Novináři o hasičích, hasiči o novinářích
-
Příspěvek od Jiří Borovec » 12.05.2008 15:18
...jo jo, radioprovoz...ale proč vlastně píšu. Doufám, že sledujete naše Televizní noviny a že pozornému diváku neunikl záběr na auto se žlutou stužkou v repce o dealerech drog na školách...Popravdě řečeno, kamerovník ho udělal aniž by o tom věděl, neb točil nějaké školačky co šly po druhém chodníku. Ale já bystrý reportér jsem tam ten záběr prsknul-abych vám udělal radost !!!! ( No vlastně jsem ho tam dát musel, neboť to byl už poslední obrázek, kde nebylo vidět dětem do obličeje) i tak čekám na slova uznání !!!!!! hahahahajinak, ten kdo to neviděl, repka je na www.nova.cz v TV archivu -po odkliknutí dnešního datumu se vám repka rozjede a vy pozorně sledujte !!!!
-
-
Příspěvek od Milan Nebeský » 12.05.2008 15:18
Zákonům okolo radioprovozu nerozumím. Jinak vyjádření k bohulibé činnosti p. Borovce a televize NOVA naleznete v okénku /snad Vás nezklame/. Bavte se fajn.S pozdravem, M. Nebeský
-
...nechte si ty jedovatosti typu "bohulibé", nebo se naše okénko stane nejčtenějším jo ???Váš Borovec z NOVY
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Ono kdovi, jak to vlastne je. Aneb co clovek, to jiny rozbor - je to jako s pravniky. Legislativci dojebou nejaky zakon a z deseti pravnich vykladu je deset odlisnych... Tenhle zakon o telekomunikacich je taky takove dilko... no, pokud si to aj na CTU vykladaji takhle, tak tim lepe pro nas . Ovsem pozor, z vlastni zkusenosti vim, ze tam leva ruka nevi, co dela prava a dve sousedni kancelare mohou mit na stejnou vec naprosto odlisny nahled... Ale tady to vypada, ze pokud to opravdu nemusime povazovat za telekomunikacni sluzbu, tak jsme za vodou.P.S. Pro pripadne zajemce - cena kvalitnich prenosnych scanneru zacina (u novych) kolem deseti tisic, u stolnich tak kolem triceti - ctyriceti... k tomu kabelaz, anteny, stozary, povoleni k instalaci, instalace odbornou firmou (nebo aspon sehnat potvrzenej papir) atd... Zas takova sranda to neni .P.P.S. To se nam to tu pekne zvrhlo )
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Vy myslite nejspise zachranku, co? Pac na ctyrmetru uz dal byly jen kliftoni a ti uz si uzivaji rozkosi digitalni radiove site ). No, ostatnim trosku napovim... Praha venkov ). A maj zlutooranzovyho Subaru Forestera .
-
...nějak drží !!!!!Za chvilku ze mne bude odborník přes radiové vlny 0))))
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
Tak to máš pravdu, že ve státních orgánech levá ruka neví, co dělá pravá noha. Oni tam ale na ČTÚ nevěděli skoro nic, ani jejich legislativci, a tak to trvalo delší dobu a spoustu přepojování, až jsem narazil na někoho, kdo mi kloudně k tomu něco řekl.No a kdoví, co budou říkat třeba za rok, že jo. No ale jsou i důležitější věci. Ještě týden a slivovička bude odvětraná a půjde do lahvinek.Jablkovice se taky povedla, pěkně voní a ta se zašpuntuje k Silvestru.Takže budu nezávislý na lécích z Národního pojištění a hoodně ušetřím ))Pro pana Jirku Borovce bych měl menší pokyn - udělejte nějakou reportáž z venkova, a opatřte si tam pořádné pití...ty patoky, co se pijou ve městech (čím větší, tím horší) vedou akorát k žaludečním vředům. Jo...a v obchodním domě Breda bylo nadprůměrné horko.Tak se všichni mějte )
-
Příspěvek od Adam Thomitzek » 12.05.2008 15:18
Možná by neškodilo nějaké méně stručné info o té Bredě. V mezích mlčenlivosti samozřejmě:-))
-
...s tou kořalkou, tomu rozumím a máte pravdu-s Bredou jsem to nepochopil...
-
...Stalo se dnes v podvečer na pátém kilometru dálnice D5 u Rudné směrem na Plzeň. Těžká dopravní nehoda autobusu, který vezl hokejisty z Ostravy do Berouna k mistrovskému utkání. U nehody hasiči, lékaři, policie....natáčíme obrázky, děláme rozhovory s hokejisty, s řidiči co viděli, jak autobus jel před nehodou vysokou rychlostí, šéf z dálničního odd nám taktéž odpovídá na otázky. Sháním se po veliteli zásahu hasičů. Právě hasiči tady odvedli alespoň podle mne kus dobré práce-vyprošťování atd... Ztratila se mi v tom zmatku červená helma velite...ptám se jednoho z hasičů, kde je velitel....ten mi odpovídá...támhle, ale nebude s váma mluvit...proč ???... No protože ste vysílali, o kolik se nám závratně zvednou platy...nechápu...vidím velitele....můžete nám říct základní info ??? / kolik hasičů tam zasahovalo, jak moc to byl náročný zásah atp./.......(ostřejší odpo)...obraťte se na tiskového mluvčího.....ptám se dál...a on je někde tady ???....ne není....ptám se dál....odkud jste ??? ...odpo...Hasiči Středičeského kraje....no tě bůh říkám si, váš problém...koukám na hodinky a už abych pomalu mazal na Novu a začal to psát, stříhat a hlavně včas odevzdat....Repka šla i bez vyjádření hasičů a kvalita tím neutrpěla...ještě teď mě ale mrzí, že důvodem neposkytnutí rozhovoru bylo asi opravdu to, že naše TV snad nějak informovala o platech....hmmm, tak jo-vy z hrdinné jednotky stč.kraje...když už ste takový bouráci-a hážete nám klacky pod nohy-zeptejte se tady na požárech na názor ostatních kolegů, jak se k vám NOVA staví. Možná by se pak nikdo z vašich kolegů nedivil, kdyby se v TV objevily záběry, jak několik hasičů vesele vypalují cíga kousek od havarovaného busu. To píšu jen pro to, kdyby někdo ze zasahujících stč. hasičů tvrdil, že nejprve musí proběhnout zákrok a pak to ostatní. Jestli náhodou bude toto číst, ten hasič co mě odpálil s tím, že jsme vysílali něco o platech a nebo třeba i velitel zásahu-tak bych vás pánové chtěl ubezpečit, že cigárka si tam někdo od vás dával jak před dotazem o poskytnutí rozhovoru, tak i cca 20 minut poté. Kdyby i tak se třeba pan velitel zásahu bránil tím, že je to sprostá pomluva a nikdo z jeho hasičů si cígo nedal-máme to natočené a uložené v archivu. Takže závěrem...na odmítnutí rozhovoru má velitel zásahu právo ( viz.když se obává zformulovat dvě věty a pár čísel-již jsme to tu několikrát probírali) nechápu to sice, ale proč ne. Ale ať MĚ OSOBNĚ laskavě nikdo z hasičů neomlacuje o hlavu nějaké vaše platy a mediální prezentaci tohoto problému. Tentokrát jste drazí středočeši fakt přestřelili !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:18
Mám dojem, že kolegové, kteří se připojují přes modem, již musí být zoufalí z toho, jak dlouho se jim tato obsáhlá diskuse načítá, navrhuji proto, abychom v tomto povídání pokračovali ZDE.
-
Příspěvek od Milan Nebeský » 12.05.2008 15:18
Z dobrých zdrojů vím, že statistické informace je velitel zásahu či vyšetřovatel povinen poskytnout na místě. No snad sem chodí občas i ředitel ÚO Beroun, aby se to neopakovalo /a velitelé a vyšetřovatelé byli v obraze/. Je to škoda i pro hasiče, neboť nestačí práci dělat /ale nutno ji i prodat/. Zvláště když nám to televize umožňuje. Dovedu si živě představit, co by se stalo, kdyby TV NOVA zveřejnila záběry na partu hasičů s cigaretou v ruce opírajících se o auto. Někteří politici /např. p. Kalousek by tyto záběry jen uvítal/. Něco takového by smazalo výsledky práce všech za dlouhé období /i poskytování informací je součástí naší práce a pokud není práce hotova tak by měl velitel s cigaretou chvíli počkat/.S pozdravem, M. Nebeský
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky