HZSP
-
Příspěvek od miroslav černoch » 12.05.2008 15:21
tak jsem si přečetl to slibování ničeho od pana předsedy OSH na jejich stránkách. Můžu s klidem konstatovat že v době kdy jsme už všichni na dvanáctkách se na to můžete klidně vysr.... Pro HZS a JSDH podniku je už pozdě pane předsedo.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:21
v podstatě zbytečná. Vše už bylo zde na Požárech řečeno i zodpovězeno. Jen řeči, iluze a sebeobelhávání podnikových hasičů ) Dokud někdo nevystoupí a neudělá první krok, bude to stále stejné, možná i horší. Ano, můžeme si vzít stužku jako kolegové z HZS, ale co nám to bude platné. Pouze podpoříme kolegy, nic víc. Nemáme vlastní zákon, vlastní zastřešující odbory, ani jednotné vedení. Jsme totéž, co běžná bezpečnostní služba. Buď se s tím smíříte, nebo začnete někdo jednat. Založte silnější sdružení a pustťe se do vyjednávání, jinak to nejde. Věřím, že při chuti je spousta z vás,ale hledejte muže činu! A pak hledejte podporu.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Je to tvrdé,ale Filip to shrnul přesně.Bohužel zase je to o lidech,protože když se chce všechno jde.Budiž příkladem Sokolov a jeho chemické závody /všichni snad víte o co jde /.Také spolupráce HZS ČR a HZSP České Dráhy je na dobré úrovni,aspoň teda v JmK.Všechno je na domluvě mezi konkrétnímy sbory.Je však těžké v době kdy GŘ+KŘ jsou proti vlastním výjezdovým hasičům něco takového chtít v celoplošném měřítku pro hasiče,které nespadají pod GŘ a jsou trnem v oku a asi nejen tam .
-
Příspěvek od Pavel Konečný » 12.05.2008 15:21
Dobrý den pane předsedo. Nevím, které kolegy z HZSP chcete chránit, ale myslím, že se jedná pouze o ČD. Asi Vám to ušlo, ale od roku 2001 pracujeme u HZSP ve dvanáctihodinových cyklech a můžu zodpovědně prohlásit, že většina podnikových hasičů už by jiný systém nechtěla.Zeptejte se kolegů např. z METRA, jestli by se chtěli vrátit. Přimluvte se akorát za ČD, ale nám už dejte pokoj. Až zjistí příslušníci z HZS, že se dá ve službě strávit pouze 170 hodin místo 240 a mzda by byla stejná, určitě se nad tím zamyslí. Omlouvám se, ale původně jsem chtěl napsat přímo panu předsedovi, ale takhle to bude lepší. My jsme si v HZSP už opravdu zvykli na dvanáctky a ač systém služeb je rozdílný, každý si chválíme své.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:21
Pavle, tys asi 24 nikdy nesloužil, viď. Protože kdyby ano, nepsal bys takový nesmysl o stejných penězích za menší odpracovanou dobu. Náš sbor najel na 12 a každý máme v průměru o 3 tisíce méně. Dělá se + - 160 hod., tedy normální časová měsíční pracovní doba s malým příplatkem za noc. Takže o stejných penězích nemůže být vůbec řeč. Ono totiž schází 80 hod. pracovní pohotovosti, která byla placená a to jsou právě ty cca 3000 litry, které chyběj! Tak nepiš blbosti! A HZS DP, dříve Metro nesloužil 24 ani před platností předchozího předpisu, který zrušil 24 hod. služby HZSP z roku 2001, takže další kravina. A to, že mnoho podnikových sborů slouží 24 hod. směny i nadále přes další novelu zákona, je veřejným tajemstvím. Jak je to možné? Prostě je... A relativně i legálně. Nikomu 12 hod. služby nehaním, osobně jsem si na ně také již téměř navykl, koneckonců ani mi nic jiného nezbývá, ale 24 je 24. I když uznávám, i 12 mají své plusy. Rovněž bych se pozastavil nad slovy, ve kterých zodpovědně prohlašuješ, že většina podnikových hasičů už by jiný systém nechtěla. Nejsem o tom zcela přesvědčen, ale máš pochopitelně na svůj názor právo, zvláště u nás na Požárech. Předseda OSH nám sice vyjadřuje podporu, za kterou děkujeme, ale v době, kdy není zcela ideální situaci u ,,jeho" HZS ČR , mi to přijde poněkud absurdní. Je to stejně prostě ,,s křížkem po funuse". O naše problemy se měla zajímat odpovědná místa našich zřizovatelů včetně odborů v době, kdy s tím šlo něco dělat a nikoliv až nyní. To mi osobně příjde spíš jako výsměch. O naše pracovní podmínky se mělo zajímat i GŘ HZS ČR, jehož ,,neskutečným množstvím špatných předpisů" se musíme řídit i my.
Prostě a jednoduše, až budu mít stejné peníze za 12 jako jsem měl za 24, budu spokojen a nejen já.
Václav Porkát, místopředseda ZO OSŽ HZS ČD Praha
PS: Osobně bych se do debaty o HZSP již nepouštěl, zvláště po ,,Solenicích", považuji jí bohužel již za uzavřenou, ale reagovat jsem prostě musel.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
ale neni to ted tak, ze je pro HZS v dobe techto krizi vyhodne se zastitovat vsemi moznymi kamarady (HZSp, JSDH) aby byla videt sila a jednota. A neni to take tak, ze kdyz jsme my potrebovali tuto zastitu tak pro nas nebyla? Ach jo. JJS
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:21
Jirko, k tomu není co dodat. Bohužel to tak vypadá, což mi osobně velmi mrzí.
- Filip Foukal
máš pravdu A co se týče služeb ve 24?Já je nechci,na 12 sem zvyklej a maximálně mi to vyhovuje.Ovšem pokud by se už tedy pan předseda chtěl zasazovat o "speciální" výjimku pro HZSP,ať má každý sbor možnost volby. Ale jinak nemá smysl se o něčem bavit,jsme chránění,nejezdíme,"víc" už pro nás GŘ dělat nemůže...
-
Příspěvek od kaktus » 12.05.2008 15:21
Milý Jardo Suchardo. Vidím, že ti současná snaha příslušníků bezp. sborů leží pořádně v žaludku. Nejvíc ti asi vadí hasiči z HZS ČR. Nesoudím tak podle jednoho příspěvku, našel jsem jich víc. Ten tvůj poslední mě ale fakt dostal - ..."kdyz jsme my potrebovali tuto zastitu tak pro nas nebyla". Prosím tě pověz mi, kdy podnikový hasiči veřejně vystoupili a potřebovali podporu VŠECH ostatních? Já si to teda nepamatuju. Možná mám krátkou paměť. Ale spíš ty jen tak kecáš, mezi klukama z HZSP mám spoustu kámošů a ti by mi to řekli, přidal bych se. Asi bych to věděl i sám, vždyť jsem u HZSP taky pár let dělal.
Pro vás ostatní, které součastný stav u HZSP trápí - žádnou radu nemám, snad jen - v žádném případě se nespoléhejte na pomoc člověka se jménem JUDr.Vladimír Mühlfeit.
Všem vám, kteří hasiče z HZS ČR podporujete, dík.
Vám co je to lhostejné to nemůže mít nikdo za zlé, každý má svoje starosti.
Vám kterým to vaří žluč JS - váš problém.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Jirka Sucharda bezesporu myslel oporu pro JSDH...
- Filip Foukal
ze typu "potrefených hus" opravdu není na místě nemyslíš kaktus? ) Promiň,ale moc pěkná přezdívka,mám rád nápadistost,nevím jak tě mám skloňovat ) Jirka jen řekl svůj názor,a trochu pravdy má. Nelze celé HZS házet do jednoho pytle,ale vaši představitelé můžou za tu situaci,jaká nejen u vás, ale i u ostatních jednotek je.Vytvořili z vás páteř celého IZS, bohužel nedokonalou,a to je ta chyba...
-
Skloňuj mě jak chceš. Můj nick neznačí žádnou nápaditost, prostě jen rád píchám
Promiň, ale přece nemůžeš vinit /divný slovo/ výjezdové hasiče z kroků, které učinilo jejich vedení.
Když je řeč o potrefených husách - Jirka tady a ne jen tady, presentuje názor, že hasiči z HZS ČR si vynucují podporu od těch, kteří jsou jim ukradení a hodí se jim jen když něco potřebují. Myslím si, že to tak není. Za 1. Neviděl jsem nikde nějakou zoufalou žádost typu - kluci podpořte nás /protože každý ví, že třeba podnikoví hasiči mají úplně jiné starosti/. A za 2. v diskusi na téma HZSP, Jirka povídal něco o tom, že teď jste nám dobří a jinak na vás kašlem. No a za 3. si myslím, že se navzájem potřebujeme.
A k IZS. To že z nás HASIČŮ /bez ohledu na to odkud jsou/ vytvořili, jak říkáš páteř celého IZS, je myslím po dlouhé době dobrý krok v tomhle státě. Nebo znáš jinou výkonější složku než jsou hasiči?
- Filip Foukal
nápaditost.Mě by to nenapadlo ) Já nefoukám,jen pro zajímavost ) Neznám Jirku osobně,ale asi vim co má na mysli. Už jsem se nejdenou setkal s pohrdáním ze strany HZS,a jejich výsměch vůči HZSp i JSDH.Naštětstí jen pár jedinců,ale i takový jsou mezi Vámi,bohužel.Co se týče IZS?Ano,hasiči jsou ta pravá složka pro tu "páteř",ale mělo by to na tom HZS stavět,když nemá vyřešené vlastní postavení mezi sebou?HZS pomalu upadá,a to mi vadí,místo aby nastavovalo metr a táhlo s sebou ostaní složky,ať už svou dokonalostí,co se vybavení a schopností týče,nebo schopným vedením,které je schopno ve stylu krizových manažerů koordinovat právě tu práci,pro kterou tam jsou...Už to u vašeho GŘ vypadá jak ve sněmovně...
-
Protože tahle diskuse je založena podnikovými hasiči a týká se jejich problémů, omlouvám se, že jsem to tu zaneřádil
Ale protože jsem u HZSP pracoval pět let, myslím, že sem trošku můžu Kluci tenhle problém s HZSP, to že nemáte stejné postavení jako HZS ČR byl už před deseti lety, když jsem u HZSP byl. Problém je v tom, že majitele firem kde děláte nic netlačí situaci měnit. Drží si hasiče jen kvůli pojistkám. Sliby některých odborových funkcionářů, že s tím budou něco dělat jsou jen keci, pro politické body.
Ale kdyby se stal zázrak a něco se v tom začalo podnikat, podpoří vás dost hasičů z HZS ČR, vím to, spousta nás HZSP prošla a ví o co jde. Jenže to je asi utopie.
-
Příspěvek od Martin Türke » 12.05.2008 15:21
Nevím jestli už to tu někdo psal, ale uvědomujete si, že když jste schopni sloužit v tom početním stavu, ve kterém teď jste, zaměstanavatel ( zřizovatel ) může změny 12 na 24 využít a vlastně jednu směnu zrušit, takové snížení stavů. Chápete o co jde, u Nás by se toho jistě chytli, a není tajemstvím že mladí by šli mezi prvníma, zakže radši ať to zůstane na těch 12kách. A navíc ten režim který jedem, nám přináší spousty volna. ( krátký-dlouhý týden, denní noční ). Jrestli to někdo zmínil omlouvám se, asi jsem slepý. A zdravím Naše 007 z VTK.
-
To máš pravdu, znám to. Jenže přece nemůžeš soudit celek kvůli pár jedincům. Já už jsem taky zažil "chytré" a namazané dobrovoláky, ublížené podnikové hasiče a namachrované "profíky z města". Přesto si myslím, že většina těch kluků je v klidu, vždyť děláme stejnou práci.
- Filip Foukal
máš pravdu,děláme stejnou práci.My to víme.Ví to i jiní? Jinak Martine,máš pravdu,24 ne...
-
Příspěvek od Pavel Konečný » 12.05.2008 15:21
Omlouvám se ,ale nepíšu pod svým jménem. U HZSP už sloužím přes dvacet let, do r. 2000 dvacetčtyřky, tak si myslím, že mám nějaké zkušenosti s nimi a znovu zodpovědně prohlašuji, že bych se k nim nechtěl vracet. Co se týče peněz: když jsme v roce 01 přecházeli na 12, při vyjednávání mezi zaměstnavatelem a odbory(velice tvrdá jednání kvůli pracovnímu cyklu, vstřícnost při platových otázkách) bylo dohodnuto, že plat se nesníží a placená pracovní pohotovost byla rozpuštěna do platu-fakt nekecám, byl jsem u toho. To je můj argument, za kterým stojím. Informoval jsem se na pracovní cyklus HZSP Metro-předtím pracovali ve čtyřech směnách 24hodinové služby. Stačí si k nim zavolat.My jsme v roce 01 převzali systém 2-2-3, dlouhý krátký týden 12hod. Martin Türke zde píše, že je spokojený, tak nevidím problém i někde jinde. Nechci se navážet do HZS, ale když si vyjednávali v Parlamentu podporu pro služebák, argumentovali, že to nebude mít žádný finanční dopad na státní rozpočet ajj. blablabla. Prostě nás hodili přes palubu. To je fakt a najednou se pan předseda chce bít za naše služby. Nemám z toho škodolibou radost, ale štve mě, že najednou se kolem nás lísá. Ale tato diskuse byla o něčem jiném. Shrnu to: ještě jednou opakuji za náš sbor, že jsme si na 12 zvykli, finančně jsme na tom lépe, ubylo pracovních hodin, přibylo více dojíždění do práce. Ale nic není dokonalé a bohužel v dnešní době jsme vůbec rádi, že ještě zaměstnavatel si nás drží . Martin Türke zde správně připoměl, že přechodem zpět na 24. končí 1/4 hasičů. Přeji kolegům z ČD znovu 24, ale pro nás jsou vhodnější dvanáctky. Navíd 28.2.2007 zaslala ČMKOS Stanovisko k nařízení vlády k úpravě pracovní doby a pracovní pohotovosti(tu ZP už nezná) minustru Langerovi se zamítavým postojem. Budete-li chtít, ptejte se u komory, nebo můžu zaslat. Díky OS KOVO jsme byli informováni a mohli jsme dát své připomínky. Omlouvám se, že je to rozvláčné, ale nemohl jsme nereagovat na Vaše názory. Hasičům zdar.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz