nová CAS na Rokycansku
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
to s cim prichazis neni nic noveho, u nas to celkem dobre fungovalo do prechodu na kopis, pak to uplne spadlo, nebot na kopis rekli ze nebudou nikoho povolavat jak se nekde nekdo dohodl, ale ze povolani je rozhodnuti veliciho dustojnika a ze vsechny jednotky jsou stejne apod. ;-(((. Az tohle nekdo pochopi a prekona, zase to bude fungovat. JJS
-
Příspěvek od mirda » 12.05.2008 15:26
poslední dobou se tady začíná rozmáhat takový to ,,koupíme si cisternu za každou cenu a budem jezdit" to je příklad i této jednotky,sice mají 5km od vesnice stanici HZS a SDH JPO II ale mají tatru!Nehledě na to že takové věci jako je výbava pro minimální počet lidí na výjezd(4) by jste nenašli,tohle není závist,jen upozornuji na to co se poslední dobou děje,jak konstatoval můj kamarád ,,jde to do sra..."!A já už tomu věřím,když ani sama jednotka neví jestli je JPO II nebo IV a ještě si to dává na WWW stránky!A není to jenom jedna jednotka,je jich mnohem víc...
a na závěr to co řekl starosta Němčovic když mu příslušníci HZS řekli že to auto bude moc těžký až ho naplní!odpověd:no tak my ho nenaplníme celý,budem jezdit jenom s půlkou cisterny.....!
A ted mě třeba ukamenujte...
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
Starostove jsou hlupaci skoro vsude. A ti co je volili jsou jeste vetsi
JPO V by mela mit osobni ochranne pomucky a PS 12, nic vic nepotrebuje. Ani hadice, ani proudnice, ani rozdelovac, ani smetak, ani lopatu, proste nic.
To ze si nekdo poridi takovou tatru je ciste jeho vec. Mel by ale plnit pozadavky zakonu a vyhlasek, to co je nad tyto pozadavky uz je jen na nem.
Kdyz se to deje u JPO V, je to spatne. Jenze ono se to deje i u JPO II a JPO III. Plati to i o obci, kde bydlim a samozrejme o spouste dalsich. Tady je to o to horsi, ze to ridi clovek, ktery ma zaroven funkci u HZS. Pripravuji o tom clanecek, ale nepredpokladam, ze ho budou na pozarech ochotni zverejnit.
-
Příspěvek od Ondřej Kozárik » 12.05.2008 15:26
A kromě toho rozdíl mezi JPO III s JPO V je pouze v územní působnosti tzn. může zasahovat pouze na území obce (je jedno jestli Praha, Brno, Příbram, nebo Prdelákov nad Řitínem), takže to co říkáš je holý nesmysl. JPO V potřebují víc, než jen PS 12
-
-
Ještě jednou a přesně:
Minimální vybavení požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany u JPO V:
- 1 Motorová stříkačka
Pokud je to odůvodněno plošným pokrytím, dokumentací zdolávání požáru objektů, jejichž ochranu před požáry a mimořádnými událostmi jednotka zabezpečuje, tak ještě:
- 1 CAS
- 1 DA
- 1 radiostanice
- 1 mobil
A ještě platí:
Kromě minimálního vybavení požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany je jednotka sboru dobrovolných hasičů obce vybavována další požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany nebo jinými prostředky, pokud je předurčena pro systém záchranných prací při dopravních nehodách, při haváriích, při živelních pohromách a pro ochranu obyvatelstva. To platí i v případech, kdy je nadstandardní vybavení požární technikou a věcnými prostředky požární ochrany a jinými prostředky odůvodněno havarijním plánem kraje nebo dokumentací zdolávání požáru objektů, jejichž ochranu před požáry a jinými mimořádnými událostmi jednotka zabezpečuje. Vybavení požární technikou a prostředky požární ochrany může být zvýšeno až na jedenapůlnásobek limitů uvedených v tabulce (zaokrouhluje se nahoru).
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:26
Já se pořád nemůžu zbavit dojmu, že závidíš. Tak jim to auto přej, když ho chtěli, maj ho, podle mých info budou mít ještě jedno další. Plné to bez problémů pojede, cisterny CA-17 u několika sborů fongují bez problémů, jak jsem psal výše, což jsi pravděpodobně nedočetl. I jízda s polovinou nádrže není u tohoto auta zásadní problém, protože prostě nejede tak rychle, aby to s ním nějak výrazně házelo, holt budou muset být opatrnější. Líbí se mi hlášky typu "Kluci říkali..." a pod. Pokud s něčím nemáš zkušenost (což je u tohoto auta evidentní), neodsuzuj to předem. Mají cisternu a ať si jí třeba pozlatí, vystaví, nebo rozmlátí, pomlouvat je ale nemusíš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:26
Vždycky, když se tady diskutující začali navážet do freeka, říkal jsem, že to asi přehánějí, píše sice dost kontroverzní příspěvky, ale nic tak hrozného (alespoň z mého pohledu). Nyní ale musím konstatovat že větu "Starostove jsou hlupaci skoro vsude. A ti co je volili jsou jeste vetsi " může napsat opravdu jen úplnej blb, kterej naprosto pohrdá názory jiných lidí, neváží si jejich práce a místo, aby něco pořádně dělal. má jen plnou hubu keců. Znám těhle typů několik a od této chvíle si mězi ně řadím i tebe, freeku.
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:26
Já nevím,ale mě to prostě připadá jako holá a špinavá závist.Jestli Hynek tvrdí,že to auto jezdí v pohodě u jiných jednotek,tak bych neviděl žádný problém.Já mít za sebou u ohně takovej rybník,tak bych si vískal.uvedu jeden příklad:
Včera jsme hasili mediálně sledovaný požár v Zooparku Berousek v Bášti.Po HZS Neratovice a JSDHo Dolínek jsme dorazili na místo zásahu a okamžitě se začlo tahat vedení.Asi po 5 minutách všechny auta prázdný tak rychle pro vodu do dalekýho rybníka.Skoro hodinu jsme trpěli nedostatkem vody (ochlazování tlakových láhví a ochlazování stěny výběhu tygrů),kdyby tam přijel takový rybník,doplní dvě auta,který posílaj vodu na proud a hotovo,jede znova.Nejsou to jen lesní požáry,kde je potřeba hodně vody....
-
Kdyby... proc si teda velitel zasahu nepozadal o dalsi CAS na KOPISu? Nedostatek vody je ve vetsine pripadu zpusoben neschopnosti veleni. Jen v malem procentu je to dano okolnostmi, ktere proste neumoznuji vetsi prisun vody (nelze natahnout dopravni vedeni ani posilit dopravu CASkami atd.).
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:26
Ano ano,o posílení CAS bylo ždáno.Také jsem ale psal,že nedostatek vody byl v první fázi zásahu.na místě bylo 12 jednotek.které se točili pro vodu,jenže ono taky když si zavolá o posílení,tak je tam nemá za chvilku,víš.
-
Nepsal jsi náhodou minulý týden, že je zbytečné, aby měly sbory v okolí mít velké cisterny? A teď bys je naráz volal na místo... Podle Tvé koncepce by neměl kdo přijet - vlastně ano - točily by se tam jen malé CASky se třemi kubíky, které by zacpaly jedinou úzkou příjezdovou cestu k zásahu...
-
Příspěvek od Václav Kladenský » 12.05.2008 15:26
Chcete se tu zase všichni hádat s freekem? Co ho takhle ignorovat? Zdá se mi totiž, že má velmi "flexibilní" názory. Přesně, jak to bylo psáno v příspěvku nahoře nejdřív chce ten člověk samé 3kubíky a najednou že rybníky jsou super..
Moc bych ho nebral vážně, pojďmě se raději bavit o původním tématu této diskuse:
Ve své podstatě vlastně vůbec nevím, proč tato diskuse vznikla, tedy za jakým účelem. Nevím, proč chce mirda "upozornit", jak sám napsal, že se "dějí takové věci".. Co je na tom špatně? Co je příčinou? Závist? Touha zviditelnit se? Pomluva jiné jednotky? Obrátil bych se proto přímo na mirdu a poprosil bych ho o jasnou a stručnou odpověď.
Mirdo, proč Ti to tak vadí?
-
Já s freekem diskutuji v podstatě jen proto, aby náhodný návštěvník neznalý stavu věci nebral jeho, často prapodivné, plky za bernou minci...
-
Nepsal, spatne si to vykladas. Zoo ma urcite slusny zdroj vody. Mozna je to nekolik set metru, takze hadice pripadne hadicak.
Povolat CAS neznamena automaticky povolat CAS 32 T 815. Pred nejakymi 30ti mozna 40ti nebylo tolik CAS a stejne se hasilo. Staci se podivat na fotky z te doby - pozar rodineho domku a treba jen RNa nebo jeden 2 RTaci. Dneska bezne 3x CAS32 a 1x CAS 24.
Stari hasici nad tim krouti hlavou. Nechapou na co tolik vody. Vzdyt jim skoro na vsechno stacilo 3500l v CAS a jeste zbylo.
-
No tak nejak a pritom jinak. Nerikam, ze jsou nebo nejsou velke CAS super. Rikam, ze kazda JPO II a III, ktera chce byt povazovana za JPO by mela mit nejake vybaveni. To je predepsano a to tim zpusobem, ze ma mit kazda takova jednotka mimo jine zakladni CAS. Tedy CAS s urcitym poctem sedadel a s urcitym univerzalnim vybavenim na vsechny zasahy. Pokud to nekdo splni a jeste to doplni velkym mnozstvim vody, tak je to jedine dobre. Takova CAS muze vypadat treba jako ta v Peckach.
Mimochdem to, co jsem ted napsal, se primo tyka teto diskuse. Vsimni si, ze zakladatel diskuse tvrdi, ze popisovana jednotka nema to, co by mela mit a pritom ma to, co mit nemusi. A s tim ja souhlasim a o tom je take vetsina mojich prispevku.
-
Moje predstava o idealnim vybaveni JPO II a JPO III je nasledujici:
DA (transporter nebo neco podobneho s privesem)
CAS 24 Liaz XA 18.29
CAS 32 T 148 po repasi nastavby a rozsireni uloznych prostor, pripadne s nadrzi na 7000l vody
Ale co odsuzuji, to je stejne vybaveni, kde je vynechana ta Liazka. Ta Liazka je v tomto pripade nutna, ta Tatra volitelna.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky