Ženy ve výjezdu
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:21
u dobráku.U HZS tak na krajích,ale na malé stanice to né.Detašáky mnohde žijí že to lze spíš nazvat živoření a vlastní sociálky pro ženy...kde by na to vzít? No ale už jsem slyšel i mnoho názorů,když nemáte peníze,tak at vás zrušej a mi to zvládneme za vás,jste nepotřební.
A o těch rozbrojích a vztazích něco vím....u nás žena na výjezdu sloužila asi jedina u HZS,takže vím co to všechno obnášelo z praxe
-
-
Příspěvek od Libor Antala » 12.05.2008 15:21
Jsem PRO !!!Kdyz na to maj proc ne.Kdyz muzou bejt i v armadě u policie atd.Nevidim v tom problem.I kdyz u nas zatim zadnou slecnu/pani ve vyjezdu nemame.Snad casem.
- Filip Foukal
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Jo, jsou i u armády. A co tam dělají? Ho*no... Se zkušenostma, co mám z práce, bych ženskou ve výjezdu nechtěl, ještě že jsou v práci jenom u chemiků, mít je u hasičů, tak si to jdu hodit...
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:21
Souhlasim s tebou Kubo. Ne že bych věděl co dělaj ženský u vojáků, ale proč nemůže být aspoň nějaké naše povolání?Proč maj ženy tendenci furt si dokazovat,že sou dobrý stejně nebo i lepší? Netvrdim že nejsou,ale nepotřebuju na to důkazy. Aspoň tohle nám nechte dámy, nechci popisovat jaký sou chlapi prasata,ale mám rád ty "chlívky" u nás v práci,přeci sme chlapi,ne...) A ženská má bejt ženská,ne si hrát na tvrďáka...
- Filip Foukal
http://www.novinky.cz/koktejl/vitezem-s ... rfeq0.html Tak bacha,už vim jak na armádu )
-
Příspěvek od Petr Hájek » 12.05.2008 15:21
“mnoho chlapu se změnilo k lepšímu, více na sebe dbá, lépe se obléká a upravuje, alespoň před ni nehovoří tolik sprostě apod.“. Tak si třeba představme běžnou situaci…….. chlap po zásahu třeba v dejcháku vyleze ven,sundá masku,je zpocený,mastný od sazí a smrdí kouřem….z nosu mu kouká sopel….odfrkne ho bokem,zanadává si na sviňský oheň a jde se vyčůrat za auto”…….a teď si místo slova chlap dosadíme slovo žena (. Prostě má představa ženy je teda někde úplně jinde.Zrovna tak se kvůli ženě po zásahu neotevřu hrdlo Tatry a neopláchnu si obličej,z převlekáče nevyndám hřebínek a papírové kapesníky.....abych byl upravený a lépe vypadal.
Také ponožky si v práci přece nebudu měnit 3x za den.Prostě na stanici to beru jako takovou chlapskou oazu, kde si při kecání nikdo nebere servítky a na sprosté slovo se nijak nekouká.
Také doba kterou hasiči tráví v práci se po čase jednou ve vztahu kolega – kolegyně změní v podobu muž – žena. Onen muž se potom snaží onu ženu šetřit,zbavovat jí různých povinností a má snahu jí chránit před ostatníma…..a už vznikají problémy.Vím co mluvím.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
jsem rád,že existují realisti jako Filip Foukal,Jakub Kozák,Petr Hájek.Aspoň někdo to vídí normálně.Nechápu proč se někteří muži jako H. Obroučka a J. Sucharda tak vehementně dožadují žen a dívek na výjezdu ,kolik jim je let to v životě neviděli holku,že ji musí mít na stanici a prostě všude???Pár čísel:PS 12-200kg,VDP-15kg,Nůžky-18kg,EC6kW-40kg,u zásahu jim s tím nikdo nebude pomáhat.
-
Příspěvek od Radka Hendrichová » 12.05.2008 15:21
A myslíš si, že by to holky neunesly??? Proč by jim pomáhali?
-
Příspěvek od Soňa Pančochová » 12.05.2008 15:21
Konečně jsem prozřela a měním názor: holky vzdejte to a nechejte hasičům tu jejich jedinou "chlapskou oázu" , kde jsou záchody jen pro ně, mohou mluvit sprostě a kde mezi nimi nikdo nedělá rozbroje !
Buďte "normální" a k hasičům mějte jen obdiv a úctu. Nesnažte se být "stejně dobré" nebo si "hrát na tvrďáky". Proč chcete tahat zrovna hadice a agregáty ? Copak vám nestačí co všechno si můžete zvedat a tahat třeba v domácnosti? Vždyť i takový devadesátikilový pacient v nemocnici, nebo balíky zboží v obchodě vás přece musí dostatečně uspokojit ! A "sračky" ? V těch se přece můžete hrabat jako zdravotní sestry, uklízečky, ošetřovatelky zvířat a v jiných podobných čistě ženských povoláních.
Ale hlavně se, prosím, u žádné z těchto prací nepoťte, nezašpiňte se, nedovolte aby vám uklouzlo nejaké silnější slovo a nikdy, zdůrazňuji nikdy, nečůrejte venku!
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:21
Víš ono u zásahu je i spousta jiné a také důležité práce a s lehčím materiálem. Jde jen o to, aby velitel zásahu uměl tu práci správně rozdělit. U spousty sborů jsou hasiči, kteří už hodně pamatují a taky je mladí nevyhazují, protože už na to "nemají". Tací pak dělají týlové práce. Proč má svačinu po lese roznášet mladý kluk plný síly, když můj děda mi jí donese taky. Neodrazujte ženský jen proto že jsou ženský, některé jsou mnohem lepší než chlapi. A ty co se rozhodnout pro práci hasiče nejsou z cukru, klidně unesou i nějaké to sprosté slovo a smysl pro "pořádek" mužů tolerují. Když s nima dokážeme žít v jedné domácnosti, tak s nimi snad dokážeme i spolupracovat.
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:21
Tak přesně tohle někteří chlapi nevidí a nebo nechtějí vidět a ani o tom slyšet. Snad to otevře oči těm co tvrdí, že mezi nás nepatříte.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:21
Soňa to řekla velice hezky a naprosto s ní souhlasím a nebidím důvod proč by ženy nemohly jezdit na výjezdy, když všude jinde na světě to jde. Jen neše republika musí být něco extra.
- Filip Foukal
řekla si to hezky,ale nepochopila.Vim že na to má většina ženských,vim že to budou umět i líp než já,ale proč?Zatím sem se sekal jen s prezentací typu "dokážu to líp,sem stejně dobrá,když to zvládnou chlapi tak já taky..." apod.A to mi vadí.Nepotřebuju aby mi někdo něco dokazoval,nebo komukoli jinýmu.Tohle má člověk dělat proto,že ho to baví,ne aby dělal superhasiče před ostatníma.Vždyť u nás na šachtě sloužili s náma zdravotní sestry,a fungovalo to. Ale řeknu totéž co Pecka,mě by se nelíbilo nechat tahat svoji přítelkyni zablácený hadice ve sračkách,nevim jestli se tomu dá říkat gentlemanství,ale prostě by se mi to nelíbilo,a svědomí by mě hryzalo.Tak to je a bude...
-
Příspěvek od Petr Vlček » 12.05.2008 15:21
proti emancipaci,holky přihlaste se do výběrového řízení a zkuste štěstí.Ale jako velitel Vám mohu garantovat,že u zásahu nemám čas na nějaké ohledy.Zkuste si najít nějakou soutěž TFA a absolvovat ji.Pokud Vás to neodradí a Vy splníte limity,tak se staň te hasičkami.
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:21
Já jako se k tomuto nechci moc vyjadřovat protože by to asi mělo být posuzováno podle dispozic té či oné ženy.Ale onedávna je takovej asi pomyslnej řád co jaký práce jsou určeny bud pro muže nebo pro ženy.
Uvedu příklad:Jsem sice jen u SDH ale jednou jsme se vrátili od zásahu a já by tak "zasranej" že sem měl uhlí až za trenkama.nekecám.A nedokážu si představit že by mi máma nebo sestra takhle přišli domů z práce.
Já si zase nedokážu představit že bych pracoval někde jako např.sekretářka nebo vychovatelka v mateřský školce.
No tak to je můj názor na věc.
-
Souhlasím s tebou, že tohle povolání má člověk dělat proto, že do toho chce dát srdce. A pokud do toho jde jen že si chce něco dokazovat, nebo se dělat zajímavým před ostatními, tak bude na obtíž a dokonce může být i ostatním kolegům nebezpečný. A to, ať je to ženská nebo chlap.
Dokonce tvrdím, že většina žen na tuhle práci nemá. Ale na druhou stranu jsou takové, které ano, a které mají stejně ušlechtilé motivy jako většina dobrých hasičů - mužů. A nevím proč, když prokáží potřebné fyzické a psychické předpoklady, by tuhle práci nemohly dělat jen proto, že jim, s odpuštěním, na těle někde nějaký kousek chybí a jinde přebývá.
Já tobě a Peckovi vůbec neberu, že by vám vadilo, aby vedle vás vaše přítelkyně tahaly zablácené hadice. To je vaše věc a vašich přítelkyň, ale musíte respektovat, že někdo to má jinak.
Mně jde pouze o princip. Kdybychom šli do krajností, tak s některými názory, které tu padly, bychom vážně měli jen čistě ženská a mužská pracoviště, oddělené restaurace, sportoviště a dopravní prostředky. Protože ano, muži a ženy se v mnohém liší a vzájemné soužití kromě pozitiv v mnohém přináší i různé problémy, nedorozumění, napětí...
Ale ruku na srdce, není právě toto na životě tak zajímavé a krásné )))
-
Když jsem před několika lety dělala učitelku (to krásné ženské povolání), tak jednou přepadla naši školu salmoneloza. Nepřej si vědět, kde všude jsem měla zvratky a hovínka, než si pro postižené děti přijeli jejich rodiče. )))
Jo a sekretářky - muži a vychovatelé v MŠ taky existují (čímž netvrdím, že na to mají všichni chlapi)
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
ale zradila me technika (nastesti vypocetni) a tak az ted. Mezitim se odehralo mnoho prispevku a proto jen ve strucnosti. Opravdu bych nerozdeloval na "muzska" a "zenska" povolani, i kdyz to do nas perou pod tlakem uz od mala.Vsechny holky chteji byt princezny a kluci popelari, kosmonauti, hasici a policajti (nebo take neco jineho podle serialu . Jsou dny, kdybych holkam hasicinu nedoporucoval ani za mak (lesni pozary, tezke DN), vetsina z nich je vsak normalnich. Naopak jsem mnohokrat videl zkolabovat "chlapy" jako hrom (a to nejen fyzicky, ale i psychicky). Jeste v CSAD na Slovensku jsem mel kolegyni ridicku madarku (vrazedna trojkombinace , ktera jezdila tenkrat na TIRu, vymenovala kola, spravovala defekty, opravovala na ceste apod. Na zakladni skole mela moje spoluzacka doma v kuchyni na stole rozpuleny motor ze Simsona apod. V Nemecku je jako "bezne" zenske povolani ridicka busu (vcetne kloubovych dvoupatrovych Neoplanu). Proste nejsme zvykli a nechal bych to casu a osudu. Kdo to chce zkusit (a mozna si i neco dokazat) at to zkusi bez rozdilu na pohlavi a kdo uspeje? To preci pozname, ale nezatracujme vse hned v pocatku. Kazdy si jak v praci, tak doma a v zabave hledame sve misto Hezky vikend JJS
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz