Ženy ve výjezdu
-
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
... je to každého věc a názor, ale - kolik z vás dělá společně se ženami manuální práci? Tzn. právě takové to zvedání, přenášení těžkých věcí, omezená hygiena, fyzicky náročná činnost...
-
Příspěvek od Petr Vlček » 12.05.2008 15:21
ne karlosi,ale pokud sní půjde do akce 100kg hasič a vyvrátí se tak ho musí vytáhnout zpět ven-to si v reálu asi těžko vyzkouší.TFA ji otestuje,zda na to má.
-
Příspěvek od Mirek Macek » 12.05.2008 15:21
Replesk www.lipovaobec.cz:
Chlápek se vytahoval před kamarádem, že jeho sestra se přestrojila za chlapa a šla jako dobrovolník k hasičům.
Kamarád se diví: "Hele, ale to se s nima musí i sprchovat, převlíkat a všechno,ne?"
"No to jo." "A to na to nepřijdou?"
"Přijdou...ale myslíš, že to někdo řekne?"
Tak toliko můj příspěvek k tomuto tématu.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:21
taky sem pracoval jako zdravotní sestra,a pojem "hrabat se ve sračkách" si tu každý vyložil jinak ) A ženský to zvládali líp jak já Přijeď na šachtu,ať víš co jsou teda ty "sračky" a budem mít hned jasno...Mimochodem,jinde se za to platí,koupání v bahně a lečivé nánosy na těle,mám to zdarma a ještě zaplacené )
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:21
tohle všechno jsou jen řeči....kolik z vás sloužilo nebo slouží se ženou na výjezdu....nemyslím ted dobráky,kde spolu nejste 24 hodin,10x do měsíce??? Já jsem zažil mít ženu na výjezdu.
Sono,myslím že tolik jízlivosti nebylo potřeba:-). Určitě nic nenamítám proti ženám u hasičů na výjezdu,už jsem to tu zminoval.Na krajích,kde jim lze vytvořit zázemí,tak klidně,ale určitě né na čelo zásahu.Na to,že ve službě umírají muž jsem si už bohužel zvykl,ale nechci si zvykat na to,že místo nich budou umírat ženy,matky,dcery manželky.....možná už ale mám jen zastaralej názor. Také jsem nikdá neřekl že jsou ženy slabé a nezvládly by to.Taková vzpěračka nebo kulturistka má určitě větší sílu,nebo svaly než já.....ale co u ní ještě zbylo ze ženy?. Je doba kdy už asi nějaké gentlmenství není po nás mužích vyžadováno....no vlastně je,ale jenom tehdy když se to ženám hodí.Ženy chtějí být rovnoprávné ve všem......souhlasím....ale potom mě teda mrzí,že už není povinná vojenská služba.......co tak zavést odvod i žen jako třeba Izrael....když všechno,tak pro všechny:-).
-
Příspěvek od zdenek pobocek » 12.05.2008 15:21
moc hezky napsané, když se pořád ohánějí emancipací, tak dobře, ale se vším všudy! My jsme si tu vaši rovnoprávnost nevymysleli, takže po nás nechtějte rodit děti. Osobně jsem pro holky u hasičů, ale jen do určité míry, stejně jako v armádě, zásobování, logistika atd., ale tam kde jde o krk, bych je asi neposlal. A není to o důvěře v jejich schopnosti.
-
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Zapomínate,že všechno už tady bylo,ženská výjezdová družstva,řidičky cisteren,velitelky,stejný výcvik,atd..Podle hesla"Sovětská žena náš vzor" se děvčata předháněla co všechno a jak tvrdě to dovedou.Nějak to vodnes čas.A v současné době pokud jste si nevšimli tak děvčata co nastupují k hasičům jako 112 atp. tak absolvují stejný VPP jako kluci,včetně stáže na směnách a výjezdů k zásahům.Tak nevím asi naše snaha uchránit holky před něčím co dělat opravdu nemusí a ani by z lidského hlediska neměly je nepochopena.Hlavně nesrovnávejte zdravotní sestry s hasičema,je to nesrovnatelné.A Policii a Armádu už vůbec ne.Taky srovnávat SDH s HZS je v tomto směru zavádějící.Týlové práce u SDH a HZS už holky dělají a jako paramedičky na vozech by to nebylo špatné je mít.U SDH většinou je jednodušší brát ohled na holku a dát jí konkrétní úkol než u HZS kde ohledy asi v počtech 1+3 a 1+2 a za stejné peníze nebudou /ano peníze/.A Vláďa Dedek už ty ohledy sám přiznává.Zajímalo by mě jestli má domácnost jako stanici podle pravidel rozdělenou na mužskou a ženskou část / oddělené sprchy,ložnice,záchody,hmm/.A pro Soňu A Radku založte si onu ženskou jednotku a bojujte se živly,chvíli to bude bomba a pak přijde rodina děti a vyšumí to.Jo a Pecane BACKFIRE byl dost dobrej film.A nakonec je rovnoprávnost tak na co oddělené prostory.
-
Příspěvek od zdenek pobocek » 12.05.2008 15:21
ale vím, ženské jen na štábu, a když už si vyřvali místo u jednotek, tak jim velitel roty stejně dával podřadné a méně nebezpečné úkoly. Vlk se nažral a koza zůstala celá. Možná jsou vyjímky, ale nelze je zobecňovat na všechny případy žen v armádě.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Zenske jsou na vsech jednotkach, aniz by musely rvat... Delaji ridicky, vykonacky, odmorovacky a jakekoli jine funkce. Mame prece rovnopravnost. Ovsem kdyz se neco posere nebo je neco slozite popripade to ma vysokou hmotnost, kluci musi pomoct.
Tohle myslíš vážně????:Protože ano, muži a ženy se v mnohém liší a vzájemné soužití kromě pozitiv v mnohém přináší i různé problémy, nedorozumění, napětí...
Ale ruku na srdce, není právě toto na životě tak zajímavé a krásné ))) -konec citátu.Pokud ti to nedochází tak různé problémy,nedorozumění,napětí-tohle může u zásahu někoho stát život v lepším případě zdraví a materiální škody.Ještě si to promysli než půjdeš tvrdošíjně"za svým".Jinak ti jako chlap přeji spokojený život.Myslím to upřímně.
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 12.05.2008 15:21
Stačil by ti Iron Fireman a 2x Fenzy Cup (Aero Vodochody)???
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Cituji: "...Zajímalo by mě jestli má domácnost jako stanici podle pravidel rozdělenou na mužskou a ženskou část / oddělené sprchy,ložnice,záchody,hmm/..."
Reakce: Promiň, ale tohle nemá vůbec nic společného s úlevami nebo extrabuřty případně něčím podobným, tohle VYŽADUJÍ ZÁKONY A HYGIENICKÉ NORMY!!! Navíc vidim jak má každej druhej hasič na krku rozvod, když by se ta jeho domákla, že spí na jedné ložnici s babou... Nejsou všechny tolerantní a na druhou stranu, koho by to nesvádělo k nepravostem ))
-
Příspěvek od Pavel Všelko » 12.05.2008 15:21
předem počítám s tím, že se asi někdo do mě pustí, ale dej to pánbůh. Proč se o tom stále jen povídá? Jedno je pravda. Dnes každá žena která nastupuje k HZS musí absolvovat nástupní kurz v dílce 5 měsíců, ale zase jsou tu úlevy, neboť nemusí do polygonu s dýchacím přístrojem, pouze pokud chce ona sama. Byl jsem v učilišti v brně zrovna v době kdy tam tento kurz probíhal a ty holky (byly tam zrovna 3) do toho polygonu s těma klukama šli. Dělali vše co dělali chlapi, ale jsou horší! Proč?
Není spíš chyba nebo strach na druhé straně? Třeba u nás u chlapů? Já myslím, že jo, protože jsem to zažil zrovna v tom Brně, když účastník mého kurzu po jední z těch holek vystartoval. To je podle mě ubohost a s tím se asi nebudeme moci potýkat ani na stanicích ani v kurzech. A pokud tu budou panovat názory typu "koho by to nesvádělo" tak se to nikam nepohne.
Vžijte se do situace že dneska je rovnoprávnost ve všem a to i vtom, že ke sboru nastoupí i gay. Jak se budete cítit když po někom z vás "CHLAPŮ" vystartuje? Jak by jste se cítili když by jste vy nastoupili do kolektivu 10,15 gayů? Tak se asi můžou ženy co by chtěli k hasičům.
Místo aby se jim to ulehčilo a podala se jim pomocná ruka tak z nich zase děláme jen terče sexy chtíče a z nás jen prasata. Prominte mi ten výraz, ale deptá mě to.
-
Příspěvek od Pavel Všelko » 12.05.2008 15:21
četl jsem tu aby se neporovnávala práce hasiče s prací zdravotní sestry.
Hasiče znám, dělám tu práci dost dlouho, zažil jsem prakticky všechny typy výjezdů snad mimo námořní nehody a nehody metra (to u nás nejezdí), ale zkoušeli jste si někdo z Vás zvedat a ukládat na lůžko polopohyblivé pacienty? Nejde o pomočení, nebo po..... To je asi to nejmenší, ale mrtvá váha je mrtvá váha. Mám imobilní babičku a ty sestry v nemocnici obdivuju. No ale hlavně že nesmí ženský tahat víc než 15 kg, že? A sestra na záchrance na voze RZP (bez lékaře)? Tý pomůže kdo když je tam jen s řidičem?
-
To s tím "koho by to nesvádělo" není můj osobní názor, tak to prostě je, co si budem nalhávat. Uvedl jsem to jako příklad, proč jsou předpisy, jaké jsou... Mě osobně je to úplně jedno, jestli tady holky budou nebo nebudou. Jak už bylo mnohokrát řečeno, holky podle současně platné legislativy prostě nemohou práci hasiče dělat kvůli spoustě (často nesmyslných) předpisů. Ať to někdo změní, nejsem proti, jiná cesta přes to nevede.
Těší mne, že někdo zmínil taky ZZS. Holky, které u nás pracují ve finále zvedají to, co my. Samotný batoh z vybavením pro resuscitaci u nás váží 20 - 25 kilo podle toho, jestli máme odlehčenou kyslíkovou láhev. Vylézt s tím do x-tého patra nebo půl kiláku od auta není sradna, zvlášť pokud na místě začínáte hned resuscitovat. A pokud se sejde na autě řidič, lékařka a sestra, musí to zvládnout, přičemž nemluvím o posádkách RZP, kdy je ve výjezdu řidič a sestra. Takže pokud se na to některá z dívek cítí, má právo to minimálně vyzkoušet. Zvlášť u Vás hasičů, kdy před zařazením do ostrého výjezdu procházíte polygonem, fyzickými a zdravotními testy.
P.S: Pokud by si moje přítelkyně měla myslet, že o nočních trávím s holkama více času, než je zdrávo, tak by se musela za pár dní uchýlit na psychiatrii.
Ty jsi si to asi špatně přečetl.Úlevy které Dedek přiznává se týkají práce u zásahu a pak píše o domově.Já nevím jak ty,ale já i doma dodržuji ZÁKONY A HYGIENICKÉ NORMY a stačí nám jedna koupelna a jeden záchod,jeden musí počkat.A rozvody mají hasiči na krku taky proto,že mají pevné služby a nejsou tak doma od 7 do 7h a to pro některé ženy je velmi lákavé využít situace.Tomuhle fakt věř.
-
Tak jsem Tvou reakci možná špatně pochopil... Ještě k normám: Doma platí úplně jiné předpisy než v práci, ze zákona JE NEPŘÍPUSTNÉ, aby měly v zaměstnání holky šatny, záchody a umývárny spolu s chlapy. Už si rozumíme? Jestli ne tak už nevím jak to vysvětlit. Já přece nejsem proti, prostě jsem jen vypsal objektivní problémy, které lze samozřejmě s menšími či většími překážkami odstranit...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz