Pane generále ...
-
Příspěvek od Vašík » 10.12.2010 18:33
-
Příspěvek od Karel Dvořák » 10.12.2010 22:35
-
Příspěvek od firefighter » 11.12.2010 08:34
-
Příspěvek od firefighter » 11.12.2010 10:11
-
Příspěvek od tomáš marný » 11.12.2010 21:00
-
Příspěvek od tomáš marný » 12.12.2010 15:45
-
Příspěvek od Semkolik » 12.12.2010 19:04
ad 1) nejde přeci jen o refundace. Osobně mi přijde jako naprostá pitomost a zbytečnost vyhnat kluky z práce, když to není opravdu nutné a zásah zvládne jedno družstvo HZS.
ad 2) nikdy jsem neřekl, že hasič JSDHO není profesionál... ikdyž posouzení zdravotní, fyzické, odborné a duševní kondice na tuto problematiku rozdílně pohlíží!
ad 3) posouzení rozpočtu detašky HZS a JPO2 je právě kámen úrazu. Nesmyslné koncepce, rozkazy, snaha z auta zadaných rozměrů udělat nafukovací sklad nesmyslů pro případ náhodných anomálií u zásahu je u HZS velkou bolístkou. Stejně tak jako chaotická koncepce, nesmyslné nákupy atd. Kdyby se toto vyřešilo, tak je to naprosto stejné jak u HZS tak u JSDHO. Největším ekonomickým rozdílem jsou platy. Dobrovolnost a chuť dobráků naprosto obdivuju... nicméně pochybuju, že takto dobrovolně by to někdo dělal, kdyby se to vedlo jak u HZS... a kdyby ano, tak pochybuju, že by to někdo zadarmo dělal donekonečna, protože i zaměstnavatel má jen jednu trpělivost a tolerance úprků z práce musí mít také své meze.
ad 4) je jasné, že těch pár minut vašeho dřívějšího příjezdu je jen ku prospěchu. To se ale bavíme o zásazích, kde je účast obou jednotek nutná. Mojí kritikou jsou zásahy, kde je zapotřebí pouze jedna jednotka a zdvojení je zbytečné. A závěrem abych jen neprudil, tak profesionalita JPO2 v Novém Městě je na vysoké úrovni a kdybych měl na výběr s kým u zásahu spolupracovat, tak je to právě tato jednotka...
ad 5) rozdílnost pohledů z každé strany je jasná a určitě se neshodnem.... heh
-
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 12.12.2010 21:03
Že se u HZS nakupuje tak jak se nakupuje to je holt vedením HZS za to JSDH nemůže,a když HZS ve výbavě nějakou věc nemá neznamená to, že JSDH si danou věc koupit nesmí.
Je mi víc než jasné, že příslušníci HZS se čertí, že jim JSDH ubírá čarky, protože co si budem říkat jde o to, že pokud má v dnešní době stanice málo čárek hrozí jí zrušení. A tím samozřejmě propouštění HZS. A na rovinu pořád ještě je u HZS více než slušná mzda v poměru k množtsví té práce (obzvláště u menších stanic). A to říkám s plnou odpovědností protože u HZS dělám taky.
Než se tu někteří začnou vztekat, kolik pak znáte hasičů kteří odešli proto, že se jim zdálo, že mají málo peněz a moc se nadřou ???? Troufnu si říct, že 99% odchodů je jen kvůli rentám a strachu, že by dotyční o rentu mohli přijít...
Proto jediné se taky dávají hasiči na ývjezdu HZS výpovědi.
-
Příspěvek od Semkolik » 12.12.2010 21:29
Co je na vyslání dobráků levnějšího také nevím!!! Pokud státu přijde levnější, že pošlu dobráky a ženu lidi z práce a placení profesionálové na stanici provádí často nelogická zaměstnání, tak je to asi v pořádku. A těch 10 km co si mohl dát strojník k banálnímu zásahu poté projede v rámci kondiční jízdy, protože mu chybí km.
-
Příspěvek od Lada » 12.12.2010 21:58
mam pocit,ze Vy nebudete jeden z vyjezdovych hasicu,protoze takovyto blabol by jste nemohl napsat.Pokud to nevite, vetsina z nas tuto praci dela jako poslani a svou kuzi neseme na trh my a nikdo jiny!Take Vam zrejme nedochazi,ze riziko u nekterych zasahu se ani neda zaplatit... A pokud se uz konecne ozveme,kdyz nam nekdo neustale ubira a ubira a lidi z radoby hasicu,co u ohne vubec nebyli,kteri vubec nedokazi pochopit nase problemy,jsou pak schopni psat tyto veci.To mi rozum vazne nebere... At je to jak chce,meli by jsem vsichni tahnout za jeden provaz.
Kazdopadne je treba razetne zestihlit veskery managment od KR a hlavne GR.Dale pak funkce na UZEMKACH, KR a GR zasedne obsazovat lidmi s minimalne 15letou praxi z vyjezdu,protoze jedine u techto lidi se da predpokladat,ze o hasicine uz neco vedi a znaji potreby jak hasicu,tak i lidi,ktere postihne nejaka "mimoradna udalost".
Timto zdravim a preji nam vse dobre...
-
Příspěvek od man.fire » 12.12.2010 22:01
Než se tu někteří začnou vztekat, kolik pak znáte hasičů kteří odešli proto, že se jim zdálo, že mají málo peněz a moc se nadřou ???? Troufnu si říct, že 99% odchodů je jen kvůli rentám a strachu, že by dotyční o rentu mohli přijít…
Proto jediné se taky dávají hasiči na ývjezdu HZS výpovědi.
v tomhle s tebou naprosto souhlasim.
-
-
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 12.12.2010 22:17
Byť mám svou práci rád rozhodně bych nemluvil o nějakém poslání .. jestli je někdo kdo to bere jako poslání tak jsou to hlavně ti dobráci. Ty za to totiž dostáváš mzdu. A vůbec konkrétně ty Lado ? jsi u JSDH ?
Jinak s tou druhou polovinou souhlasím na výjezdových je navěšen celý přebujelý úřednický aparát.
-
Příspěvek od Semkolik » 12.12.2010 22:21
-
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 12.12.2010 22:45
-
Příspěvek od man.fire » 13.12.2010 01:38
Mam na to stejnej nazor a uz jsem ho tu prezentoval coz se setkalo s nevoli.Jasne ten cas 240h travis v praci jsi mimo domov ale.......to ze vecer zalehnes a v 6 te probudito jaksi nikdo nebere(vzdyt porad pracujem).A co se vyjezdu tyka...slouzim na CPS a uz se mi nekolikrat stalo ze jsem nevyjel diky toceni se na autech za cely mesic ani jednou(rekord na smene jsou 3 mesice bez vyjezdu)
Takze asi tak.
A pokud ma nekdo pocit ze je nedocenenej muze to prece zabalit a odejit do tech firem kde si odmaka 8 a dostane zaplaceno prece daleko vic.Nikdo vas nespokojene nedrzi.
-
Příspěvek od fireFair » 13.12.2010 09:22
Já už fakt nevím, jste jako malí kluci. Na jednu stranu SDH, pardon JSDH tvrdě hají postoj jaký jsou hasiči, na druhou stranu tady hází špínu na státní hasiče. Že oni všechno odedřou, od noci do rána, zatím co státní hasiči leží v postýlce. A kdo by asi vyjel na DN nebo únik NL ? Dobráci ? To už je fakt smích. Aby to nevyznělo negativně, vážím si kolegů od JSDH, protože dělají kus dobré práce, na druhou stranu, být moc "SDH pozitivní" je taky na škodu věci.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 13.12.2010 12:15
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od madcat1 » 13.12.2010 13:49
ad1) co je levnější výjezd... pokud mám někoho placeného za práci, tak proč ho nechat sedět a posílat tam jinou firmu, to mě opravdu ekonomické nepříde, ale záleží na úhlu pohledu. HZS ušetří za PHM případně jiné materiály, takže pro ně je asi levnější nejezdit, tuto logiku chápu, jen mě uniká v čem je to levnější pro Obec jako zřizovatele JSDHO více výjezdů její jednotky, když HZS sedí doma na prdeli... Jediné ekonomické řešení, které by tady někteří uvítali, je zeštíhlit HZS a ušetřené prachy dát na JSDHO. Ale to se pánové pěkně pletete, jak již tento stát několikrát ukázal, přesunout finanční zatížení na obce umí, jen jim ty peníze nepřidá.... a jak jsem psal před několika dny pak se z toho ta obec po....re, už teď maj některé jednotky problém, že jejich obec nemá na vybavení, a pak zasahujou v montérkách a galoších protože jim Firemany nikdo nekoupí
ad2) blahem učůrávám, když sami příslušníci HZS prezentujou službu na pobočné stanici jako lázeňský pobyt. V tu chvíli se ve mě začnou vařit sr...ky, a chci se dotyčného zeptat jestli někdy zažil výjezd na požár v paneláku ve čtyřech lidech, kdy strojník po příjezdu ovládá sám CAS 24 + 32 a velitel se dvěma jdou na průzkum , hasit a vyvádět, nebo vyprošťování ve třech kdy vám lidi ze záchranky musej pomáhat táhnot lukase a ostatní vybavení pod mez k zmuchlanýmu autu .... Ano centrála má třeba 10x víc výjezdů , ale na kolik znich se člověk dostane(někdo to tu o kus vejš zmiňuje), kdežto na malejch stanicích jede člověk na všechno. Pro rejpaly sloužím na centále , na pobočce jen občas v létě, když se doplňujou stavy.
ad3) ohodnocení a odpracovaná doba - řada lidí udává 240 hodin, ale to jsou jen kecy, je to 160 hodin "práce" + 20 hodin na jídlo(osobní volno)+ 60 hodin hotovost. Netvrdím, že těch 16 hodin se dřeme v kuse, to ani náhodou, ale když se podíváte do denního řádu a zjistíte, že 8 hodin z toho by se mělo školit , tak zbejvá 8 hodin ve kterym se přebírá technika, hází sníh, zametá, uklízí opravuje.... To, že to školení se fláká je fakt, ale na praktický výcvik ti organizace moc věcí nezajistí a když už si něco seženem, tak s tím maj spíš problém a předčítat lidem dvě hodiny o služební kázni, nebo o spisové službě, se kterou nikdy nepřídou do styku se fakt nedá... Někdo tam měl poznámku, že když to děláme za prachy , tak že to pro nás asi neni poslání, ano jsou u HZS i tací jak ve výjezdu tak v kancelářích, ale nevím jak si dotyčný představuje, že by žili ti pro který to poslání je, asi by nám místo žrádla měla stačit ranní rosa a trochu sena.... Jo a nějak jsem zapoměl na těch pár hodin zvolna co jsou zdarma. Teď jedno porovnání HZS x JSDHO , i když to člověk dělá protože ho to baví, tak je trochu rozdíl když je to pro něj práce a musí (i to co nechce, nebo když se mu nechce) narozdíl od koníčeku, kdy "nemusím" když se mi to nehodí nebo nechci. A teď do mě..... )
ad4) pouze odchody na rentu....pro ty kdo chtěli příklad , tak přímo od nás ze směny odchází kluk, kterej rozhodně výsluhu nedostane,neb má odslouženo ke třem rokům. A bohužel to je zrovna případ velmi schopného člověka jak po stránce znalostí tak po stránce lidské. On je u HZS , jeho slečna zdravotní sestra a vypadáto, že od nového roku jejich společný příjhem půjde o 6000,- kč dolu, což je tak okorát splátka hypotéky na byt, nebo pozemek co chtěli kupovat.... a co maj jako dělat, tak to holt položili a jdou jinam(cizina). A asi nebudou jediný, neb kluk ze sousední směny to má zase tak, že jsou oba u HZS , jen maj tu smůlu že už hypotéku splácej, takže musej vymyslet , kde ty chybějící prachy schrastěj a jak všichni víte, oficiálně si přividělávat u HZS moc nejde.....
Na závěr bych mohl blejt o stresu, psychickém vyčerpání a odpovědnosti a nutnosti se rozhodovat a nést za to následky, ale jak jsme se při podobných diskusích vždycky dozvěděli od jiných profesí , je to po této stránce stějně zatěžující, teda aspoň oni to tak vidí...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz