HZSP
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:21
Pavle, napiš mi na maila, najdeš ho ve spodní části webu - kontakty na redakci. Lecos ti osvětlím. V.Porkát
-
Příspěvek od Pavel Suchý » 12.05.2008 15:21
Pánové musím se přidat do vaší diskuse k 12-ti hod. směnám. Myslím, že dvanáctky jsou lepší než čtyřiadvacítky. Vím o čem mluvím sloužil jsem obojí. V našem podniku se plat hasičů při přechodu nesnížil (ale možná jsme vyjímka). Jinak mám pocit, že HZSP je vydáno napospas. Buhužel nemáme nikoho kdo by nás účinně zastupoval a prosazoval naše zájmy.
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:21
Já jsem tady již mnohokrát psal a pokud by se toto nařízení týkalo i jednotek kategorie JPO II kde jsou zaměstnanci v hlavním pracovním poměru tak bych toto nařízení velice uvítal. Nový zákoník práce těmto hasičům velice zkomplikoval pracovní dobu. Přechod na 12 hodinovou směnu znamená nižší mzdy a vytvoření další směny (samozřejmě ze zaměstnanců ze stávajících směn což sníží počet hasičů pro výjezd, protože zřizovatel nedovolí vytvoření nových pracovních míst a tím nárůst rozpočtu). V tomto je nový zákoník práce dle mého názoru nesmyslný. Velice bych uvítal nařízení vlády, které by zase dovolilo sloužit 24 ( 16+8) směny.
-
Příspěvek od Pavel Suchý » 12.05.2008 15:21
Boužel mám pocit, že nařízení vlády umožňující sloužit 16+8 nebude. Pohotovost na pracovišti podle nového zákoníku práce neexistuje. A taky mám pocit, ža naši zákonodárci se tímto ani nehodlají zabývat.
-
Příspěvek od Pavel Suchý » 12.05.2008 15:23
Bohužel došlo na má slova a 24 hod. služby se nekonají. To nové nařízení vlády bych řel nic neřeší. Je takové bezzubé. A asociace Velitelů podnikových hasičů pěkně spinká na vavřínech. Nebo snad né?
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:23
Plně s tebou souhlasím. Nařízení vlády 182/2007 Sb. vůbec, ale vůbec nic nevyřešilo. Pouze prodloužilo výkon práce z 12 na 16 hodin. Ale co potom? Nezbývá jít sloužit pohotovost domů nebo na jiné dohodnuté místo. Vždyť nám šlo hlavně o tu pohotovost na pracovišti! Navíc toto nařízení platí pouze pro Jednotky HZS podniku! JSDH podniku a JSDH obcí kde členové službu v jednotce vykonávájí jako své hlavní zaměstnání zase nic. Tak se mi zdá, že se jim to vůbec nepovedlo.
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:23
Tak to vidím taky, že ti co to schvalují vůbec ani neví o co GO. Je to obrovská ostuda. Vzpomínám si jak jsem pře časem četl na stránkách odborového svazu hasičů jak se připravuje návrh nařízení vlády, který upraví pracovní dobu a pohotovost na pracovišti na původních 16+8. Psal to tuším pan Vladimír Mühlfeit, předseda OSH. Tak to se Opravdu povedlo.
-
No ta tvá rada je fakt úžasná. Ale popravdě ono asi nejde moc dělat. Šéfové HZSp mají tak trochu jiný názor (neřkuli, že se snaží zalíbit státním hasičům) než jejich podřízení a v této situaci se dost blbě řadovým hasičům něco dělá. O něčem vypovídá i počet členů asociace podnikových velitelů.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
jelikož celkem vím o co jde, nemyslím si, že se všichni velitelé HZSP snaží někomu zalíbit. To vůbec ne. Spíše naopak cítím, že problém počtu členů AVHZSP je nízký proto, že to nemá příliš velkou podporu a důvěru. Proto asi letos došlo ze strany některých velitelů HZSP z MS kraje k "puči" a obsazení některých klíčových míst (nebo to alespoň tak vypadá). Asi mají jiné cíle, než stávající president a předcházející vedení. To ukáže čas. Vy, jako řadoví hasiči, to asi v současné době moc neovlivníte, to je ti asi jasné. Nicméně si myslím a jak jsem četl stanovy AVHZSP je to asi tak, že členy mohou být i řadoví hasiči. Stačí plati 1000,- Kč ročně. Není to pro vás šance?
-
Když tě tak sleduji myslím, že velitelská asociace nemá před sebou dlouhou budoucnost. Taky myslím, když dochází uvnitř asociace k "puči" signalizuje to nějakou chybu (ale zas tak velký puč to tedy asi nebyl). Stanovy jsem si taky konečně přečetl a co se týče té 1000,- myslím, že pro některé z nás je to docela dost (můj plat je cca 12 000,-) a pak si taky myslím, že jako řadový hasič nemám v velitelské asociaci zrovna co pohledávat. A vůbec není důležité jak jsou napsány stanovy. Ale je to můj osobí názor.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
no, s tím pučem jsem to myslel spíše jako nadsázku. Ale dovolil bych si nesouhlasit s tvým názorem, že jako řadový hasič nemáš v AVHZSP co pohledávat. Nevím proč. I ve vedení jednotek mohou být oslové a mezi řadovými hasiči myslivny. A každý soudný velicí chlap, není-li v kategorii "osel", určitě posoudí dobrou myšlenku kohokoliv, kdo to myslí dobře, má to hlavu a patu a není to v rozporu s předpisy. To je zase můj názor.
-
Tak jo. Stejně si ale myslím, že málokterý řadový hasič vstoupí do velitelské asociace.Už jenom z principu. Ale jinak je to asi úplně jedno.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz