juri juri
Příspěvek od juri juri » 05.11.2014 08:53
Zapomněl jsi trochu na PS Jablonné v PodještědíFranc Beckenbauer píše:Dobrý den,
tak to tady vše čtu a řeknu jen jedno. Na okrese Česká Lípa je jedna jednotka HZS v Lípě, která má zhruba 10 lidí na směnu, bez dobráků celý okres je v háji. Proto se nedivte, že zde mají dobráci mraky výjezdů a obměňují techniku a opravují hasičárny, vše za Evropské peníze. Jednotky: Skalice u České Lípy, Nový Bor, Česká Lípa, Dobranov, Cvikov, Jablonné v Podještědí, Chrastava, Hrádek nad Nisou, , Varndsorf, Liberec a několik dalších
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 05.11.2014 14:58
-
Příspěvek od Michal Jančov » 05.11.2014 15:33
Varnsdorf je okres Děčín. I Chrastava, Hrádek nad Nisou a kupodivu i Liberec jsou okres Liberec. Máš asi ještě Říšskou mapu Franc.Franc Beckenbauer píše:Dobrý den,
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 05.11.2014 16:46
-
Příspěvek od Michal » 05.11.2014 17:30
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 05.11.2014 17:45
-
Re:
Příspěvek od ogw » 05.11.2014 18:51
Ach bože,Franc Beckenbauer píše:čti si pořádně co píšu a odpovídám. Jablonné v Pod. dnes není HZS Česká Lípa, ale HZS Liberec a jde jako město v okrese Liberec. A i pro Michala Šafuse a i tebe. Psal jsem, že tyto města a obce mají techniku a nové nebo opravené hasičárny za peníze EU. Možná, jak píše Michal je jejich auto ze peníze města, tak se omlouvám za špatné info, ale zas tam je Rumburk a další :-)
Jablonné v Podještědí je ÚO Česká Lípa, kdyby ses podíval, víš to viz například www.hzslk.cz .
a vážený pane Kočí, z Vaší strany jde evidentně jen o závist. Dle mého názoru plýtváte penězi obce, jak zde již bylo zmíněno. Uvědomte si, že existují nějaké vnitřní směrnice, podle kterých se řídí öperační důstojník. Vy a Vám podobní pouze špiní dobré jméno hasičů. To Vám jde o peníze. Nikoliv HZS. Věřte mi, že pokud jednotka HZS nezasahuje na místě, LP si neúčtuje. Byl jsem toho mnohokrát svědkem. Co se týká sorbentu, vše záleží na domluvě. Navíc i na tento sorbent jsou určeny likvidační práce. A další věc je, že jak sám píšete "voják se stará, voják má" házíte špinu na HZS a zároveň píšete, že za Vás sorbent nevyřeší, nezlobte se na mě, ale pokud by mě někdo veřejně špinil, také nemám vůli Vám pomoci...
A upozorňuju Vás. že to tzv. "přidání na mzdách" je pouze vracení jen části těch 10%, které byly příslušníkům HZS sebrány.
-
Příspěvek od Franc Beckenbauer » 05.11.2014 19:45
-
Příspěvek od Martin Kočí Nový Bor Kočí » 05.11.2014 19:55
Jinak ohledně techniky. Myslím si, že to je věcí města a ne HZS, co město vlastní a nakupuje. Jen dodám jedno. Pokud byl Kyril, povodně atd., tak naše město si stačilo samo. Víc dodávat nebudu.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz