peníze pro SDH
-
Příspěvek od vašek » 12.05.2008 15:26
To je přesně ono PS II a pevný boty typu kanad nebo půlitrů si JPO V jsou schopný opatřit samy ale když pudou na obec že by chtěli pořídit kabáty nebo přilby což ani jedno neni levná věc tak věčinou nepochodí takže ještě že máme starý kabáty (Chuligány) od komančů .
-
-
Příspěvek od Karel Zetocha » 12.05.2008 15:26
Plne stebou souhlasim, me trvalo pul roku nez jsem si na obci vymohl osm paru obuvy a jeden oblek, letos jsem 2 mesice chodil a kazdy den "zadonil" o dva obleky s helmama at mam aspon pro 4 lidi, jsme v turisticke oblasti a hzs je 20 minut jizdy
Re Honza
pro tebe to mozna nema smysl ale kdybys byl v petce a "zadonil" o penize tak jako my mluvil bys stejne, melo by to byt ucelnejsi, letos treba pro petky ktere vykazuji aspon nejakou cinnost a misto PS II by meli radeji dostat zasahove obleky aspon pro druzsvo 1+3
-
Příspěvek od Cuculus canorus » 12.05.2008 15:26
honza nepise nic o tom ze petky nepotrebuji dotace ale pise ze nezna zadnou aktivni ktera by si to zaslouzila. Vy podle toho co pisete neco delate tak se vas to logicky nedotyka
-
-
Příspěvek od hasiči150 » 12.05.2008 15:26
Jsme jpo v za minulý rok máme 21 zásahu ( nejedná se o vození vody na zalívání atd to pro rejpaly )
Je to pěkná věc od Topolánka ale na pr.. samy máme vybavených 10 lidí z 18 Firemanama 5 Galletama a Demonama a radši bych uvítal kdyby se spíš ty peníze rozdělily a každý by si za to mohl koupit něco sám. A né každá jednotky zařazena jako JPO V zato muže hodně záleží na starostovy obce máme lepší vybavení jak kdejaká 3 ale pan starosta nás nechce nechat přeřadit .
-
Příspěvek od Petr Měrka » 12.05.2008 15:26
To máte 21 výjezdů jen u Vás v obci nebo městě,nebo jezdíte i mimo obec?
My se taky snažíme dělat,ale u nás v obci už se dlouho nic nestalo.Jak se říká chvála bohu.Ovšem na některé lidi to může působit,že jsme tu k ničemu.Teď začátkem roku se nám podařilo konečně vyměnit Avii za Trambuse,takže práce máme hodně,aby jsme si ho přetvořili ke svému obrazu.
Skoro každý den je někdo z nás v hasičárně,takže lidi snad vidí že tu hasiči nejsou jenom podle názvu na vratech hasičárny,ale že se opravdu v obci hasiči snaží něco dělat.Jak na technice,tak i v jiných oblastech.Přece tu ale nejsme od toho,aby jsme jako už v některých případech chodili a zapalovali třeba stohy,jen proto ,aby jsme měli výjezd.To asi opravdu ne! Když se prostě v obci už delší dobu nic nepřihodilo,tak to rozhodně nenaznačuje to ,že by v té obci nebyla akceschopná jednotka.Mnoho lidí (i na tomto servru)si totiž myslí,že když jednotka v obci má za rok třeba pouze jeden výjezd nebo třeba žádný,tak ta jednotka prostě nefunguje.Opak je pravdou.My třeba
máme každý měsíc školení jednotky.Vždycky si něco zopakujeme a něco vyzkoušíme.Teď třeba budeme absolvovat školení na DT.
Jak už tu někdo psal,není pětka,jako pětka.
Tímto jsem se tě v žádném případě nechtěl nějak dotknout.Jen mě zajímá ,jestli ty zásahy máte pouze u Vás v obci,nebo jste povoláváni i mimo obec.
-
Dík za info.Tak to v tom případě máte hodně práce.Přeji ať se daří.
-
Příspěvek od Fanda Kletečka » 12.05.2008 15:26
Ono to není jen zde, že podle počtu výjezdů se hodnotí aktivita jednotky. To se děje i mezi obyčejna smrtelníkama, ale i na vyšších místech.
Bavar: Co to bylo za výjezdy? Nechci aby to vyznělo že se tě ptám páč chci rýpat. Ne jen mne zajímá jaký druh zásahů převládá u vaší JPO a při technických zásazích zda převažuje odstraňování stromů či včely atd.
-
Příspěvek od Honza k. » 12.05.2008 15:26
Prosimte ale ja jsem nemyslel vas jako ti co neco delají si to zaslouží a at to mají potřebujou to!!!Ale myslel jsem takové co proste nic nedělají jednou dojedou na soutež a ptřebujou to taky aby se stim mohli předvést. JInak je mi jedno jestli je to JPO III nebo V. Když jste aktivní a jezdíte tak to samo potřebujete hm!
-
No právě o ty vyšší místa jde.Těžko se někomu dokazuje,že jednotka funguje,když se delší dobu nic nestane.Ale za to přece ta jednotka nemůže.Ale právě ty čísla o výjezdech na vyšších místech ve většině případů rozhodují,když potom žádáte o dotace.Je to smutné,ale prostě je to tak.
Asi budeme muset začat dětem rozdávat zápalky....hi..hi.Pro ty kteří to nepochopili to bylo samozřejmě myšleno jako žert.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:26
To je ale blby zvyk po osloveni zmacknout enter.. no nic, druhy pokus:
Petre,
myslim, ze zapalek nebude treba. Sprateleni hasici v Horni Dolni taky jednou resili problem s nedostatkem vyjezdu a krasne reseni se naskytlo po navsteve Vansdorfu, kde bylo v praxi overeno, ze pyrozver neni jen planou frazi, nybrz realitou.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:26
Když už jsi to zase načal, tak by mě fakt zajímalo, zda dnes již legendární "Kdo chce zapalovat, soudruzi, musí sám hořet!" nevzniklo taky náhodou ve Varnsdorfu. Oni tam v tom pálení maj asi letitou tradici a JJS chodil určitě jako malej zkoušet dna od pivních lahví ke stohu...
-
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz