peníze pro SDH
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Jan Čáslava » 09.07.2008 19:33
Zdravím, myslím, že hasiči kategorie JPO V nejsou nevděční, to ani nejde. Všichni tito hasiči jsou VDĚČNÍ, že se na ně nezapomnělo a také dostanou nějaké to vybavení. Jen je škoda, že se pan ministr s někým neporadil, protože není JPO V jako JPO V (o čemž už se zde také hovořilo). Poltiku bych do toho netahal, protože jak už to bývá, nemohou být spokojeni všichni, obzvláště když se jedná o takovýto projekt, poměrně velkých rozměrů, který se týká spousty lidí. I přes to věřím, že jednotkám, které toho do výbavy moc nemají, toto zajísté pomůže ...
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 09.07.2008 20:11
[Jan Čáslava - 09.07.2008 19:33] ja si vubec nemyslim, ze by hasici z JPO V byli nevdecni, naopak si myslim ze budou radi za kazdou korunu. Pan ministr se ale sice logicky (sice dost nepochopitelne) obratil na SH CMS aby penize dobre a hospodarne rozdelili. Nikdo vsak nemohl cekat ze nekdo vymysli nakup veci, ktere jsou pro jednotky JSDH kategorii III a V proste temer k nicemu. Jak uz tady bylo receno nekolikrat, kdyz mam malo penez, tak nemohu podelit hodne deticek. pak se ty prostredky zcela minou ucinkem, veci se hezky uskladni nebo v nich hasici budou poradat destske akce a protoze jim to vlastne vubec nepomohlo. JJS
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 09.07.2008 20:38
[Jiří Sucharda - 09.07.2008 20:11] Amen, svatá pravda předsedo Když byl p.Richter schopný na GŘ prohlásit mj.to, že v případě hromadných odchodů příslušníků (v souvislosti se vstupem v platnost zákona č.361/2003 Sb. o služebním poměru před dvěma lety) okamžitě nastoupí na stanice HZS až 300.000 členů jednotek SDH, tak mě nepřekvapí nic. Jak si může tenhle přeseda OS vůbec myslet, že může velet jednotkám???
-
Příspěvek od David Lovecký » 10.07.2008 10:41
přileju trochou do ohně:
zajímali jsme se o vypsaný tendr na nákup 33.330 párů obuvi.
V okamžiku, kdy jsme dostali zadávací dokumentaci, tak jsem již byl informován o velmi pravděpodobném výherci soutěže (ale nenechám se nařknout z křivého obvinění).
U 2 výrobců jsem se informoval na to, zda je možné prakticky zvládnout podmínky soutěže: 7.7.08 otevření obálek a 1.9.08 dodávka prvních 8.000 párů bot a dokončení dodávek do 31.12.2008. Oba výrobci řekli, že to je naprostá utopie, pokud ovšem někdo nemá už zakázku přihrátou a už dávno nevyrábí na sklad. Jedna věc je pěkných 50 dnů, ale ve světle dodacích termínů na materiály, výrobních termínů a navíc ještě letních dovolených...............obrázek si každý může udělat sám.
Nemá smysl zde probírat samotné zadání tendru, jsou to technické detaily, ale jejich skladba směřuje k jedinému cíli - doručit zakázku konkrétnímu dodavateli a to i za cenu nesmyslných až nezákonných podmínek tendru.
Takže to dopadne asi nějak podobně jako na počátku této diskuse, kde jste probírali obleky, které vám nakoupí GŘ HZS.....
Nelze než doufat v lepší zítřky, i když mám pocit, že je zcela jedno kdo je u koryta, protože obsazení úřednických pozic na vysokých postech se nemění.
Přeji všem příjemný den.
zajímali jsme se o vypsaný tendr na nákup 33.330 párů obuvi.
V okamžiku, kdy jsme dostali zadávací dokumentaci, tak jsem již byl informován o velmi pravděpodobném výherci soutěže (ale nenechám se nařknout z křivého obvinění).
U 2 výrobců jsem se informoval na to, zda je možné prakticky zvládnout podmínky soutěže: 7.7.08 otevření obálek a 1.9.08 dodávka prvních 8.000 párů bot a dokončení dodávek do 31.12.2008. Oba výrobci řekli, že to je naprostá utopie, pokud ovšem někdo nemá už zakázku přihrátou a už dávno nevyrábí na sklad. Jedna věc je pěkných 50 dnů, ale ve světle dodacích termínů na materiály, výrobních termínů a navíc ještě letních dovolených...............obrázek si každý může udělat sám.
Nemá smysl zde probírat samotné zadání tendru, jsou to technické detaily, ale jejich skladba směřuje k jedinému cíli - doručit zakázku konkrétnímu dodavateli a to i za cenu nesmyslných až nezákonných podmínek tendru.
Takže to dopadne asi nějak podobně jako na počátku této diskuse, kde jste probírali obleky, které vám nakoupí GŘ HZS.....
Nelze než doufat v lepší zítřky, i když mám pocit, že je zcela jedno kdo je u koryta, protože obsazení úřednických pozic na vysokých postech se nemění.
Přeji všem příjemný den.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava