Krizové telefony
-
Příspěvek od Karel » 12.05.2008 15:25
U nás má krizový mobil strojník a nikomu to nevadí. Je to na tom, kdo je nejzodpovědnější. Podle toho co Mira píše není pěkné, že napadá starostu SDH, že si přijde na nemalé penízky. Já být starostou tohoto velitele a dozvím se, že mě za zády pomlouva i na netu, tak s tím seknu a ať si to dělá sám. Myslím, že v dnešní době dělat něco zadarmo je veliká oběť .
-
Příspěvek od Miroslav Prokop » 12.05.2008 15:25
Prosím ty co mě obviňují že někomu závidím pár korun ať si pozorně přečtou předchozí odkazy.Já si neztěžoval na finance, ale na rozdíl pravomocí JSDH a SDH, o zodpovědnosti by mohlo něco naznačit jak je velitel volen 1. členská základna SDH navrhuje ( volí ) 2. starosta obce ( zastupitelstvo) schvaluje a podepisuje dekret. Své muže říci ÚO HZS ( účast na školeních, cvičeních a seminářích. Ještě jsem se zmínil že jsem velitel okrsku, takže stou zodpovědností bych byl příště opatrnější.....
Navíc nikoho nepomlouvám pouze jsem sháněl info. jak to praktikují jinde a nakonec jsem rád že je KMT u hasičů a né třeba ( u starostové milenky - myšleno obrazně, aby to někdo nevztahoval na sebe). Jde mi jen oto dělat své poslání co nejlépe za stávajících podmínek u většiny dobráků. Proč bych tu jináč byl a nechával si nadávat do závistlivců a pomlouvačů. Lepší by bylo sedět s klukama u piva a hrát kulec. Ale jsem takový blbec co ho hasičina vzala za srdce že jí chci dělat co nejzodpovědněji a proto tu trávím skoro každý večer. Jen abych své kluky neučil suchou teorii nehustil předpisama, ale mohl i prezentovat co dělají a jak žijí jejich bratři a sestry. Co dělají dobře poučit se z jejich chyb atd. ( zakladateli této diskuse se velmi omlouvám že se to takhle zvrtlo, na tvůj původní dotaz nemůžu odpovědět protože jsem z moravy) a z toho důvodu opouštím diskuzi. Budeli mi chtít ještě někdo nádávat má adresa je uvedena u jiných příspěvků. Ahoj soptíci.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:25
Nenech se otrávit, přeji hodně zdaru v další činnosti...
-
Příspěvek od satan.001 čert » 12.05.2008 15:25
Miro vrat se do školy a nech si opravit ty hrubky!!!!Ta čeština OBĚVIL se píše objevil: atd.Chlapi dáváme téééé čeština na frak!!
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:25
Když někoho drbeš, měl by sis dát sám pozor na chyby A to už se vůbec nezmiňuju o typografii. Pak takové pokárání totiž vypadá akorát srandovně, ačkoli jinak s tebou musím souhlasit, někteří tu vůbec neumí česky KuK
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
myslim ze oba dva dostatecne dokazujete, ze VUBEC nevite o cem tak zasvecene mluvite. Krizova telefony maji jasne urceni, ma je mit starosta obce, velitel JSDH, velitel MP a pracovnik krizoveho rizeni. Vzhledem k jeho konstrukci by se nemel dostat do rukou jinych, byt spolehlivych lidi, nebot je v siti prihlasen jako prioritni a ma moznost i omezovat jine volajici. Starosta SDH je hezka vec, ale nema VUBEC nic spolecneho ani s hasici, ani s obci a starosta by si mel dobre rozmyslet co a komu dava k dispozici. I kdyz znam obce, kde je telefon neustale v supliku, tak tady se alespon pouzivaji. A doporucoval bych zminovanym dvoum panum, aby se v diskuzi chovali mene agresivne i kdyz satan je cert .JJS
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:25
Od roku 2002 mají k dispozici vedoucí ústředních orgánů státní správy, členové bezpečnostních rad a krizových štábů, vedoucí a vybraní pracovníci základních složek IZS , hejtmani krajů a starostové obcí k dispozici mobilní krizové telefony včetně služeb stím spojených.Telefon má zpravidla 2 čísla, na jednom z nich- krizovém- je kromě celé škály služeb operátora zajištěno zejména: předem zvolená priorita, tedy přednost volání v rámci provozované sítě, provoz mobilního telefonu i při omezení ostatních účastníků sítě při jejím přetížení, přenos datových informací, informační systém založený na informačním web serveru.krizáky zavedlo vnitro, je jich cca 19 tisíc.V době vyhlášení krizového stavu je provoz na těchto telefonech učástníky zdarma. Dle popsaných výhod je tedy na selském rozumu výše uvedených lidí , komu ty krizáky předají.Pokud starosta obce usuzuje, že je v pořádku, aby v době vzniku MU výše jmenovaní volali např. tedy ředitelce školy, nebo aby měla všechny uvedené výhody telefonu a v době krize si volala zadarmo s dalšíma, zatímco velitel jednotky si vyřizování za krizového stavu bude platit ze svého, pak asi není co na to říci. Telefony dostala obec, a myslím že pokud budu věcně argumentovat tím na co ty mobily slouží tak těžko zůstanou v ruce ředitelce, starostovi SDH atd a učelně se využijou např. právě pro velitele jednotky. Ten mobilek je totiž super věc, dokud se nic neděje, za krize nebo při vzniku MU ale na něj začnou volat lidé s myšlenkou že je ve správných rukou a že teda něco s někým vyřídí.Což je asi nejsilnější argument jak ho ziskat do rukou si myslím:-))
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:25
...A taky se vám to tu nějak zvrtlo, tak prosím odklon debaty, rád bych taky věděl původní znění dotazu, tedy co se teď bude dít dále, vím jen, že se připravuje nová smlouva s O2.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
vysvetleni snad uz pro vsechny. JJS
-
Příspěvek od Radek Luža » 12.05.2008 15:26
A je to tady odkaz na web O2
Vypadá to že krizové telefony už nebudou tak výhodné jak doposud
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa