112 - klady a zápory
-
Příspěvek od Ex-professo » 12.05.2008 15:20
Omlouvám se, ale nepochopil jsem kdo od koho je a jaké kurzy myslíš.
Přesvědčování mé osoby nemá vliv na to, jestli ti ( o kterých ) píšeš budou častěji vysíláni k případům.
Pokud chceš, aby ti někdo něco řekl ke konkrétnímu případu, tak se taky musíš snažit dostat k té správné osobě ( OPIS ). Tvoje veřejné obviňování i s tím hloupým dovětkem o prémiích je tak nějak mimo mísu.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:20
V pořádku , možná jsem si myslel naivně myslel , že se povolává nejbližší
jednotka, která ma vybavení .Ukřivděný nejsem, neměl jsem službu a na výplatě bych to taky nepoznal. A zeptat se ,nevidím jediný důvod proč by mi měl OD sdělovat své rozhodnutí. Bohužel bys musel vědět více, potom by jsi jistě pochopil co jsem chtěl říct,ale jsou věci které se zde řešit nemohou.
-
Příspěvek od Ex-professo » 12.05.2008 15:20
Samozřejmě, že ti OD nemusí nic vysvětlovat. Je to ale slušnost a pokud mu v tom nic nebrání, měl by. Bohužel v tom ti nepomůžu.
Jak jsem psal přilbě: než někoho dáš na veřejný pranýř, je potřeba si o tom sehnat informace. Pokud je nemáš nebo je máš a nechceš zveřejňovat, pak to není košér.
Nikdo není neomylný. Jsem přesvědčený, že zrovna tvůj problém by se tady na fóru nevyřešil.
-
Příspěvek od Martin Pospěch » 12.05.2008 15:20
Souhlasím s tebou, bohužel jiné informace ,které mám zde nemohu ventilovat. A co se týče toho problému on se nevyřeší ani tady ani jinde , není totiž zájem něco řešit ani ze strany územky. To je to nejsmutnější. Nechtěl jsem ani tak řešit, jako spíše infomovat a tím přispět do diskuse o 112 s nadějí že se něco změní . Nechám se překvapit a jsem zvědav až to naběhne na plno.
-
-
Příspěvek od Pepa Noha » 12.05.2008 15:20
Delší dobu pročítám diskuzi o 112. Zjišťuji, že valná většina nemá vůbec ponětí o systénu jek fungoje. 112 není určena k tomu, aby vysílala jednotky, ale pouze k přijetí zprávy, pokud možno se zjištěním co nejvíce detailů (adresa, volající, a o jakou událost se jedná apod.), Po přijetí události odešle datovou větu na ty složky IZS které jsou u události třeba ( ZS, POLICIE ČR, OPIS (KOPIS) popř. může s jednou složkou propojit hovor. Ole na podrobné vysvětlování zde není dostatek prostoru. Doporučuji domluvit si návštěvu nějakého pracoviště 112 kde Vás jistě rádi seznámí s chodem TCTV 112
-
Příspěvek od Jiří Kratochvíl » 12.05.2008 15:20
no konečne nekdo kdo to selsky vysvětli...to vis us z dediny...
treba me tvrdili ze 112 je vlastne hasicu takze vse tam ridi hasici, tak me zajimalo jak je to se spolupraci s opis a tak v praxi...ted uz to chapu...diky
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:21
Dnes jsem trávil skoro celý den na dispečinku ZZS a měl jsem možnost získat poznatky problematiky linek 112 vs.155. Musim říct, že je to v tomto případě opravdu stavěný na hlavu ! Člověk, který potřebuje pomoc a volá na linku 112 se jí jen tak na první dovolání nedočká. Operator 112tky zjistí všechny fakta a okolnosti, přepojí na ZZS a hovor začne od začátku. Mluvil jsem s operátorkama a ty říkaly, že většiná lidí je už celkem otrávená a nervozní. Prý se nelze spoléhat ani na informace zjištěné už od operátora 112tky, občas je tam chyba a pro jistotu se vše s volajícím kontroluje. Jediný kladný faktor je ten, že 112tka je dobrá akorát tak na to, že se na 155tku dovolá míň sprostých vtipálků. Je to spatně prezentovaný projekt české veřejnosti. Toť mé poznatky ) Papaláši by si to měli uvědomit, ale obávám se, že je pozdě...česi si na 112tku zvykli, jak je vidno...
-
Příspěvek od Jan Urbánek » 12.05.2008 15:22
Padlo to tu uz nekolikrat, ale opakovani neuskodi. Clovek, ktery potrebuje pomoc zachranne sluzby ma svobodny vyber, zda zavola na 155 a dostane pomoc "na prvni zavolani" a nebo zavola na 150 - neni to zase tak vzacny jev - nebo 112 (dost mozna nekteri volaji i na 158, ale o tom se na Pozarech.cz asi nedocteme). V takovem pripade se mu pomoci dostane az po kratke prodleve. Casto lide ani nevi, kam se dovolali, ale jsou radi, ze jim nekdo pomuze. To, ze 112 neni specialni zdravotnicka linka, vime asi vsichni tady.
Nicmene jsem toho nazoru, ze velka cast problemu spociva na strane zachranky, at jiz se jedna o celkovy pristup, nebo konkretni provedeni prijmu. Vzhledem k tomu, ze operatori 112 volajiciho ani poradne nevytezuji (v praxi pouze misto), nejvetsi prodlevu tvori doba, po kterou hovor vyzvani na strane ZZS. S tim ale operator TCTV nic nenadela.
Novou a velmi zajimavou informaci je pro mne ta cast o tom, ze informacim ze 112 se neda verit. Zajimalo by mne, zda je to nazor jednotlive dispecerky ZZS, nazor prazskeho dispecinku nebo pripadne Zachranne sluzby jako celku. Netvrdim, ze se nemuze stat jakakoliv chyba, avsak jiste zde je nutno polozit otazku, jak casto dostava prazska ZZS chybnou informaci ze 112. Jedna se o casty jev, nebo se to stalo jednou, kdysi pred dvema lety, ale pani dispecerka to do smrti neodpusti?
Pokud Zachranna sluzba k informacim od 112ky a od hasicu pristupuje jako a priori zcestnym, chybnym, ci nepresnym, pak vzajemna spoluprace nemuze pri nejlepsi snaze hasicu fungovat.
-
Příspěvek od Stepan Sipal » 12.05.2008 15:23
No comment, predevsim posledni vety clanku
http://zdravi.idnes.cz/nejcastejsi-myty ... zdravi_bad
-
Příspěvek od Stepan Sipal » 12.05.2008 15:23
Článek už je zjevně opraven, v původní verzi stálo: Volání na linku 112 opozdí příjezd lékaře zhruba o hodinu...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz