nová CAS na Rokycansku
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:26
No musím se ještě vrátit, k tvé urážce spousty slušných lidí. V příspěvku, na který jsi navazoval se psalo o jednom starostovi jedné obce. Já ho neznám, nemůžu ho tedy hodnotit, stejně jako neznám "skoro všechny" starosty z 6249 obcí v ČR. Předpokládám, že ani ty je neznáš, nechápu tedy jak můžeš psát "z vlastní zkušenosti" o tom, že "starostové jsou hlupáci skoro všude". Pokud se mýlím a setkal jsi se s touto spoustou lidí, kteří jsou často v obci jediní, kteří jsou ochotni se vzdát části vlastního pohodlí a dělat něco pro ostatní, tak se omlouvám. Pokud tomu tak není, měl by ses omluvit ty.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
nechodis, ale spravnym slovem oznacene vyroky Freeka, jako dusevni zvratky samozvaneho odbornika jsou tim pravym slovem. Byly casy, kdy jsem s nim komunikoval i pres ICQ a naivne si myslel, ze je jen mlady a ze se profiluje. Ja naivka . Je to clovek, jehoz nazory se meni presne podle toho, jak potrebuje a jak se mu hodi, je kontroverzni a proto od neho vsichni vcetne jeho mistnich davaji ruce pryc. Nas starosta (podle jeho modelu take urcite hlupak) ma pro tento typ lidi krasne ceske oznaceni KVERULANT a ja bych dodal prudic. Musim ale uznat, ze pro tento server udelal mnoho zleho a mnoho slusnych lidi kvuli nemu bud prestalo dopisovat, nebo sem i chodit. Ale bohuzel i osklive a kriticke prispevky na jeho adresu jej tesi a povzbuzuji takze neni rozumna moznost, jak se ho zbavit, bohuzel kazdy server ma sveho Feeka . JJS
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:26
S tím freekem máš recht. Kolikrát jsem měl chuť něco napsat (nejen já), ale vzpomenu si na něj a nemam pak náladu se dohadovat s volem, tak raději už ani nepíšu.
Když jsem tak bádal co by mohlo znamenat Freek. Zkusite si to zadat do Ang-CZ slovníku na seznamu, celkem trefné
-
Příspěvek od Václav Kladenský » 12.05.2008 15:26
Co ho takhle přestat absolutně vnímat a reagovat na něj?
Prostě totální ignorace jeho příspěvků...?
Jiné rozumnější řešení asi nevidím...
-
Jinak na tohle teda odepíšu:
Zrušit JPO V? Další skvělý nápad
Chlapče chlapče... Hasiči vydrží hodně, ale s*át na hlavu si rozhodně nenechají, aby ses ještě nedivil..
Mě je to teda poměrně jedno, protože jsem na ty tvoje invalidní "hlášky" už zvyklý, ale třeba se najde někdo, kdo není.. Jak říkám, hašouni si na hlavu kadit nenechají a někteří jsou docela od rány...
Tímto jsi pro mě zde skončil.
VKL
Příspěvek od » 12.05.2008 15:26
Tahle debata se zase stočila úplně jiným směrem. Proto reaguji na prapůvodní otázku na začátku. Toto vozidlo se mě osobně nelíbí, protože je to opravdu obluda. Ale chápu ten sbor, který si ho pořídil, protože je to pro ně možnost mít cisternu poměrně levně. Jak a na co ji využijí je plně na nich.Je zase smutné že zase ten stát nevidí potřeby JPO a směřuje pomoc a peníze úplně jinam a nekoncepčně. Bylo toho tady na to téma napsáno dost a všichni víte jak to chodí. Viz technika od armády, jak nepochopitelně byrokratické a zdlouhavé je získat auto, které sloužilo státu a má dál sloužit tomu samému státu ale potřebuje od toho samého státu povolení, aby mohl a stát se cuká. To samé při dovozu ojetých hasičských vozů ze zahraničí, které jsou v mnoha případech staré max 15 let a jsou lepší než naše. Sloužily hasičům v evropské unii a ti si koupili nové a tohle rádi postoupí za symbolickou cenu jiným hasičům v unii, no ale do ČR to nesmí, nesplňuje to nějaký stupidní zákon co vymyslel dement když ho uplatila skupina dovozců automobilů. Tak kurňa kde to žijeme ?? Jsme v unii nebo kde ?? Pokud tady bude někdo tvrdit, že jemu to šlo tak má známé a ti mu to zařídili. Bez těch to totiž nejde. Úředníci se sami nevyznají v nařízeních a skrytých opatřeních co se novelizují každý den a není možné zjistit co už platí a co už ne a pro koho.
