Nový rok 2011, velké poděkování
-
Příspěvek od krizar » 04.01.2011 18:56
Jsem civil, žádné příplatky neberu, tužkou se v nose nedloubu a jednání s dodavateli pro HZS, ale i s veliteli a jinými vyššími šaržemi HZS je někdy mnohem náročnější než stání u proudnice dvakrát do měsíce. Výjezdových hasičů si velmi vážím, vždy k ním přistupuji jako k výšše postaveným. Ale co mě někdy opravdu naštve: když je jdu o něco požádat (nenařizuji, ale prosím) a jejich reakce "jó jasně, počkej až si dopiju kafe" nebo "zrovna svačím, já pak přijdu" a on se nikdo neobtěžuje.
Takže každý máme svoje vroubky, tak prosím tolik nekřičet a neházet do jednoho pytle. Díky
-
Příspěvek od CHTS » 05.01.2011 07:58
- Jan Přerovský
Příspěvek od Jan Přerovský » 05.01.2011 19:41
-
Příspěvek od madcat1 » 05.01.2011 21:29
A teď zase trochu do deňáků, vím, že úplně bez nich to nejde, ale když už jich je tolik, tak by ten servis pro nás mohl bejt o trochu kvalitnější. Jak je možné, že mě příde od vedoucí odělení učetnicví tabulka na vypořádání stravenek, kterou musím do druhého dne vyplnit a já po nastudování metodiky, kterou k tomu poslali začnu vyplňovat a lezou z toho nesmysli. Tak musím vlézt do vzorečků v buňkách a zjistím , že je to jen pro deňáky a že tvůrce tabulky zapoměl, že u HZS ještě zbylo pár hasičů na směně, který nemaj 22 pracovních dnů , ale 10 směn a tím pádem maj na směnu 2 lístky a to je pro člověka dost ponižující pocit, když zjistí že se se směnou už moc nepočítá ... a nejsmutnější je, že to není poprvé, co si ty požadované tabulky musíme upravit, aby fungovali pro směnové hasiče...
Jak je možné, že si na územku raději udělají v excelu jednoduchou tabulku, která hlídá kdy kterému příslušníku končí kurz, protože člověk, který to má na starost si vybudoval takové renomé, že si to lidi radši hlídaj sami...
Tím ale nechci tvrdit, že ve směnách pracujeme na 100 procent a bezchybně, to ani náhodou...
No snad tuto dobu nějak všichni ve zdraví přežijem, neb je čím dál tím víc znát jak jsme všichni podráždění a naštvaní a už nám nezbývá moc sil na toleranci a porozumění...
- Jan Přerovský
-
Příspěvek od Ohněbrzdič » 05.01.2011 21:44
Dále, nemíchej hasičinu a to, co k ní přilepili politici. Jakožto krizový řízení, CO- many a ostatní neprodukty. Není tajemství, že třeba za výsledky své práce předkládají cvičení někoho jiného a že nás jejich nečinnost a papíry stojí nemalé peníze. A to, že něco říká legislativa ještě není zárukou toho, že je to správně pro dobro věci. Ještě ti poradím...místo vyhazování z kanceláře se zkus ke svým kolegům chovat slušně a asertivně, i když za tebou přijdou s naprostým nesmyslem. Možná pak o tobě nebudou rozhlašovat, že seš "svině" s arogantním chováním. A jestli ti vadí, že šichtaři vykonávají fyzickou přípravu, zatímco ty si pelášíš ve dvě hodiny domů, tak ti nic nebrání v tom, aby sis šel zacvičit s nimi. Oni to ale opačně udělat nemůžou. Porovnání o kolik má ve skutečnosti hasič na centrále proti pobočce víc výjezdů, by mě docela zajímalo, kdybys měl nějakou statistiku. Když vezmu, že na pobočce jedeš vždycky a na centrále jedeš jen když jede auto, na který seš zařazen, dostali bysme pravdivý čísla, a pak by třeba už ten rozdíl nevypadal tak obrovský. Ať se ti daří.
-
Příspěvek od Lukáš Machura » 06.01.2011 07:52
Pro člověka, který není hasič, jen běžný občan, který chce aby hasiči přijeli když mu hoří barák, jsou tohle žabomyší války. Ano, šetřit se musí, ale infrastuktura je v každém státě základ. Když nebudou kvalitní učitelé, bude národ blbý, když nebude kvalitní policie bude tady divoký západ a když nebudou kvalitní hasiči, kdo mi zachrání barák, či mě vystříhá z auta?
Chce to zkusit takto podat občanům a těm nahoře a pak zkusit postrašit jako doktoři.
Každopádně musí mokří a suší držet za jeden provaz a my dobráci vás podpoříme.
-
Příspěvek od CHTS » 06.01.2011 14:21
-
-
Příspěvek od kaktus » 07.01.2011 23:29
Jak jsem psal na začátku, jsem rád za tvé názory a kvituji, že jou u sboru lidi jako jsi ty, kteří se nelitují času přemýšlet a pustit se do diskuse s těmi na tom dně ve sboru, s hasiči na výjezdu. Jestli myslíš, že jsem svou poslední větu nadsadil, vzpomeň si na ní třeba až se ti v práci ucpe záchod a nezlob se na toho chlapa co ho to pošlou vyčistit, že mu bude trochu trvat, on to moc neumí, má třeba chemickou průmyslovku a tam se tyhle věci neučí, k hasičům šel s tím, že občas uvidí hnusné věci, ale s tímhle nepočítal. Taky ber v potaz, že může být trochu unavený, třeba zrovna sekal trávu, nebo odklízel sníh. A prosím tě, nehoň ho moc, až půjdeš domů a budeš spát, jemu se může stát, že bude tahat hadice, nebo někoho polámaného u nehody. To mu ale vadit nebude, proto si tuhle práci vybral.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 09.01.2011 02:00
Zrovna dneska mi tu v mailu zase skončil obrázek Tomáše Bati s tím hezkým textem, kde označuje jednoho z hlavních viníků hospodářské krize ve třicátých letech (už tehdy) - morální a mravní úpadek. To je největší zlo, které zachvacuje republiku stále více, jak by také ne, když ti mocipáni nahoře jdou národu tak skvělým příkladem, že. A od toho se odvíjí vše ostatní - bezohledným vykořisťováním a rozkrádáním státních financí počínaje a třeba neutěšenými poměry mezi hasiči navzájem konče.
-
Příspěvek od hasickarlos » 14.01.2011 11:49
-
Příspěvek od Koláček » 20.01.2011 12:08
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti