Ženy ve výjezdu
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Tak jsem Tvou reakci možná špatně pochopil... Ještě k normám: Doma platí úplně jiné předpisy než v práci, ze zákona JE NEPŘÍPUSTNÉ, aby měly v zaměstnání holky šatny, záchody a umývárny spolu s chlapy. Už si rozumíme? Jestli ne tak už nevím jak to vysvětlit. Já přece nejsem proti, prostě jsem jen vypsal objektivní problémy, které lze samozřejmě s menšími či většími překážkami odstranit...
-
V jednom z příspěvků tam píšeš ať si holky (Radka a Soňa) založí jednotku. Jen pro Tvou informaci Soňa je psycholožka HZS Zlínského kraje a myslím, že velmi fundovaná (na rozdíl od jiných)...
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
Hynku myslim ze ty normy plati jen pro zachody, ostatni prostory mohou byt v celem svete spolecne (satny, sprchy apod.). JJS
-
Je to možné, v nějaké normě jsem četl cosi v tomto smyslu, bylo tam i něco o sprchách atd... Ale možná to už neplatí...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
... šatny být společné můžou, měli jsme to tak jednu dobu v práci taky.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Když je ta Soňa tak fundovaná a už je u HZS v takové funkci tak prošla VPP a není problém aby z titulu své funkce mohla jezdit k zásahům na VEA nebo jako tzv. do počtu na CAS a podpořila kluky a občas jim s něčím pomohla /psychologická pomoc potřebným,kontakt s veřejností našlo by se toho víc/ možná by pak lépe pochopila problémy hasičů a mohla by je pomoct řešit,/pokud není taková aby hasiče potápěla /Ale zádrhel bude asi jinde,třeba u HZS JmK chtěl psycholog na výjezd mezi hasiče no a nebylo mu to dovoleno ba takřka zakázano.Chtěl totiž aby se výjezdovým hasičům zlepšili podmínky na stanicích.Tak co s tím???Jinak ty oddělené prostory neber tak vážně,jde jen o to že prostě většina stanic na to není zařízená a ani to nejde upravit a u SDH je to jako doma.Všiml sis doufám taky té věci,že chci holky uchránit od toho velmi těžkého a složitého u zásahů co i chlapům dá zabrat.
-
A co myslíš, že dělá... Je to asi jediná o které vím, která k zásahům vcelku běžně jezdí. Proto jsem napsal, že je fundovaná. Asi ji znáš líp a tedy víš, že to tak není... Howgh, ukončuji ze své strany tuto nikam nevedoucí diskusi...
-
Příspěvek od Soňa Pančochová » 12.05.2008 15:21
Psychologové (a psycholožky) k zásahům jezdí, pokud si je tam vyžádá VZ, aby poskytovali pomoc obětem. S těmi stážemi přímo ve směně, jak píšeš,je to už horší. Je nás více, kteří (které) bychom to chtěli, právě proto, abychom lépe pochopili problémy hasičů a pomohli nějak zlepšit podmínky na stanicích, ale naráží to na spoustu nějakých předpisů, z nichž některé chápu a jiné vůbec. Ale to je trochu jiný příběh.
Ještě k tématu:
Už jsem se k tomu nechtěla moc vyjadřovat, protože mám pocit, že se to celé posunulo někam jinam a vzájemně si podsouváme něco, co jsme tak neřekli. Já chci jen podpořit názor, že žijeme v demokratické společnosti a nemůžeme někomu bránit vykonávat nějakou práci, k níž prokáže plnou způsobilost, jen proto, že patří do určité skupiny v níž většina takové schopnosti nemá. Nevím jestli jsem dost srozumitelná: uznávám, že většina žen nemá takovou sílu a výdrž jako muži, nesnese určitou fyzickou a emoční zátěž, má jiné nároky na hygienu....atd. ale jsou ženy, které toto všechno mají, tak proč by jim mělo být bráněno jen proto, že jsou ženy.
A jen pro pořádek : já rozhodně nejsem ta, která by chtěla být ve výjezdové jednotce, protože vím, že na to nemám. Ty záchody bych ještě zkousla (mám doma 5 chlapů) ale všechno to ostatní... děkuji nechci! )))))))
-
Příspěvek od Soňa Pančochová » 12.05.2008 15:21
Omlouvám se za ty jizlivosti, co jsem psala v pátek, ale nechala jsem se trošku vytočit. ))
Ale ještě k tomu co píšeš ty a někteří další: pořád mluvíte co vy byste nechtěli : ...vidět ženy špinavé, vidět je se namáhat, mít strach, že se jim něco stane, nelíbí se vám ženské které mají postavu jako kulturista....ale to je váš problém! Proč těm, které to tak chtějí nepřiznáš, že to tak můžou mít?
A jen tak mimochodem, myslíš že ženy si chtějí zvykat, že jejich otcové, manželé, bratři ...mohou být v práci zraněni, nebo by mohli dokonce umřít! V tom strachu o blízké jsme si všichni rovni.
-
Příspěvek od Jiří Tynkl » 12.05.2008 15:21
Určitě zastanou víc jak někteří muži. A co se týče sociálních a morálních hodnot tak je na úsudku jich samotných. Když chce ať jede, jenže to by byl útok na nečí ego.
-
Příspěvek od sivá holubička » 12.05.2008 15:21
Naprostý souhlas, jsme si všichni rovni. Jen si nejsem jistý, že jsou všichni smířeni s tím a připraveni na to, že ženy mohou být také lepší než muži. Proč tedy bránit ženám dělat stejnou práci jako muži. V USA to jde a nikdo tam žádné ohledy na nikoho nebere - zvládáš práci - OK, nezvládáš - tak odejdi. No a proč by žena nemohla třeba dělat velitelku, když bude mít dostatek zkušeností a praxe. Jenomže to by mnohým dělalo obrovský problém - naše mužské ego by to nemuselo přežít:-) Mnohdy ženský pohled je prostě jiný a může být i lepší...
-
Příspěvek od Radka Hendrichová » 12.05.2008 15:21
Já nejsem z těch, co chtějí machrovat s tím, že jsou hasiči, chci to dělat, protože mě to baví. Myslím, že je to hodně záslužná práce. Chci pomáhat lidem.
-
S dovolením jsem smázl dvakrát odeslaný příspěvek
-
Příspěvek od Miroslav Sýkora » 12.05.2008 15:21
Naprosto souhlasím s Peťou Vlčkem...TFA je dobra volba jak to prověřit...ne že bych chtěl ženské nějak podceňovat...ale sázím na to že to zmákne tak 0,0000000000000001 procento uchazeček...nevěřím tomu že by se ženské u HZS u výjezdových ahsičů mohly uplatnit....pořád je to ženská a pořád přemýšlí jako ženské...a chlapi ...jak by vám bylo,kdyby vám velela ženská???jde prostě jen o princip...závěrem bych jednoduše řekl....je to prostě proti přírodě....bylo by pěkné mit na utvarech nějaké hezké jitrničky....ale u výjezdu bych se na ni asi moc spolehnout nemohl....
Tímto si ty ženy ještě víc naštval,místo aby pochopili,že je chceme uchránit od nebezpečí tak jim nasolíš,že jsou prakticky k ničemu a rozhodně je chceme jen na jednu věc /na vaření asi ne že!!! /.TFA z tebe hasiče neudělá.To je jen silová soutěž.A princip je takový,že kdybych já zasahoval s holkou jako č1 a č2 tak ji prostě budu podvědomě chránit vlastním tělem a to může při rozhodování být velmi složité.
-
Osobně bych se nebál mít za sebou nebo před sebou holku, která na to fyzicky má. Jak výše zmínila moje přítelkyně Kamila - stačila by vám pro prověření fyzické způsobilosti účast 2x na Fenzy cupu a Iron Fireman (2005)... Kamila je v jednotce SDH a abych pravdu řekl, tak je jejím hodně platným členem, btw. má i NDT. A že by mi vadilo, aby mi velela holka, promiň, ale to může říct akorát omezenec... Jak jsem výše zmínil, v Čelákovicích mají v JSDH i holky a jsou i ve funkcích velitelek družstev, s jednou jsem byl ve velitelském kurzu.
Ženy sem, ženy tam, jsou všude, v JSDH máme 4 a všechny v pohodě, důležitý je jejich zájem. Na naší CPS nepustili naše 112, které chtěli pochopit naší práci a poznat techniku stanice, ani na stáž přes den, ve Frýdku je všechno nenaučí, samozřejmě ne všechny by měli zájem. Na výjezd ať si to zkusí, proč něco zakazovat, výše uvedené jsou oboustranně jen hypotézy, jen praxe by asi dokázala, že některé co by se na to vrhly, by vydržely a některé po pár lidských neštěstích v přímém přenosu, by se zase vrátily třeba ke 112. Každopádně u nás proběhla jednou diskuse a vše skončilo na hromadě peněz za přestavbu sociálek a ložnic. Také si myslím, že ženy = sranda nebo peklo, chlapy to spolu vždycky nějak přežijí.
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:21
To je v pohodě,já setaky často nechávám vytočit:-).
Jinak tvé práce si moc vážím a z tvých příspěvků vím,že jsi fajn a rozumná ženská.
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:21
přeci nemohou být rozhodujícím faktorem který by rozhodoval o kvalitě hasiče,respektivě hasičky.To je blbost !!......Nevím ,nevím jak bych dopadl já:-). Hasičina přeci není jen o hrubé síle.V tom ,že by to ženy nezvládly fyzicky, problém nevidím.
Pecka to řekl velmi výstižně " kdybych já zasahoval s holkou jako č1 a č2 tak ji prostě budu podvědomě chránit vlastním tělem ".
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz