HZSP
-
Příspěvek od miroslav černoch » 12.05.2008 15:21
tak jsem si přečetl to slibování ničeho od pana předsedy OSH na jejich stránkách. Můžu s klidem konstatovat že v době kdy jsme už všichni na dvanáctkách se na to můžete klidně vysr.... Pro HZS a JSDH podniku je už pozdě pane předsedo.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:21
v podstatě zbytečná. Vše už bylo zde na Požárech řečeno i zodpovězeno. Jen řeči, iluze a sebeobelhávání podnikových hasičů

Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Je to tvrdé,ale Filip to shrnul přesně.Bohužel zase je to o lidech,protože když se chce všechno jde.Budiž příkladem Sokolov a jeho chemické závody /všichni snad víte o co jde /.Také spolupráce HZS ČR a HZSP České Dráhy je na dobré úrovni,aspoň teda v JmK.Všechno je na domluvě mezi konkrétnímy sbory.Je však těžké v době kdy GŘ+KŘ jsou proti vlastním výjezdovým hasičům něco takového chtít v celoplošném měřítku pro hasiče,které nespadají pod GŘ a jsou trnem v oku a asi nejen tam .
-
Příspěvek od Pavel Konečný » 12.05.2008 15:21
Dobrý den pane předsedo. Nevím, které kolegy z HZSP chcete chránit, ale myslím, že se jedná pouze o ČD. Asi Vám to ušlo, ale od roku 2001 pracujeme u HZSP ve dvanáctihodinových cyklech a můžu zodpovědně prohlásit, že většina podnikových hasičů už by jiný systém nechtěla.Zeptejte se kolegů např. z METRA, jestli by se chtěli vrátit. Přimluvte se akorát za ČD, ale nám už dejte pokoj. Až zjistí příslušníci z HZS, že se dá ve službě strávit pouze 170 hodin místo 240 a mzda by byla stejná, určitě se nad tím zamyslí. Omlouvám se, ale původně jsem chtěl napsat přímo panu předsedovi, ale takhle to bude lepší. My jsme si v HZSP už opravdu zvykli na dvanáctky a ač systém služeb je rozdílný, každý si chválíme své.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:21
Pavle, tys asi 24 nikdy nesloužil, viď. Protože kdyby ano, nepsal bys takový nesmysl o stejných penězích za menší odpracovanou dobu. Náš sbor najel na 12 a každý máme v průměru o 3 tisíce méně. Dělá se + - 160 hod., tedy normální časová měsíční pracovní doba s malým příplatkem za noc. Takže o stejných penězích nemůže být vůbec řeč. Ono totiž schází 80 hod. pracovní pohotovosti, která byla placená a to jsou právě ty cca 3000 litry, které chyběj! Tak nepiš blbosti! A HZS DP, dříve Metro nesloužil 24 ani před platností předchozího předpisu, který zrušil 24 hod. služby HZSP z roku 2001, takže další kravina. A to, že mnoho podnikových sborů slouží 24 hod. směny i nadále přes další novelu zákona, je veřejným tajemstvím. Jak je to možné? Prostě je... A relativně i legálně. Nikomu 12 hod. služby nehaním, osobně jsem si na ně také již téměř navykl, koneckonců ani mi nic jiného nezbývá, ale 24 je 24. I když uznávám, i 12 mají své plusy. Rovněž bych se pozastavil nad slovy, ve kterých zodpovědně prohlašuješ, že většina podnikových hasičů už by jiný systém nechtěla. Nejsem o tom zcela přesvědčen, ale máš pochopitelně na svůj názor právo, zvláště u nás na Požárech. Předseda OSH nám sice vyjadřuje podporu, za kterou děkujeme, ale v době, kdy není zcela ideální situaci u ,,jeho" HZS ČR , mi to přijde poněkud absurdní. Je to stejně prostě ,,s křížkem po funuse". O naše problemy se měla zajímat odpovědná místa našich zřizovatelů včetně odborů v době, kdy s tím šlo něco dělat a nikoliv až nyní. To mi osobně příjde spíš jako výsměch. O naše pracovní podmínky se mělo zajímat i GŘ HZS ČR, jehož ,,neskutečným množstvím špatných předpisů" se musíme řídit i my.
Prostě a jednoduše, až budu mít stejné peníze za 12 jako jsem měl za 24, budu spokojen a nejen já.
Václav Porkát, místopředseda ZO OSŽ HZS ČD Praha
PS: Osobně bych se do debaty o HZSP již nepouštěl, zvláště po ,,Solenicích", považuji jí bohužel již za uzavřenou, ale reagovat jsem prostě musel.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
ale neni to ted tak, ze je pro HZS v dobe techto krizi vyhodne se zastitovat vsemi moznymi kamarady (HZSp, JSDH) aby byla videt sila a jednota. A neni to take tak, ze kdyz jsme my potrebovali tuto zastitu tak pro nas nebyla? Ach jo. JJS
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:21
Jirko, k tomu není co dodat. Bohužel to tak vypadá, což mi osobně velmi mrzí.
- Filip Foukal
máš pravdu

-
Příspěvek od kaktus » 12.05.2008 15:21
Milý Jardo Suchardo. Vidím, že ti současná snaha příslušníků bezp. sborů leží pořádně v žaludku. Nejvíc ti asi vadí hasiči z HZS ČR. Nesoudím tak podle jednoho příspěvku, našel jsem jich víc. Ten tvůj poslední mě ale fakt dostal - ..."kdyz jsme my potrebovali tuto zastitu tak pro nas nebyla". Prosím tě pověz mi, kdy podnikový hasiči veřejně vystoupili a potřebovali podporu VŠECH ostatních? Já si to teda nepamatuju. Možná mám krátkou paměť. Ale spíš ty jen tak kecáš, mezi klukama z HZSP mám spoustu kámošů a ti by mi to řekli, přidal bych se. Asi bych to věděl i sám, vždyť jsem u HZSP taky pár let dělal.
Pro vás ostatní, které součastný stav u HZSP trápí - žádnou radu nemám, snad jen - v žádném případě se nespoléhejte na pomoc člověka se jménem JUDr.Vladimír Mühlfeit.
Všem vám, kteří hasiče z HZS ČR podporujete, dík.
Vám co je to lhostejné to nemůže mít nikdo za zlé, každý má svoje starosti.
Vám kterým to vaří žluč JS - váš problém.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Jirka Sucharda bezesporu myslel oporu pro JSDH...
- Filip Foukal
ze typu "potrefených hus" opravdu není na místě nemyslíš kaktus?

-
Skloňuj mě jak chceš. Můj nick neznačí žádnou nápaditost, prostě jen rád píchám

Promiň, ale přece nemůžeš vinit /divný slovo/ výjezdové hasiče z kroků, které učinilo jejich vedení.
Když je řeč o potrefených husách - Jirka tady a ne jen tady, presentuje názor, že hasiči z HZS ČR si vynucují podporu od těch, kteří jsou jim ukradení a hodí se jim jen když něco potřebují. Myslím si, že to tak není. Za 1. Neviděl jsem nikde nějakou zoufalou žádost typu - kluci podpořte nás /protože každý ví, že třeba podnikoví hasiči mají úplně jiné starosti/. A za 2. v diskusi na téma HZSP, Jirka povídal něco o tom, že teď jste nám dobří a jinak na vás kašlem. No a za 3. si myslím, že se navzájem potřebujeme.
A k IZS. To že z nás HASIČŮ /bez ohledu na to odkud jsou/ vytvořili, jak říkáš páteř celého IZS, je myslím po dlouhé době dobrý krok v tomhle státě. Nebo znáš jinou výkonější složku než jsou hasiči?
- Filip Foukal
nápaditost.Mě by to nenapadlo

-
Protože tahle diskuse je založena podnikovými hasiči a týká se jejich problémů, omlouvám se, že jsem to tu zaneřádil

Ale protože jsem u HZSP pracoval pět let, myslím, že sem trošku můžu

Ale kdyby se stal zázrak a něco se v tom začalo podnikat, podpoří vás dost hasičů z HZS ČR, vím to, spousta nás HZSP prošla a ví o co jde. Jenže to je asi utopie.
-
Příspěvek od Martin Türke » 12.05.2008 15:21
Nevím jestli už to tu někdo psal, ale uvědomujete si, že když jste schopni sloužit v tom početním stavu, ve kterém teď jste, zaměstanavatel ( zřizovatel ) může změny 12 na 24 využít a vlastně jednu směnu zrušit, takové snížení stavů. Chápete o co jde, u Nás by se toho jistě chytli, a není tajemstvím že mladí by šli mezi prvníma, zakže radši ať to zůstane na těch 12kách. A navíc ten režim který jedem, nám přináší spousty volna. ( krátký-dlouhý týden, denní noční ). Jrestli to někdo zmínil omlouvám se, asi jsem slepý. A zdravím Naše 007 z VTK.
-
To máš pravdu, znám to. Jenže přece nemůžeš soudit celek kvůli pár jedincům. Já už jsem taky zažil "chytré" a namazané dobrovoláky, ublížené podnikové hasiče a namachrované "profíky z města". Přesto si myslím, že většina těch kluků je v klidu, vždyť děláme stejnou práci.
- Filip Foukal
máš pravdu,děláme stejnou práci.My to víme.Ví to i jiní? Jinak Martine,máš pravdu,24 ne...
-
Příspěvek od Pavel Konečný » 12.05.2008 15:21
Omlouvám se ,ale nepíšu pod svým jménem. U HZSP už sloužím přes dvacet let, do r. 2000 dvacetčtyřky, tak si myslím, že mám nějaké zkušenosti s nimi a znovu zodpovědně prohlašuji, že bych se k nim nechtěl vracet. Co se týče peněz: když jsme v roce 01 přecházeli na 12, při vyjednávání mezi zaměstnavatelem a odbory(velice tvrdá jednání kvůli pracovnímu cyklu, vstřícnost při platových otázkách) bylo dohodnuto, že plat se nesníží a placená pracovní pohotovost byla rozpuštěna do platu-fakt nekecám, byl jsem u toho. To je můj argument, za kterým stojím. Informoval jsem se na pracovní cyklus HZSP Metro-předtím pracovali ve čtyřech směnách 24hodinové služby. Stačí si k nim zavolat.My jsme v roce 01 převzali systém 2-2-3, dlouhý krátký týden 12hod. Martin Türke zde píše, že je spokojený, tak nevidím problém i někde jinde. Nechci se navážet do HZS, ale když si vyjednávali v Parlamentu podporu pro služebák, argumentovali, že to nebude mít žádný finanční dopad na státní rozpočet ajj. blablabla. Prostě nás hodili přes palubu. To je fakt a najednou se pan předseda chce bít za naše služby. Nemám z toho škodolibou radost, ale štve mě, že najednou se kolem nás lísá. Ale tato diskuse byla o něčem jiném. Shrnu to: ještě jednou opakuji za náš sbor, že jsme si na 12 zvykli, finančně jsme na tom lépe, ubylo pracovních hodin, přibylo více dojíždění do práce. Ale nic není dokonalé a bohužel v dnešní době jsme vůbec rádi, že ještě zaměstnavatel si nás drží . Martin Türke zde správně připoměl, že přechodem zpět na 24. končí 1/4 hasičů. Přeji kolegům z ČD znovu 24, ale pro nás jsou vhodnější dvanáctky. Navíd 28.2.2007 zaslala ČMKOS Stanovisko k nařízení vlády k úpravě pracovní doby a pracovní pohotovosti(tu ZP už nezná) minustru Langerovi se zamítavým postojem. Budete-li chtít, ptejte se u komory, nebo můžu zaslat. Díky OS KOVO jsme byli informováni a mohli jsme dát své připomínky. Omlouvám se, že je to rozvláčné, ale nemohl jsme nereagovat na Vaše názory. Hasičům zdar.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz