Jsem pro odlišení všech jednotek JPO od sebe. JPO I by třeba mohly mít zelené boty, červené zásahovky a žlutou přilbu. JPO II by mohly mít boty zelené, zásahovky žluté a přilbu oranžovou. JPO III zas oranžové boty, zelené zásahovky a modrou přilbu, JPO IV fialové boty, oranžové zásahovky a černou přilbu. JPO V by měly bílé boty, žluté zásahovky a červenou přilbu. JPO VI by měly kupříkladu oranžové boty, hnědé bojáky a zelenou přilbu.
Myslím, že tohle je rozumné řešení. Každý by poznal, kdo mu právě přijel hasit barák a problém, který mají hlavně šašci z GŘ by se tím vyřešil. Horší je, že pro veřejnost by spíš v těhle mundůrech vypadali jako šašci obyčejní mokří profíci i dobráci, kterým je nějaké odlišování vesměs jedno.
Odlišovat JSDHO od HZS? ANO nebo NE?
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re:
Příspěvek od Mirek35 » 25.09.2013 22:33
Jsem pouze pro odlišení SDH(sdružení) od JSDH a HZS. A to z toho důvodu, že ve sdružení je x lidí, kteří akorát platí příspěvky, nic nedělají a někteří nechápou ani význam nápisu Nehas vodou ani pěnovými přístroji! Kdo chce mít uniformu jak voják,tak si může koupit maskáče vz.95 taky, ale není tam vlajka ČR. Prostě, kdo není zařazen v JPO neměl by mít stejné označení jako JSDH a HZS.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Re:
Příspěvek od Mirek35 » 27.09.2013 16:16
na mysli jsem měl odlišení pouze SDH. Nevím proč občanské sdružení by mělo nosit všeobecný a stejný nápis HASIČI. Existuje snad sbor dobrovolných policistů, kteří nosí nápis POLICIE? v dávné minulosti byla např. PSVB také odlišena :-D Jde mi spíš o to, když někdo uvidí někde motajícího se v PSII cestou z hospody, aby věděl, že to není ten, co zasahuje ...
Ale tohle se asi stejně nezmění, takže to nemá smysl řešit....
Ale tohle se asi stejně nezmění, takže to nemá smysl řešit....
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky