Úroveň požárů.cz po profesní stránce
-
Příspěvek od Pavel Pešek » 12.05.2008 15:23
Naprosto souhlasím s Filipem B. Některé debaty jsou tu víc jak stupidní a k ničemu nevedou!
Každej HASIČ si tu ale ( na požárech) najde příspěvky, který ho zajímaji,najde inspiraci jak co vylepšit nebo nějakej tip na zajímavou akci. Rozhodně si myslím aby si kluci z redakce nedělali z těhle příspěvků nějaký vrásky. Hodně úspěchů!
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:23
Abych přidal taky nějaký ten příspěvek: já jsem chodím docela rád,hasičina mě baví, jsu člen JSDH, hlásím se k profesionálním hasičům, vlastně jsu k hasičině vedenej od malička!!! Když čtu některé tyto diskuse tak se mě zdá že to někteří až moc přehánějí!!! Rád si přečtu diskuse ve kterých se něco nového dozvým, sám sem občas něco napíšu a také se občas tady na něco poptám a většinou se mě ozve dost lidí kteří dokážou poradit a toho si cením!!! A taky si rád přečtu dost zajímavých článků, např. jak se chovat při suchém počasí,jaké jsou zásady,aby nevzniknul požár a pod.Některé články si vytisknu a dám je na obci na nástěnku,aby si to přečetli i lidi kteří na tuhle stránku nechodí!!!! Ale těch článků je více, rád si přečtu něco o nějaké technice kterou ještě neznám o různých sborech dobrovolných hasičů a pod., těch věcí je mnohem víc!! Já si myslím že tato stránkka je na dobré urovni,ještě k tomu když si uvědomím že to borci vytvářejí ve svém volném čase!!!
A komu se to tady nelíbí tak at sem nechodí,nebo at si jde zkusit dělat redaktora když si myslí že to dokáže dělat líp,nebo at si založí svoji vlastní stránku!!! Já bych na to neměl a proto nikoho nekritizuju a když se mě to tady přestane líbit tak sem přestanu chodit!!!
Takže bych chtěl lidem co mají tuhle stránku na starosti říct at si nevšímají příspěvků od lidí co to tu jen kritizujou,pač podle mě dělají tuhle práci dobře a at se jim v další práci daří!!!!
-
Příspěvek od resquator resquator » 12.05.2008 15:23
Váš web měl velké ambice obohacovat hasičské dění a život hasičů, ale od vašeho příchodu na post šéfredaktora jak jsem si všiml Vás přestalo bavit psát o technice jak jste dlouhou dobu úspěšně činil.
Pravděpodobně jste ukojil své ambice a prostě polevil deft. naprosto vypustil.Jste šéfredaktor a každý druhý komentář možná i článek je o tom jak to děláte zadarmo a strašně se v prospěch hasičiny pokládáte na oltář vlasti resp. hasičiny.
Vím, že Vaše reakce může být "Tak to nečti blbečku, když se ti to nelíbí", ale požáry.cz Vám prostě nepatří vytvářejí ji čtenáři a Vy jste jeden z řady redaktorů,který tu třeba za rok nebude třeba jo.
Já bych byl raději, aby jste odešel za vašeho šéfredaktorování nebyl jste schopen získat kvalitní dodavatele autorských článků a váše komantáře jsou plné vlastního ega a bolístkování.
Požáry.cz jsou v hasičině fenomén, ale Vy rozhodně nejste ten, který si může jako kardinál určovat kdo, co, jak.....
To, že se objeví vždy skupina vašich Porkatjugen, kteří vás litují a hladí na duši je to pěkné pro vás né pro kvalitu tohoto webu. Nejhorší je ukojený a ubrečený redaktor.
Vždyť si rád napíšete oslavný a srdcervoucí článek jak je to těžké. Zde můžu reagovat na virtuální "nečti to" stejným "nedělej to".
O práci zadarmo a je to trapné psát není ani řeč, proč neřeknete čtenářům kolik stojí banner a reklamy partnerů zisk z google apd. Rozhodně to není více jak roční poplatek za doménu cca 800 Kč. Grafika je nějaký pátek stará a redakční systém již také takže náklady platím jen já za spotřebovanou energii u zapnutého počítače.
Ke kvalitě článků za dlouhé měsíce se tu objevil jeden originální článek Hasič ten tvrdý chleba má ...jinak většinou Četky a tiskové zprávy vkládané podobným způsobem jako na katastrofy.com.
Zprávy ze světa nulové prostě nic....
V době standartního vkládání videí stále fotky po číslech ....
Video soutěž na youtube.com to už je naprostá neschopnost ...organizovat soutěž na cizím webu bez pravidel to je hodně velká bezmoc..
Reklamní prostor z 100% na cca 35% to je také moc na oborový web volající o dobrovolnosti.
Kýčovité spojení s reklamou google jen pro těch pár korun a jedinou neplacenou a bohulibou reklamu mezi zlatnictvím a predejcem telefonů vidím tu malinkou plastickou chirurgii a bolito.cz dole.
Jestliže srovnám například Rescue report s velice kvalitním druhem článků však ve službách největší WITCH hasičského nebe paní Bradáčovou je mě lítro, že se nesetkal fenomén pozary.cz s členy redakce Rescue report právě bez té WITCH a nenašel společnou řeč. Už ten podvod s EXlive síla......
Chápu, že teď řeknete co to je za č..., ale chtěl jste konkrétní věci máte je ....je to férové....a ze srdce.
-
-
Příspěvek od Miroslav Tichý » 12.05.2008 15:23
Podle mě server požary cz je na dobré urovni a dost článků je tu zajímavých jen je člověk musí chtít vydět.Sám jsem tvůrcem jednich hasičských webovek a proto vim jaká je s tim okolo práce a kolik to zabere času.Přeji mnoho zdaru celému týmu požáru cz a jen tak dál chlapy.
-
Příspěvek od Jiri Trnka » 12.05.2008 15:23
Nejsem Porkatjugen, ale presto mi to neda se redakce zastat:
1) Autorske clanky - napsat takovy clanek neni zadna sranda. Clovek to dela po vecerech. Je nutne sehnat extra data, proverit informace primo od zdroje, dostat povoleni k publikaci fotek, jazykova kontrola, atd. Sam jsem zkusil pripravit material pro Pozary a priprava clanku co jde do hloubky trva 2-3 mesice i dele. Clovek stihne jeden rok 1-2 clanky, ale dalsi rok treba zadny. To, ze nekteri autori nyni zrovna neprispivaji neznamena, ze pro Pozary jiz nikdy nic nenapisi.
2) Vaclavovi clanky - Krome psani clanku je Vaclav vice mene ve vedouci funkci. To znamena otazky personalni, ekonomicke, strategicke, atd. Lide maji bohuzel tendenci podcenovat, jak casove narocne tyto veci jsou. To, ze Vaclav, dle nej samotnem, venuje vetsinu sve energie temto otazkam misto psani clanku o technice je proste realita jeho funkce.
3) Reklama - Pozary, i kdyz jsou obcanskym sdruzenim, musi fungovat jako jakakoliv jina firma/organizace. Tzn. musi take myslet na svoji budoucnost. Nejde jenom financovat provoz serveru ze dne na den. Je nutne rovnez se pripravovat na budouci investice (napr. novy server, nova technika pro redaktory, novy redakcni system). Co se tyce vyberu partneru/sponzoru je to plne na redakci. V Google nevidim zadny problem. To, ze se redakce snazi ziskat kazdou korunu je naprosto v poradku. Rozsah reklamy je z meho pohledu decentni a reklamni bannery nerusi.
4) Vaclavova komunikace - Kazdy z nas ma jinou povahu a jiny zpusob komunikace. Nekdo reaguje emocialne, nekdo suse pouze fakty, jiny je vtipkar. Nekdo se rozlobi nad rypavou kritikou, jiny nad tim pouze mavne rukou. Vaclav se vyjadruje emocialne a rypava kritika se ho zjevna dotyka. Je proste takovy. V cem je problem? Vola nekdo po necim odvolani, protoze je vtipkar nebo, ze jen suse reaguje? Ne, kazdy se vyjadruje a komunikuje jinak. Je to pouze a jenom o trose tolerance a odstupu. Vetsina z nas to dela v kazdodenim zivote, tak proc ne na Pozarech.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Já jenom k jedné věci - k videosoutěži. To, že bude "probíhat" cestou serveru youtube.com nebyl původní plán redakce, to vyplynulo z požadavků soutěžících a redakce jim vyhověla a na tuto možnost přistoupila.
-
Ano takhle si představuji diskusi dík o tom to má být ....respektuji a některé věci jsou mě jasné.
-
-
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Novák » 12.05.2008 15:23
Já bych tak strašně rád viděl pár z vás ve funkci šéfredaktora takovýho serveru, jako jsou požáry.cz. Článků je spousta, přidávají se několikrát za den, vesměs mají úroveň a vám je to málo? Je mi z Vás na blití. Měli byste být rádi, že takový server vůbec existuje a je na takové úrovni. Přijdou Vám snad lepší hasici.cz, katastrofy.com apod.? Pokud se Vám požáry.cz nelíběj, nikdo Vás nenutí tyto stránky navštěvovat.
-
Další z řady bohužel primitivních názorů. Víte,když nezazní trochu kritiky tak se budete chodit brzo jen Vy a vám podobní a to by pro návštěvníka z řad veřejnosti bylo trochu šokující. Názor tak sem nechoť a na blití si nech do hasičárny pro kamarády u piva po vypucování garáže.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:23
Server je takovy, jaci jsou jeho navstevnici.. Clanky maji moznost posilat vsichni, nikdo v tomto ohledu neni diskriminovan (pokud je jeho clanek alespon trochu rozumny a nema v to tretim slove chybu). Uroven pozary.cz podle me spise upada diky nekterym lidem, kteri zde neustale nesmyslne prispivaji prispevky, ktere nemaji ani tak neco rozumneho sdelit, jako spis rozhadat zbytek osazenstva.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Ano, máš pravdu, pan resquator resquator nás tady právě ukázkově rozhádal. Ano, kritika je dobrá, ale pouze v případě, že je ve správnej čas určena správným lidem. Ano, možná pár výtek je míněných správně, ale rozhodně to nevede k úpadku požárů.cz.
Jak říkám, diskuze o ničem...
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
A dal bych si to v hlavě dopořádku než budeš soudit, kdo je primitiv a kdo není...
-
Jste moc vztahovačný a ublížený ....obraz dnešního dobnrovolného hasičstva se ve vás odráží naplno.Nikdo z vás neumí diskutovat jen pomlouvat, nadávat a nesmyslně vše omlouvat následně pak argumentovat jak chlapeček na písečku "tak sem nechoď"....Nikoho jsem neoznačil za primitiva, ale konstatoval jsem, že dotyčný má primitivní názor na jistou věc seč v jiných věcech je třeba napprůměrně inteligentní což v součtu dává průměr.
Neurážím redaktory pozary.cz jen jsem konstatoval v minulém komentáři, že za tzv. šéfredaktorování pana Porkáta se pro mě jako uživatele zhoršila kvalita tohoto webu.
Až bude tento web přístupný jen na heslo nemám právo kritizovat, ale i Vy si zanadáváte nad kvalitou televize a pak ji stejně pustíte. Díky demokracii mohu nevulgárním způsobem poznamenat své postřehy o které mě pan Porkát hamletovsky žádá..a já mu je prostě předal to, že to rozčiluje Vás je opravdu jen a jen váš problém, protože jsou hodnotově o ničem. Asi jako tento můj komentář...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:23
Takze podle tebe je dnesni dobrovolne hasicstvo (o kterem se ale zde ani tak moc nepise, kdyz uz, tak spise o casti dobrovolneho hasicstva zarazeneho do jednotky) sdruzenim pomlouvajicich, nadavajicich a neschopnych diskuze ci argumentace? Navic jsou pak jeste egoisticti, vztahovacni a ublizeni?
Zajimavy nazor, chtel bych te videt, jak to prohlasis pred hasici nahlas a bez schovavani za prezdivkou. Stav se nekdy na stanici, v sobotu se tam schazivame.. muzes nam to vysvetlit do oci.
No nic, kaslu na tuhle nikam nevedouci diskuzi a jdu se pomalu pripravovat na nocni soutez, kde bude krom me jeste plno dalsich pomlouvacnych a arogantnich hasicu. Snad to mezi takovou chatrou preziju az do vyhlaseni vysledku nekdy nad ranem.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od Zdenek Szobonya » 12.05.2008 15:23
chci se zeptat proč si tedy Ty sám neuděláš své vlastní www stránky ,přístupné jen na heslo a jen pro lidi Tobě hodnotné a ne podřadné a také podle Tvých vlastních představ?Díky za odpověď.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 12.05.2008 15:23
ja tomu nerozumim. Proc se neresite to, co k danemu tematu reskator pise? Souhlasim proto a proto, nebo nesouhlasim proto a proto. Je to prece jednoduche... Misto toho se tady objevuji hesla a slogany tipu "prijd nam to rict na stanici" atd.. Skoro me to pripomina Rude Pravo. "Chceme svuj klid na praci, na budovani.... nechceme slyset zadne rozvratmne zivly.. Republiku si rozvracet nedame!" ...
Ale vazne. reskator me podle meho nazoru bohuzel v podstate ve vsem pravdu. Kdyby to ale bylo jen tak, ze hosi usnuli na vavrinech, bylo by to jeste docela fajn. Ale ja se obavam, ze to je horsi.
Napsal jsem nedavno (1.8.) tento nazor: http://www.pozary.cz/clanek.asp?id_clanku=7944
a domnivam se, ze situace se nijak nelepsi a ze se v mnohem shoduji s Reskatorem. Obvzlaste me zamrzelo, ze po uverjneni meho nazoru Vasek s martinem prisli s nabidkou celou vec probrat osobne. Termin schuzky byl domluven .. a nikdo z kluku na ni nedorazil, v podstate bez omluvy. I to je dost signifikantni...
Za techto okolnosti se tedy, predpokladam, Vasek s Martinem nebudou citit ukrivdeni, kdyz nektere veci, o kterych jsme meli puvodne "pokecat u piva" jak Martin nabidl, rozvedu zde:
1) Uz probuh zanechte propagandy "jsme aktiviste, delame vse ve svem volnem case a zadarmo!" Ani jedno z toho neni pravda. Z provozu webu je pro majitele profit ( a reklam tady neni malo), coz prepokladam nikdo z vedeni redakce nebude zpochybnovat. A je jen otazka vnitrniho rozhodovani uvnitr redakce (resp. obcasneho sdruzeni ktere pozary vlastni) jak budou prostredky rozdelovany. V celku nemam duvod neverit Lukasovi, ze treba on vse dela za svoje naklady a nedostava nic. Opet signifikantni a smutne. A duvod k zamysleni.
Provozovat pozary.cz je zasluzna cinnost, je to (minimalne pro vedeni redakce) slusny vedlejsak se vsim vsudy. Nebo ne, hosi? Ale redakce tomu musi davat nejmene totez, co tomu davala pred nekolika lety. A vymluvy tipu "je toho hodne" fakt nefunguji. Hodne toho bylo i kdysi a taky to slo.. Pokud toho je na vas hodne, predejte veslo nekomu nadsenejsimu a mene vyhorelemu z vasich mladsich kolegu. Ti jsou totiz zrejme stale "aktivisti" a snazi se to delat, jak jim to jde nejlepe.. a zrejme by si za to zaslouzili i nejakou korunu..
2) Uroven serveru sla dolu, jelikoz chybi materialy ktere bych nazval "s pridanou hodnotou". Zpravy od mluvcich, od zastupcu ruznych jednotek atd.. jsou proste zpravodajstvi. Redakce je proste vezme, ucese a da na server. Nic vice, nic mene. Ale to je malo, Pozary.cz davaly kdysi vic. Proc se k otmu nevratite? vasek od doby co se stal sefredaktorem prestal delat na svych vlastnich materialech, ktere byly pravidelnou ozdodbou serveru? A co tedy dela? Zkopirovat materialy od mluvcich atd. prece vsechen ten cas nezabare...
3) V posledni dobe se navic obavam (a to co psal Resaktor to take naznacuje) ze server jaksi opomiji (snad z duvodu osobnich nazoru a postoju redkatoru k dane komunite-zemi??) informace ze severni ameriky. A neni to zjevnme jen pocit muj osobni. Za posledni dobu nekolik zasadnich a zajimavych udalosti. A pozary.cz mlci. Na nektere udalosti (mrtvi hasiic) jsem redakci osobne upozornoval a posilal zakladni info, ktere slo prinejhorsim odpublikovat rovnou spolu s odkazem (a take se zdrojem fotek). Ale rekace .. zadna. Dalsi udalost (spadly most) - reakce pozrau.cz: zadna. A nyni, jak upozornuje reskator: mrtvi zachranari a: pozary.cz: mlci.
Kdyby slo o jednu vec, jiste, malo casu, dovolene atd.. Ale techto veci je vic a to v sirsim casovem odstupu. Tudiz zde jiz nemuze jit o nahodu.
Tim ze chyby materialy o nekterych zajimavych udalostech/akcich (treba prave ty vyse zminene ze severni ameriky) tak ubyva temat k debatam a vzajemne vymene informaci a zkusenosti mezi ctenari. A to byla jeste pred par lety jedna z nejsilnejsich stranek pozaru.cz..
Nedostatek zajimavych a inspirujicich materialu se promita i do debat, resp. do jejich obsahu.. Misto debat o tematech je cim dal vic handrkovani o blbostech.
tech veci, ktetre nefunguji je vice, ale nechci to nyni zde "tapetpovat" dalsimi a daslimi odstavecky..
Pro pripadne diskutujici, kteri budou zase chtit pouzit demagogicke slogany tipu: "chtel bych videt tebe delat neco takoveho" (jakymi castuji Reskatota) tak ubezpecuji pripadneho autora tohoto zde oblibeneho sloganu, ze s "necim takovym" mam dostatek zkusenosti a v celku dobre tusim, kolik tahle cinnost stoji casu atd...
Zkratka musim se shodnout s Reskatorem, ktery v celku primocare pise neco v tom smyslu, ze redakce vic breci nez maka. Aspon pro nektere jeji cleny to ted bohuzel, jak mnohe nasvedcuje, opravdu plati
zdravi
ds
(pro Reskatora: muzes se mi, prosim, ozvat na mail: dusan.stuchlik@tiscali.cz??)
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz