Nový rok 2011, velké poděkování
-
Nový rok 2011, velké poděkování
Příspěvek od denys » 03.01.2011 09:57
Dobrý den, pane Ministře, Vážení poslanci, generální řediteli, krajští ředitelé, potažmo i odborový předáci. Musím Vám Všem poděkovat za krásný a překvapující konec a začátek roku. Zřejmě to byl poslední rok, kdy jsem si musel utáhnout opasek, protože teď mě to už přeskříplo. Zjistil jsem, že jsem celí loňský rok bral 61000 Kč měsíčně, jen my to bohužel KŘ zapomenuli posílat na konto. Asi jsem dostával plat asi někoho jiného, ten se asi musel divit, že mu chodí tak krásná výplata. Nebo jen neumím počítat což je asi nejpravděpodobnější, vždyť mám jen maturitu. Náš pan ministr kdysi novinář se nechal pěkně sešrotovat našimi představiteli vlády a už je to kam vítr tam John. Asi ho na žurnalistice učili jen česky, ale ne matiku no přece 10,20 tu říkanku taky známe z dětských let. Poslanci, ti si vzali po urputném boji chudáci celých 5% z platu, protože 10% by je při jejich životní úrovni úplně znemožnilo. Náš pan GR místo toho aby si vážil těch, co mu dělají jméno a oddřou na jeho metály tu hnusnou práci, za kterou se bije ve svoje mužnou hruď tak prohlásí, že jich je vlastně moc, k ničemu je nepotřebuje. Tím jsem samozřejmě nemyslel úředníky, kterých je bohužel málo, a pokuty na provozní náklady nestačí. A ti co nás mají řídit, viděli hasičskou práci jenom na papíře, a to hodně z dálky, anebo o tom četly v dobrodružné literatuře, protože by jinak zplodit takové slinty, co z nich padají, nemohli ani vymyslet. Krajští ředitelé radši mlčí, nebo pokud se zeptáte nic nevědí, ve finále jim nezávidím, pokud mají nad sebou takové vedení. A odbory zmohli se jen na stávku a to je všechno. Takže ty 300 stovky co měsíčně platím, jsem právě platit přestal. Řada z Vás namítne, že to je špatně, že se nikdo pokud nebudou odbory, za Vás nepostaví, ale za poslední dva roku si stejně GŘ s odbory dělá, co chce. Loni 1000 letos 6100 to mluví za vše. Tak mám k dobru aspoň ty 300. Podnikat nesmíme, výsluha se zadní, a potom úplně zruší. A co mě nejvíc dostalo to je nový návrh rizikových příplatků. Spojař u telefonu má vyšší riziko než hasič u zásahu a co úředník s tužkou ten je na tom skoro 2x lepší, asi těch zraněných úředníků přibývá. Tak tedy do nového ruku, všem „mokrým“ hasičům, přeju hodně zdraví, protože peníze už nám vzali, jó nemáte zlobit.
-
-
Příspěvek od imperian » 03.01.2011 13:16
My teď musíme držet při sobě a když nám nepomůžou odbory, tak si musíme pomoci sami!!! Měli bychom medializovat všechno to svinctvo co se u HZS děje. A Konečně dát společnou žalobu k soudu na zařazení zvláštního (rizikového) příplatku, přece VÝJEZDOVÝ hasič nemůže být ve 2.sk, kde to žijem?
Jak ale říkám, musíme se semknout a ne aby žalobu dalo pět lidí, ale musí jí dát všichni hasiči z výjezdu.
-
Příspěvek od Pedro » 03.01.2011 13:41
Neříkám, že není potřeba medializovat, ale podle mě je totální hloupost oddělovat mokré hasiče od suchých a od civilních zaměstnanců, je třeba bojovat za všechny.
-
Příspěvek od tomáš marný » 03.01.2011 13:46
-
Příspěvek od Jeroným Vopršálek » 03.01.2011 14:10
-
Příspěvek od CHTS » 03.01.2011 17:42
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 03.01.2011 18:01
A ač je šetření na hasičích sprosté, pořád jsme jen lidi. A stát má dluhy. Když má dluhy soukromník, tiskne výpovědi jak na běžícím pásu.
Proč si tedy HZS neudělá audit? Co je a není třeba? Věřím, že by se to pak těch dole moc nedotklo. Nicméně, tak jako si naši zaměstnavatelé neodpustí nová auta, tak ani poslanci si neodpustí výhody a lidé na GŘ odměny .... Prostě ty nehoře mají vyhřáté židle a my můžeme společně nadávat u piva a dělat ze sebe chudáčky ....
-
Příspěvek od madcat1 » 03.01.2011 19:22
Ano od revoluce do dnes řada soukromých firem krachla, protože se majitelé nenaučili co znamená péče o firmu a místo obnovy strojů, budov si zaplatili drahou dovolenou či lepší auto. Ale jak je toto možné ve státní sféře a ještě k tomu v organizaci , která má zajišťovat záchranu života zdraví a majetku. Stejně tak , jak CHTS paroduje stížnosti ohledně byrokratického systému, tak se můžu zeptat já jeho, jestli ty čtyři náměstci a osm ředitelů odborů , šestnáct vedoucích odělení .. mě vystříhaj až někde nabourám, nebo mě přjedou ve dvě v noci uhasit barák ( on totiž poměr jeden uřédník na jednu výrobní sílu nefunguje ani v soukromém sektoru, tak tady netvrď že u HZS to tak má být). A teď nebrečím nad propadem platu , ale nad tím jak je možné, že v rámci šetření chce pan generál udělat ze stanice C1 ve městě kde je 50.000 lidí stanici P3, která má být v obcích do 30,000 lidí.Jak je možné že od 1.1.2011 už není potřeba naplňovat stavy ve výjezdu. To se v rámci úspor podařilo zajistit, že bude míň hořet, nebude se bourat ... A nezlob se na mě , ale tahle změna se dotkne jen mokrejch...
-
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 03.01.2011 20:48
Mluvím o tom, že HASIČI si střílí do svých řad. Že místo auditu se ubere prostě "všem" a opět se nezačne u hlavy, ale od ocásku.
A to je stejné jako v soukromém sektoru ...
Poslední rok - dva se prostě bere všem. A státní zaměstnanci jsou taky jen lidé, občané a proto se jich to také týká .... Bohužel, stejně jako v soukromém sektoru, především těch dole ....
-
Příspěvek od tomáš marný » 03.01.2011 21:58
-
Příspěvek od Jeroným Vopršálek » 03.01.2011 23:03
-
Příspěvek od Lukáš Machura » 04.01.2011 10:10
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od tatrablazen » 04.01.2011 14:37
to jsem zvědavej co bude dál za překvapení. je třeba si uvědomi,že novináři nevědí vše.
jéje to jsem se zasmál.
-
Příspěvek od CHTS » 04.01.2011 15:54
Nebudem si tu tvrdit, že v soukromém sektoru to chodí tak, že když jde firma do krachu propustí šéfy a nechá si dělníky.. Vždy se začíná od spoda a tak to prostě je a bude ve státním i v soukromém.. Pokud se tu budem bavit o počtu, tak i firma, která má dva zaměstnace má v každém případě účetní(externí nebo svoji vlastní), takže ten poměr je také zavádějí.. A zase jsme zpět u státní byrokracie..
Na těchto fórech mě jen zaráží to, že zde vystoupí hasič, který má sotva po kurzu, slouží na P1 a prezentuje tu názory, jak kdyby hasičině rozuměl od shora dolů a tyto názory je ještě schopen veřejně prezentovat.. Někdy si říkám, že kdybych všemu rozumněl jak výjezďák, tak jsem asi nejrychytřejší v republice..
V předchozím příspěvku jsem chtěl pouze poznamenat to, že moderní hasičina není o proudnici, ale na základě platné legislativy vyžaduje od HZS v podstatě komplex činností.. Rozumím tomu, že člověk, který nastoupil k hasičům v rove 1985 to nedokáže pochopit, protože pro něj to stojí na CASkách, ale v dnešní době, kdy HZS stát naložil takové množství úkolů a vývoj jde dopředu, činnosti HZS jsem nastínil v té ironii o kousek výše...V každém případě nelze říct, že deňáci jsou vyžírkové atd.. Sloužil jsem na směně, na deňáka jsem šel pouze z profesních důvodů, cítil jsem, že tak nějak zakrňuji profesně v šichtě, postoupil jsem z třetí do sedmé platové třídy a finančně jsem si nepomohl ani o kousek a to jen díky tomu, že mam(tedy měl jsem do 31.12.2010) osobní, rizikový, příplatek za vedení, kdybych je totiž neměl, beru v té sedmičce míň peněz než hasič, který právě nastoupil a nemá ani kurz... A to je věc, kterou si prostě výjezdovej man nepřipustí.. Říkám všem, jděte vyzkoušejte dělat výjezďáka a jděte a vyzkoušejte dělat deňáka pak věci srovnávejte..... Oboje má své výhody i nevýhody a to říkám z vlastní zkušenosti a mezi ty výhody rozhodně nepatří peníze.. Teda krom vysokých šajb, tam je věc jasná... Jinak to, že se ruší místa jen u výjez´dáků není pravda, u nás končili občanští zaměstnaci, ruší se místa příslušníků deních i výjezdových.. V současné době, kdy peníze seberou nám všem, tu je někdo schopen napsat, že zrušení deňáků vyřeší problém HZS, za prvé to úplně nejde a za druhé je to stejně krátkozraký názor jako má naše vláda, že snížení mezd státních zaměstnaců vyřeší deficit státního rozpočtu.. Nadává se tu na něco a při tom o pár řádků níž napíše někdo stejný nesmysl, který vyslovil náš ministr nebo generál.. Mějte se kluci
-
Příspěvek od sopťula » 04.01.2011 18:33
Pochybuju, že bys ještě jel na výjezd když jsi tak profesně vyrostl:-)
-
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky