Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Jan Švestka
Příspěvek
od Jan Švestka » 14.03.2013 23:28
"Snad jen tolik, že diskuze je obrazem vaším, ne naším" v tom případě ty jsi co milý Michale - Bůh ? to znamená že jsi něco více než ti, kteří zde diskutují ? Ne, nemáš celou pravdu, tato diskuze je pravdivým obrazem celku, nikoliv části celku. A jestli máš něco změřené, či nikoliv toť otázka a otázkou jest, zda ona míra změřenosti je dostatečná. Vůbec jsi nepochopil co bylo vyřčeno. Jak přednesl předřečník Jiří , nechte toho, páč jestli toho nenecháte vezme si vás čert. Hasič je jen jeden a to ten, který jest bližnímu ku pomoci a jestli si někdo říká hasič a pouze mele prázdnou slámu, není hasičem. Jak bylo řečeno v jedné pohádce: Před nikým se nepovyšuj a před nikým se neponižuj a pomáhej starým lidem :-)howgh.
-
Hanz
Příspěvek
od Hanz » 15.03.2013 00:17
Jedndo, moc pěkně napsané, ale "hasič je jen jeden" bohužel všude jenom né v této republice. Tady jsou hasiči hasičštější než hasiči všude jinde.
-
Hanz
Příspěvek
od Hanz » 15.03.2013 00:25
Ještě jsem chtěl poznamenat, že bohužel pro národ český to, že zde někdo prezentuje svoje "polodebilní" názory není taková tragédie jako to, že jiní své "polodebilní" nápady zapracují do zákonů, vyhlášek, SIAŘů, apod. a my se tím pak musíme řídit. To je ta největší tragédie.
-
rozdělovač
Příspěvek
od rozdělovač » 15.03.2013 07:08
Tak nejhorší na tom je že to tu rozhoupal všecko moderátor webu který sem hodil tohle téma pod názvem: "DVA PROUDY: Je potřeba odlišovat ústroj dobrovolných a profesionálních hasičů?"-link :
http://www.pozary.cz/clanek/63321-dva-p ... ch-hasicu/ ...a pak stopnul diskuze a hodil to kamsi do ústraní a proč?Někdo z HZS tu rozdmýchává tyhle hádky a pak se divíte že si to nikdo nenechá líbit?Pochybuju ze adminem je někdo z dobráků,tak už se proberte
-
hasič karlos
Příspěvek
od hasič karlos » 15.03.2013 08:15
Já se musím redakce zastat.Oni sem pouze hodili téma,které v poslední době vyplavalo ma povrch a nepřikláněli se na žádnou stranu.Vše ostatní je obraz nás,diskutujících.A to,že to vzbudilo takové emoce je taky náš problém a ne problém vebu.I já musím přiznat,že jsem se někde nechal vyprovokovat k poněkud prudčím reakcím,a když si sáhnem do svědomí tak nejsem určitě sám.
-
Hanz
Příspěvek
od Hanz » 15.03.2013 08:39
Ano diskuze je náš obraz, ale žádosti na GŘ o odlišení dobráků od profíků je obraz Vás profíků. Jinak mě je jedno jak budeme odlišený, třeba klidně ta růžová se žlutýma puntíkama. Ono se v zásadě ukáže jen to, jaká personální kvalita (nebo elita) nás metodicky řídí. :-)
-
duplesice
Příspěvek
od duplesice » 15.03.2013 08:55
přesně tak....ukáže se jen, zda na GŘ dělají rozhodnutí které mají za cíl zlepšení ať už vztahů a nebo techniky a postupů, nebo které mohou způsobit rozkolísání spolupráce a vnést záminku předhánění kdo je lepší a kdo horší. To ale padá na vrub GŘ a jejich rozhodnutí. Každá strana má své pro i proti. Oni musí rozhodnout, jak to bude a taky za to nést odpovědnost
-
madcat1
Příspěvek
od madcat1 » 15.03.2013 09:07
Pánové opravdu nechápu o co vám jde, doufal jsem, že můj příspěvěk ukončí emoce a osočování, bohužel to asi pochopil jen Roman, protože ve velké části následujících příspěvků jste si ještě museli píchnot do HZS případně dávat odstrašující případy, jaká zvěř se u příslušníků vyskytuje. Takže jste jen potvrdili slova Michala Šafuse, že tato diskuse je obrazem naší. Až tady kluci z požáru založej diskusi " Noc dlouhých proudnic - profící a dobráci - vzájemné vyvraždění " tak bude jen na nás zda tam budem psát, že to není až tak špatnej nápad, kolik by se ušetřilo a že by se to přece nějak zvládlo, nebo tu myšlenku odsoudíme jako zhovadilost.
-
Michal -miw- Šafus
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Michal -miw- Šafus » 15.03.2013 09:19
My jsme rozhodně nic nezačali, i když bychom vzhledem k zaměření seriálu DVA PROUDY - tedy vyvolat diskuzi na určité neobvyklé a zajímavé nejednoznačné téma, původně chtěli. Ale nestihli jsme to.
06.03.2013 - Oficiální rozhovor s GŘ Už ne do zdi, kde se okamžitě na dané téma rozjely komentáře.
07.03.2013 - Založení téhle diskuze.
08.03.2013 - Dva proudy (vychází v pátek, cca jednou za 14 dní).
Takže pokud někdo chce tvrdit, že jsme téma rozpoutali my, tak nemá pravdu. Téma rozpoutali ti z vás, kteří psali generálnímu řediteli, aby s tím něco udělal. A jsme zase tam, že diskuze je obrazem... ;-)
webový exredaktor & webmaster
-
Roman Žilka
Příspěvek
od Roman Žilka » 16.03.2013 11:32
To madcat:
A nejlepší na tom je, že já když jsem psal o tom kabátu v autě, tak jsem nepsal o profíkovi ani o dobrákovi. A jak to mnohým vadilo napříč spektrem. :-)
To Michal Šafus:
S tím obrazem máš pravdu. A hasičstvo je obrazem celé společnosti (stačí se podívat na tu polarizovanost jinde).
To all:
Nedělejte ze sebe HASIČE, buďte jimi.
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 16.03.2013 21:05
Kůda- Zcela s tebou souhlasim, nebot jiz na samem zacatku kdy vznikaly prvni hasicske sbory v CR samozrejme dobrovolne, jiz hasici chlastali pivo a ted neco k vam prazakum kdysi davno si vasi kolegove ty starsi jeste pamatuji chodivaly pro pivo a myslim ze jinde v CR to jinak nebylo sice ho nelemtali po litrech ale to pivo si ve sluzbe dali takze laskave drzte huby a nedelejte chytre uz, znam kluky z HZS kteri k nam jednou prijeli na carodejnice a kazdej z nich si dal nealko pivo, cili neni to proste vec neznama u profiku jde to po generace od zacatku az do dneska, ne nadarmo lidi rikaji slova hasici hasi zizen atp tato slova vznikla uz v dobach kdy jste tady nikdo z vas jeste nebyl, nejruznejsi lidove pisne z nich nejznamejsi asi co jste hasici, cili at chcete nebo ne tak ta vizitka nam stale zustane a par blbcu co se ozerou tim nic nepokazi si myslim, a ruku na srdce jsme prece jen chlapy tak kdo si to pivo neda ze jo kdyby jste meli moznost tak si ho pani profi daji na stanici tak jako tomu byvalo kdysi davno.takze nemelte hovadiny a starejte se radsi o dulezitejsi veci, napr. financovani HZS neni a ani nebude do budoucna nejak ruzove takze si otvirejte hubu zejmena na toto tema na GR, to se bojite ze? Ale resit odliseni dobraku to vam huba neupadne panove, radeji se nekteri z vas stydte za to ze vubec u HZS jste, nebot takto se chovat ke kolegum je hnus i kdyz to jsou jen dobrovolni hasici, nezazil jsem ze by se takto chovali napr. PCR ke svym mestkym kolegum a koukali na ne zvrchu jako na odpad ci spinu, nebo profi vojaci na svoje kolegy z aktivni zalohy kreri jsou take jen dobraci a noc za to nemaji jen jednou rocne odmenu ve vyssi par korun.
-
madcat1
Příspěvek
od madcat1 » 16.03.2013 23:58
Chvíli jsem přemejšlel jestli už neni prvního dubna, ale ty to asi opravdu myslíš vážně. Takže se stydím, že když jsem v práci tak nejsem věrný tradicím od předků a to pivko si prostě nedám, ale zjednám nápravu a budu u toho nadávat na GŘ.. Pak budu určitě lepší hasič , drsnej chlap a zapadnu do té naší velké rodiny...
-
Martin Štěpánek
Příspěvek
od Martin Štěpánek » 17.03.2013 01:09
Neplánuje redakce zavést novou rubriku "Příspěvková síň slávy"?:)) Zde by se pravidelně vyvěšovaly duševní perly v podobě příspěvků některých diskutujících:)) Za ten rok by se toho určitě docela dost nashromáždilo:)
A propos, kam se vlastně poděl jazykozpytec?
-
sestřenka.em
Příspěvek
od sestřenka.em » 17.03.2013 11:49
Já bych ho klidně zastoupila, koneckonců jsem to za vaše dělnické peníze vystudovala :-P, ale u pravých profesionálů se prý na takových detailech nebazíruje.
-
Jiří Kliment
Příspěvek
od Jiří Kliment » 17.03.2013 12:21
Chuck Norris když napíše měkké i tak ono okamžitě ztvrdne ... :-)
-
Martin Kužílek
Příspěvek
od Martin Kužílek » 17.03.2013 16:36
Koupit si jakej koliv oblek pro hasiče můžete v obchodě nebo na netu. Můj názor rozlišit SDH a HZS je proti. Jsme přeci jedna velká rodina. My SDH pomaháme HZS u zásahu nebo u jiných událostí.
Co by HZS dělalo, kdyby SDH nebylo. Jak by to zvládlo.
-
BMB
Příspěvek
od BMB » 17.03.2013 17:49
Bez SDH by jsme to zvládli bez problémů :-), ale hůře by jsme to zvládali bez JSDH ...Ale to je opět jen slovíčkaření.
-
ogw
Příspěvek
od ogw » 17.03.2013 19:02
Příspěvek Václav Danita(bonita) » 14 bře 2013 20:27
Znám pár příslušníků co mají služební průkaz v pouzdře s řidičákem. Právě kvůli silničním kontrolám :-(
Václave, příslušník bexpečnostního sboru se podle zákona musí prokázat služebním průkazem při spáchání přestupku. A upozorňuju tě, že o pokutě rozhodují jeho nadřízení. Obvyklá výše pokuty je 3x25 tedy 3 měsíce 25% dolů z platu. Takže ne, příslušník nemá výhody ani privilegia při silniční kontrole.
-
Václav Danita(bonita)
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Václav Danita(bonita) » 17.03.2013 19:41
Aha, tak to se omluvuju. Mě přímo řekli že to maj u řidičáku kvůli policajtům aby je nechali bejt a tak jsem to taky prezentoval.
Zpět na „Co vás pálí?“