Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Jiří Kliment
Příspěvek
od Jiří Kliment » 19.04.2012 09:02
Jsem patrně nějak natvrdlý až zaostalý - ale stále mi uniká smysl převlékání složek IZS do různých barev. Judisté mají barevné pásy na kimonech, to ano. Dresy fotbalistů se také liší, stejně tak uniformy armád. Ale tam je důvodem odlišit soupeře. Oni jsou dobráci s profíky ve válce? To mi uniklo. A co podnikoví hasiči? Tam bude barva jaká? Řekl bych že prostředky na šněrovačky a fedrpuše se dají vynaložit jinak a smysluplněji.
-
Martin Kopecký
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Martin Kopecký » 19.04.2012 09:51
Taky si myslím, že to je hloupost.
-
pupic
Příspěvek
od pupic » 19.04.2012 10:45
když už mluvíš o složkách IZS, tak je ti doufam jasné že hasiči nejsou jediné složky. Ostatní hlavní složky IZS jsou také rozlišeny ZZS jsou červení, PČR černí. Proto i u zásahu i po městě když se hasič pohybuje by mělo být rozpoznatelné kdo je profesionál a kdo dobrovolník. Hlavně jde o to rozeznat hasiče u zásahu aby velitel zásahu viděl na první pohled kdo je kdo.
Ono i po městě, když se pohybuje parta hasiču po soutěži zarostlí, v teniskách, v pantoflích a k tomu řádně posilněni alkoholem ,tak 90% lidí neví, kdo je kdo a snadno dochází k záměně. Navíc když vylezou z auta které je často lepší než u HZS tak to opravdu nikdo nerozezná...
-
hasickarlos
Příspěvek
od hasickarlos » 19.04.2012 11:33
Já bych tak úplně proti nebyl ale :ad1)jak se to dozví ti civilisté? To to bude v novinách a nebo v televizi že od nového měsíce budou jedni modří a druzí žlutí?nehledě na to, že 99%lidí jsou nějací hasiči ukradení. ad2)Myslím že jsou momentálně na pořadu dne u hasičů mnohem důležitější věci k řešení.
-
Josef Černý ml.
Příspěvek
od Josef Černý ml. » 19.04.2012 11:52
Pane pupic...
Tohle nebylo zavedeno ani za komunistů a v té době se u hasičů joo chlastalo.. Možná bych teda rozdělil barvy aut HZS červené a JSDH svítící žluté.. Já vím co Vás asi štve, on si někdo spletl jednotku a myslel že jste dobrák... Věřím strašně ponižující.. Tak si dejte na záda pod nápis HASIČI ještě PROFESIONAL.. možná i na přilbu ... a už se to nestane ...
Protože VZ stačí označení na přilbách. A je vidět, že Vám my dobráci ležíme hodně v žaludku.. tak si to vyřešte s těma co Vás nasr.... a neházejte všechny do jednoho pytle... Děkuji za pochopení
-
Martin Kopecký
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Martin Kopecký » 19.04.2012 12:09
Toto nemůže v životě projít.
Pupici, a poloprofesionální jednotky budou označeny jak?
Pokud by tohle prošlo, opravdu je to vyhození pár stovek milionů oknem. Pokud by se začlo postupně, tak stejně ještě dalších pár let to nebude rozlišené, protože jednotky se do přestrojování hned tak nepoženou. Hlavně, je to zcela k prdu. Já jsem pro tisknout na kabáty příslušnost, např. Hasiči a pod tím název obce.
Tu druhou část snad už ani nemá cenu komentovat... Ono dodržovat stejnokrojový předpis dělá problémy i chlapcům od HZS.
Ale přece jen jedno dodám, v našem kraji, leží kromě nehod největší část té hasičiny na dobrovolných jednotkách. Hašení požárů, odstraňování nebezpečných stavů, čerpání vody. Znovu zdůrazňuji - kromě nehod. Jinak jako JPO II/1 otevíráme byty, hasíme, čerpáme, lezeme, řezáme. Ale i k těm nehodám jezdíme.
-
Petr Haska
Příspěvek
od Petr Haska » 19.04.2012 12:12
Spadl jsi Pupici na hlavu z 12 metrů vysokého topolu? Nebo z dvoumetrové vrby do velké jámy.
-
Čestmír
Příspěvek
od Čestmír » 19.04.2012 12:41
Myslím, že lidem je to celkem jedno jestli ho zachraňuje dobrák nebo profík. V tu chvíli asi nemá čas si vybírat. Je to totální pupicovina ( debilovina ), plejtvat peníze na takový zbytečnosti. Už je označení na přilbě, které stejně nikdo nedodržuje. Jak by to pak dopadlo s obleky. By to bylo jak někdě na Matějský, samá barva.
-
Pretorian
Příspěvek
od Pretorian » 19.04.2012 13:09
Teda Pupici, vylez alespoň někdy ze své ulity na čerstvý vzduch ven mezi lidi. Obyčejným lidem je nějaké rozlišení hasičů u zadku. Už vidím, jak jde někdo do práce kolem hořícího baráku a děsně ho zajímá, kdo ze zde hasicích hasičů je od HZS a kdo od JSDHO. Zkus se probrat. Lidi mějí existenční problémy, dlužej kam se podívají, vidí jak se jejich země řítí do háje, ale všechny ze všeho nejvíc zajímá aby rozlišili kod je profík a kdo dobrák. Nechtěl bys ještě takhle náhodou, aby se podle oblečení a přileb rozlišovali i kategorie jednotek? Já jsem z JPOII, tak bych nosil třeba zelené hadry, trojky třeba žluté a pětky hnědé s červenými puntíky. A nejdůležitější otázka. Jak bys chtěl, aby se to dostalo do povědomí všech obyčejných lídí? To bys je jako povinně poslal na školení a pak by jeli z toho do Prahy skládat státní zkoušku? A kdo by tu změnu zaplatil? Umíš si představit ten balík peněz za tvůj rozmar? HZS asi ne, viď? A obcím je to fuk. Prober se! Co se týče mně, já bych si ten rozdílný oděv klidně vzal. Nevidím v tom problém. jsem hrdý, že jsem dobrák. Výjezdů máme víc než kdejaká stanice HZS. Jak už tady ale někdo výše trefně poznamenal, alespoň by lidi poznali, že jim jejich barák a garáž hasí 4 hasiči od HZS a 20 od JSDHO.
-
karelvonbanhofff
Příspěvek
od karelvonbanhofff » 19.04.2012 13:30
Milý Pupic !
Už jsem viděl dost, ale Vy jste kapitální kus pane řídíci.
Musím říct, že dlouho jsem se tak nenasmál jako u Vašich příspěvků. Ano smál, protože rozčilovat se nad něčí malostí není zdravé. Ale mám jednu otázku k Vám a myslím že zajímá více lidí než jen mě. Co Vám dobráci provedli, že se o ně přikaždé příležitosti otřete??? Ve světě mají hasiči stejné uniformy a dokonce i hodnosti a rozdílje jen tam, že na výložce najdete symbol na víc. A to tam choděj hasiči do hospody v hasičském i profi co jdou z práce a nikdo to neřeší. Proč mám z Vas ten pocit jako kdyby jste chtěl dobráky zavřít někam do rezervace ..
-
Martin Kopecký
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Martin Kopecký » 19.04.2012 14:01
Přesně tak, kdyby Pupic viděl některé němce, co s nimi máme Freundschaft. To by se asi osypal. V mundůrech, tričkách, košilích klidně jdou do hospody a klidně si dají i dvě či více piv. A lidi to berou úplně v pohodě. Jestlipak Pupic se spíše nesnaží tu nenávist a poukazování na hasiče uměle vyvolávat.
-
pupic
Příspěvek
od pupic » 19.04.2012 14:27
pánové proberte se hlavně vy co mi nadáváte a urážítě. Jak je vidět tak jediní zabrždění a zaminrákovaní jste vy co si na hasiče hrajete a mrzí vás že by někdo mohl poznat že nejste u HZS ...ale přečtě te si co píšete ty rozdíly děláte hlavně vy...a že vás někoho mrzí že jste se nedostali k HZS tak si to nehojte na mě...já zde jen diskutuji
-
Martin Kopecký
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Martin Kopecký » 19.04.2012 14:36
Ne Pupici, ty tu od začátku jen urážíš ty, ze kterých jste většina z vás od HZS vzešli... Co jsi udělal pro to, aby dobrovolné jednotky ve Tvém okolí za něco stály? Kolik času jsi věnoval proškolení jejich velitelů, aby již nedocházelo k tebou popsaným situacím? Protože ve těch početních stavech, v jakých jezdíte k větším událostem, toho opravdu moc nezvládnete. Ještě tedy jednou, co jsi udělal pro to, aby jsi mohl dejme tomu jednotky JPO II, III brát jako rovnocenné partnery a spolehnout se na ně v krizových situacích?
-
Kůďa
Příspěvek
od Kůďa » 19.04.2012 14:41
pro pupic.... Nezlob se, ale za vše si můžeš sám, protože zde hlavně urážíš ty a ty chlapy od rodin /někteří by ti mohli dělat i tátu, kolik jim je let/, a ty se k nim chováš jak nevychovaný hlupák. Vždyť to dělají ze srdíčka, dobrovolně a někteří i bez proplácení a nejvíce trpí jejich rodina. A nevím proč ti jde o tu uniformu. Už dnes je podle nařízení dostatečne dobrák rozlišen od profíka. Tak nevím, o co ti stále jde. Já do požární ochrany dělám už tak dlouho, že ty jsi běhal doma s kašpárkem a řeknu ti, že vztahy mezi HZS a JSDH byly o mnoho a mnho lepší. Jeden druhého si více vážil a nijak od sebe hasiči nebyli odlišeni a doufám že to takto v takové míře i nadále zůstane.
-
Pretorian
Příspěvek
od Pretorian » 19.04.2012 18:06
Pupici, Pupici. Většího komika než jsi ty aby člověk pohledal. Na HZS jsem sloužil 8 let. Poté moje žena přišla vlivem krachu soukromé firmy o práci a já musel jít někam, odkud přinesu výplatu takovou, abych bez problému uživil sebe, jí i děti. Nikdy jsem ale nazapomněl, že jsem u JSDHO začal jako mladej cápek a získal tam k hasičině lásku jako trám. I během služby u HZS jsem byl neustále aktivním členem JSDHO a jsem jím doteď. Třeba jen z naší čety byli tři kluci zároveň příslušníci HZS a zároveň členové JSDHO. Jeden byl přímo VJ. To by mne teď zajímalo, jak bys nás bral? Jako ubožáky z JSDHO nebo nadlidi z HZS? Přesně tak ty totiž lidi tady na foru dělíš. Pamatuj si do života, že lidi můžeš posuzovat až když je poznáš a to podle toho jací jsou to lidé charakterem a ne podle toho, jestli jsou od HZS, JSDHO, ZZS, BZS a nebo třeba pokladní u benzínky. Tímto s tebou končím diskuzi, protože po přečtení těch tvých hámotin už na tebe opravdu nemám náladu. Sbohem.
-
Standa
Příspěvek
od Standa » 19.04.2012 18:59
Vážený pane PROFESINÁLE Pupicu ty tu nediskutuješ,jen do každýho šiješ ponižuješ a děláš ze sebe toho nejlepšího.Spadni ne zem a chovej se jako člověk,podle mého jsi jen namachrovanej hlupák kterej si myslí že nad něj není.
-
Fire Scare
Příspěvek
od Fire Scare » 19.04.2012 19:08
Už vidím jak v okrese který má sta tisíce obyvatel spasí jen 15 profi hasičů! Pupici vážně se prober, pokud mi ten žlutej oblek koupíš rád ho budu nosit, takovej už totiž dlouho chci a ani nevíš jak! Jen mi vysvětli jak to barevné označení chceš vsugerovat lidem do hlavy? Já si myslim že každému obyčejnému člověku je u zadnice jestli k nehodě,požáru nebo jiné události přijede profík nebo dobrák.Schválně bych na toto téma udělal výzkum veřejného mínění kde bych jim položil tuto otázku.Pane Pupic je tu spousta otázek ze strany členů JSDHO na vaše nápady a názory a u žádneho vašeho příspěvku zatím žádná odpověď, v posledním jen brečíte že vás tu urážíme atp. a stale povídate jak jsme špatní.Když máte tyhle nápady a názory, musíte je umět vysvětlit a zodpovědět případné dotazy, neboť takhle to vypadá že nás jen urážíte a snažíte se vyvolat spory.Takže prosím máte slovo, otázek je zde spousta od kolegů.
-
Standa
Příspěvek
od Standa » 19.04.2012 19:18
Vážený Pane Pupic pokud není velitel zásahu barvoslepej tak lidi u zásahu rozpozná nebo u Vás se nepoužívá barevné označení přileb ???
-
EDA
Příspěvek
od EDA » 19.04.2012 19:22
zaráží mě to jak si pupic myslí, že každá obec má peníze na to, aby koupila najednou pro všechny členy nový zásahový oblek. Obce jsou většinou rády, že můžou kupovat obleky postupně.
-
Standa
Příspěvek
od Standa » 19.04.2012 19:24
Je to ... nevím jak to napsat,moc by mne zajímalo kde slouží - tam musejí mít Dobráci peklo
Zpět na „Co vás pálí?“