S tím rušením JPO V to je blbost, je sice pravda, že některé V jen chlastají a dávají to patřičně najevo zbořením se na hodech a peníze za sběr železa také investují do chlastu. No ale to dělají i některé JPO III i II ale ti už to musí prokládat výjezdy a pak šup ho tam. Rušení to neřeší, za pár let se třeba najde dobrá parta a dá to dohromady. Domnívám se, že to rozdělení na kategorie bylo nešťastné. Ten nápad není špatný, jenže není dotažen do konce. Proč by všechny sbory neměli mít nárok na dotace proč by nemohli mít nárok na novou techniku ( u některých JPO V nový přívěs s novou PS 8 třeba ). Stát by o to musel mít zájem a stanovit a hlavně pohlídat jak sbory vybavit, takhle to hodil na krk starostům obcí a dal jim takové podmínky, aby to měli co nejobtížnější a nejdražší a neotravovali. Všichni starostové nejsou hloupí, jen někteří hasiči jim to svým postojem a chováním ve stylu my jsme hasiči a ty plať my nic dělat nebudem jen soutěže ne zásahy atd. ulehčují.
-
Tak pod tohle bych se klidně podepsal...
Hlavně to o tom autě bych napsal stejně
-
Příspěvek od Jeden z hašounů » 12.05.2008 15:26
Plně souhlasím se Zorem, jen u těch JPO V bych dal zapravdu Freekovi, nevím jak u vás ale v mém okolí kdyby JPO V nevyjížděly (jako že nevyjedou jak je rok dlouhý) tak by se nic nestalo, je tu jen jedna pětka která nějakým spůsobem funguje u zásahů (soutěže, kácení máje a jiné společenské akce neberu v potaz, jde nám přeci o zásahy a pomoc lidem).
Docela mě pobavil Hynek Obroučka jak psal "Já s freekem diskutuji v podstatě jen proto, aby náhodný návštěvník neznalý stavu věci nebral jeho, často prapodivné, plky za bernou minci... " je fajn že nám tu někdo ukazuje tu správnou cestu, už jsem se bál že se budu muset spolehnout sám na sebe a na svůj názor. Je fajn že mi někdo řekne jak je to správně! Sice to tu už jednou bylo, myslím že naposled před rokem ´89, ale i tak je to fajn.
Z některých přízpěvků se mi chce BLEJT
-
Já si myslím, že třeba při povodních, nebo akcích typu Emma jsou i pětky k nedocenění, to se pak hodí každá pracka, motor. pila, popř. PS 12 apod., nemyslíš?
-
Příspěvek od Jeden z hašounů » 12.05.2008 15:26
No něco na tom bude. Ale když vezmu v potaz stav z mého okolí, tak právě jen ta jedna pětka zasahovala u povodní, zbytek motor. pilu nemá a PS12 má upravenou na soutěže a u povodní by asi dlouho nevydržely
Apropo, nehazím všechny pětky do jednoho pytle......beru stav jaký je v mém okolí (cca okres)
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
Musím se ohradit proti Tvojí dezinterpretaci mého výroku. Někteří si sem chodí pro radu, proto je lepší, když tu napíšu oponentní komentář k tomu freekovu, aby onen dotyčný viděl, že existují dva názory na věc. O tom, který je pravdivý, nechť si pak udělají závěr sami, nicméně když tu necháme freeka kvákat žvásty, což se většinou děje, začne je někdo praktikovat... Když bych od něho chtěl mít klid, kašlu na něj, ale myslím si, že je lepší uvést věci na pravou míru, nebo alespoň vtáhnout do diskuse další lid znalé věci. Toliko k Tvému úžasnému výkladu, toho co si myslím...
Jinak nemohu, než s Tebou souhlasit, takový stav asi bude všude, jen někde může být jiný poměr funkčních / nefunkčních jednotek...
-
Příspěvek od Petr Molin » 12.05.2008 15:26
Mate někdo zkušenosti jak funguji brzy při jízdě s plnou takto upravenou PHM cisternou s táhlého kopce, zda tu váhu ubrzdí motorová brzda?
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
Tatra je na pododne vahy stavena a nevim proc by ji nemely brzdy ubrzdit. Pokud budete pouzivat hlavu a vozidlo nerozjedete z kopce, ale vhodne zarazenym rychlostnim stupnem v kombinaci s motorovou brzdou a prerusovanym brzdenim nemuzete mit problem. JJS
Rušení některých JPO V je i tak blbost. Buď fungují nebo nefungují ale proto je přece nemusím rušit a pak když bude zájem zase pracně zakládat. Ti hasiči v obci fungují jen jako SDH a malá hasička v kapličce s PPS 12 jsou tam proto, protože když bude opravdu hořet v té obci tak se seběhnou obyvatelé a za něčím traktorem to odtáhnou k požární nádrži a hasí. JPO I je vzdálená 15km a s T815 1+1 dojedou, no podle terénu. Právě k tomuhle účelu sloužily dřívější hasičská skladiště a náčiní, později už zbrojnice a občané museli pomoci protože chránili svůj majetek i za totáče to tak bylo a to ještě naplno fungovala "Požární prevece". A tak to šlo až do dneška, dnes víte jak to chodí, nejsou peníze a každému je to jedno, do baráku na kontrolu vás nikdo nepustí a do firmy už vůbec ne a když tak naslibují a závady neodstraní. No atakdále. No je to na debatu ale tady to asi nevyřešíme. Jen snad pevné nervy těm co o to mají zájem.
Ještě k té nešťastné vojenské technice. Rvalo mě to srdce, když po roce 1989 v euforii likvidovali přebytečnou vojenskou techniku. prakticky nová, nejetá auta šla do šrotu anebo si je rozdělili šmelináři do bazarů voj. techniky a za přemrštěné prachy prodávali techniku i hasičům. Stát už to jednou zaplatil a pak přidělil hasičům peníze na zakoupení věci od něj a ty prachy si dostal zpátky. No ve většině případů se zase někdo napakoval. Chápete to ?? A teď když není co tak dává zdarma a složitě. Taky nechápu proč hasiči musí plati DPH státu když jim na to prachy dává stát a pak si je bere zpět. No to už nechápu vůbec.
Ja bych je zrusil, nerikam ze bez nahrady, ale tuhle kategorii bych proste zrusil a schopne prevedl na plnohodnotnou jednotku s plnohodnotnym skolenim a plnohodnotnou vybavou (dnes papirove JPO III). Z velke casti JPO V bych udelal ostatni slozky IZS. Neco jako technicke jednotky. Takze o povodnich a jinych prilezitostech by lidi bylo porad stejne, jen obce by uz nemeli nastroj, jak mit "papirovou jednotku" a nikomu nedat ani korunu. To plati i o mestskych castech velkych mest, kde jsou JPO V zrizovany dost casto proto, aby se splnil predpis a pritom vsichni vedi, ze je tam JPO I a ta JPO V nepojede i kdyby horelo cele mesto.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky