Ženy ve výjezdu
-
-
Příspěvek od Tatiana Baďurová » 12.05.2008 15:21
Ahojky, měla bych na Vás takovou otázku. Hrozně moc se mi líbí vše co se hasičů týče, moc bych chtěla pracovat alespoň jako sekretářka u hasičů, nevíte náhodou co je k tomu potřeba? Moc děkuji za odpověď. t.badurova@centrum.cz
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:21
Tohle je už druhý, velice podobný příspěvek (první byl smazán). Já nevim, kde berete tu jistotu, že ženy patří maximálně do kuchyně. To je blbost a něco to vypovídá i lidech, kteří tohle říkájí. Je to škoda (
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Je s podivem, ze uz druhy prispevek je miren timto smerem a opet napsan clovekem s nula prispevky na uzivatelskem konte...
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Musiš mít vzdělání min SŠ,VŠ je výhoda a umět jazyky pak se podívej na stránky HZS krajů jestli ve volných místech nemají něco takového.Nebo můžeš pracovat jako operátorka linky 112 tam je hlavně NJ a AJ podmínkou.Jsou ještě další místa jen se běž zeptat přímo na nějaké KŘ a máš to.Přeji ti ať ti to vyjde a mám jednu prosbu - necpi se násilím do výjezdu budeš hrozně neoblíbená,kluci tě nebudou uznávat a nadřízení ti to pak zatrhnou,aby měli klid.Když ale klukům párkrát dovezeš jídlo a pití anebo s pozdějším výjezdem něco potřebného třeba náhradní dýchačáky, tak uvidíš jak to půjde.Budeš ta co vždycky pomůže a je na ní spoleh.Jinak to fakt není pro holky jak píšu výše.Ale jako paramedičky bych si vás dovedl představit.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Myslíte si, že holka nemůže zvedat těžké věci nebo být u stroje. Já jsem strojník, dělala jsem si na něj kurz u HZS v Havlíčkově Brodě, a brali mě úplně normálně. Tuto debatu opravdu nechápu. Nemyslím si, že je to čistě mužská práce. Podívejte se třeba do USA tam jsou hasičky i velitelkami.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Očividně jsi s ženama u těžké manuální práce zatím neměl zkušenost...
-
Příspěvek od Zdeněk Milan » 12.05.2008 15:23
Jak vidím, debata o ženách na výjezdu opět ožívá. Mnoho příspěvků tady, je o tom jak se o ženy u zásahu bojíme, jak ženy nemohou zvedat těžká břemena, není pěkné když jsou špinavé a tak dále. Já osobně si myslím že je to hloupost. My v jednotce jednu ženu máme, už asi dva roky jezdí k zásahům společně s jednotkou a i když se poád učí, jak co dělat, myslím si že si stojí dobře. Já osobně s jednotkou jezdím k zásahům cca 15 let a troufnu si říci, že jsem viděl mnoho horších chlapů - hasičů, kteří ani zdaleka neodvedli takovou práci jako ona. Je to zatím první holka, která u nás jezdí v současné době ale není úplně první, která začala jezdit. Byly již dříve holky, které jezdili a zasahovali spolu s hasiči - muži, ale ty to měly trošku jednodušší. Dříve nebylo tolik kluků, kteří chtěli jezdit a holky tak doplňovali vlastně družstvo a nahrazovali tak ty, co v jednotce chyběli. Dnes je tomu trošku podobně,. Dnes taky zas tak velký zájem o práci dobrovolného hasiče není, taky kdo by nasazoval krk zadarmo a ještě občas si vyslechl jak jsou hasiči k ničemu atd. Navíc práce hasičů je daleko nebezpečnější, vždyť hasiči dělají vše, jsou to jakési technické služby, které umí vyřešit mnoho více než uhašení požárů. No a k tomu je třeba také hodně umět, mít snahu se učit, být disciplínovaný a mnoho dalšího. A takovéto lidi se již dneska moc těžko hledají i v řadách chlapů a proto se občas i najde žena, která o tuto práci má zájem, naučí se tuto práci dělat dobře, umí poslouchat a hlavně umí být kolegou o kterého se můžete u zásahu opřít. Ano, tato práce není pro modelky s dlouhými nehty a krásnou postavou v krásných letních šatičkách, ale je to pro normální holky, které se chtějí naučit pomáhat, chtějí se pořád vzdělávat jak umět pomoci, nehádají se kvůly blbostem, umí vzít za práci a hlavně chtějí spolupracovat a pokud taková u Vás v jednotce existuje, tak si myslím, že je jedno jaké pohlaví je v zásahovém obleku obečeno, je důležité co umí a jak ke své práci přistupuje. Takže já za sebe říkám jednoznačně.......schopné ženy klidně do výjezdu ANO.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:23
Jasne, proste flexibilita, schopnost prizpusobit se danym podminkam..
Podle me to ale neni idealni, svolo hasic souvisi se slovem hasit, ne delat vsechno pocinaje ohnem, pres zamecnicke prace az po uklizeni cest po ND konce. Nerikam, ze bych mel k nekterym pracem odpor, ale vyhrady jiste... prece nejsme devecky na vsechno, abych tak rekl. - Cimz jsem se ale odklonil od puvodniho tematu, za coz se autorovi omlouvam.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od veronika vítková » 17.05.2009 20:34
-
Příspěvek od hasic-zachranar » 18.05.2009 11:04
- bomBerita
Příspěvek od bomBerita » 18.05.2009 14:51
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa