Rušení vozidel RZA
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od Pedro » 15.09.2011 14:28
Tak já to naschvál udělal. Vybral jsem centrální stanici, kde je cca. 15 let staré RZA a CAS stará cca. 7 let, hasební obvod bez dálnice. Celkem tyto dvě vozidla měly společný výjezd u 44 dopravních nehod a to už bez extrémů, kde byl vyhlášen poplach každému vozidlu v extrémě jinou dobu nebo tam kde byla jiná vzdálenost u vozidel, tzn. že jeli jinou trasou. A co mi vyšlo? U 35 událostí bylo RZA u událostí dříve než CAS a to v průměru o 5 sekund na kilometr a naopak u 9 událostí byla dříve CAS a to v průměru o 2 sekundy na kilometr.
Až budu mít jako deňák tu chvilku, co se kopem do pr..le, tak místo toho kopání zkusím i stanici s výjezdem na dálnici.
Až budu mít jako deňák tu chvilku, co se kopem do pr..le, tak místo toho kopání zkusím i stanici s výjezdem na dálnici.
-
Příspěvek od Jiří Sehnal » 15.09.2011 14:58
Prihodim tez jedno polinko do kamen. V prubehu prvni poloviny letosniho roku nam ze smeny vzali po dvou lidech a to z duvodu zruseni predurcenosti zasahu na DN na rychlostnich komunikacich. Ale RZA nam nechali. Takze abych obsadil RZA musim vzit lidi z CAS. Resenim dle meho je nakombinovat lidi tak, ze budou sedet v ramci vyjezdu na nekolika sedackach. V pripade pozaru pojede CAS24 v počtu 1+5 a v pripade DN pojede CAS24 v poctu 1+3 a RZA v počtu 1+1. Z meho pohledu neni casovy rozdil obou vozidel tak velky. Scanie v Teplicich a pretizeny Ford Tranzit jedou na stejno , samozrejme se musi zohlednit i ridicovi zkusenosti. Ja osobne jsem pro zruseni vozidel RZA u stanic, ktere nemaji predurcenost pro zasahy na rychlostnich komunikacich.
-
Příspěvek od medved ledni » 15.09.2011 15:27
Asi tak nějak. Pokud bude DN v blízkosti stanice, řekněme do pěti kilometrů a v poměru tvého přepočtu (myslím že je hodně reálný) těch 25 vteřin nehraje žádnou roli. nehledě na to že po cestě potkají jednoho řidiče vola, náskok možného dojezdu je pryč. A pokud bude DN, dejme tomu 20 km od stanice. Připočtemeli čas zpracování události na operačním středisku, čas jízdy na vzdálenost 20 km tak v drtivé většině čas příjezdu o minut dřív nebo později nehraje žádnou roli, protože už není co zachraňovat. Je to třeba hnusný, ale je to realita.
-
Příspěvek od Vladimír » 15.09.2011 17:46
Já tak trochu souhlasím s kolegou a myslím, že by se neměla RZA rušit plošně, protože někde jsou, ale někde i nejsou potřeba... osobně si myslím, že by mělo být na velitelích čet, aby kvalifikovaně rozhodli ano tohle využijeme. Ne u nas to nemá smysl... bohužel tak by mělo fungovat víc věcí, ale to je jen utopie.
-
-
Příspěvek od Miroslav Cvejn » 15.09.2011 23:49
TA nebude plnit funkci prvotního zásahu z vysokotlaku, protože nepoveze vodu, bude tím ale zase o dost lehčí, takže by nemusel tolik trpět podvozek a jízda s ním bude bezpečnější. Jak už někdo psal výše, na Hradecku to tak už chvíli funguje.
Zdar
Zdar
-
Příspěvek od Tomas Marny » 16.09.2011 10:46
Kolego znalý věci:
Je vidět že Vám dělá problém čtení.
Já jsem uvedl : analizovat dobu od začátku oznámení po dojezd na místo zásahu. Počátek oznámení události je čas spojení s operátorem na CTV. Pro vás vyhlášením poplachu jednotce, což svědčí o vašich znalostech.
P.S. Vím o čem je řeč, 20 let na výjezdu a 6 let deňák. O tom kdo se kope do pr..le si můžeme klidně pohovořit. Až budete mít čas, tak požádejte ZPP o statistiku vaší směny - lze dohledat dojezdové časy, vzdálenosti a pod. včetně různých průměrů. Až si prohlédnete tyto statistiky, tak se trochu zamyslete co jste napsal.
Je vidět že Vám dělá problém čtení.
Já jsem uvedl : analizovat dobu od začátku oznámení po dojezd na místo zásahu. Počátek oznámení události je čas spojení s operátorem na CTV. Pro vás vyhlášením poplachu jednotce, což svědčí o vašich znalostech.
P.S. Vím o čem je řeč, 20 let na výjezdu a 6 let deňák. O tom kdo se kope do pr..le si můžeme klidně pohovořit. Až budete mít čas, tak požádejte ZPP o statistiku vaší směny - lze dohledat dojezdové časy, vzdálenosti a pod. včetně různých průměrů. Až si prohlédnete tyto statistiky, tak se trochu zamyslete co jste napsal.
-
Příspěvek od Pedro » 16.09.2011 12:45
Přečtěte si můj příspěvek ještě jednou a důkladně a pak někoho osočujte. To co jsem tam napsal se vztahovalo čistě jen na dobu jízdy k zásahu, to snad každý pochopí, samotný příjem TL, jeho odbavení, vyslání SaP na místo události nemá s rychlostí a průjezdností vozidel vůbec nic společného.
P.S. č. 1: jsem taky deňák s dlouholetými zkušenosti z výjezdu (ne takovými jako Vy - to je pravda)
P.S. č. 2: nemusím nikoho žádat o data či statistiku, já s programem SSU a Vyhodnocení pracovat umím, stejně tak jako s excelem
P.S. č. 3: nenapsal jsem ani čárku o tom jestli jsem pro nebo proti rušení RZA na stanicích ač na to názor mám
P.S. č. 4: kdybych měl problém se čtením, zřejmě bych nevystudoval základní, střední a vysokou školu
P.S. č. 5: omlouvám se všem diskutujícím za tento nicneříkající příspěvek
P.S. č. 1: jsem taky deňák s dlouholetými zkušenosti z výjezdu (ne takovými jako Vy - to je pravda)
P.S. č. 2: nemusím nikoho žádat o data či statistiku, já s programem SSU a Vyhodnocení pracovat umím, stejně tak jako s excelem
P.S. č. 3: nenapsal jsem ani čárku o tom jestli jsem pro nebo proti rušení RZA na stanicích ač na to názor mám
P.S. č. 4: kdybych měl problém se čtením, zřejmě bych nevystudoval základní, střední a vysokou školu
P.S. č. 5: omlouvám se všem diskutujícím za tento nicneříkající příspěvek
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 16.09.2011 12:49
Myslím že je jedno jestli budeš počítat s vyhlášením nebo ohlášením. Ta auta nebudou dosahovat vyšších rychlostí ani v jednom případě. Ty časy, se kterejma operuje Pedro jsou za cestu k zásahu. A ty jsou myslím nejdůležitější.
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava