Pane generále ...
-
Příspěvek od Matěj » 02.01.2011 12:39
Když už tady všichni mluvíte o té technice, zajímal by mě jiný problém. Jak je možné že některé sbory mají možnost šáhnout si na peníze z fondů EU a některé ne. Spíš než řešení jestli má lepší auto HZS než JSDH či na opak, mě nejde do hlavy to, že jsou takové rozdíly mezi jednotkami což je právě způsobeno diskriminací fondů z EU.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 02.01.2011 13:53
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 02.01.2011 14:05
To samé je u JSDH. Vidím to u nás na územku na našem sezení s veliteli JSDH. např. všichni dostanou postup jak žádat kraj o vyúčtování nákladů které jim vznikly u zásahu mimo jejich hasební odvod, ale POKAŽDÉ je několik jednotek které stejně nakonec vyplněnou žádost ani nedodají..A to jsou ty peníze přímo pro ně nachystané jen přinést jeden papír...
A diskriminace fondů z fondů EU ? a na to jsi přišel jak ? je to jen o tom najít vhodný dotační program a partnera se kterým spolupracuješ a dát hlavy dohromady. Jistě nejvíce peněz je z programů příhraniční spolupráce, ale i jiní mají šanci. A tam je právě ten problém.. Řešil jsi někdy ty nějakou dotaci z EU ?? jen vstupní formulář má např min 15 stran a to je pouhý začátek a pak je zatím dál tak rok práce.
Ono je krásné když na konci z toho vypadne auto za 8 mil. a co je kolem toho to už vidí málo lidí....
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 29.03.2011 19:27
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Matěj » 14.04.2011 16:42
-
Příspěvek od golem » 14.04.2011 19:57
-
Příspěvek od Matěj » 04.05.2011 23:38
-
Příspěvek od kix a freek » 05.05.2011 13:53
Udržitelný rozvoj měst a venkovských sídel
Na prioritní osu 3 je z fondů EU vyčleněno 201,5 mil. €, tj. 28,6 % ROP JV
Např. úprava veřejných prostranství (náměstí, parky, dětská hřiště, veřejná zeleň), regenerace a revitalizace brownfields vč. výstavby a rekonstrukce přístupových a obslužných komunikací, parkovacích ploch a související technické infrastruktury, podpora realizace a dopracování regionálních inovačních strategií, modernizace a zkvalitňování vybavení vzdělávacích zařízení, regionálních zařízení zdravotnické a sociální péče a vybavení informačními technologiemi a přístrojovým vybavením, rozšíření a zkvalitnění infrastruktury a vybavení pro sociální integraci a rozvoj kultury, sportu a dalších neformálních aktivit občanů, pro práci s dětmi, mládeží, národnostními menšinami, ve vybraných regionech výstavba místních datových sítí sloužících pro zpřístupnění broadbandových služeb veřejnosti apod.
Je to poměrně široké a hasičárna může sloužit pro práci s mládeží, rozvoj kultury a sportu a zkvalitnění infrastruktury pro neformální aktivity občanů.
-
Příspěvek od j » 05.05.2011 22:13
není vše špatné jen na kopisech, tam je to vše na záznamu, může se stát chybka, nikdo nejsme neomylný a opravdu kolikrát zjistit přesně co se děje a kde je kumšt a nikdo z kopisu nepodává JPO mylné informace, každý má možnost na kopis jít sloužit, když si myslí, že je tam vegáč, ale nikde žádné fronty uchazečů před kopisem nestojí a to mi potvrdí ve všech 14 krajích. na výjezdu se cokoliv dá skrýt, vím o čem píšu, mám odslouženo 29 let, prošel jsem od mana,přes technika, ZPP, zástupce velitele OVPÚ, opět mana, OD a opět mana a nakonec jsem na kopisu - při fyzických jsem neměl nikdy problémy, mám více bodu než mnohem mladší kluci z výjezdu a nikomu nic nevyčítám, každý děláme u hasičů svoji práci a věřím tomu, že nejlépe jak umíme. nechci vzpomínat, to se rychle stárne, ale pamatuji doby, kdy bylo u hasičů dobře a nikdo si nic nevyčítal a každý věřil každému a nikdo z výjezdu se nebál jít s kýmkoliv z výjezdu do jakéhokoli problému, v ochranných pomůckách - letňáky, sunity, pullitry, 7 saturny,7/8 šedé kabáty - v nichž by jste dnes někteří nešli hasit ani odpadkový koš. nikdo nepoukazoval na kancelářské i když je pravda, že jich bylo o velké množství méně a kluci dobráci, buďme rádi, že jsou a važme si jich, vždyť tuhle řeholi dělají z volna a zadara a vím, že spoustu práce u zásahu zastanou se stejnou rutinou jako profíci. děkuji a buďme k sobě navzájem slušní .
-
Příspěvek od kix a freek » 08.05.2011 02:43
Jinde to jde, tak kde je chyba?
Třeba tady http://www.tanvald.cz/fotogdet.php?IDsk=203 dostali z EU 14 mil. kč a 2 mil. kč dopláceli ze svého.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz